Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (180)
Raspunsuri - Pagina 3
dianocica spune:
biabaus felicitari! eu te sfatuiesc fara muls, fara biberon, fara congelat. doar san, la cerere.
I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.
ruxandra_sb spune:
.. uitat:
Donia, vineri am facut egal cu Italia. 1-1. Da, spre deosebire de cel cu Franta, a fost un meci viu si alert. Si-a ratat Mutu un penalty.. asta dupa ce marcase tot el.
Are mama doi flacai.. Matei (6) si Grigore (1)
dandusa spune:
quote:
Originally posted by dianocica
biabaus felicitari! eu te sfatuiesc fara muls, fara biberon, fara congelat. doar san, la cerere.
tu zici fara muls...da' ce te faci cu bombele plineeee cu lapte pe care le aveam eu cand Crinuta nu reusea sa le goleasca?(si mi se pare si normal sa nu reuseasca sa le goleasca la mom respectiv)tasnea laptele cum le atingeam...si sugea pitika...,da' era mult prea mult pt ea...
Mamica stralucitoare
20+ cu Raducu + Crinuta 1 Nov 2006
acs spune:
Ruxandra, noi ne-am uitat la meci in formatie completa. Victorila cu biberonul cu lapte la botic, fetele obosite, dar entuziasmate. De atata entuziasm am tipat (cu totii) dupa golul lui Mutu asa de mult, ca nici nu l-am vazut pe cel al italienilor :). Maria ne-a intrebat tot meciul cine castiga si cine a dat gol :). Ioana n-a dat semne ca ar conta ceva de pe teren, in shimb a luat o minge si a jucat ea ceva asemanator cu fotbalul :). Victor nu stiu ce-o fi inteles, ca-l impiedica biberonul sa vorbeasca :).
Aaaa... a fost si o parte mai nasoala, si anume cea a accidentarilor. Maria a decretat ca nu-i place fotbalul si era gata sa planga cand s-au lovit Rat si Radoi. Cand cel din urma a aparut in prim plan cu sange pe fata a fost si mai si. Am dus munca de lamurire cu Maria, pentru a intelege ca nu e ceva grav.
Dianocica, nu in toate cazurile e bine fara muls. Daca nu ma mulgeam ma pastea o mastita de toata frumusetea. Si-asa am trecut prin "febra laptelui" si am scapat prin muls. Am avut lapte (la toti bursucii) cel putin pentru gemeni :).
Biabaus, despre congelat nu pot spune nimic din experienta, doar din auzite. In schimb cand am mai iesit fara bebel (la toti s-a intamplat), le-am lasat lapte in biberon ca sa-i hraneasca mama sau Stef. Nu s-au obisnuit cu biberonul si nici n-au refuzat sanul.
Manuela, Stefan si cele 3 minuni
dianocica spune:
dandusa, acs eu, din ce spune biabaus, inteleg ca se mulge nu pt ca are prea mult, ci pt ca ii e teama sa nu se piarda. ceea ce nu e ok.
biabaus am recitit mesajul tau acum. laptele de la fiecare muls in recipient separat. nu pui de la 2 mulsuri in acelasi pahar.si mai da-ne detalii ca bunavointa exista :)
dianocica spune:
si cateva poze cu opere si nu numai :)
dandusa spune:
noi la primul meci am fost in p-ta Constitutiei...a fost superrr atmosfera,Crinutei i-a placut f mult...ne-a prins si ploaia...,cu toata husa si umbrela ne-am udat pana la genuchi,da' a fost superbbbb...toata lumea ne arata cu degetul...adevaru-i ca parinti mai nebuni ca noi nu prea mai vedeai...da' noi ne-am distrat de minune...
la al doilea meci l-am lasat pe Claudiu cu baietii si noi am urmart meciul la tv...,Crinuta il striga pe Mutu..."Mumuuuu,gooolll"
Dianocica,
admirat flacaul si operele
Mamica stralucitoare
acs spune:
Dianocica, felicitari pentru opere! E scump foc d! Am remarcat ce camera mare aveti! Imi plac mult geamurile pe doua parti ale camerei!
Despre pierdutul laptelui nu pot spune nimic, tot din motiv ca nu stiu decat din auzite.
Dandusa, Crinuta microbista!
Kikineata, ii sta tare bine tunsa gargaritei!
Multumesc de intrebare! Victorila e mult mai bine cu burtica. Deja mananca fructe, dupa care e innebunit. Doar laptele l-am mai pastrat (pe cel fara lactoza), dar saptamana asta incerc sa i-l schimb cu cel de vaca pe care-l bea inainte de probleme.
Manuela, Stefan si cele 3 minuni
dandusa spune:
aseara am avut o intalnire amoroasa cu...Cabral...,am iesit la disco,ne-am sarutat...superrr atentce sa mai...,indragosteala nebuna...,ma fofileam ca nu stiam cum sa-i spun ca eu am doi copii...,da' de Claudiu n-aveam nici o treaba...
m-am trezit nervoasa ca n-am apucat sa deschid cadoul si biletelul de la el...si cu marea dilema..."oi fi fost divortata in vis?!"
Mamica stralucitoare
roxanica2006 spune:
La multi ani, Ralucaaaaaaa!!
Multumim mult, fetelor, noi suntem bine, daca m-am rugat pt. o minune, s-a indeplinit, asa cum a aparut tusea aia nenorocita asa a trecut...brusc. Totusi cred ca "iexista" o explicatie.
Tineti minte ca v-am povestit ca atat de mult a tusit micutul meu, pana la epuizare, pur si simplu nu-i dadea pace nicio secunda tusea. apoi a adormit trei ore, fara sa tuseasca deloc si la trezire a luat-o de la capat. A tusit non-stop pana la 10 seara, eram terminata, il certam pe Cristi cum poate sa se uite la meci cand copilul era atat de bolnav, desi sarmanul, se uita cu coada ochiului, na..juca Romania.
A venit si dr din nou la noi, l-a ascultat la plamani, nimic, din fericire, in gat nimic,febra deloc, dar puiul tusea de mama focului. Dupa consultatie a inceput sa planga tare, mereu plange la dr, si uite asa se ineca cu tusea, a vomat, aiurea de tot, plangeam de sarea camesa pe mine. Zice dr. ca asa nu se mai poate ii facem o injectie de dexamethasone, ca e antiinflamator si o sa-l linisteasca. Cand am auzit de cortizon, brusc m-am oprit din jelit si am cantarit situatia mai bine. Dr imi tot explica ca adevaratele probleme apar in timpul unei administrari indelungate de asemenea medicamente , dar eu tot nu eram impacata. Buuuuuuuun, Cristi a plecat sa cumpere medicamentele, eu am ramas cu puiul in brate. Vreau sa va spun ca a dormit vreo 10 minute epuizat, dupa care s-a trezit super super fresh, s-a urcat pe calutz, avem noi un calut din ala maaaaaaaaare si "dii, dii, caiuuu!!" de n-am putut sa-l oprim pana la 12 noaptea din joaca, n-a mai tusit DELOC. Cristi cand s-a intors nu-l mai recunoastea, il lasase lesinat si l-a regasit refacut complet. Chiar sunasem o prietena asistenta sa vina sa-i faca injectia si mama , ce mai plangeam gandindu-ma la curutzul lui cat pumnul cum o sa-l mai doaraaaaaaa, dar n-a fost cazul. A venit saraca fata si l-a gasit pe David cocotzat pe birou razand nevoie mare, iar io cu ochii cat cepele, obosita dupa o zi de 13 groaznicaaaaa. Chiar intreba: "No, eu acum cui sa-i fac injectia, copilului sau mamei??". Asa ca am mancat o inghetata, am povestit putin si am trimis-o acasa, ca pruncul era sanatos.
Acum , analizand problema, ceva i-a provocat accesul ala nebun de tuse, ceva l-a iritat foarte foarte tare. Eu i-am facut si dupa ce s-a tresit aerosoli, asa-mi spusese dr. de 2 ori/zi, credeam ca-i sunt folositori si se va insanatosi mai repede. Si asta se pare ca a fost tocmai problema, dr. banuieste ca are o sensibilitate laringo-nu-stiu-cum si nu i se potriveste tratamentul cu aerosoli, pur si simplu am ajuns la concluzia ca tocmai aerosolii ii provocau tusea aia nebuna, care, poate, ar fi cedat mai repede, mai usor, fara niciun tratamanet.
Donia, tu-mi sugerai chiar varianta asta, dar retin ca tu-mi spuneai ca solutia aia pe care-o inhalam sa fie problema. Am intrebat-o pe dr, si-mi zicea ca se pune fluimucil tocmai pt. ca tusea e seaca sa ajute la fluidizare, si sa poata fi eliminate secretiile alea, sa se transforme in tuse productiva. Apoi siropelele gen Paxeladine, pt. tuse seaca sunt contraindicate pt. ca impiedica eliminarea secretiilor si acestea se pot infecta . No, asta a fost parerea ei...
A mai tusit micutul meu de cateva ori in cursul zilei, dar deja tuse productiva, si maxim de 3-4 ori dimineata si seara la culcare, dar nu se compara cu tot calvarul prin care am trecut.
Asta e finalul fericit al povestii noastre.
ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)
David al meu