Mamici de mladite&mugurasi de mai-iunie 2008 (91)
Raspunsuri - Pagina 3

iulia83 spune:
miss scoatem domnishoarele?
lenca felicitari draga mea!
azi era termenul meu! ma gandesc asa daca n-as fi facut ceza, oare azi ar fi iesit mufitza mea??? facuram baitza, ne descurcaram pana la urma si singurele. stam cumintica in cadita ca ne place la baitza.acu dormim dusa si profit de ocazie sa mai pun niste pozici cu mufitza mea. asa de dulce e cand o pun la san..cauta sfarki cu guritza si cand prinde, mufeaza de n-are treaba. mai nou, o pun sa suga in dreptul soldului, in pozitie de stand in fund..mai schimb pozitia si nu ma dor sfarcurile asa tare..si aud clar cum inghite lapticul inventam pozitii noi..hehe
va pup si eu si va urez noapte buna profit de somnic cat pot
Pozici Iulia
Mami de Mufitza Elena Ariana

biabaus spune:
Nu stiu daca va mai amintiti de noi, cred ca eram in saptamana a 10 de sarcina, cu bb2, cand am vorbit ultima oara.
Marti dimineata am nascut-o si pe surioara lui Matei, Ana, o fetita de 3 kg si 49 cm, nastere normala fara epidurala la Caritas.
A fost destul de greu, avand in vedere ca de data asta stiam ce ma asteapta, insa momentul efectiv al expulziei, mi s-a parut mai usor si mai scurt; asta probabil si pt ca Matei avea 40 si ceva perimetrul craniului, pe cand Ana doar 30.
Obisnuita cu Matei, care are deja 1 an si 7 luni, Ana mi s-a parut asa mica si fragila.
Ajunsa azi acasa insa, Matei mi s-a parut deja un baietel in toata regula, nu mai e deloc bebe, cu el ma inteleg, vorbim, el are dinti (wow mi s-a parut asa ciudat!!)
Mi-e tare greu, si o sa-mi fie foarte greu, trebuie sa gasesc timp (caci dragoste este destula) sa-i alint pe amandoi in egala masura.
La un moment dat Ana se suparase si incepuse sa planga si Matei m-a luat de mana sa-i aducem "apitza". Cand insa statea la mine in brate si ii dadeam sa manance, ma tragea de mana sa-mi arate creta lui, si m-a tras pana i-am scos Anei biberonul din guritza. O mangaie pe cap, destul de apasat insa, o pupa pe piciorutze, dar vrea sa se suie peste ea in pat (si am crezut ca nu poate s-o faca, insa el chiar se catara pana sus).
O sa trebuiasca sa fiu cu ochii in cinshpe
Va pupic pe toate

Sabina spune:
quote:
Originally posted by Lorich
Fetelor, na, ca incep cu intrebarile muulte. Poate imi raspunde cineva, pentru azi ma confrunt cu urmatoarea chestiutza: cand il pun pe Fomila la san primele minute bune se agita atat de tare, da foarte tare din picioare, se enerveaza ca scapa sanul si e intr-o foarte mare agitatie. Pana la urma se agata bine de san si suge linistit. Il doare burtica, cred, dar chiar asa de fiecare data cand e la san???
Ma gandeam daca a mai avut vreuna din voi asa experiente, ma gandesc ca poate fac eu ceva gresit, nu stiu cum de-l enervez, ca lapte ii curge doldora in gurita. Nu m-ar preocupa asta atat de tare daca n-as avea problema ca nu pot cu niciun chip sa-l fac sa scoata aerul. Sub niciun chip, iar el inghite mult aer in agitatia lui.
ce-mi face mie forumu asta:)
Am intrat aici sa o urmaresc pe Gabitza:))), si vreau sa va lamuresc asupra unor probleme:
bb se poate agita la san la inceput ori pt ca nu prinde bine sanul si nu-i place, ori pt ca ii tasneste prea mult lapte si il sperie nitel:)
muls la chiuveta 2, 3 jeturi(maxim) si nu ii mai tasneste asa rau:)
Gabita, tu ai lapte, dar la a doua nastere sunt deja canale formate, plus bb pus mai corect la san(deh, experienta!) de aceea s-ar putea sa nu-ti curga sanii niciodata. Mie la Sofia imi curgeau nonstop, dar la gheorghe nimica! si baiatu a crescut 1,2 kg pe luna...iar fata numai 600 grame. Fiecare cu ritmul lui, 500 de grame de la scaderea fiziologica sunt arhisuficiente, inseamna ca mama are lapte competent pt copil.
Va pup, nasteri usopare care ati ramas restante:))), si incredere in lapticul vostru la laptarese.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina,

DanaH spune:
aici sunt, Miss, dar nu prea am chef de scris. tot zic ca intru si eu sa va mai pup, sa le urez felicitari noilor mamici si bun venit acasa altora. evident ca nu va uit nici pe voi, cele care asteptati. vorba ta: Hai liberare! Hai bebitzilor! Curaj mamelor!
am vazut si poziti cu bebelusi. nici nu stiu pe cine sa enumar aici, dar toti sunt niste frumosi, care mai de care mai rotofei, mai "fetze-fetze" , de iti vine sa ii mananci.
cat despre noi.... daca a venit weekend-ul...suntem pasari calatoare. azi am vrut sa mergem in tilburg la un festival de muzica (evident cu mamutzelele dupa noi), dar era cam nor afara si am renuntat. pana la urma ma iesit in oras, si cu treburi (ceva cumapraturi inainte de a pelca in romania) dar si sa ne plimbam. am stat vreo 4 ore; fata mea a dormit tot timpul, nu a dat niciun semn cum ca i-ar fi foame. dar cand am venit acasa si am pus-o in pat.... brusc si-a adus aminte si a inceput sa planga de mama-mama.
mai, fetelor, ati mai pomenit asa mama denaturata? mie imi place cand plange fata mea. bine, nu imi place ca plange, dar imi place ce botic face, mai ales in faza de inceput. scoate buza de jos in afara, face botic, se stramba. imi vine sa o mananc. sper sa reusesc sa ii fac o poze intr-o faza ca asta.
iar ieri mi-a dat doua zambete de m-a topit: ne-am trezit pe la 10 amandoua, i-am dat sa manance si am lasat-o in dormitor, sa vin si eu jos sa ma spal, sa mananc, sa imi beau cafelutza si sa citesc ziarele. iar fata mea nu a fost de acord cu programul meu, a inceput cu cate un "maaaa", repetat din ce in ce mai des, si pe tonuri din ce in ce mai inalte. pana la urma am cedat si m-am dus sa o iau, cand am ajuns jos cu ea si am intrebat-o de ce nu ma lasa si pe mine sa imi beau cafeaua linsitita, mi-a tras un zambet stirb pe toata fata de m-a topit. si peste un minut, cat am tot dojenit-o eu, a reptat faza. pai sa ii mai zici ceva?
vorbeatzi de vaccin. miercuri mergem si noi la primul vaccin. alexandru nu a avut nicio reactie urata la niciun vaccin. sper sa fie si teodora la fel. oricum, am emotii, pt ca o sa fiu singura cu maimutzelele acasa: tati pleaca de marti pana vineri in norvegia si apoi lunea viitoare din nou pana miercuri in belgia. sper sa ne descurcam si sa ma gaseasca intreaga cu nervii cand vine. bine ca macar in weekend este acasa.
luni ma duc si eu la control la ginecologie. sper sa imi dea voie sa incep sa fac ceva sport, si sa merg si la piscina. iar miercuri o sa intreb daca am voie sa o bag pe teodora in bazin. daca avem verde, de weekend-ul urmator emrgem toti patru la bazin. abia astept.
maine sper sa fie vremea frumoasa, ca nu am chef sa stam in casa. chair ma gandeam ca as merge undeva mai departe, paote dam op fuga pana la mare pt o plimbare si o cafelutza pe faleza.
acum va urez noapte buna, fetele, mai pierd si eu putin vremea pe internet si ma duc la culcare.

Reallaura spune:
Lenca, biabaus, felicitari pentru bbici, si putere sa treceti peste perioada asta grea- dar frumoasa.
Miss, sper sa fie productivi fiorii astia de contractii cu care te-ai dus la culcare.
Iulia, felicitari pentru baiata la 2 maini, te-ai acomodat super repede cu bbica! Si nu mai pune si tu la suflet toate alea...
Dana H, sper sa treci cu bine de zilele in care vei fi singura cu puiutii. super curajoase planuri iti faci , sa duci fetitza deja la bazin... si sa iesiti deja la mare...la drum lung. Eu nu as avea curajul sa ma departez asa de casa si nici sa duc copilul la mare.
ca sa nu mai zic ca nu am curajul nici geamurile in casa sa le deschid, ca sa se faca un pic racoare trebuie sa le deschid pe toate simultan...si stau curgand apele pe mine si cred ca si bb o suferi de cald..
Eu l-am pus pe Mircica la culcare si cred ca profit si eu, desi nu ma ia somnul asa usor, iar barbate-meu imi tine isonul sa nu doarma.
somn usor!
Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/MirceaIoanBbDeLaurita
http://community.webshots.com/album/562083968mYhBWe?vhost=community
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/Reallaura

Nicole1980 spune:
Laura am vazut ca ai mai pus poze pe contul comun. Ce hainute dragute are bebele tau, sunt tare simpatice.
Poze Nicole 39+
DAVID ADRIAN
Bebe David

cleo78 spune:
MissP scoatem majoretele...
cine mai doreshte, cine mai pofteshte!!
Iulia, esti o super mamica!!v-ati descurcat nemaipomenit!! Numai pozele nu am reusit sa le vad...in ce folder le-ai pus?
lorich, asha e cu fomila...pana ia 2-3 guri, sa i se astampere foamea/setea se agita, propbabil si de la colici, dar si de la foame. Ce mai fac io, o intorc aproape lipita cu burtica ei de burtica mea, asha ca sanul ii vine in guritsa f. insistent...si il bag serios in gura, mai toata aureola (partea colorata), nu numai sfarcul, care e mai mic si mai scapa. Noi ne frichinim si la san, si in pat.
Cat despre aer,noi ragaiim usor si des. Avem nishte maniere.... O si pun pe umar, si ne plimbam prin casa cu batai usoare si frecat pe spate, si in 5-10-15 min ragaiim, ba chiar dupa aia mai o pun la san pentru cateva gurite (doar am facult loc, nu?). Si daca nu ragiie, o culc in pat pe partea ei dreapta, asha ne-a zis dr pediatru.
biabaus, bun re venit!! sanatate multa, tie si la bebeluna, si mult succes cu cei 2 pui!! Stiu ca e greu, cu 1 suntem solicitate, d-apoi cu 2... Mai treci pe aici, si ne mai saluta, ca ai o alta experientsa..
danah, mult succes cu 2 pui si singurica acasa!! Hai ca va veti descurca!
reallaura, noi dormim cu geamul deschis, de ceva nopti. Inchid doar la baitsa, si pe la 1 noaptea, cand alaptez..il redeschid ca nu am aer si nu am aer si nu am aer.... si e abia inceputul lui iunie. M-0am uitat la pozele noi cu MIrciulica. Ai remarcat cat s-a lungit? E un flacau in toata regula!!!
mai fetelor, ieri m-a nenorocit fifitsa. Nu a fo potoroasa deloc si nu a dormit NIK!!! fiind sambata,i-am zis lui tati: sa se mai descurce si el cu ea. Si culmea, dimineatsa nu a tras nici un pic de colici, sa imi vina sa
, ca mie in fiecare zi mi-a facut show de cateva ore dim. si ma plangeam lui tati, si acum, cand e e el acasa nu a zis nici pas - o sa zica ca exagerez etc. Am ieshit afara, ne-am vazut cu verisori etc. La 12-13 ne intoarcem acasa, in ideea ca am obosit piticania si o sa doarma. Nu ai sa vezi asha ceva...ea a mai picotit prin bratte pe afara pe la toata lumea, dar cand am ajuns acasa..a inceput showul. Pana la 8 seara, cand in pauza meciului tati a zis ca cedeaza nervos si ca nu mai rezista, si sa ii facem baie si sa o culcam, ca poate adoarme si ea. Toata ziua daca a dormit cate 15 min de 2-3 ori...e bine. In rest..chiraiala. Bine ca dupa baie a mai chitsait prin pat, si apoi am adormit.
Io m-am si certat cu tati, si i-am zis ca nu e bine ca o tine numai in brate, dar el a zis ca nu suporta sa o auda plangand etc. Si m-am zborshit la el, ca si io ce fac, ca el isi pune palma in cur si pleaca la munca, dar io raman 10 ore pe zi cu ea, si noptile... ca si el si pe taica-su li se pare normal sa ma piseze la cap ca de ce plange, ca ce are, ca i-am mancare? ca daca nu am lapte bun etc. Parca ash vrea sa aiba colici.....dar pur si simplu daca depindea de mine faceam tot ce se putea!!! dar sa ma piseze la cap nu e o solutie, pt ca si io is obosita, si cedez si io.
Si daca pierd laptele din cauza stresului lor ii strang de gat. Sau nu ii mai las sa se apropie de noi. Si credeti-ma, is moldovianca capoasa...
Ma duc sa mai dorm putin. Ca o sa am nevoie...
o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
povestea nashterii

cleo78 spune:
si daca tot nu am somn, sa ma mai laud cu ce a facut fifitsa noastra.
Un big kk!!ZCel mai big ever done. O schimb la 6 dim. La 8 juma, cand sa plecam la plimbare, hai sa o mai schimb 1 data- deshi era asha cuminte acolo... o miros, da, clar, a facut. Si cand sa dau jos pampersu... a facut un kaka - cacalau. A depashit parametrii pampersului, a umplut si body-ul, si pantaloneii!! Acu...cum sa o dezbracam? vine tati, si inepe sa rada..si sa rada...io dadeam din colt in colt, ca avea body de tras pe cap- daca respectam procedura standard, ii intindeam pe THE BIG peste tot: si pe cap, etc. Si vine tati cu foarfecu, si taiem body-ul...si declaram ca alea cu capse, parte peste parte (kimono) sunt mia practice in situatii cacacioase. Si uite asha, am fo nevoiti sa o spalam pe fifitsa in copaie, dimineatsa. Ca era murdara de la genunchi pana sub brats. S-a cacat pt toata famelia .
Si culmea, ea statea asha cuminte cacata la fund...de obicei caraiie, paraiie, mariie cand face si cand e murdara. Acum... era asha cuminte si de mandra
povestea nashterii

cleo78 spune:
NIATSA
si-o sa taie greatsa
pana nu va creshte mustatsa
ati plecat toate la piatsa?
povestea nashterii

Lorich spune:
Neata !
Cleo, Sabina mersi de raspunsuri fetele, asa cred ca e de la colici, pentru ca se prinde mititelu de sfarc, dar il lasa si se chirceste si se tot foieste tare, cel putin din picioare... ce sa facem, bagam bonisan acum, ca mi se pare mai natural decat simpexul, ala il folosim la mare nevoie ca am observat ca il calmeaza.
Cleo noi am avut o noapte de cosmar, am bocit si eu si Robertelul, la trezirea de la 3 noaptea, dupa papa nu a mai putut sa se calmeze, avea mari dureri de burtica cred, doua sau trei ore a plans, m-a facut bucati, la un moment dat i-am dat baby drink si a facut kk si a adormit, dar asa cheauna cum sunt am ras cu laaaaacrimi la povestea cu BIG CACA. Esti bestiala, ai un stil de a povesti, deci am ras ca nebuna!
Lori, mami de pui drag si iubit Robert