Mamici de mladite&mugurasi de mai-iunie 2008 (91)
Raspunsuri - Pagina 2
aldaesme spune:
quote:
Sunt putin confuza cu bebe, nu stiu cat suge, ca el ar sta tot timpul cu tzitzi in gura. Nu stiu cat trage, daca trage eficient. Il tin la san si adoarme, il pun jos incepe sa planga, chiar nu stiu de unde sa trag de capatul atei sa incep sa-i fac si eu un oarece program.
De fapt nici cat lapte am nu mi-e clar, pare sa curga de cate ori strang, se vede lapte la gurita lui bebe, dar de curs nu curge singur inca, cum ma asteptam. Beau ceaiuri in continuare, iau Galactogil.
Eu cred ca nu are sens inca sa te stresezi si sunt ferm convinsa ca va veti gasi ritmul. Inca e putin cam devreme, cel putin lui Lorelei nu i-am facut eu program asa repede...nu ca i-as fi facut eu ceva program, ea mi l-a facut. Si daca curge lapte la strans atunci sigur trage ceva si bebe. Poti in afara de proba cantarului propusa de cleo sa asculti eventual daca inghite. Daca inghite bea si lapte, nu prea inghit bebelusii "cu sonor" asa fara sa aiba ceva de inghitit. Mie nici acum nu imi curge laptele din san a volonte, e foarte adevarat ca fiind enormi - sanii - au capacitate pentru mult lapte pana sa curga ceva si p-afara, ca Lorelei nu razbeste sa ii goloeasca niciodata si in trei saptamani a luat 580g. Iar daca adoarme, trezeste-l daca mai ai putere. Mie in spital pe langa trucul cu scutecul schimbat, care ba merge ba nu mi-au spus si sa o las cu piciorusele goale in timp ce o alaptez, sa o apas putin sub barbie, asa stimulezi inghititul, sa o sterg cu un prosopel umed pe frunte si pe obrajori, sa o gadil in talpi sau sa o trag de piciorus Toate funtcioneaza cu randul, dar functioneaza.
esme
lenca spune:
buna fetelor, vreau sa va anunt ca s-a nascut fetita mea silvia-cosmina pe data de 4 iunie, cu 3.600 kg si 50 cm cu ceva peripetii, dar e bine cand se termina totul cu bine;
suntem de luni acasa, bb e cuminte dar din pacate nu prea am lapte si de joi am inceput cu lapte milumil;
eu am nascut la spitalul sf pantelimon, va ziceam ca bb era in prezentatie pelviana adica cu funduletul in jos, marti noaptea mi s-a rupt apa si am ajuns ma spital la ora 6 dim, medicul de garda a sunat-o pe doctora mea si i-a zis ca pana la ora 7.30 cand vine dansa eu nu nasc ca nu am deloc dilatie.
pe la ora 9 dim aveam dilatie 8 , dureri suportabile, si doctora mi-a zis ca eu as putea naste normal ca aveam colul elastic, dilatatie buna, au venit si alti doctori sa ma consulte, prof ancar si el si toti insistau ca eu as putea naste normal;
dar din pacate m-am blocat, colul nu se mai contracta eu nu mai aveam deloc contractii, si s-a hotarat de urgenta cezarina
asa ca in 3 min eram de pe masa de travaliu pe masa de opratie, pe drum deja imi bagau perfuziile, eu avand atunci si o cadere de calciu, si o tensiune f. mica, eu nu imi mai amintesc nimik
in 2 min doctora l-a anuntat pe sot care era pe hol si se cam speriase cand m-a vazut cu perfuziile pe drum spre sala ca s-a nascut bb;
bb a avut nota 7 la nastere , ca s-a cam chiniut sa iasa afara
dar ii multumesc lui Dumnezeu ca e bine din toate punctele;
elena , mami de 2 printese-silvia - cosmina si -georgia -elena(4 anisori)
iulia83 spune:
miss sa inteleg ca ai avut o dupa-amiaza incarcata si plina de peripetii
noi n-am iesit, ca ploua afara. iesim noi ca e timp. am dormit putin. parca-s apucata...cum prind putin timp, cum dorm. a venit sotul de la scarbici si a adormit, fata lafel, hop si eu. acu pleca la tara sa stea cu soacra-mea ca ii moare bunicul. nu stiu, sa ma ierte D-zeu dar tot da alarma falsa de 2 saptamani batranul, si mai nou, isi bate joc asa de ei si pe ultima suta de metrii..face numa figuri, sa cumpere cap de miel ca ar manca el, cand el n-a mai mancat de o luna decat perfuzii..avea un cap de miel acasa si de atat vreme(de la paste)s-a imputzit..soacra-mea l-a aruncat, si ala a luat foc!! rautate intruchipata..ii pune acum sa cumpere altul. n-am vazut asa ceva. sunt trista, ca a plecat sotul, vroiam sa-i facem amandoi baitza in seara asta fetii, dar, deh. tre sa se duca sa pazeasca pe ma-sa ca si aia nun poate singura sau sa se duca barba-so..nici nu stiti cat ii urasc fetelor! la spital nenorocita de soacra-mea, in loc sa vina si ea cu ceva pt fata, mi-a adus ceai de rinichi (pe care il dusese batranului la spital si ala nu-l bause) indulcit cu miere si un kg de capsuni...la o femeie care tocmai a nascut ea ii aduce porcarii d-astea. nu tu sa puna un ban la fata, nimic! de atunci, ciuciu..n-au mai trecut pe la ea. au scuza cu al batran cica au cheltuit o gramada de bani!!la cati bani le intra in casa!!si noi suntem cu datorii de nu ne mai vedem capul! fetelor, scuzati-ma dar trebuia sa ma descarc ca nu mai pot...numai cand ma gandesc ma apuca plansul si nervii
Pozici Iulia
Mami de Mufitza Elena Ariana
MissParker spune:
lenca
Felicitari si toate cele bune!!!
Sa-ti traiasca Silvia-Cosmina, sa fie sanatoasa, papacioasa si necolicoasa!!
Iulia, ce rau imi pare ca si tu ai o soacra din aia de pus in rama (adica de batut in cuie pe pereti!!!). Cat despre bunic, mai cunosc un caz asemanator: mama unei prietene a mea se tot sacrifica pentru parintii ei, tatal ei (80 de ani) o ducea relativ bine dar se tot vaicarea si imbolnavea de nervi pe toata lumea, iar intr-o zi biata femeie ii zice exasperata: "Lasa, tata, ca mata ne duci in final pe noi la groapa"... la care el raspunde foarte serios: "Cum sa va duc eu la groapa cu picioarele astea betege ale mele?" ... Adica el intentiile bune le-ar fi avut, dar nu-l mai duceau picioarele Cam asa cu unii batrani. Doamne fereste sa ajungem si noi vreodata asa, cred ca mi-as pune streangul de gat sa fiu o asemenea povara pentru copilul meu...
Felicia 38+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
We shall not cease from exploration
And the end of all our exploring
Will be to arrive where we started
And know the place for the first time.
(T.S. Eliot)
alina_anto spune:
quote:
Originally posted by iulia83
miss sa inteleg ca ai avut o dupa-amiaza incarcata si plina de peripetii
noi n-am iesit, ca ploua afara. iesim noi ca e timp. am dormit putin. parca-s apucata...cum prind putin timp, cum dorm. a venit sotul de la scarbici si a adormit, fata lafel, hop si eu. acu pleca la tara sa stea cu soacra-mea ca ii moare bunicul. nu stiu, sa ma ierte D-zeu dar tot da alarma falsa de 2 saptamani batranul, si mai nou, isi bate joc asa de ei si pe ultima suta de metrii..face numa figuri, sa cumpere cap de miel ca ar manca el, cand el n-a mai mancat de o luna decat perfuzii..avea un cap de miel acasa si de atat vreme(de la paste)s-a imputzit..soacra-mea l-a aruncat, si ala a luat foc!! rautate intruchipata..ii pune acum sa cumpere altul. n-am vazut asa ceva. sunt trista, ca a plecat sotul, vroiam sa-i facem amandoi baitza in seara asta fetii, dar, deh. tre sa se duca sa pazeasca pe ma-sa ca si aia nun poate singura sau sa se duca barba-so..nici nu stiti cat ii urasc fetelor! la spital nenorocita de soacra-mea, in loc sa vina si ea cu ceva pt fata, mi-a adus ceai de rinichi (pe care il dusese batranului la spital si ala nu-l bause) indulcit cu miere si un kg de capsuni...la o femeie care tocmai a nascut ea ii aduce porcarii d-astea. nu tu sa puna un ban la fata, nimic! de atunci, ciuciu..n-au mai trecut pe la ea. au scuza cu al batran cica au cheltuit o gramada de bani!!la cati bani le intra in casa!!si noi suntem cu datorii de nu ne mai vedem capul! fetelor, scuzati-ma dar trebuia sa ma descarc ca nu mai pot...numai cand ma gandesc ma apuca plansul si nervii
Pozici Iulia
Mami de Mufitza Elena Ariana
Iubita, tu acum esti foarte sensibila, asa ca incearca sa te detasezi de toate problemele astea...Si eu eram la fel in prima saptamana..ma gandeam la facturi neplatite, chiria neplatita, probleme cu soacra etc,,.. Dar am gasit puterea sa trec peste toate si mi-a fost foarte bine!
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/AlinaGravidutza
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/SaraMariaScortisoaraCuGeneLungi
Alina SARA-MARIA - Scortisoara cu gene lungi!
cleo78 spune:
lenca
Felicitari si mult multa sanatate tie si la bebe!!, sa fie bebe sanatoasa, papacioasa si fara colici!!
Iulia, si tu ai o soacra... buna de lipit cu scoci la gura. probabil ca la batut la cap sa faceti aia si nu ailalta va veni repede. Ei, lasa, va descurcati si voi singuri... dar aici depinde numai de tine si de sot. Uite, si mult curaj. si nu uita, sa te bucuri de pitica.
Si daca nu ii faceti baie, poti sa o duci la chiuveta, sa speli funduletul, si aripioarele, si apoi mai stergi cu un burete ud, pe unde ti se mai pare. Io asha am mia facut, cand mi se parea ca nu stiu ce, si nu aveam curaj sa bag caditsa si sa spal la 2 miini.
Asha ca..relaxeaza te, si bucura te de bebe, ignora celelalte.
o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
povestea nashterii
gabitzam spune:
Lenca, multe felicitari pentru printesa mica!!!
Noi i-am facut baita lui Radu din prima zi cand am venit cu el acasa. Baitza stil dus, vorba doctorului de la spital. Adica punem putina apa pe fundul caditei si din aia iau si pun peste el cu mana usurel. In cadita pe formele alea preformate pun un prosopel pe care sta el. Pe cap folosesc sampon mousse de nou nascuti de la Mustela, iar in apa din cadita pun tot putin de tot de la Mustela, un sampon pentru corp si par.
Dupa baita trage un puiut bun de somn.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
alina_anto spune:
lenca FELICITARI!!!!!!!!
Andreea Si noi va trimitem multi
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/AlinaGravidutza
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/SaraMariaScortisoaraCuGeneLungi
Alina SARA-MARIA - Scortisoara cu gene lungi!
Lorich spune:
Fetelor, na, ca incep cu intrebarile muulte. Poate imi raspunde cineva, pentru azi ma confrunt cu urmatoarea chestiutza: cand il pun pe Fomila la san primele minute bune se agita atat de tare, da foarte tare din picioare, se enerveaza ca scapa sanul si e intr-o foarte mare agitatie. Pana la urma se agata bine de san si suge linistit. Il doare burtica, cred, dar chiar asa de fiecare data cand e la san???
Ma gandeam daca a mai avut vreuna din voi asa experiente, ma gandesc ca poate fac eu ceva gresit, nu stiu cum de-l enervez, ca lapte ii curge doldora in gurita. Nu m-ar preocupa asta atat de tare daca n-as avea problema ca nu pot cu niciun chip sa-l fac sa scoata aerul. Sub niciun chip, iar el inghite mult aer in agitatia lui.
Aseaaa....
lenca Felicitari si sa-ti traiasca puiul!!!!
Miss, Lavinia un pic mai e !!!
Lori, mami de pui drag si iubit Robert
MissParker spune:
Simonix, DanaH, pe unde mai sunteti? Ocupate tare-tare cu bebeii, nu? Da' Ylari pe unde o mai fi? Sa nu-i fi scapat cutitul in gatul socrellei
Ma duc la culcare cu o stare usor ciudata, am senzatia ca s-a lasat mult de tot burta si m-au trecut si niste fiori care semanau cu contractii... Poate-poate se intampla ceva maine sau poimaine... Doamne-ajuta! Hai, bebe, ca mami e pregatita, abia te asteapta! Si tati la fel... In seara asta ne-am uitat la "Fata cu cercelul de perla" si ne-a impresionat mult. Dupa aceea am stat la Bogdan in brate si am plans amandoi, ne-a pocnit asa un val de fericire ca ne-am gasit si ca suntem impreuna si ca acum va aparea inca un sufletel in lumea noastra plina de iubire... Hai, bebe, hai Daviducul, mami si tati sunt aici si te asteapta cu nerabdare!
OK, vad ca am ramas singura pe aici, ia sa-mi bag eu niste