Gravidute de nov-dec2008 (44)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Mav, multumesc din suflet ca mi-ai amintit de Rusalii. Ce sa ma fac ca am niste rufe bagate la clor si vroiam sa le scot diseara?

Andy, mie mi-a fost mult mai frica decat de obicei cand am calatorit in Aprilie insarcinata. Nu stiu de ce...Si de stomatolog imi este mult mai frica. Am niste probleme nerezolvate si trebuie sa ma duc sa imi scoata un nerv, Insa data trecuta m-au apucat niste palpitatii, simteam ca imi iesie inima din piept.

Madutza,Mariuca(17 Mai 2004) si Samburasul(30.11.2008)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/padme_ami2003/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Neata fetelor!
Mirtha multumesc pentru raspunsul referitor la epilare. Cred ca daca am sa incerc ceva, va fi totusi cu lama, pentru ca nu ma irit deloc si am tenul mai inchis, nu se vede asa repede cand creste. Nu reusesc sa ma descurc cu ceara rece, iar calda nu as indrazni sa pun acum pe burtica.
Madutza eu inca ma informez legat de recoltarea de celule Stem, dar nu cred ca voi ajunge sa o fac.
Andreyutza iti tin pumnii sa fie bine. Sunt de acord cu fetele ca trebuie sa mergi in alta parte la control si sa ai parte de niste raspunsuri competente.

Ami, mamica lui David (6 ani si 10 luni)
si 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Andy08 nu am avut nici o problema in timpul zborului. Dr mi-a recomandat sa iau un nospa cu 30min inainte de zbor, ceea ce am si facut si am baut multa apa. Cam atat.
Ok, si fara sa imi recomande nimeni la aterizari imi tin fundul ridicat sa nu ii zguduie pe bebei. (la asta nu am nici o explicatie logica :) ).
De cand am ramas insarcinata am zburat de doua ori si cred ca mai am 2-3 zboruri (pt control) dar am fost ok. Aaaa ....si inca ceva , pt ca temperatura este destul de scazuta in avion eu recomand o pereche de sosetute in geanta sa le pui la nevoie. (eu am o sensibilitate f mare...putin frig si gata cistita).
Pup si zbor placut.

ps. (nu stiu daca erai printre noi cand am povestit dar la mine a durat 6 ore pana au reusit sa le masoare pliul nucal;la fetita de fapt ca baietelul a fost mult mai intelegator. Iar ei nu masoara daca bebeul doarme. )

14+ cu 2 louloudakia
Va iubeste mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Andy, eu pe wikipedia am citit, uite aici, perioada de incubare este 10-21 de zile, si persoana in cauza este contagioasa 1-5 zile inainte sa apara bubite si pana apar toate bubitele inca 5-10 zile, in total sunt aproximativ doua saptamani 5 zile inainte 10 zile dupa aparitie. De asemenea lichidul din bubitele este contagios, iar eu daca pun copilul intr-un scaunel la magazin folosit inainte de un copil contagios, este posibil sa se infecteze. Nici in avion nu ai voie cu un copil in primele zile de eruptie. Tot in articol scrie ca nu au voie sa mearga la scoala pana nu toate bubitele au cruste. Acum intelegi de ce mie ca parinte nu-mi convine, pentru ca nu se informeaza si nici nu le pasa, eu nu pot sa-mi instruiesc copilul sa nu cumva sa se atinga de un altul contagios, ei sunt copii, se joaca, se ating.

Cat priveste zborul cu avionul, si eu am luat No-spa, we trecut am avut 4 zboruri de fiecare de 1 ora, 1,5 ore dar am avut mai multe emotii ca de obicei, parca sunt in Safe Mode de cand sunt insarcinata.
Si am mai zburat si cu balonul ca bonus .

Mav, bine ca ai spus de Rusalii , m-am mobilizat si am terminat ieri spalat, cumparaturi, mancare, aspirat peste tot. De capitol intrebam pentru ca ma gandeam sa scriem pe prima pagina cum se deschide, ce zici adaugam?

Fug la servici, am de recuperat cateva ore. O duminica placuta, de fapt poate mai intru de la servici.

Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana

15+ BB2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banu2268 spune:

buna gravidutelor
sunt membru nou
ce faceti?

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

Madutza, Catalina, Otilia: Multumesc mult pt. raspunsurile legate de zbor. Am de ales intre un zbor de 3 ore jumate (ca sa mergem la plaja) si unul de vro ora si un pic (ca sa vizitam un oras in care n-am mai fost). O sa vedem ce alegem.

Catalina: Chestia cu atentia sa nu-i zguduie pe bebici te inteleg, eu o aplic cand merg cu autobuzul (din pacate sunt f. multe gropi pe aici; daca nu as trai aici, nu as crede). Stau un pic ridicata si intr-o rana si tot mi se pare ca-l zgudui pe bebe.

La eco, mie mi l-a masurat cand dormea pt. ca era intr-o pozitie f. buna si a putut masura tot. In plus, eco e 3D si l-am vazut si de jos in sus si de sus in jos cumva, real, cred ca stii cum e. Sunt sigura ca si in Grecia fac 3D, cred ca si in Romania. Ne-au dat si filmulete si poze multe. Dupa aia a zis sa-l trezim. Asa ca m-a pus sa tusesc si mi-a miscat cumva stomacul (sa se miste intestinele, cred) si s-a trezit micutzul :)). S-a frecat la ochi, s-a pus picior peste picior, s-a mai invartit putin si a adormit la ochi. Ce nu fac aici, nu asculta inima la eco daca bebele misca. Trebuie sa doarma. Si in sala de asteptare erau 2 cupluri care fusesera deja la eco, dar nu au reusit sa-l trezeasca pe puiutz nicicum si asteptau sa mearga a doua oara sa vada daca s-a trezit.

Otilia: Si eu stiu ca varicela e contagioasa si dupa ce erupe cutanat (in Romania parca trebuie sa stai 3 spatamani acasa dupa ce erupe, cel putin asa era), dar se pare ca pe aici (si probabil si pe la voi) e vazuta altfel problema asta. Nici eu nu sunt de acord sa vad copii bolnavi in magazine, scoli, gradinite, dar, pe de alta parte, parintilor li se zice ca e ok sa-i scoata din casa. Si, in plus, aici a tine un copil acasa o cateva zile e o problema. Nu au cu cine sa-l lase. Legea spune ca nici un copil sub 12 ani nu are voie sa ramana nesupravegheat (asa ca vacantele si le petrec prin tabere de o zi organizate de unele scoli, gradinitze etc.). Pe de alta parte, concediul legal de odihna in Canada este de 2 saptamani. Unele firme includ in pachetul salarial o saptamana sau doua in plus. Mai exista cateva zile pe care le poti lua fara plata daca ai copilul bolnav. Dar cand copilasul e mic si face intr-un an varicela, o pneumonie sau o viroza urata si o otita, ai incurcat-o. Ca n-ai cum sa stai cu el acasa. Asa ca vezi multi copilasi bolnaviori prin gradinite, scoli si taberele de o zi de peste vara. Asta este. Din pacate.
Asa ca nu poti lipsi de la lucru prea mult.

Andy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

Iar am facut ceva, ca ultima fraza din mesajul anterior, scrisa pt. Otilia, nu isi avea locul acolo, ci undeva mai sus, iar Catalinei i-am scris ca bebelusul nostru a adormit la ochi, si nu la loc. In fine, stiu ca intelegeti voi ce-am vrut sa zic. :)

Madutza: Bafta la dentist. Si mie imi era groza de el, dar avem o dr. buna in Romania si lucreaza f. fin. Acum ma duc linistita la stomatolog cand trebuie. Sper ca anul acesta am scapat, ca am fost anul trecut si mi-a rezolvat toate problemele.

Andy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Andy poti reedita mesajul.Te duci la mesajul cu pricina, icoana 3 :).
Banu bine ai venit.

14+ cu 2 louloudakia
Va iubeste mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivia26 spune:

Salutare dragutelor.

madutza_bra pentru ieri. Sa fii sanatoasa alaturi de bebe scump.

Am citit in graba si incerc sa raspund rapid ca ma apuc de facut gogosi.

Cata, stii intre timp am aflat ca dr are acreditare la fetal med si de cand te-am auzit pe tine parca am si eu mai multa incredere in el (aveam eu si inainte dar acum si mai tare).

Epilatul: eu ma epilez cu epilatorul si nu am probleme, incerc sa ma epilez mai des ca sa nu aiba timp sa creasca prea tare sa doara.

Pilozitate: si eu am pilozitate mai mare, noroc ca e blondut, eu am pus-o pe seama faptului ca a inceput bebe(baiat) sa secrete testosteron. Eu untrogestan nu am luat deloc deci nu am cum da vina pe el de aia am cautat o alta explicatie.

Zbor cu avionul: peste 2 sapt cred ca zburam spre Romania. Am intrebat dr si a zis ca e ok acum, mai nasol e cand e sarcina mai avansata, deci nu e problema.

Capitol nou: eu daca sunt pe faza deschid cu placere, de multe ori nu-s la calc si citesc mai tarziu ce s-a scris de aceea nici nu intervin tot timpul dar de citit nu mi-a scapat nimic de la capitolul 1 pana acum.

Am mai pus niste poze facute azi la semnatura (la Burtica) cu textila jos ca parca asa se vede ca am si eu burtica, nu cine stie ce dar crestem noi...azi am schimbat si semnatura

Gata, va pup, am plecat ca ma astepta gogosile.

Zi frumoasa in continuare.

Olivia 18+
www.flickr.com/photos/24386067@N08/" target="_blank">Cuculetul mamei Burtica
Seriozitatea e singurul refugiu al omului mediocru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivia26 spune:

Mama ei de semnatura ca nu dadusem "Trimite"
Puuuup.

Olivia 19+
www.flickr.com/photos/24386067@N08/" target="_blank">Cuculetul mamei Burtica
Seriozitatea e singurul refugiu al omului mediocru.

Mergi la inceput