Fetele din America (113)
Raspunsuri - Pagina 20
Oana_B spune:
Adriana welcome.
Oana_B
www.fertilityfriend.com/home/ysatis" target="_blank">vesnica aspiranta
I love pink!
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by miereamara
Ramona, e de coma Anuta ta! Vorbeste bine romaneste?
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
My baby
Multumesc. E mare figura! Le cam amesteca, ba chiar vorbeste mai mult engleza. E greu cu al doilea copil, mai ales ca nu avem prieteni romani. Alexandru nu vorbea engleza deloc la virsta ei. A fost mai usor cu el in sensul asta. Vorbeam numai romaneste in casa, in parc erau multi copii romani...
Bine ai venit Adriana! Am si eu baiat de opt ani, sa-ti traiasca! Eu cred ca au ris copiii la scoala, de asta reactioneaza asa.
Am avut si noi probleme anul asta, i-au spus copiii ca e "weird" pentru ca nu sarbatoreste Pastele la fel ca ei. Ma rog, n-a fost nu stiu cit de grav, dar am avut de dat ceva explicatii...
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Ramona J spune:
Ieri cind i-am dat lui Anuta sa manince, mi-a cerut sa-i spun "enjoy". A vorbit romaneste, dar "enjoy" l-a vrut in engleza.
Inca de mica ne face educatia!
alintaroma spune:
Bun venit Adriana! si noi avem 2 ani jumatate de U.S. iar Bianca are 7 ani 1/2 . A fost si la noi o perioada cind raspundea numai in engleza si chiar credeam ca a uitat sa se exprime in romaneste iar cind o facea se bilbiia ingrozitor. Anul asta am fost in ro in concediu si am ramas uimita ce bine a vorbit cu toata lumea romaneste si acum e cind si cum are ea chef . Cred ca e 50-50.
Sa-i fie rusine ca e romanca nu i-a fost niciodata. Nu am avut problema asta (inca) ea chiar spune tuturor cu mindrie ca e din Romania. Cit am fost in vizita in ro a tinut un jurnal pe care l-a citit apoi la scoala si le-a placut tutror cum a ascris ea de tara ei
Am vrut sa mai scriu ceva dar imi sta pitica in coaste sa merg sa-mi citeasca si deja m-a intrebat daca ce fac eu acum e mai important decit sa citesc cu fiica mea
So see you
PS si abia ce ne-am intors de la o plimbare pe trail , mama-fiica
PS2 Ramona stiu ca ti-am mai spus ca Anuta e mortala dar risc si ma repet ... e minunata iti vine sa o smotocesti toata
Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going
adrianaloy spune:
Sper sa se mai dea pe brazda- macar sa-i treaca faza cu rusinea de a spune ca-i roman. Imi pun sperantele in prietenii(cu copii cu tot) care vor veni pentru 1 luna de vacanta la noi- stiti ca astia mici gasesc intotdeauna o cale de comunicare: aia or sa invete mai repede engleza, ai mei or sa se balbaie in romana s.a.m.d.- vor semana cu angajatii romani de la multinationale (3 cuvinte in romana, 2 in engleza)
CamiM spune:
Ramona e adorabila Anuta ta.. si pare grozav de isteata!!
Sanzi ditto pentru David!!!
Honey felicitari pentru carnet!!
A propos de vorbit( la copii ma refer) la ce varsta au inceput sa separe cele doua limbi( engl - rom) copii vostrii? Intreb pentru ca Sofia mea abia incepe sa vorbeasca si le cam combina de ies propozitii gen:"mami baby sis caca" Si inca ceva: Sofia intelege mai bine romaneste decat engleza dar spune mai multe cuvinte in engleza decat romana.... s-a mai confruntat cineva cu situatia asta?
Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008
Ramona J spune:
Alintaroma, multumesc. E o scumpa, o subtiez de cit o pupacesc toata ziua!
Citeodata mi-e si mie dor de zilele cind aveam un singur copil. Ca acum, cind ai zis ca ati fost la plimbare pe trail. La fel si cind povesteste Corinadana (chiar, pe unde e?) cum petrece timp cu Raluca. Eu nu mai ajung sa stau asa mult cu Alexandru, cum era pe vremuri... Legat de citit, noi anul asta am facut la un moment dat schimbarea - citeste singur, in gind. Incepuse sa citeasca tot mai mult, il lasa si vocea!
Legat de ce zicea Adriana, asa am ris si noi (cit mai discret, desigur) cind ne-a citit Alexandru in lb. romana. A inceput sa aiba accent si cind vorbeste liber, dar cind citeste e de coma! Exact ca un american care vorbeste romaneste!
Ramona J spune:
Cami, am postat deodata! Chiar ma gindeam ce mai faceti, cum mai sinteti.
Nu cred ca separa copiii cele doua limbi daca nu-i ajutam noi. E chestie de comoditate, aleg ce e mai usor de pronuntat in fiecare limba. Eu sint vinovata de aceeasi chestie. De aia-mi place cind mai vin musafiri din Romania, punem mai mult mintea la contributie sa vorbim exclusiv romaneste.
Sneeuwklokje spune:
Ramona fana fatuca ai mey Ce pacat ca sunteti prea departe. uffff
[adrianaloy fetita mea are cinci ani si acum invata engleza ca a treia limba. Ea s-a nascut aici, deci n-are complexul originii, dar noi ne-am plimbat prin lume cu ea dupa noi. A inceput scoala in aprilie si a inceput sa faca de curand propozitii in engleza. Simplu nu-i e, dar am invatat-o sa reactioneze cu o gluma... si sa fie mandra ca stie mai multe limbi, pentru ca si ceilalti vor fi obligati sa mai invete una s-atunci se-ntoarce roata.
Cunosc fenomenul cu n-am chef. Baietelul (mai mic) imi vorbeste inca in alta limba, dar daca spun ceva dragut e dispus sa repete in romaneste... si pricepand nu-l voi lasa pana nu va vorbi.
Miere brrr cu paianjenul. Avem si noi pe aici, iar copii n-au frica de ei... asa ca a mea se tripleaza.
Fana chestia cu rosiile aprobate de FDA. Io-s fan rosii. Daca nu rontai nu-mi prieste masa.
Ramona J spune:
Multumesc Snee.
Wow, la cinci ani fetita ta vorbeste in trei limbi!
Ma bate gindul sa-i invat si eu pe ai mei spaniola. Am si facut un schimb de e-mails cu o tipa din zona noastra, care preda in particular. Ma gindesc ca la virste mici e mai usor, seamana si cu romana si va fi tot mai folositoare si in US. Nu stiu ce sa fac, sotul nu e prea entuziasmat. Poate de unde ne si costa o avere toate cursurile astea.
Noi ne mai distram citeodata in masina - cautam posturi in spaniola si fie repetam dupa ei, fie incercam sa ghicim ce spun. E distractiv, chiar e o chestie buna cind se mai plictisesc copiii la drum lung.