Strumfi de un an (iul-aug 2007) (84)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

... si m-am intors la raport.

Mia, Nico, Lavi, mersi frumos.

Ieri am stat acasa cu ambii copii bolnavi, la sfarsitul zilei eram stoarsa ca o lamaie.
Jos palaria pt Alina, Oana si alte mamici care fac asta zilnic.
Victor a facut si el febra luni la cresa asa ca ieri l-am tinut acasa.
Azi l-am trimis la cresa iar cu Sonia am fost la dr si are o stomatita care poate fi ori virala ori pur si simplu cauzata de eruptia dentara. De aceea plange si nu prea mananca. Cu febra sunt mai bine amandoi.

Mamii, v-am admirat in poze, e f dulce Alex iar tu esti asa de tanara si slabutza, zici ca esti sora lui mai mare.

Pup fetele, o zi buna,

Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) siwww.flickr.com/photos/10611598@N04/sets/72157601053655009/" target="_blank">Victor (8 octombrie 2005)

Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Misto pozele, mamii! Mi-e tare dor de mareee
Cat de dulce e ale pe motor!! Si pe plaja! Si tu arati tare bine!

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
http://community.webshots.com/user/violettan71

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Sal
Am aterizat si noi de afara, am papat de pranz, am facut un dus, si ar trebui sa adormim de dupa amiaza.
Ghinetz, incerc eu sa raspund, dar doar partial, la vreo 2-3 intrebari ale tale.

Prima parte, cea cu intarcatul, eu nu am trecut prin ea, Andreea s-a cam intarcat singura, usor usor si-a pierdut interesul pt supt, si acum e intarcata. I-am dat cam pana pe la 10 luni. Oricum, am ramas si gravida din nou, insa i-am dat sa suga si gravida fiind. Insa pur si simplu s-a cam autoibtarcat. Si productia de lapte la mine a scazut de la sine.
Dar de la persoanele care au trebuit sa isi intarce copilasii, asa am auzit, ca cel mai bine au rezolvat problema, plecand si lasand copilul cu altcineva. Caci copilul cand o vedea pe mama, o asocia pe mama (si) cu suptul. Mai exista intarcarea treptata, adica sa-i dai din ce in ce mai putin. Dar mai mult nu stiu, si mai ales nu cunosc date din propria mea experienta. Sa vedem la al doilea bebe cum va fi.

Referitor la vigantol, trebuie dat zilnic pana la 2 ani.
De fier si oscilo nu stiu, astept si eu raspunsuri avizate.
La 1 an sa vedem ce control vom face. Cantarit si masurat clar, dar sa vedem ce mai zice dr, daca trebuie si alte analize.
Cam atat....nu cred ca te-am lamurit prea tare, dar am incercat, acolo, cat de cat.

pupici pt toti bebeii

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si 18+ Ana Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oaana spune:

Oana,de la Iesi,sa-ti spun eu cum l-am intarcat pe Iosua...Am inceput in primul rand sa reduc lapticul ziua la san,am ajuns sa-i dau numai noaptea.Am luat lapte Nan2 si am inceput sa-i dau.Bineinteles ca nu avrut,dar ii dadeam un pic de san seara,apoi bibi cu lapte Nan si cereale.Puneam totul langa mine,apa calda,lapte,bibi curat,si cand vedeam ca se foieste pt laptic,ii faceam repede bibi si prin somn il lua.Asa ca i-am dat din ce in ce mai putin,o seara da,una ba...pana a uitat de san,dar o perioada nu m-am mai dezbracat in prezenta lui...Nu am avut probleme cu sanii,pt ca i-am dat din ce in ce mai rar,nu mi s-au mai umplut sanii...

Eu sunt impotriva intarcarii radicale,cred ca sufera destul ca nu-i mai dai san,dar sa mai plece si mami de langa el,cred ca e tare dureros pentru el.

Cred asa o sa procedez si cu Aaron,dar asta prin septembrie,sa mai treaca caldurile astea,insa incep sa-i dau laptic cu canitza cu cioc,pt ca el nu vrea nici un fel de biberon..

Vigantol eu ii dau trei picaturi pe zi pana la un 18 luni,si apoi pana la 4 ani,numai in lunile cu r...

Oana,mami celor doi nazdravani: Iosua si Aaron.

www.flickr.com/photos/14066329@N04" target="_blank">poze noi

"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Oana, referitor la obiectele pe care copilul le alege la 1 an, cred si eu, la fel ca tine, ca sunt doar pt. amuzamentul parintilor si al invitatilor de fata. Nu cred ca personalitatea sau cariera viitorului adult sunt influentate de un obiect stralucitor sau zornaitor pe care copilul este tentat sa puna mana in ziua x. Este o traditie pe care vrei sau nu s-o urmezi. Despre intarcat: eu nu cred ca este tocmai bine pt. copil sa-l intarci brusc ba, sa-l mai si parasesti cateva zile. Cred ca este mult mai linistitor atat pt. mama cat si pt copil ca intarcarea sa se faca treptat: productia lactata scade si ea pe masura ce copilul suge mai putin iar copilul are timp sa se obisnuiasca noului program. Ines a supt pana la 8 luni si am procedat cum am scris mai sus adica am renuntat treptat la cate o masa, pana cand pur si simplu a refuzat singura si "sanul de dimineata"; a fost mult mai simplu pt amandoua. Daca spui ca Victor adoarme seara la san probabil iti va fi greu sa schimbi rutina. Ai putea incerca (desi nu va fi usor la inceput) sa-i dai si biberon la inceput de masa, apoi san, urmand ca in timp, dupa ce accepta biberonul, sa renunti la alaptat. este adevarat ca nu poti schimba mare lucru in 3 zile, ca trebuie sa fii perseverenta si calma atunci cand refuza biberunul, dar in timp, cu siguranta vor aparea si rezultatele. Succes!Eu fier nu i-am dat lui Ines pt. ca aici nu se recomanda; vitamina d...uneori uit sa-i dau insa am grija s-o expun la soare macar 10 minute pe zi ca sa compensez ( mai rau e ca nu prea se arata soarele pe la noi, zici ca sta sa ninga, fir-ar de treaba!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Buna fetelor,

Am intrat si eu sa va spun ca am reusit sa nu iau carnetul de conducere. Dupa 25 de lectii de condus si 2000€ am picat la condus. Nu are nimic mai incerc o data numai ca trebuie sa dau din nou teoria. Asta e cine nu casca ochii casca buzunarul.

stefania mamica Catarinei din 25 aug 2007
http://salexandre.wordpress.com/
http://www.flickr.com/photos/balexandre/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Stefania, imi pare rau, nasol ca ai dat atatia bani si nici nu poti sa conduci, lasa ca data viitoare o sa fie mai bine. Printesa ta cred ca te consoleaza acum .

Am fost in parc cu Violeta, Laur si tati de Laur. Ufff, deja mi-e dor de ochisorii mari si buclele lui Laur. Frumoasa familie, astept sa ne revedem in curand. Monica si Andreea, Gabi si David, va asteptam si pe voi si cine mai este in zona.

Carla, mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

buna!

cristina, o sa-i facem arinei petrecere de un an, probabil pe 28 iunie, cand implinim si noi 5 ani de la casatorie. sper sa fie frumos, chiar daca e ceva restrans.

oana, referitor la intrebarile tale (sper sa nu uit vreuna):
- vigantol pana la un an si jumatate, apoi doar in lunile cu "r"; in rest, profitam de soarele de vara - in orele permise si, eventual, de aerul de mare
(atentie cu plaja si cu expunerea la soare, mai ales sub varsta de un an, cand pielea bebelusilor este f sensibila!)
- intarcatul...au spus bine fetele...treptat! intarcarea brusca produce multa suferinta copilului, dar si mamei (psihic si fizic, caci nu e de glumit cu sanii plini de lapte si durerosi).
eu am inceput sa-i dau arinei lapte praf cu canita, dar bea putin. initial i-am dat biberon, dar m-am razgandit, pt ca la fel am facut cu anya si abia acum o luna am scapat de biberon. ca sa nu nedreptatesc pe nimeni si ca sa n-am batai de cap mai tarziu, am ales varianta canitei.
incerc sa nu ma mai gandesc la partea sentimentala si sa vad partile bune: am avut privilegiul si bucuria sa alaptez 2 copii, cate un an si ceva pe fiecare.
- oscilo doar in sezonul rece, o doza pe saptamana preventiv sau atunci cand "raceste", indiferent de anotimp.
- controlul de un an ar trebui sa contina un examen clinic complet si, eventual, analize, in cazul in care se constata ceva probleme. dar nu cred ca este cazul vostru. bineinteles, vaccinul...

stefania, imi pare rau pt permis. bafta data viitoare!

mamii, frumoase pozele vostre. si tu arati f bine...deh, tineretea...

comorile mele: anya ioana (19.10.05) si arina ilinca (20.06.07)
arina s-a nascut...a doua oara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Stefania daca te consoleaza cu ceva iti spun ca si eu mi- am luat carnetul din 4 incercari. E drept ca m- a costat muuuuult mai putin. Bafta data viitoare.

Uite ca mi- a venit si mie randul sa ma vait. Ma simt epuizata. Parca nu imi mai ajunge timpul de cateva zile incoace. Daria daca pana acum avea momente cand chiar daca stateam in aceeasi camera cu ea se mai juca frumos si singura acum se urca pe mine mereu sa ma joc cu ea. Insa nu pot nici eu mereu. Mi se pare ca se plictiseste f repede de orice. De- asta e bine sa aibe un fratior/ o surioara.

Anto, poza aceea e facuta intr- un club din Ploiesti - Laguna, unde e fff frumos dar si prea scump.

Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Anya pana m- am cacait eu sa scriu mesajul anterior vad ca ne- ai scris tu ce si cum. Multumim de sfaturi.

Lavi, da, Daria o pun in patut si adoarme singura. Nu am leganat- o niciodata. Insa adoarme cu suzeta, nu stiu cum sa scap de ea. Se mai ridica in picioare, ma duc o asez iar si ii pun muzica. Da trebuie sa fie ora de somn, altfel nu sta in patut niciun minut. La inceput chiar daca statea sa adoarma in patut singura trebuia sa ma vada si bagam cate o mana printre zabrele pana adormea, acum ies din camera insa daca plange revin imediat, o mangai putin si ma asez pe canapea si ii vb sa ma auda ea si sa se linisteasca . Sa inteleg ca Lori inca te chinuie la adormit?

Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007)

Mergi la inceput