Copiluti de mai-iunie 2005 (78)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Rapid, ca am baut cafea ca sa stau in noaptea asta sa citesc cit rezist.
Gabitza, a citit povestea, imi pare rau ca a trebuit sa treci prin asa ceva. Ei, uite de asta imi era mie frica de cezariana si preferam nasterea, din cauza trezirii din anestezie. La tine a fost agravata probabil si de anemia severa si de faptul ca Raducu a coborit repede. Bine ca s-a terminat cu bine si acum sinteti acasa. Iti doresc refacere rapida, sa rezolvi cit mai repede cu anemia (vezi, ca poate da si depresii, mai ales combinata cu nesomnul!). Am recunoscut-o pe Agata si pe Tudora cind povesteai despre Andrei, cam asa au reactionat si ele cind am venit cu bebe Tudora si bebe Lisandru acasa. Sint induiosatori, si bucurosi ca isi vad mama acasa si ca au un fratior sau surioara, dar si tristi, agitati, debusolati, pentru ca nu mai stiu exact care e locul lor in noua formatie a familiei. Sa-ti traiasca minunea mica si cea mare si sa fii sanatoasa ca sa te ocupi de ei. Te pup si va doresc numai bine, familie frumoasa ce sinteti!
Iuliana, nu am reusit sa vad pozele ca ma arunca din program, dar mai incerc si miine.
Elisor, si sper ca esti bine.
OlgaT, mii de si tie ca sa iesi din depresie. E normala, ai pierdut ceva, dar trebuie sa treaca ca sa ai grija de baietii tai si ca sa permiti sa mai vina inca o data un sufletel mic. Eu nu spun ca e usor, cred, de fapt sint sigura, ca e ff greu sa treci peste asa ceva, dar la fel de bine simt si cred ca natura stie ce face, cine stie de ce a ales asa.
ChrisDun, am citit ce ai scris de mamica respectiva, nu o uitasem, ca sint stresata cu urechile Tudorei si am tinut mintea povestea ei. Imi pare rau ca trece prin asa ceva, iar despre barbatii astia care isi parasesc copiii, familia... prefer sa nu spun nimic, ca de bine nu ar fi.
Danelutza, sa stii ca eu pastrez bine invitatia, ca noi tot mai speram ca va veni si momentul cind vom pleca in lume... Din pacate, eu nu a reusit sa vad pozele, din lipsa de timp la inceput, dar acum din lipsa de calculator bun, cind nu-i convine ceva, ma arunca din orice browser si se inchide dintr-o data. Sin stresata din cauza asta, ca eu inca mai am mare nevoie de el, Octav pleaca, bani sa iau altul n-am... Asa ca incerc sa nu-l fortez, a iesit o data de undeva, nu mai intru pina in vacanta.

Miine Agata are spectacolul e final la salsa! I-am luat o rochie frumoasa, pe care am dat o caruta de bani si inca vreo citeva lucrusoare. Tot astazi am luat, impreuna cu Agata, cadouri micute pentru cei din tara, adica am spart toti banii, ca or fi cadourile micute, da' ei sint multi. Lasa, bine ca am cui lua, ca banii si asa nu ajung, asa m-am bucurat sa le cumpar! Miine seara le vom impacheta pe toate, iar Agatei ii va reveni sarcina sa le ofere la toti, lucru care o incinta foarte tare. Am dus-o si la dentist, totul e bine, nu are carii, pete, dintii definitivi cresc bine, i-a curatat, i-a vitaminizat, i-a dat cu flor... Tudora nu a vrut sa se urce pe scaun, nici sa deschida gurita in picioare. Ah, si am tuns-o pe Agata, ca Tudora... n-a vrut si pace, asta dupa ce abia obtinusem rendez-vous-urile, ca era ocupata si voia sa ne dea saptamina viitoare. Voi avea de tras cu taurasul meu, daca nu vrea, apoi nu vrea si gata!

As mai fi scris cite ceva, dar ma duc ca s-a trezit Lisandru si apoi, cind ma intorc, ma apuc de citit... daca nu adorm lina puiutul mic si scump, care e caldut si se lipeste de mine, mai mare dragul sa adormi linga el.

La multi ani, Bianca!
La multi ani, Patrick!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

La multi ani la toti copii care au fost sarbatoriti.

Gabitza sa iti traiasca Raducu si sa aveti parte numai de lucruri bune si asta sa fie singurul hop in viata.

Eu sunt in Olanda si incerc sa imi revin la normal.

Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

OlgaT, imi pare foarte rau pentru sarcina pierduta. Doare, dar o sa treci peste asta. Am pierdut si eu o sarcina la 6 saptamani inainte de Stefan si credeam ca nu ma voi mai putea bucura vreodata. Pupici multi de la noi .

Cornelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sufletzica spune:

buna dimineata
Gabitza imi pare rau ca ai trecut prin asa o experienta dar ma bucur ca acum sunteti bine cu totii.Putere, rabdare si sanatate va doresc si tie si lui bebe mic
La multi ani Bianca si Patrick!

Mai fetelor, am o problema care incepe sa ma ingrijoreze.Sara mea are un prieten imaginar, tot mai prezent in discutiile ei.Il cheama Mowgli, ca in Cartea junglei, si el este vinovat de toate prostiile ei si prin el aflu practic si cateva din nemultumirile ei.Am citit ca este oarecum destul de des intalnit un astfel de prieten imaginar la varsta asta dar cu toate astea incep sa ma ingrijorez.Ai vostri copilasii au asa prieteni sau doar a mea a luat-o pe ulei?
In plus are niste apucaturi de mare domnisoara.Nu ne imbracanm decat cu fustita si rochita...sa nu vada pantaloni.Pana si pijamalele au trebuit inlocuite cu camasa de noapte.Sa vedeti ce cuminte a stat ieri la tuns...ca sa se faca frumoasa.Nici tenisii nu sunt prea iubiti.Sa aiba doar sandalutze ca altfel este urata.Are o fusta pe care i s-a pus pata si de care ma intreaba cum face ochi iar bluzele sa fie bluse, nu tricouri ca sunt urate tricourile.Sa se asorteze ca altfel nu iese afara...si alte din astea.Si-a facut fundul prastie de la tobogan pt ca se da in fusta pe el dar nu conteaza.Pana si pe role se suie in fusta ca nu se poate altfel.Ba chiar si mie imi face observatie:Mai pune si tu fusta pe tine, nu umbla in pantaloni cand iesi cu mine afara :)
Urla in continuare, tipa si da ...deja imi vine sa merg la 9 ca aici nu se mai poate.Si ce-i mai rau este ca ii urla lui david in cap incat bietul bebelus tresare speriat.Il trage de picioare, maini cand il apuca...cica sa il pupe, dar ea este cam zmucita si il apuca cam violent.Cum scapa un mom liber este calare la el in pat sa ii bage suzeta in gura sau sa il traga de ceva...Stau cu ochii pe ea ca pe butelie.Cand il iau in pat cu noi, urla ca vrea sa o iau in brate pe ea si deci sa stau cu spatele la bebe si sa il pun la loc in patutzul lui. Afara face circ din orice:ca nu vrea sa isi puna plovarul pe ea, ca nu vrea sa plece acasa...si tot asa.Pe bunica'sa din rea nu o scoate, uneori o mai si pocneste sau tipa la ea desi maica'mea nu stie cum sa ii mai faca pe plac.Este adevarat ca a trecut prin multe pitica mea in ultimul timp (si unele nu le pot povesti aici ca sunt si urate si nici nu este locul) dar am impresia ca imi scapa de subv control propriul copil si uneori nu ma mai descurc cu ea.Nici cu bataia nu merge, nici cu altfel de pedepse.Ma doare ca trebuie sa ii dau bataie, dar uneori pur si simplu clachez.Imi vine sa plec de acasa si sa nu ma mai intorc.Uneori tipa si david si ea la unison ...puteti sa va inchipuiti cum este?
Cu gardinitele este destul de urata treaba.Noi ne-am inscris la 7 gradi si vad ca deocamdata nu suntem admsii la niciuna :(.Mai sunt cateva care inca nu au afisat listele dar din astea doua au afisat pe usa ca ele oricum nu au locuri disponibile, nr celor reinscrisi fiind mai mare decat nr locurilor disponibile.Mi se pare hilara dar si tragica situatia.Sper totusi sa gasim un loc la gradi ca nu stiu ce facem...
Va pup acum ca Sara scormoneste prin cremele lui maica'mea.Nu de alta dar deja a facut o dermatita urata pe maini de la bagatul mainilor in tot felul de chestii.
o mamica disperata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Sufletica, stai linistita, multi copii au prieteni imaginari la varsta asta. Pe al lui Stefan il cheama Alex si face si el o groaza de rele si il mai si invata prostioare pe baietelul meu cuminte .

Cat despre gradi, nici nu mai stiu ce sa spun. La noi s-au facut trei grupe mici si nu au avut nici un loc "la liber". Sunt tare dezamagita si mi-am propus sa ma schimb, sa ma implic in tot, in momentul in care fac ceva pentru gradi, sa o fac cu surle si trambite, sa duc flori, bomboane etc, sa imi "promovez" copiii. Sunt scarbita efectiv. Dupa ce anul trecut am facut o groaza de pliante, carti, panouri etc. pt. gradinita, anul asta s-a schimbat directoarea, am participat cu ce am putut in continuare, am adus doua calculatoare, dar am facut totul discret... Ieri am vorbit cu directoarea, care nu ma mai vazuse la fata pana acum si l-am gasit intr-un final pe Stefan la coada listei celei de a treia grupe, care inca nu exista fizic in gradinita, pentru care inca nu e angajat personal etc. Cel mai groaza imi e ca va incepe anul intr-o clasa goala, trista, fara jucarii si alte dotari (ca va dura ceva pana se vor "organiza" parinitii).

Si totusi ar trebui sa ma bucur ca am prins un loc in gradinita asta... A, si inca ceva: vor fi 30 in grupa!!! . La Maria au fost 24 anul trecut, 28 anul asta si s-a simtit clar o diferenta... dar cu 30 de plangaciosi de 3 ani, ce or sa se faca educatoarele? Caut o solutie de rezerva, ca la cat eram inainte de multumita, atat sunt acum de dezamagita.

Cris, am citit si despre Carina. Cum mai e in continuare. Nu suna deloc bine ce se intampla acolo. Singurul lucru bun, sa spun asa, este ca ti-a poventit Carina tot. Altii sufera, dar nu spun nimic parintilor.

Elisor, tie ce ti s-a intamplat?

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Gabita, bun venit lui Raducu, sa creasca mare, sanatos si sa aibe o viata frumoasa alaturi de familia lui minunata! Tie refacere rapida, ai un tonus destul de bun as zice , bine ca totul s-a terminat cu bine!

OlgaT, imi pare rau ca a trebuit sa mai treci prin una rece cum se spune, dar am toata convingerea ca firea ta de luptatoare te va ajuta sa iti duci la indeplinire visul si ca o sa te bucuri curand de o noua sarcina! Multi pupici de la noi!

Of... trebuie sa plec...aveammulte de spus dar trimit mesajul asa ca cine stie cand mai apuc sa intru!

Multi pupici tuturor si mai ales puilor care au avut petrecere zilele astea!

Tina, mami de Patrick si Maya
"Nu te uita niciodata de sus la cineva, decat daca vrei sa-l ajuti sa urce" Jesse Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Buna ziua! Ma credeti ca citesc fiecare cuvintel ce se scrie aici? Nu trec 3-4 ore sa nu dau un refresh...Deci si mai rusinos ca nu m-am mai mobilizat sa si scriu...
Cu ce sa incep?
Urari de LA MULTI ANI pentru toti copilutii sarbatoriti in ultima perioada...cu scuzele de rigoare pt intarziere...
Felicitari Gabitzei si pe aceasta cale pt Raducu si marturisesc cu emotie ca am vazut fiecare poza si am urmarit cu sufletul la gura sa veniti acasa de la spital, sa vad ce ati mai facut. Am vrut sa te si sun dar mi-a fost teama sa nu te deranjez.

Imi pare rau ca treceti prin astfel de dezamagiri cu gradinitele, cred ca tocmai ca sa ma scutesc de astfel de momente penibile am ramas tot cu gradinita particulara de care suntem f multumiti pana acum.

Noi am trecut prin tot felul de greutati de la ziua lui Dragos pana acum, incepand cu o viroza oferita cadou de finii mei care au venit la ziua lui D cu fetita bolnava cu 38 temperatura(39 cand au plecat) si de atunci o tot tragem cu muci, mai febra, mai tuse, bla bla si terminand cu alte probleme, unele mai mici, altele mai mari....Au mai fost si scandaluri si promisiuni ca va fi totul bine si la ora actuala chiar vad eforturi sustinute in acest sens..din pacate cu greu reusesc eu sa ma prefac ca nu s-a intamplat nimic, in fine...
Horia de cand a fost bolnavior s-a facut un raaaaaaaau...urla si urla cand nu ii convine ceva, nu mai e nici pe departe ingerasul de copil de acum o luna, o luna si ceva. Doarme f putin, il chinuie dintii(deja are vreo 5 si unul pe drum) si incearca ca mearga daca il tin de ambele manute. Daca ar fi insa dupa el ar trebui tinut tot in brate...vai viata mea!
Pe Dragos l-am oprit cu gradinita deocamdata deoarece maine plecam o saptamana la Busteni si dupa aceea mergem restul verii la mare la ai mei, sa scapam de rinite alergice si alte afectiuni capatate pe poluare, polen si alte trasnai ce mai gasim in minunatul Bucuresti.
Sper de asemenea o data cu iesirile astea sa mai scap si eu putinel de starea de lancezeala in care ma tot scald...am ajuns imuna si la bine si la rau si chiar nu cred ca e un lucru bun asta!

Va pup, dragele mele, la munte nu cred ca voi avea acces la net de pe undeva, sa va gasesc cu bine peste o saptamana!

Andra, mami de Horia Andrei si Dragos Alexandru

HORIA-6 LUNI(sedinta foto)
POZE MARTIE 2008 cu Dragos, Horia si noi
Nasterea Micului Print, Horia Andrei

Mergi la inceput

Nu am citit tot, dar am citit mesajul lui Sufletzica si m-a induiosat. Nu am timp acum sa detaliez, dar pot sa-ti spun ca am recunoscut-o pe Agata, la virsta Sarei, in multe dintre ceea ce povesteai tu acolo si, desi atunci simteam ca tine, acum mi se umezesc ochii cind ma gindesc cum reactionam citeodata la trasnaile ei. Ii mai dadeam cite o palmutza peste minute, la fundic, nu tare, dar suficient sa o faca sa sufere si acum imi vine sa pling si sa-mi dau mie palme, ma uit la cei doi pitici care au venit dupa aia si ma intreb cum de-am putut!?! Deci, pina apuc sa scriu mai multe, te rog eu mult, nu o mai pedepsi fizic, deloc! Nu merita, nu rezolva nimic si traumatizeaza, si pe ea, dar si pe tine, in timp, vei avea mari regrete. Si ea acum nu are nevoie de pedepse de la tine, are nevoie de tine, asa cum avea si Agata nevoie de mine, nu de bunica, nu de tati, nu de Tudora, si desi am inteles si atunci acest lucru, l-am inteles doar teoretic la inceput, abia cind am inceput sa-l aplic in practica, in comportamentul fata de ea, s-a rezolvat problema si lucrurile au intrat pe un fagas normal. Cind am venit cu Lisandru acasa, a fost din nou haos si nebunie, dar nu a mai tinut atit de mult, nu s-a mai lasat cu pedepse, si sotul, dar mai ales eu, stiam ce avem de facut si chiar am facut. Bafta multa sa treceti peste acest inceput asa cum trebuie si lucrurile sa reintre intr-un normal si la voi, cum s-a intimplat si la noi.

Faptul ca tipa linga David, te deranjeaza mai mult pe tine, sa stii ca David iubeste aceste tipete ale sora-sii mai mult decit pare, chiar daca tresare. Pe copii ii deranjeaza mai putin tipetele altor copii, decit tipetele adultilor. Eu am observat la noi, daca fetele tipa linga Lisandru (si nu ca tipa, dar urla de-a dreptul!), acesta e tot numai un zimbet, in schimb daca eu ma apropii de el cu fata mai suparata si ridic un pic tonul la fete linga el, atunci nu mai vad urma de zimbet pe fata lui, se uita la mine nedumerit si parca ma intreaba: asa vei tipa si la mine cind cresc!?! Si eu nu tip, doar ridic un pic tonul, iar fetele urla linga el din toti rarunchii si Lisandru tresare, dar ride cu gura pina la urechi de placere ca si cum ar asculta o muzica. Si Agata o tragea de picioare pe Tudora ca sa stea ea in locul ei, de fapt si acum o trage, tot pe Tudora, ca a inteles in sfirsit care e locul unui bebe mic, dar a inteles la fel de bine ca pe Tudora poate sa o mai si dea la o parte, ca nu mai e atit de mica. Iar Tudora nu renunta (nu-l da pe Lisandru la o parte, ca e prea ocupata sa tina cu dintii de locul ei si sa o ea pe Agata la o parte... si uite asa, orice asezat al meu linga bebe cu fetele acasa, se transforma in cearta pentru fete... iar bebe e incintat ca le aude si le are linga el, nici titza nu-i mai trebuie. Acum, mai nou, daca se apleaca deasupra lui, le prinde cu miinile de par si le mozoleste si le pupa si le musca, si astea tipaaaa... iar el le ciupeste si mai tare... o placuta nebunie ce e la noi!

Si fetele mele sint neascultatoare si atitea mai fac in casa si atit ne mai incearca nervii... dar tot noi ne enervam, ne calmam unul pe altul si apoi tot noi spunem: si noi am fost la fel! Si incepem sa depanam cite prostii si prostioare mai faceam si noi la virsta lor, alea pe care le mai tinem minte... Ba chiar am observat ca eu sint mai indulgenta cu prostiile care seamana cu ale mele si am un zimbet in coltul gurii care spune asta-i de-a mea! Si sotul la fel! Parinti nebuni!

Iti spun toate acestea pentru ca eu, intr-o anumita perioada mai neagra, ajunsesem sa fiu depasita de situatie si lasind lucrurile sa curga de la sine, ajungi chiar sa consideri normal ceea ce se intimpla si... nu e! Poate nici la Sara sa se poarte asa, dar si aici tot tu vii cu solutii, limite, reguli, dar nici la adultii din casa. Cel putin asa a fost la noi! Si mai este inca, dar acum stim sa ne tragem de mineca, vedem ca gresim si incercam sa ne corectam greselile si sa gasim solutii din mers.

Prieteni imaginari au si fetele mele, nu prea le sint fideli, ca ii parasesc rapid pentru ceva concret si real. Dar s-ar putea sa fie tot o nevoie de a comunica cu tine, cu voi, adultii din casa. Ii este mai usor sa spuna ca el a spus ceva, decit sa spuna ea ce a vrut sa spuna. Daca lucrurile intra in normal, ii va trece, il va uita, ca aparea altul, pina la urma ii va uita pe toti cind va mai creste in favoarea prietenilor reali.

Totusi, problemele aparute la copiii mai mari cind apare un bebe mic in familie, pot crea tulburari reale si cu urmari in timp, in viata, la copilul mare (in dezvoltarea lui si in relatiile cu cei din jur, inclusiv cu fratele sau sora mai mica) si cu parintii daca nu se rezolva bine si la timp de catre mama in primul rind si de catre adultii care ingrijesc copilul. Iti dau un exemplu: sotul meu si cu sora lui! Ea nu l-a vrut, pur si simplu nu s-a impacat cu ideea ca are un frate mai mic si ca nu mai e ea singura printesa (avea 5 ani cind s-a nascut Octav). Desi pare ca s-a rezolvat, eu cred ca si acum exista problema de atunci intre ei. Ieri vorbeau la telefon si Octav i-a spus, ca intre adulti, ca mama lor va merge la mare cu ei (ea nu a invitat-o niciodata pe mama ei in vacanta cu ea si cu familia ei, desi vin mult mai des in Romania) si s-a racit dintr-o data, ii venea sa plinga, i-a spus la revedere si gata! Deci... adult fiind, inca nu se poate control intr-o chestie care vine de atunci, de cind simtea ca mama lor face mai mult pentru copilul mai mic si asa i se pare si acum. Desi ea refuza sistematic ajutorul ei, pe care, ca orice mama i-l ofera de fiecare data.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Gabitzaaaaa, bine ai venit acasa si felicitari pentru Povestea nasterii scrisa deobsebit de frumos. Mi-au dat lacrimile. M-am pus in pielea ta si am simtit cum e sa fii speriata si sa simti totul... Este bine ca ai scapat de asta si ca raducu e al doilea dar dat de Dumnezeu si ca v-a umplut viata de bucurie. Un dar ca asta este cel mai frumos lucru si se uita tot...Am vazut pozele. Stii care imi place mult. Cea cu Raducu care doarme pe sanul tau. Si cu manuta. Este dementiala. tablou e buna poza aia...

Noi am fost la party la fi-miu la gradinita. Party summer. Superrr cool frate. Le-au facut tot soiul de activitati, ca la parcul de distractii. ii punea sa faca ceva ca sa castige un cadou.
Fi-miu e destept de numa...

La unul din jocuri, trebuie sa nimereasca mingea in poarta cu piciorul si pentru ca nu a putut din prima a luat mingea si a bagat-o cu mana. Si-a luat cadoul si a plecat. ne-am stricat de ras. ne dureau burtile de cat am putut sa radem.

Am facut si dulciuri si a fost si concurs care este mai bun... Si multa mancare frateeee. La greu.

http://piticii2003.multiply.com/photos/album/44/Party_summer_Alex_la_gradinita

La multi ani, Bianca

La multi ani, Patrick

La multi ani, Mercedes! te pup

Beatrice, mamic de Alex pifos

Mergi la inceput

Agata a plecat la spectacol! Gatita ca o dansatoare adevarata ce e! Era atit de frumusica! Si mare! La repetitie am fost eu, ca sotul era la sala, dar la spectacol s-a dus numai Octav, ca sa nu-i mai tin si pe cei mici in nebunia de acolo! Nu e voie sa se filmeze sau sa se faca poze in timpul spectacolului, dar poate ii face inainte si dupa sau ii fac eu cind se intoarce si va pun si voua sa o vedeti. Lisandru si Tudora dorm, iar eu fac bagaje! Imi pleaca fetita de acaasaa!!!! Si sotul!!! Nu e joi, dar ma lasati sa pling? Ca pina joi imi trece, ca am doua examene si doua teme de pregatit. Nu-mi vine inca sa cred ca vom fi despartiti doua luni jumatate! Si Agata va ramine 10 zile la mama mea, fara tati, pentru prima data fara noi si inca vreo 10 cu mama lui, din nou singura, fara tati. 20 de zile fara nici unul dintre noi, atunci sa vezi stres pe mine!

Mergi la inceput