Mamici de Noiembrie-Decembrie (43)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Olivia26 spune:

Vin si eu cu cateva sfaturi adunate de pe net in ceea ce priveste CONSTIPATIA

- minim 2 litri de apa/lichide pe zi, dar obligatoriu in fiecare zi

- scaun obligatoriu in fiecare zi, de preferat dimineata - orice zi in care nu aveti scaun e o batalie pierduta. cu cat materiile fecale stau mai mult in colon cu atat mai mult se deshidrateaza si scaunul are consistenta prea tare;

- miscare in fiecare zi (mers pe jos, inot, orice fel de miscare permisa in sarcina)

- dimineata pe stomacul gol se bea un pahar de apa in care de seara s-a pus o lingura de tarate si se ia o lingurita de miere;

- dimineata si seara se bea un pahar de suc de portocale, proaspat stoarse;

- seara se bea un pahar de lapte fierbinte in care se pun doua linguri de tarate de grau si o lingurita de miere;

- se consuma numai paine graham sau de tarate/neagra

- nu se consuma mezeluri

- nu se consuma - mustar, usturoi, piper, maioneza

- se mananca legume si fructe proaspete in special kiwi pe stomacul gol, dar si prune uscate, stafide, smochine, curmale, banane (se pot combina cu lapte dulce)

- femeia gravida constipata, neputand elimina toxinele, poate ajunge la sarcina toxica, prezentand: varsaturi, edeme, oboseala, indigestii, migrene, suferinte ce pot fi evitate prin prevenirea constipatiei -> Evitarea alimentelor constipante (orez, morcov fiert, carne in exces, paine alba, lactate, alimente fara fibre dietetice) mai ales de catre persoanele care stiu ca intampina dificultati cu scaunul zilnic

- suferintele anale provocate de constipatie se trateaza cu bai calde de sezut (musetel, bicarbonat, galbenele), respectand o igiena locala riguroasa + gimnastica zilnica pentru musculatura perineala (se contracta cel putin 5 minute muschii fesieri)

Olivia 18+
www.flickr.com/photos/24386067@N08/" target="_blank">Cuculetul mamei Burtica
Seriozitatea e singurul refugiu al omului mediocru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Olivia toate bune si frumoase pina la usturoi , mustar , piper etc.
Nu renunt la astea , nu renunt nici batuta . Nici la ardei iute , nici ca sos picant , nici la hrean nici la.....
Ma revolt vadit , categoric si irevocabil impotriva acestor interdictii cribdoase !

Bag in compensare si la greu alimente care favorizeaza tranzitul dar nu renunt.

Mirtha 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivia26 spune:

Ha! Si eu ador mancarea picanta. Dar cum zici si tu incerc sa compensez cu multe fibre...multe fructe si legume (stiu ca nici tu nu duci lipsa), paine doar tip graham, etc. Eu daca nu merg o zi la toaleta intru in panica. Sper sa nu fie probleme ca din cate aud tare greu e cu hemoroizii.

Legat de varsta si luna conceptiei, la mine nu se prea potriveste, am conceput la 28 de ani in luna a 2-a, asadar 30, nr par...sper si eu ca si dandusa sa nu se schimbe cuculetul

Eu ma pregatesc de meci (popcorn, apa minerala, fructe de rontait ).

Oceanborn, vezi tu cum te descurci acolo printre italieni...hihihi, ma tot gandesc la tine

Va pup apasat pe toaaaate si va urez o seara frumoasa.

Olivia 18+
www.flickr.com/photos/24386067@N08/" target="_blank">Cuculetul mamei Burtica
Seriozitatea e singurul refugiu al omului mediocru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Ha , haaa , haaa..... o masina pompierilor din Craiova a ars intr-un incendiu.....nu aveau extinctoare si nici apa .....Maiculita ....

PS. Stirile de pe Prima Tv. Sau cica aveau dar erau defecte ...asa spun ei.

Mirtha 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

Olivia: Multumesc pt. link.

Catalina: Cum sa sterg unul din mesaje?

Mirtha: Ma voi uita pe mail la folderul cu alimente.

Hai Romania!

Andy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Andy te duci la mesajul pe care vrei sa il stergi si apesi pe ultima iconita (unde ai si simbolul de PM cu rosu).Sper sa fi fost explicita. :)

14+ cu 2 louloudakia
Va iubeste mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo5979 spune:

Bebecris, saru'mana pentru pontul cu patutul!
La testul acela cu varsta mamicii adunata cu luna in care a ramas gravida, adica 28+2=30...ar trebui sa fie fetita, dar e baietel, cel putin la eco de 17 saptamani dr a zis ca s-a vazut clar putza (eu oricum rad cu soata, ca pe mine toata sarcina m-a mancat nasul, si spunem ca de cate ori ma manca nasu, mai creste putza un pic).
Azi cred ca l-am simtit pentru prima data, undeva stanga jos...au fost ca niste pulsatii destul de puternice...si s-au repetat in decurs de jumate de ora la intervale de cateva minute. Sper ca asta a fost...ca eram tare innebnita ca faceam 19 saptamani si nimic. Grabita tare am fost toata sarcina. Morfofetala o sa o fac undeva in jur de 10 iulie,cred ca o sa am vreo 22 saptamani.
Eu cu constipatia am rezolvat intr-un mod nu tocmai ortodox sau recomandat, de vreo 3 saptamani nu am mai luat Elevit, dar am programare acum pe 16 iunie la draga mea dr si am sa o intreb daca se poate inlocui pardalnicul de Elevit cu ceva care sa nu mai constipe...nu stiu, am auzit ca Materna nu ar crea probleme cu constipatia. Am intrebat de Utroggestan, daca mai trebuie sa iau, si a zis ca da, dar doar o singura pastila seara.
Cam atat...si sa va spun ca am cam inceput sa mananc, soata rade ca in curand ajunge sa rotunjeasca intrarile prin casa...
Va pupa cu mare drag e burticile purtatoare de minunatii,
a voastra Leeloo

Leeloo
18 +

http://good-times.webshots.com/photo/2871291450103252327dvtYKs
http://bd.lilypie.com/KW8up3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

Catalina: Am reusit. :) Multumesc.

Fetelor, ce prima repriza am avut.....Iese bebe microbist (ca tati:)!
Respiram 15 minute si o luam de la capat. Eu ma uit singura la meci si ii povestesc sotului meu fazele pe mess., ca el e la lucru (la noi 1 ora 13)

Andy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiseli_11 spune:

Fetele, n-ar trebui sa schimbam parola de la contul comun de pe yahoo?
Stiti voi de ce.

Mihaela 16+
Gargarita lui mami
Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

mamiseli te gandesti ca maine am putea sa avem mustati toate?

14+ cu 2 louloudakia
Va iubeste mama

Mergi la inceput