pedagogie moderna???
Raspunsuri - Pagina 2
Donia spune:
quote:
Originally posted by Sabina
daca ma gandesc bine, asta e un abuz extrem de grav si ar trebui chemata politia
Exact! Este abuz, este ingrozitor!
Gabi, pentru baietelul asta si pentru altii care vor urma, te rog, spune cuiva. Vorbeste cu directoarea, chiar cu educatoarea daca tot muti fetita de acolo.
Neoamenii de felul asta se bizuie tocmai pe tacerea altora, pe faptul ca oamenii ridica din umeri si merg mai departe. Te rog, daca ai aflat, nu lasa lucrurile asa.
Doamne, nici nu pot sa imi imaginez ce poate fi in sufletul acelui baietel...
Si cu adevarat e traumatizant si pentru copiii care sunt martori, ei pot sa creasca cu ideea ca oricand, oricine poate sa isi permita asemenea abuzuri fata de ei si ca nu va exista nici o persoana care sa indrepte raul.
Femeia aia nu numai ca e neadecvata ca om, ca persoana, dar e total incompatibila cu meseria pe care o face.
Si pe bunadreptate, aici s-ar considera ca trebuie anuntata politia imediat.
Si Gabi, inca un lucru: i-as explica fetitei mele ca e foarte rau ce a facut educatoarea si as invata-o sa nu permita nimanui, copil sau adult sa ii faca asa ceva. Sa spuna NU, clar si raspicat, si neaparat sa iti spuna si tie daca asa ceva se intampla.
Ce oameni... gradinita ar trebui sa fie locul care sa invete copiii sa nu accepte abuzul si tocmai acolo se "preda" asa ceva!
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
ananda spune:
dar despre o reclamatie la Protectia Copilului ce zici? nu e doar abuz in serviciu, e abuz asupra unui minor... nu stiu cat se implica politia, dar protectia copilului ar trebui sa se implice.
un mic mp3 player inserat intamplator in sala de clasa si recuperat ulterior poate dovedi minuni... uf, m-am enervat ingrozitor! pe aia as bate-o dumnezeieste si i-as da pantalonii jos in fata clasei, da vada si ea cum e!
Gabi_K spune:
Azi dupa masa am avut serbarea. Multi parinti abia azi au aflat ca noi plecam de la gradi. M-au intrebat mirati: de ce? Le-am spus: nu-mi mai las fata in astfel de loc, unde e nevoita sa priveasca astfel de scene, si mai ales, poate face si ea vreo prostie si va fi supusa si ea unor tratamente asemanatoare. Am anuntat asistanta medicala de la gradi, dar ei nu-i pasa, fiind insarcinata in 7 luni. Cu parintii copilului respectiv nu am putut vorbi:(
Culmea, parintii cu care am stat de vorba, nu erau deloc revoltati.
Daca ma mai intalnesc cu directoarea, am sa-i spun si dansei. In rest, singura nu ma pot lupta cu morile de vant. Sfanta educatoare sustinuta de majoritate contra unui parinte rebel.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses1#" target="_blank">poze si mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
Laura25 spune:
Mai fetelor, mie mi se ridica parul in cap cand citesc ce se scrie pe acest subforum. Si ai mei o sa mearga din toamna la gradinita si ma gadesc cu groaza daca o sa aiba noroc sa nimereasca un om pe post de educator, sau "o animala" de genul asta. Din pacate, in Piatra este o singura gradinita particulara si nu ne permitem sa ii dam acolo, asa ca gradinitele de stat sunt unica optiune. Problema e, din ce am auzit, ca daca te revolti, critici anumite aspecte, ti se tranteste un "plecati, daca nu va convine, ca avem destui pe lista de asteptare". Sper macar sa reusesc sa aflu de la copii mei daca li se intampla ceva rau la gradinita, sa nu fie prea speriati sa imi spuna ![]()
Laura
de shtrumphi gemeni,
Bianca Andreea si
Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastreFilmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Cugetari gemene
Gabi_K spune:
Laura, faptul ca exista cateva educatoare din astea, nu inseamna ca toate-s la fel. Aici la gradinita noastra toate doamnele sunt de treaba, le cunosc, ingrijitoarele sunt grozave, deci tot personalul e o.k., mai putin doamna asta.
Faza ieri la serbare: fetita doamnei e tot la gradi, dar in alta grupa. La un moment dat a venit si ea la serbare, dar numai s-o vada pe mami (era in brate la taicsu) si plangea disperata dupa maica-sa. Iar madam, fiind ultraconstiincioasa- l-a rugat pe barbatu-sau, s-o duca pe fata de acolo ca o incurca. Nu dati cu pietre, dar oare nu era mai simplu si mai firesc sa-si imbratiseze fetita? Dura doar o clipa si fetita statea si ea linistita. Zau ca am impresia de multe ori, ca eu sunt cea denaturata.
Azi am scos dosarul de acolo, am vorbit cu administratoarea despre problemele din grupa. Pe directoarea n-am gasit-o, cu parinti nu prea ma intalnesc, fiindca noi ajungem mai repede la gradi decat altii. Am vorbit cu ingrijitoarele, poate vorbesc ele cu parintii baietelului. Si ele sunt revoltate, dar nu fac scandal sa nu-si piarda locul de munca.
www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses1#" target="_blank">poze si mai noi
ina_nz spune:
quote:
Initial creeata de Gabi_K
In grupa fetei mele este un baietel. E nou-venit, abia din septembrie a ajuns la noi. Pana atunci a fost la o alta gradinita. Nu stiu ce o fi in sufletul copilului, dar copilul mai tot timpul plange. E mai sensibil decat colegii lui de grupa, se supara mai usor ca ceilalti, si rezultatul: copilul plange. Pana acum nimic iesit din comun. Insa pe mine ma socat un lucru: In urma cu o saptamana fiica mea a inceput sa-mi povesteasca o chestie ciudata. (pana acum nu pomenea deloc de gradi acasa) Una dintre doamne, care e foarte bine pregatita, cu tot felul de diplome si calificari, si cativa ani de experienta, a recurs la o metoda ciudata de-a stopa plansetele bietului copil: ii da jos pantalonii si chilotii si il face de rusine sa-l vada toti in fundul gol. La inceput am crezut ca fata mea inventeaza, dar dupa ce m-am interesat de la altii, mi s-a confirmat ca intr-adevar s-a intamplat acest lucru.
OK, asta a fost ultima picatura in pahar (doamna mai avea si alte ciudatenii, pe care nu le enumar deoarece as bloca serverul cu o postare asa lunga) imi mut copilul de acolo, dar totusi ma intreb: de cand am facut eu curs de pedagogie si metodica, chiar atat de mult s-au schimbat metodele de educare? De ce parintii baietelului stau cu mainile in branci fara sa depuna o reclamatie la inspectorat?
Gabi eu nu inteleg de ce ai postat tu mesajul asta.
Doar ca sa se oripileze tot siteul de grozavia si comportamentul inuman al educatoarei?
Fetele ti-au raspuns, te-au sfatuit sa iei atitudine, sa spui parintilor, sa sesizezi conducerea.
Tu nu vrei sa faci nimic din toate astea. ai preferat sa inchizi ochii si sa-ti retragi copilul.
Si faci si senzatie pe site cu povestea de groaza.
Sincer comportamentul educatoarei imi creaza o stare de rau fizic pt ca ma gandesc ca am si eu un copil si doamne fereste sa pateasca la fel. Insa rau imi faci si tu pentru ca esti adult si ai puterea sa faci ceva pt sufletul ala mititel si chinuit si alegi sa nu faci nimic!
Poate ca parintii lui nu stiu! Sau daca stiu si nu ii duce capul sa faca ceva pt el....macar tu ai datoria umana sa sesizezi conducerea gradinitei si sa dai un telefon la protectia copilului.
Iar faptul ca sunt 100 de educatoare bune si o mie de copii fericiti nu compenseaza faptul ca exista una care abuzeaza un copil.
Ina
Gabi_K spune:
quote:
Gabi eu nu inteleg de ce ai postat tu mesajul asta.
Doar ca sa se oripileze tot siteul de grozavia si comportamentul inuman al educatoarei?
Fetele ti-au raspuns, te-au sfatuit sa iei atitudine, sa spui parintilor, sa sesizezi conducerea.
Tu nu vrei sa faci nimic din toate astea. ai preferat sa inchizi ochii si sa-ti retragi copilul.
Si faci si senzatie pe site cu povestea de groaza.
Sincer comportamentul educatoarei imi creaza o stare de rau fizic pt ca ma gandesc ca am si eu un copil si doamne fereste sa pateasca la fel. Insa rau imi faci si tu pentru ca esti adult si ai puterea sa faci ceva pt sufletul ala mititel si chinuit si alegi sa nu faci nimic!
Poate ca parintii lui nu stiu! Sau daca stiu si nu ii duce capul sa faca ceva pt el....macar tu ai datoria umana sa sesizezi conducerea gradinitei si sa dai un telefon la protectia copilului.
Iar faptul ca sunt 100 de educatoare bune si o mie de copii fericiti nu compenseaza faptul ca exista una care abuzeaza un copil.
Ina
Draga Ina,
Ignor mirosul de ofensiva si iti raspund:
In primul rand eram curioasa: chiar eu sunt hipersensibila? Poate e o metoda obisnuita ce a facut educatoare, si eu nu stiu, poate e permis sa faca asa ceva, ca in fond nu a lovit copilul, nu l-a agresat fizic, deci nu i-a facut nimic. Eram curioasa daca si altii se revolta citind aceasta intamplare sau numai eu sunt mai ciudata (cum sustine de fapt si educatoarea) Mai ales ca parintii cu care am vorbit, se prefac ca ploua, ca e ceva absolut firesc ce s-a intamplat.
Conducerea e greu de sesizat, adica directoarea, pt ca inainte de 8 si dupa 16 nu e de gasit. Am sesizat personalul din gradinita - ingrijitoarele, asistenta medicala, administratoarea- doar cu ele m-am intalnit in ultimele saptamani.
Educatoarea citeste si ea pe forum, deci stie ca este in vizor:)
Copilul mi-l retrag din alte motive (tot din cauza doamnei), asta a fost doar ultima picatura.
La protectia copilului nu ajunge sa suni. Trebuie sa mergi personal sa depui reclamatie scrisa, bineinteles inainte de masa, cand au si ei program. Avand in vedere ca lucrez de la 8 la16, sunt mama singura, nu-mi permit sa ma cer de la servici.
Am anuntat pe ceilalti parinti din grupa (nu pe toti, ca multi vin dupa 8 la gradi si pleaca inainte de 16, si nu ma vad cu ei).
Daca crezi ca as mai putea face ceva, astept idei.
amoga spune:
quote:
Originally posted by Gabi_K
Daca crezi ca as mai putea face ceva, astept idei.
Cu cei cu care nu te poti intilni din cauza ca programul de lucru vi se suprapune, suna-i! Directoarea aia de la gradinita trebuie sa aiba un telefon si poate chiar si raspunde la el. Idem si cu Protectia Copilului, cu Politia de cartier. Da-le toate datele personale (nume, adresa, etc.) daca ti le cer, ca sa nu creada ca e o gluma proasta si spune-le ca urmatorul demers are sa fie la presa locala, unde o sa si povestesti pe unde ai sesizat si cu cine ai vorbit. (Si da, ia si tu numele celor cu care vorbesti; sunt functionari publici, asa ca ar trebui sa ti le dea.)
Dupa care chiar ia legatura cu mass-media locala (presa, radio, televiziune). In general, genul acesta de subiecte sunt interesante pentru ei si este foarte probabil sa trimita unu-doi reporteri sa investigheze. Oricum, se creaza niste valuri si educatoarea cu pricina precis o sa simta o parte din ele.
Pina la urma, ceea ce trebuie sa primeze sunt interesele copilului in toata povestea -- pentru ca el trebuie ferit de abuzurile unei persoane iresponsabile aflate intr-o postura de autoritate asupra-i.
Si da, toate demersurile astea ar fi trebuit sa fi fost facute in primul rind de parintii copilului abuzat (cu sprijin din partea celorlalti parinti care au copii in gradinita). Ar fi ideal daca ai putea lua legatura cu ei mai intii. Mi-e greu sa cred ca nu vor fi revoltati...
Sigur ca a face toate astea au sa-ti consume o multime de timp si nervi, de care probabil ca nu ai in exces, insa daca gindul ca poti ajuta un copil lipsit de aparare iti este suficient ca recompensa, atunci probabil ca nu o sa te sperie asa o treaba. Succes!
A.M.
ina_nz spune:
quote:
Originally posted by Gabi_K
[quote]
Draga Ina,
Ignor mirosul de ofensiva si iti raspund:
In primul rand eram curioasa: chiar eu sunt hipersensibila? Poate e o metoda obisnuita ce a facut educatoare, si eu nu stiu, poate e permis sa faca asa ceva, ca in fond nu a lovit copilul, nu l-a agresat fizic, deci nu i-a facut nimic. Eram curioasa daca si altii se revolta citind aceasta intamplare sau numai eu sunt mai ciudata (cum sustine de fapt si educatoarea) Mai ales ca parintii cu care am vorbit, se prefac ca ploua, ca e ceva absolut firesc ce s-a intamplat.
Hai nu-l numi de ofensiva....numeste-l de revolta.
Da mai sunt si alti oameni sensibili care considera ca ce face educatoarea e inadmisibil. Inuman.
in fond nu a lovit copilul, nu l-a agresat fizic, deci nu i-a facut nimic
Ba a facut toate astea la un loc si chiar mai mult. L-a lovit in sensibilitatea si inocenta lui, il abuza emotional. E de o mie de ori mai grav decat doua palme la fund.
Nu poti sa spui ca nu i-a facut nimic.
Ina
inaioana spune:
Este abuz sexual (si nu glumesc!!!)nu "pedagogie moderna".
Faptul ca ai scris pe forum este un inceput dar, te rog sa nu te superi, eu sunt perfect in acord cu Ina_nz. Trebuie sa faci ceva neaparat. Daca parintii sunt cu nasul pe sus sau mai stiu eu cum, nu cred ca ai prea multe de pierdut, tu ca adult, daca totusi ii abordezi. Inafara de a-ti raspunde urat sa zicem nu vad ce ti-ar putea face. Eu zic ca asta e ceva peste care ai putea sa treci si nu te va traumatiza pe viata, prin urmare un risc mic asumat in vederea ajutarii unui copil ca poate fi insa traumatizat pe viata.
Mult curaj, empatie si incredere in decizia ta iti doresc!
Ioana cu
Serghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004)