Familia regala - un model al vietii de familie

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

nu ma refeream la evenimentul de ieri , ci in general.se inchiriaza Ateneul pt petreceri pur si simplu, cum a zis si Kid.
si crasma de lux a fost o metafora, se intelege f bine ce vreau sa spun.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

quote:
Originally posted by Sabina

de ce l-or fi invitat pe iliescu nu pricep. bleach.

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Pentru ca regele nu are resentimente!!!
Au fost invitati toti presedintii Romaniei, in semn de respect pentru institutia in sine.
Un rege este echidistant, el nu judeca, ci ii ofera poporului dreptul asta. Tocmai de aceea monarhia este un exemplu de purtare!!!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Oh da' mai rar asa model al vietii de familie!

O si vad pe biata suverana trezindu'se cu noaptea in cap, lingând si deschizând toata ziua scrisorele parfumate pentru, si de la familiile cosanguine.

Iar regele vânând de dumineata pana seara vulpi pentru a'si câstiga existenta.

Eu cred ca unii dintre voi v'ati jucat pur si simplu mult prea mult cu papusile.

Alin

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

m-am grabit si-am scris incomplet. de fapt mi se pare ca iliescu trebuia sa aiba bun simt si sa nu se duca

Mergi la inceput

mai, suverana asta facut si crescut 5 copii si nici nu s-a ingrasat
pt mine e chiar un model de familie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

La multi ani Maiestatilor Lor.

Are mama doi flacai.. Matei (6) si Grigore (1)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Sabina are ce are cu Ateneul, eu cu Pelisorul. Nu pot sa spun decit ca ma bucur ca am apucat sa-l vad si regret ca cc copiii mei nu o sa aiba aceeasi sansa. Nu contest ca e resedinta regala, ca e dreptul lor s-o recupereze, etc. Noroc ca francezii l-au decapitat pe Ludovic al XVI-lea, altfel cine stie, poate revendica Versailles-ul .

In alta ordine de idei, ca românca traind in "afara", singura mea legatura efectiva cu "tara muma", in viata de zi cu zi, este limba româna. Pe care o vorbesc copiilor mei. De aceea, nu am apreciat si nu apreciez ca regele Mihai nu a invatat limba româna pe fiicele sale. Da, stiu ca acuma o vorbesc si inca foarte bine, insa in '90, cind au aterizat in România, habar n-aveau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

quote:
Originally posted by xenocid

Oh da' mai rar asa model al vietii de familie!

O si vad pe biata suverana trezindu'se cu noaptea in cap, lingând si deschizând toata ziua scrisorele parfumate pentru, si de la familiile cosanguine.

Iar regele vânând de dumineata pana seara vulpi pentru a'si câstiga existenta.

Eu cred ca unii dintre voi v'ati jucat pur si simplu mult prea mult cu papusile.

Alin

Come to The Dark Side ... we have cookies!

E drept, m-am jucat si cu papusile, insa bunicele mele, care nu stiu daca au facut-o, l-au respectat intotdeauna pe Rege si ne-au insuflat si noua acest respect.

Si de unde stii tu ca regele "vâna de dumineata pana seara vulpi pentru a'si câstiga existenta" ? Din istoria lui Roller?

Pentru cultura ta generala, Regele Mihai a avut diverse meserii pentru a-si intretine familia:

"Intre anii 1950 si 1956, familia regala a locuit in Anglia, la Bramshill House in Hampshire si la Ayot St-Lawrence, in Hertfordshire. Sursa de venit a regelui Mihai si a sotiei sale a fost o ferma de pui si un mic atelier de tamplarie pe care si le-au construit singuri.

Regele Mihai s-a decis sa imbratiseze meseria de pilot si a semnat un contract cu compania aeriana comerciala Lear Jets and Co, dupa intoarcerea lor in Elvetia, la Geneva, in 1956. Familia s-a instalat in Vila Fantasia, la Versoix, un mic oras de pe malul lacului Léman, la cativa kilometri de Geneva. Aici au locuit peste patruzeci si cinci de ani.

Colaborarea cu compania aeriana a durat doar doi ani, pentru ca pasiunea pentru automobile, care l-a determinat sa refaca integral noua masini originale, Ford sau Willis care au fost expuse ulterior in cadrul mai multor expozitii, l-a condus la infiintarea unei companii de electronica si mecanisme automate denumita Metravel. Compania a apartinut regelui pana in 1964 si a produs elemente pentru calea ferata, alarme si a vandut avioane de ocazie.

In 1964, presiunile crescute ale concurentei l-au fortat pe rege si pe asociatii sai sa vanda firma Metravel. A urmat o perioada pe care regina Ana a caracterizat-o ca fiind una "dificila" pentru ca Majestatea Sa a imbratisat meseria de broker pentru care a participat la cursuri la Bursa din Wall Street si, conform relatarilor reginei, "A fost dificil petru ca, aunci cand esti broker, trebuie sa iesi mult in oras, la cockteiluri si la dineuri, ca sa gasesti clienti. Si nu era genul nostru, era dificil".

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sneeuwklokje spune:

quote:
Originally posted by Marox

In alta ordine de idei, ca românca traind in "afara", singura mea legatura efectiva cu "tara muma", in viata de zi cu zi, este limba româna. Pe care o vorbesc copiilor mei. De aceea, nu am apreciat si nu apreciez ca regele Mihai nu a invatat limba româna pe fiicele sale. Da, stiu ca acuma o vorbesc si inca foarte bine, insa in '90, cind au aterizat in România, habar n-aveau.

Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05)

Asa e imi aduc aminte ca nepotul nu stia sa zica buna ziua.
Dar asta e pe undeva omenesc, pierdusera speranta revenirii in tara si altceva nu-i lega de aceasta tara. Altfel ar fi stiut toti sa vorbeasca. Copiii mei o fac si inca foarte bine si numai eu stiu cat de pisaloaga am fost si sunt.

Asta nu-seamna insa ca nu sunt o familie sudata sau ca n-au trecut prin destule impreuna.

Insa nu pot pricepe de ce credeti voi ca regalitatea exclude Becali?
Uneori regalitatea poate fi Becali... ca doar nu controlezi IQ-ul cui vine la tron. Carol al II-lea a facut furori destule cu amantele si prostul lui gust (asa un Irinel), printul Charles sau chiar si copiii Dianei... nu-s deloc modelele pe care mi le-as dori sa le urmeze copiii mei. Asta ca sa vorbim de regalitatea recenta. Nici Bush sau alt presedinte...
Societatea de consum... ii produce pe manelisti si restul...ea ii face modele de succes care atrag.
S-apoi pot nu pricep nici ideea de a fi ca regele Mihai... Rege nu pot fi vreodata decat daca se nasc. Inaccesibilitatea scopului duce adesea s la inlocuirea lui cu un altul.

Marox gresesti exista doua linii de succesiune la tronul Frantei daca-i excluzi pe urmasii lui Bonaparte, evident. N-au decapitat revolutionarii decat tot ce au apucat. Duce de Anjou, Louis Alphonse este Louis XX de France, dar patrimoniul national a fost pastrat.

Mergi la inceput

hai ma Snee ca pe printul Will eu l-as cam urma

Mergi la inceput