Familia regala - un model al vietii de familie

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sneeuwklokje spune:

Sabina cum nu si eu am dus copii sa vada elicoptere, daramite sa vin eu acasa la mama cu printul si cu elicopterul de 10 milioane si sa ma joc cu el in backyard .
Da e right? Asa sa plateasca unul taxe si dupa ce ca se duc taxele la armata sa se duca si pe amuzamentul printisorului... asa o distractie de 30 000 de lire sterline... suma pentru care un "commoner" invidios ar putea munci mult si bine.

Altfel si el e dragutel, frumusel si pana acum n-o facu de oaie cu a facut-o frate-sau cu purtatul svasticii in public... dupa ce n-o gasit la shop costum de nazist SS pe masura .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Hai sa fim putin seriosi si sa citim istorie, cine a cazut de acord cu comunistii si de-acolo ni se trage totul, de ce nu a facut puscarie ca Noica, Patorel Teodoreanu, Steinhardt, fiindca pentru cine nu stie ultima lui domnie intre 40 si 47 a fost in timpul perioadei Antonescu 40-44, deci guvern pro-german, dupa care l-a dat pe mana sovieticilor pe Antonescu, si asa mai departe, eu nu vad de ce l-as respecta...alti regi de prin imprejurimi, vezi Kiril al Bulgariei au fost executati de sovietici, el nu, a fugit mai bine, ce sa spun, mult devotament si curaj...so no comment

Si a fost si decorat de catre Stalin cu ordinul victoria, saracu de el, nu putea sa refuze, ca devenea disident, poate ati uitat dar sub el se face primul guvern comunist, in frunte cu Petre Groza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

quote:
Originally posted by rotty

Imi pare rau ca v-am suparat. Dar Casa Regala a Romaniei (actuala) a beneficiat si beneficiaza de stipendii importante din partea statului roman. Si se pare ca nu au cheltuielile dimensionate cum au alte case regale. Pincipele Radu a primit sume exorbitante pentru ...nimic, in calitate de reprezentant al guvernului. Casa Regala a beneficiat de sume mari pentru calatorii in strainate pentru a pleda pentru integrarea Romaniei in NATO si UE. Casa Regala beneficiaza de sume pentru intretinere etc.

O sa spuneti ca sunt altii care au furat mult mai mult. Perfect de acord cu voi. Dar de ce unii in plus?

Mai sunt si alte aspecte care pe mine personal ma deranjeaza (sunt politolog de profesie) si care tin de modul in care reprezentantii Casei Regale ataca atributele suveranitatii statului (gen titulatura, acordare de decoratii etc.).

Ar mai fi multe de spus, dar prefer sa ma retrag. Oricum eu nu prea vorbereata de felul meu asa ca imi pare rau ca am intervenit.

Ca nota de final, nu cred ca exista vreun copil in Romania care sa doreasca sa fie care Regele Mihai sau Principesa Margareta.

NU m-am putut abtine sa nu iti raspuns la post..
Da' de guvernatii nostri scumpi si dragi, de functionarii publici care au calatorit pe bani bublici de ce nu zici nimic, cica in interesul natiunii??? Bine si de multi, multi bani din buget cheltuiti aiurea ...

Cristina 30+ ,cu Mihai Daniel
" Fii devotat lucrurilor marunte, caci in ele sta puterea ta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

quote:
Originally posted by ilse

Hai sa fim putin seriosi si sa citim istorie, cine a cazut de acord cu comunistii si de-acolo ni se trage totul, de ce nu a facut puscarie ca Noica, Patorel Teodoreanu, Steinhardt, fiindca pentru cine nu stie ultima lui domnie intre 40 si 47 a fost in timpul perioadei Antonescu 40-44, deci guvern pro-german, dupa care l-a dat pe mana sovieticilor pe Antonescu, si asa mai departe, eu nu vad de ce l-as respecta...alti regi de prin imprejurimi, vezi Kiril al Bulgariei au fost executati de sovietici, el nu, a fugit mai bine, ce sa spun, mult devotament si curaj...so no comment

Si a fost si decorat de catre Stalin cu ordinul victoria, saracu de el, nu putea sa refuze, ca devenea disident, poate ati uitat dar sub el se face primul guvern comunist, in frunte cu Petre Groza

Asta as fi spus si eu, dar mi-a luat-o Ilse inainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

quote:
Originally posted by Sneeuwklokje

quote:
Originally posted by Marox

In alta ordine de idei, ca romānca traind in "afara", singura mea legatura efectiva cu "tara muma", in viata de zi cu zi, este limba romāna. Pe care o vorbesc copiilor mei. De aceea, nu am apreciat si nu apreciez ca regele Mihai nu a invatat limba romāna pe fiicele sale. Da, stiu ca acuma o vorbesc si inca foarte bine, insa in '90, cind au aterizat in Romānia, habar n-aveau.

Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05)

Asa e imi aduc aminte ca nepotul nu stia sa zica buna ziua.
Dar asta e pe undeva omenesc, pierdusera speranta revenirii in tara si altceva nu-i lega de aceasta tara. Altfel ar fi stiut toti sa vorbeasca. Copiii mei o fac si inca foarte bine si numai eu stiu cat de pisaloaga am fost si sunt.

Asta nu-seamna insa ca nu sunt o familie sudata sau ca n-au trecut prin destule impreuna.

Insa nu pot pricepe de ce credeti voi ca regalitatea exclude Becali?
Uneori regalitatea poate fi Becali... ca doar nu controlezi IQ-ul cui vine la tron. Carol al II-lea a facut furori destule cu amantele si prostul lui gust (asa un Irinel), printul Charles sau chiar si copiii Dianei... nu-s deloc modelele pe care mi le-as dori sa le urmeze copiii mei. Asta ca sa vorbim de regalitatea recenta. Nici Bush sau alt presedinte...
Societatea de consum... ii produce pe manelisti si restul...ea ii face modele de succes care atrag.
S-apoi pot nu pricep nici ideea de a fi ca regele Mihai... Rege nu pot fi vreodata decat daca se nasc. Inaccesibilitatea scopului duce adesea s la inlocuirea lui cu un altul.

Marox gresesti exista doua linii de succesiune la tronul Frantei daca-i excluzi pe urmasii lui Bonaparte, evident. N-au decapitat revolutionarii decat tot ce au apucat. Duce de Anjou, Louis Alphonse este Louis XX de France, dar patrimoniul national a fost pastrat.

--------------
"You know what despair is; then winter should have meaning for you."

Snee,mare adevar graiesti.
Tre sa recunosc ca imi plac postarile tale.

Anca, mami de Bianca si Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

am o poza cu regele, acum 6 ani, la ambasada din Haga. pastrata la mare pret in album. si cum spune Sabina, si atunci era intesat de securisti locul. asta este ... ca s-o spunem mioritic.

chestia cu lb romana ... eu nu stiu cum reusiti voi asa grozav dar eu vad si am vazut romanii care isi cresc copiii in Olanda, US .. greu, foarte greu. parinti care nu vorbesc decit romana in casa si copiii refuza sa spuna un cuvint in romana. vorbesc numai engleza sau olandeza. am vazut aici in US si situatii extreme in care parintii refuza sa vorbeasca cu copiii dc cei mici nu spun ce au de spus, in romana. si tot fara succes.

si mie mi se pare incredibila grija asta ptr banul public cind el, in Ro, se duce pe apa simbetei de 18 ani ... fara mari lamentari aici pe forum.
dar nu zic mai mult. cred ca orice popor ar fi fost asa dupa zeci de ani de indoctrinare de tipul celei din ro. nu suntem nici mai fraieri, nici mai cu mot.

Mergi la inceput

ce indoctrinare, aici e vorba de adevarul istoric, si inca ala scris de Dreapta si nu de comunisti, Maniu chiar il injura in inchisoare unde fusese trimis de sovieticii aia care ne-au "indoctrinat" timp de nspe ani de zile, adusi si lasati pe teritoriul romanesc de catre "mister king"...daca era asa anti-comunist de ce nu a facut nimic, e frumos asa nu de la "departare" din strainataturi unde s-a refugiat, de ce nu a facut disidenta politica acolo cu cei ramasi fideli Dreptei si care au fost torturati prin inchisori, trimisi la canal sau pur si simplu omorati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

quote:

Regele Mihai s-a opus totusi acestui guvern si lui Petre Groza.....aminteste-ti de "greva regala"...Oricum, Regele nu mai avea nicio putere, eram o tara invinsa dupa un razboi, ocupati deja de rusi.....

E foarte usor sa judeci acum faptele de atunci ....istoria nu e un cumul de date, ci consecinta unor imprejurari, care de multe ori sunt extrem de tulburi....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

da' stiti o istorie ...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by DidiAlex

quote:

Regele Mihai s-a opus totusi acestui guvern si lui Petre Groza.....aminteste-ti de "greva regala"...Oricum, Regele nu mai avea nicio putere, eram o tara invinsa dupa un razboi, ocupati deja de rusi.....

E foarte usor sa judeci acum faptele de atunci ....istoria nu e un cumul de date, ci consecinta unor imprejurari, care de multe ori sunt extrem de tulburi....

da ai dreptate, adica a fost doar o "marioneta", nicidecum un "rege" in adevaratul sens al cuvantului

liris zi-ne si noua "cealalta istorie", sa ne luminam si noi

Mergi la inceput