Familia regala - un model al vietii de familie
Raspunsuri - Pagina 16
DidiAlex spune:
quote:
Originally posted by ilse
si asa mai departe, oameni realizati prin "munca lor" nu prin titlu...
Poate nu stiai, dar regii chiar muncesc sa ajunga regi. Din prima zi de viata ei sunt crescuti si educati pentru a-si "merita" titlul...Fara o educatie aleasa (la scoli inalte) nu a mostenit nimeni tronul ...
De multe ori am zis ca regii sunt, de fapt, niste nefericiti....Ei nu prea au de ales in viata...
Alina
ilse spune:
vai dar cum sa nu stiu, traiesc intr-o monarhie de ceva ani, si te rog da o cautare si tu pe net inainte...ai sa vezi ca monarhia e ereditara, adica ei " mostenesc" tronul, nu-l castiga prin vreo bursa ceva luata pe merite...ah, ca ii trimit "babacii" sa faca si ei vreo universitate, pai ar fi culmea sa nu, plus ca s-ar face naiba de ras, oricum putini din ei dau pe "dinafara" de cunoasterea realitatii politice, sociale sau economice din tzara lor, ei sunt asa mai mult de "pavoazare"...asa ca repet, nu am cum sa-i respect doar pentru "dau bine in poza"!
Natasa spune:
quote:
Originally posted by valentinag
Si daca tot vorbim de Casa regala,lamuriti-ma si pe mine,ce-i cu printul Paul de Romania?Care al cui e,de ce are pretentii la bunurile casei regale?
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea
Pai are pretentiii la mostenire pentru ca e nepotul lui Carol al II lea. Carol al II lea a fost casatorit-impotriva voinetei casei regale- cu Zizi Lambrino, cu care a avut un baiat, Mircea Lambrino. Casa regala s-a dat peste cap sa desfaca mariajul, au exilat-o la Paris pe Zizi Lambrino si l-a casatorit pe iubaretul Carol cu Elena a Greciei, care corespundea cerintelor de singe albastru (si cu care l-a facut pe Mihai). Pe scurt cam asta e povestea. Daca Mihai are dreptul la mostenire, sigur au si Paul si fratele sau, oricit de mult nu i-ar placea asta fostului rege.
DidiAlex spune:
Da-mi un singur exemplu de rege/regina care "nu da pe dinafara de cunoasterea realitatii politice, sociale, economice"......
Daca ei mostenesc "oricum" tronul, de ce crezi ca de mici sunt crescuti cu reguli, norme si li se asigura o educatie "de clasa"? Trebuie ei sa dea socoteala cuiva?
Alina
valentinag spune:
Deci Paul este unchiul lui Mihai nu?So,are tot dreptul la avere!El a primit ceva pana acum?Castele,mosii,paduri,d'astea de primi Mihai!
Si alta intrebare,noi platim renta viagera regelui Mihai,sotiei acestuia,margaretei si sotului ei,Radu Duda?Celelate fete nu primesc nimic?Stiti vreun link sa ma lamuresc!
Multumesc!
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea
ilse spune:
quote:
Originally posted by DidiAlex
Da-mi un singur exemplu de rege/regina care "nu da pe dinafara de cunoasterea realitatii politice, sociale, economice"......
Daca ei mostenesc "oricum" tronul, de ce crezi ca de mici sunt crescuti cu reguli, norme si li se asigura o educatie "de clasa"? Trebuie ei sa dea socoteala cuiva?
Alina
Normal ca trebuie sa dea socoteala cuiva sau iti inchipui ca daca intreaga lor "mosie" este o tzara, gata ce sa-i mai intereseze...wow, asta cu "de clasa" a fost de milioane, noi traim acum in secolul 21 totusi, nu ne mai intereseaza "categorisirea persoanelor in functie de clasa sociala" cineva care accede singur la o educatie inalta, pozitie sociala si asa mai departe are tot dreptul sa o faca, nu mai este doar "apanajul celor asa-zisi nobili" de acord? Si da ce exemple mai bune vrei sa ai decat ca nu apar in stirile zilnice politice, economice sau sociale ale tarilor pe care le conduc, pentru ca propriu-zis le conduc ca exemplu pe niste tari ca Olanda sau Anglia, Balkenende(prim-ministru) sau Gordon Brown(tot prim-ministru) si atunci intrebarea mea este: de ce stau ei "cocotati acolo sus"...doar asa sa-i vedem in poze...nu merci!
DidiAlex spune:
quote:
Originally posted by valentinag
Deci Paul este unchiul lui Mihai nu?So,are tot dreptul la avere!
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea
Printul Paul are drept la avere, insa nu are drept la vreun titlu dinastic.
Si da, statul roman plateste renta Casei Regale.
Alina
DidiAlex spune:
ilse, te-am rugat sa-mi dai un singur exemplu de vreun rege vai-de-capul-lui, si nu mi-ai dat! In plus te mai si contrazici: pe de-o parte spui ca ei se scolesc pentru ca urmeaza sa ia o tzara in primire, pe de alta parte te miri de ce stau ei cocotzatzi acolo, cand de fapt altii conduc tzara si iau decizii...ma rog....
quote:
Originally posted by ilse
noi traim acum in secolul 21 totusi, nu ne mai intereseaza "categorisirea persoanelor in functie de clasa sociala"
Nu stiu in ce secol traiesti tu si in ce realitate, dar sa spui ca toti avem sanse egale si ca nu mai conteaza clasa sociala e deja de pe alta lume ....
Nu are rost sa mai dezvolt, pentru ca imi dau seama ca gandim absolut diferit!
Alina
ilse spune:
nu ma contrazic deloc, nu am zis nicaieri ca iau o tzara in primire ci ca tzara respectiva prin nenumaratele lor succesiuni le revine de drept, nu inseamna ca o conduc ei, ce o fi asa de greu sesizat nuanta...ba chiar ti-am dat doua exemple sau nu ai citit tot...nu stiu tu in ce tzara traiesti, dar oricum ultima data la stiri Romania era o tzara democratica, adica democratia=http://ro.wikipedia.org/wiki/Democra%C5%A3ie asta ca sa nu ma acuzi iarasi ca scot eu din creierul meu...deci toti avem drepturi egale, iar regii ei insasi se considera "superiori", ceea ce evident nu este de la sine-inteles!
Sheannamp spune:
Ilse, subiectul se numeste Casa Regala de Romania (si aici sper ca toata lumea e de acord ca nu e nici fosta nici tranzitoria ci singura) -un model al vietii de familie.
Tu traiesti linistita intr-o monarhie care isi respecta enorm supusii si care incearca sa se comporte exemplar chiar daca asta inseamna sa fie nefericiti. Nu stiu ce fel de model ai tu ca nu ai mentionat.
Eu traiesc intr-o republica in care model de viata de familie este casa (viloiul) de columbeanu - "neantul la patrat" iar oameni care au reusit in viata gigi becali si fratii camataru.
In consecinta, permite-mi sa admir in continuare familia lui Mihai si a Anei de Romania si sa incerc sa nu regret prea mult epoca aceea plina de "corupti, depravati si aroganti" de pe vremea in care in fatza conducatorului Romaniei multi dintre capii Europei plecau fruntea cu respect.....