Familia regala - un model al vietii de familie
Raspunsuri - Pagina 15
Marox spune:
Simali, Rhett Butler a zis ca se fac averi atunci cind se darima o lume si se construieste alta. Or mai fi zis si altii dupa aceea...
Sheannamp spune:
Simali, democratia si civilizatia, educatia, bunul simt, respectul fatza de reguli si de semenii tai nu ar trebui sa fie notiuni abstracte si nici apanajul monarhiei sau al republicii.
Nu are nici o legatura una cu alta iar Romania indiferent de nivelul economic sta AZI foarte prost la acest capitol, mai prost chiar decat o facea acum 15 ani si incomparabil mai deficitar decat in perioada interbelica.
Lumea cand spune ce bine era pe vremea monarhiei nu se refera numai la aspectul economic sau la ce a citit in Caragiale (ma rog, in cazul operei sale e vorba de perioada antebelica, dar tot monarhica).
Ci la viata de zi cu zi, la raporturile sociale, la aspectele acestea aparent minore care astazi sunt desconsiderate total.
Daca voi nu vedeti nici o diferenta intre mosierul care mergea cu caleasca prin Bucuresti pe strazile desfundate, construia capodopere arhitectonice pe Dacia si dadea serate dansante in toiul iernii si posesorul de Mertzan alb decapotabil care merge cu 100 pe strazile la fel de gaurite ale capitalei, cu manele puse la maxim, aruncand sticle si gunoaie exact acolo unde i se nazare, exact cum isi face vaca nevoile pe unde apuca, si care te mai si injura sau chiar te ia bataie daca i se pare ca te uiti stramb la el....
Ei bine, daca voi nu vedeti nici o diferenta atunci, discutia si acest subiect chiar ca sunt inutile!
Nu iti cere nimeni sa fii monarhist, dar macar gandeste-te putin la ce modele iti alegi in viata......
xenocid spune:
Väd ca multä lume are o imagine idilicä despre monarhie lucru de care s'a folosit si personajul din povestea (pe care probabil v'am mai spus'o) urmatoare:
Cica subiectul adoratiei unui intreg sat era badea Gheorghe. Si asta pentru ca de când il stiau oamenii din sat le povestea tuturor ca demult demult de tot ii vorbise lui, lu' badea Gheorghe, chiar...Regina Maria.
Pe langa respect, satul se împânzise si de o curiozitate bolnava, incercând sa afle care mai de care ce anume ii spusese Regina lui Gheorghe.
Simtind ca onoarea semicentenara ce i'o acorda comunitatea se apropia de sfarsit odata cu viata sa, asaltat de "-Hai ma bade, da' nu ne mai chinuii atata, zi'ne si noua ce ti'a zis Regina", Gheorghe le'a raspuns impasibil:
"Mi'a zis: <<Tine'mi calu' bine jigodie!>>"
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by xenocid
Väd ca multä lume are o imagine idilicä despre monarhie lucru de care s'a folosit si personajul din povestea (pe care probabil v'am mai spus'o) urmatoare:
Cica subiectul adoratiei unui intreg sat era badea Gheorghe. Si asta pentru ca de când il stiau oamenii din sat le povestea tuturor ca demult demult de tot ii vorbise lui, lu' badea Gheorghe, chiar...Regina Maria.
Pe langa respect, satul se împânzise si de o curiozitate bolnava, incercând sa afle care mai de care ce anume ii spusese Regina lui Gheorghe.
Simtind ca onoarea semicentenara ce i'o acorda comunitatea se apropia de sfarsit odata cu viata sa, asaltat de "-Hai ma bade, da' nu ne mai chinuii atata, zi'ne si noua ce ti'a zis Regina", Gheorghe le'a raspuns impasibil:
"Mi'a zis: <<Tine'mi calu' bine jigodie!>>"Come to The Dark Side ... we have cookies!
Da, mai Xeno, e mult mai bine fara nobili....Macar te injura/altoieste smecherul de cartier si nu taman cocoana regina!
Partea nasoala e ca astia e multi si au prozeliti si mai multi iar regina una!
xenocid spune:
Nu stiu cum era pe vremea voastra, dar eu cand eram la scoala Zaharia Stancu era lectura obligatorie!
valentinag spune:
quote:
Nu stiu cum era pe vremea voastra, dar eu cand eram la scoala Zaharia Stancu era lectura obligatorie!Come to The Dark Side ... we have cookies!
Sa nu uiti Darie!
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea
ilse spune:
Adica se intelege de aici, ca toti ceilalti care se comporta exemplar intr-o republica sau alta forma de guvernamant inafara de monarhie sunt ori niste smecheri, proletari, tarani si ce mai era ca am uitat, vezi Doamne numai nobilii sunt de apreciat, de apreciat pentru ce? Ca s-au nascut intr-o familie privilegiata, lasati-ma sa admir geniile, compozitorii, scriitorii, si asa mai departe, oameni realizati prin "munca lor" nu prin titlu...si asa ca o curiozitate, mey dar astia de cad in extaz vis-a-vis de rege, monarhie si asa mai departe sunt toti nobili de isi permit sa-i priveasca de sus pe restul care au alta parere decat a lor?
simali
xenocid, corect!
valentinag spune:
Si daca tot vorbim de Casa regala,lamuriti-ma si pe mine,ce-i cu printul Paul de Romania?Care al cui e,de ce are pretentii la bunurile casei regale?
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea
columbiana spune:
quote:
"Mi'a zis: <<Tine'mi calu' bine jigodie!>>"Come to The Dark Side ... we have cookies!
mey, mai bine Badea Gheorghe cu miinile crapate de la munca cimpului decit cucoanele isterizate de-un zimbet a'lui Petre Roman.
Sheanna, chapeau!
http://www.floriinro.ro/