Familia regala - un model al vietii de familie

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

quote:
Originally posted by simali

Hideti sa va povestesc cam cum ajungea pe vremea aceea un Rege sa aiba o proprietate PRIVATA. Din Jurnalul Reginei Maria.

Zicea Regina ma gandesc sa-mi fac un castel la Balcic, uite colo. Al cui o fi terenul. Pai al lui cutare. Il chem in audienta si-l intreb daca nu vrea sa mi-l cedeze. X se ofera bucuros sa cedeze terenul si contractul se face pe o suma modica -probabil contra alte servicii pe care familia lui urma sa le primeasca . Apoi zice primarul Balcicului ca daca Regina-si construieste o casa acolo el pune la dispozitie piatra, lemnul si muncitorii.

Alta faza - Regina voia un lac langa Castelul Bran. Vine comandantul trupei de rosiori din zona si-i zice ca-i trimite cateva unitati de soldati pentru lucrari...

La constructia Pelesului s-a folosit aceeasi schema. In plus exista niste zvonuri legate de gasirea la saparea fundatiilor a unei cetati mai vechi, in care Casa Reala a gasit cateva sute de placute din aur pur. Placutele erau inscriptionate. Cateva copii facute la tipografie sunt si astazi in subsolurile Muzeului de Istorie iar autenticitatea lor este controversata de vreme ce nu mai exista nici o placuta autentica. Unii spun ca acest aur dacic ar fi fost folosit la terminarea castelului.

http://www.romfest.org/rost/iul2005/istoria-dacilor.shtml

alice

SI acum,din pacate ,nu e la fel? Nu la fel se intampla cu toti cei care sunt ajunsi foarte sus,in functie? Am senzatia ca tot asa isi ridica imparatiile si domeniile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

quote:
Originally posted by hristina
[

SI acum,din pacate ,nu e la fel? Nu la fel se intampla cu toti cei care sunt ajunsi foarte sus,in functie? Am senzatia ca tot asa isi ridica imparatiile si domeniile!
[/quote]

Sunt, cum sa nu... Dar nu ne inchinam la ei, nu-i idolatrizam, si mai au ( unii) sansa sa fie si pedepsiti cand fac ceva rau, fara teama de crima de lezmajestate.

V

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

pina la urma cred ca intrebarea pe care ar trebui sa ne-o punem e daca Romania ar fi avut de cistigat prin revenirea regelui in 1989, si eu inclin sa cred ca da; Europa ne-ar fi deschis altfel usile, un obtuz ca Basescu, un papa-lapte ca (,) Constantinescu sau o vulpe neo-comunista ca Iliescu care au facut atita rau Romaniei ar fi ramas simpli capi de partide; probabil coruptia si structurile mafiote, nepotismul si ciolanul ar fi ramas la scara mai redusa, iar personalitatea regelui-chiar cu putere de decizie interna simbolica, tot ar fi facut ca societatea sa nu decada atita........
iar despre castele obtinute, o fi fost asa, dar e vorba de o familie pina la urma si nu de nspe mii de mafioti ce si-au cladit castele de prost gust pe la Snagov, Corbeanca, etc si care au dat tunuri peste tunuri in economia Romaniei.

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

quote:
Originally posted by Victoria

[quote]Originally posted by simali

Simali, de acord cu tine...

Acum pregateste-te de laturi ( virtuale, slava Domnului) si zoaie verbale...

V

“Shine on my way"

Pari a fi singura interesata de laturi si zoaie.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

pina la urma cred ca intrebarea pe care ar trebui sa ne-o punem e daca Romania ar fi avut de cistigat prin revenirea regelui in 1989, si eu inclin sa cred ca da; Europa ne-ar fi deschis altfel usile, un obtuz ca Basescu, un papa-lapte ca (,) Constantinescu sau o vulpe neo-comunista ca Iliescu care au facut atita rau Romaniei ar fi ramas simpli capi de partide; probabil coruptia si structurile mafiote, nepotismul si ciolanul ar fi ramas la scara mai redusa, iar personalitatea regelui-chiar cu putere de decizie interna simbolica, tot ar fi facut ca societatea sa nu decada atita........
quote:

Este suficient sa citesti presa vremii - ia de pilda macar publicistica lui Emninescu - ca sa vezi ca in timpul Majestatilor Lor Romania avea EXACT aceleasi probleme ca cele din ziua de astazi. Coruptia, structurile mafiote, nepotismul si ciolanul erau la locul lor, neschimbate. Un popor sarac si jefuit de cand se stie nu poate fi schimbat cu un castel fitos si cateva discursuri frumoase. Cat despre Europa care ne deschide usile... Hai sa ne mai gandim o data. Cine deschide usa cu bucurie unei rude sarace, imputite si urat mirositoare? Crezi ca daca "ruda" are carte de vizita aurita de la Rege se schimba ceva? Ramane tot ruda saraca, imputita si urat mirositiare - cu tichie de margaritar direct peste paduchi.

Salvarea unui popor vine din el insusi, din puterea lui de a se ridica cu demnitate si din capacitatea lui de a-si rezolva singur problemele. Si nu ma refer aici la problemele nationale. Ma refer la problemele din "ograda" fiecaruia dintre noi: la gardurile care stau sa cada prin mai toate satele de "gospodari", la iarba care creste de un metru in santul din fata casei, la mizeria din fata blocului, la lipsa dorintei fiecaruia dintre noi de a ne face bine si cu demnitate treaba indiferent care ar fi aceea. Blazarea nationala si statul "cu dintii ranjiti la gardul vecinilor" - asta-i vorba lu' bunicu' - nu numai ca nu ne va aduce nici un folos dar ne va aduce si dispretul vecinilor.

alice

Mergi la inceput

quote:

quote:

Astazi un om chemat la munca gratis pe domeniul lui Adrian Nastase poate sa spuna "Nu". Pe vremea Regelui nici nu-i trecea prin cap sa refuze.

alice

Mergi la inceput

quote:

Am citit si eu "Viata mea" (a Reginei Maria) in 3 volume, despre asta vorbesti sau mai e alta?
quote:

Despre "Viata mea" este vorba. Mie mi-a placut foarte mult. Imi pare rau ca Regina Maria nu are astazi in istoria Romaniei locul pe care-l merita. Ea si-a dorit ca inima sa-i fie inmormantata la Balcic. Cand am pierdut Cadrilaterul romanii au luat inima si au dus-o la Bran. De acolo au luat-o comunistii si au dus-o la Muzeul de Istorie unde se afla si astazi. Dar cum: Maria a comandat pentru inima ei doua casete, una de argint - prima - si apoi una din aur; casetele sunt expuse goale sa le vada lumea iar inima uscata este expusa alaturi. Mie asta mi se pare o lipsa totala de respect. Nu stiu cui i-ar placea sa vada inima uscata a mamei sale intr-o vitrina la muzeu... Cel din urma om daca ai fi si tot te-i revolta...

http://www.balcic.net/regina%20maria/casetele%20si%20inima.jpg

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Nu ca asta cu inima Reginei Maria nu o stiam!
Este incredibil!Se pare ca suntem un popor care a ajuns cu nivelul informatiei numai pana la stirile monstruoase de la ora 17, pe Pro TV, sau la horrorul vulgar, de tot dispretul, de pe OTV.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by simali

quote:

Este suficient sa citesti presa vremii - ia de pilda macar publicistica lui Emninescu - ca sa vezi ca in timpul Majestatilor Lor Romania avea EXACT aceleasi probleme ca cele din ziua de astazi. Coruptia, structurile mafiote, nepotismul si ciolanul erau la locul lor, neschimbate. Un popor sarac si jefuit de cand se stie nu poate fi schimbat cu un castel fitos si cateva discursuri frumoase. Cat despre Europa care ne deschide usile... Hai sa ne mai gandim o data. Cine deschide usa cu bucurie unei rude sarace, imputite si urat mirositoare? Crezi ca daca "ruda" are carte de vizita aurita de la Rege se schimba ceva? Ramane tot ruda saraca, imputita si urat mirositiare - cu tichie de margaritar direct peste paduchi.

Salvarea unui popor vine din el insusi, din puterea lui de a se ridica cu demnitate si din capacitatea lui de a-si rezolva singur problemele. Si nu ma refer aici la problemele nationale. Ma refer la problemele din "ograda" fiecaruia dintre noi: la gardurile care stau sa cada prin mai toate satele de "gospodari", la iarba care creste de un metru in santul din fata casei, la mizeria din fata blocului, la lipsa dorintei fiecaruia dintre noi de a ne face bine si cu demnitate treaba indiferent care ar fi aceea. Blazarea nationala si statul "cu dintii ranjiti la gardul vecinilor" - asta-i vorba lu' bunicu' - nu numai ca nu ne va aduce nici un folos dar ne va aduce si dispretul vecinilor.

alice

Simali,

eu n-am citit presa vremii, citesc in schimb statisticile internationale publicate, care ne claseaza mereu pe locuri fruntase in Europa in privinta coruptiei.uite-aici un sondaj interesant despre coruptie si locul ei in Romania in 2006(la mica coruptie-care refera omul obisnuit si afecteaza viata zilnica individului suntem intre Macedonia,Sénégal, Kosovo, etc; nu prea inbucurator): http://www.transparence-france.org/e_upload/pdf/communique_barometre_2007.pdf

putinele date concrete pe care le-am retinut de la istorie (si din povestile parintilor) ma fac sa cred ca Romania interbelica (de ex) avea cu totul alt loc in Europa la capitolul asta, deci nu merge comparatia!

in legatura cu cealalta idee, ramin la convingerea ca o reprezentare adecvata a tzarii (Regele) ne-ar fi deschis alte usi; orice reclama buna vinde si un produs mai slabut, si uite un dobitoc gen Bush si cei din jurul sau cum a darimat imaginea Americii in lume; asta este alta discutie despre noi romanii ce ne punem cenusa-n cap pe care am constatat-o aici pe pielea mea la interviuri pentru job de ex, cind am incercat sa fiu cit mai obiectiva cu mine; mai tirziu cursurile de recherche d'emploi m-au invatat ce inseamna sa te stii vinde, sa-ti creezi o imagine si referinte bune (altfel ramaneam o viata maricica de la contabilitate intre alte 15 maricici localnice absolvente de scoala secundara aici sau oriunde in afara Romanei, cu toate diplomele mele universitare de aici si din Romania, si cu toti anii de experienta acumulata acolo in cu totul alta pozitie)

senzatia asta ca noi romanii suntem asa si pe dincolo am avut-o si eu cit eram in Romania.

cei cinci ani de Canada m-au invatat ca nu e asa- ca oamenii sunt la fel, difera in functie de felul in care sunt condusi, de exemplele si de capul de peste care pute sau nu; si aici vezi indivizi aruncind hirtia si chistocul, inpingindu-se la rind uneori, facind magarii- dar
tzara ramane curata, cu o coruptie in limitele normalului (sa spunem), cu o dezvoltare economica normala tocmai datorita legilor si a faptului ca se aplica de sus pina jos si invers- ce face diferenta in Romania.
si aici daca legea nu l-ar obliga pe quebecos sa-si repare gardul ala, te asigur ca l-ar lasa sa cada pentru ca spiritul latin e in plinatatea lui in francezii intre care traiesc (si care-mi dau de multe ori senzatia ca am aterizat tot intre romani :((; si aici vezi in partea francofona ceva mai multa mizerie si dezordine decit in partea engleza (cit scapa de interpretarea legii); si aici daca legislatia canadiana s-ar opri peste noapte si Quebecul- Canada francofona- s-ar separa, lucrurile ar merge ca in Romania, tendinta de coruptie si furtisag exista (sefa partidului francofon a umplut presa cu masinariile prin care s-a ales cu un ditamai palatul, dar ei-francofonii o voteaza si o tin acolo unde e pentru ca vrea separare de Canada- nu conteaza ca e corupta si hoata- e de-a lor)

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Asta cu "sa va spun eu de pe vremea lu' bunicu' ce bine o duceam noi, romanii, in perioada intrebelica" e cea mai haioasa. Pentru ca statisticile economice ale vremii ne situaeaza in fata vecinilor din Balcani dar nu au spus NICIODATA ca am avut vreodata PIB-ul comparabil cu al Frantei, Elvetiei, SUA, Angliei, Germaniei, etc, tari cu care ne comparam noi tot timpul - cared ca a devenit deja o obsesie nationala. Si astazi avem cea mai mare crestere economica din Balcani dar tot chiori intre orbi ramanem. In perioada interbelica eram indatorati pana peste urechi - asa suntem si astazi - iar banii cum se imprumutau asa se si topeau, pe te miri ce; finatistii vremii vorbeau de "gaurile negre" din economia romaneasca in care intra inexplicabil toti banii imprumutati pentru infrastructructura sau dezvoltare economica...
Regina Maria vorbea in jurnalul ei despre Bucuresti - considerat cel mai murdar oras din Europa. Iti suna cunoscut?

Eu nu cred ca oamenii sunt cu mult diferiti in Romania fata de Bantu si nici fata de Canada. Dar traitul intr-o tara saraca te face depresiv iar depresia colectiva duce la si mai multa saracie.

Democratia Romaniei exista doar de 20 de ani. Atat. Eu zic ca daca-i dam o sansa o sa fie bine. Nu spun ca daca nu am fi avut comunism si dictatura si am fi avut sansa sa ramanem monarhie constitutionala nu ne-ar fi fost mai bine ca astazi. Ne-ar fi fost cu siguranta. Dar nimic nu este mai dezastruos pentru o natie decat sa nu stie ce vrea si sa schimbe la fiecare generatie sistemul de guvernare: stai ca vreau monarhie, stai ca zice Carol alII-lea ca vrea dictatura, stai ca vine si Antonescu cu dictatura militara, stai ca vin comunistii, stai ca e dictatura comunista, stai ca acum vrem democratie, stai ca nu ne mai place si vreau monarhie inapoi, stai ca-mi mai vine nu stiu ce ideee.

Orice om care vrea binele tarii lui ar trebui sa lupte pentru stabilitate. Intr-un sistem stabil - care are sansa sa se "aseze" pe cateva generatii - se face ordine, oportunistii se imputineaza, institutiile incep sa angreneze, afacerile cinstite infloresc, competenta incepe sa fie recunoscuta.

Nu stiu cine a spus, un om de afaceri oricum, ca "momentul optim de facut mari averi este atunci cand cade un sitem de guvernare si se ridica altul". Tranzitia Romaniei de la sistemul comunist la economia de piata ii da dreptate.

alice

Mergi la inceput