Familia regala - un model al vietii de familie
Raspunsuri - Pagina 13
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by Sneeuwklokje
E greu de dus ca .ro e in urma cu atatea decenii, dar asta e daca nimeni nu facu planul Marshall cu noi... e greu.
La licitatia de la Ialta a castigat planul Vishinski.
simali spune:
Mie-mi place Familia Regala. Este mereu o reala placere sa o ascult pe Principesa Margareta. Daca am avea in politica romaneasca macar 4-5 doamne care sa-i semene...
Dar eu nu cred in familiile - model. Asa ceva nu exista. Cel putin nu pe termen lung, nu pe parcursul a nu stiu cate generatii. Tocmai am terminat de citit Jurnalul Reginei Maria. Ea a fost mama Principesei Ileana - o fire minunata si un om deosebit - dar a fost si mama lui Carol II - care si-a parasit sotia si copilul pentru o aventura aiurea prin Europa. Regina Maria nu l-a putut intelege pe fiul ei. Nu a fost de acord cu nimic din ceea ce a facut. Dar nici nu i s-a putut impotrivi.
alice
dana d spune:
Tot respectul pentru sangele albastru autentic si jos palaria sau mai corect plec capul in fatza oemenilor de calitate si cu o educatie desavarsita. Eu asa ii vad pe cei din familii nobile care au mostenit si prin sange o anumita clasa dar mai ales au dobandit-o prin educatie. Pacat ca elegantza si bunul simt nu mai sunt la moda, mare pacat si o pierdere pentru noi cei de azi.
Familia regala a noastra imi inspira un respect deosebit in special pentru Regele Mihai si Regina Ana, ei sunt ultimele relicve ale distinctiei nobiliare la noi, pacat. Nu le cunosc pe fetele lor, nu vreau sa fiu nedreapta, dar nu ies in evidenta in nici un fel, probabil dicretia e tot o dovada de clasa.
Ma gandesc la viata pe care au avut-o regele Mihai si sotia, prin cate au trecut cu fruntea sus, cum au stiut sa infrunte tot ce le-a fost dat sa traiasca fara sa-si piarda demnitatea. Ma plec in fatza unor oameni care stiu sa fie si regi si gunoieri cu aceeasi eleganta.
Si ma doare sufletul cand aud sau citesc comentarii rautacioase ale unor oameni care nici la degetul mic nu le ajung si nu le vor ajunge vreodata.
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
b.nica spune:
Dana d ai spus ceeace trebuia spus;demnitatea si comportamentul aristocratic al familiei regale intr-un moment pe care f. putini il ating,60 de ani de convietuiere impreuna si nu in puf,este ceeace ne trebuie noua, societatii romanesti de acum,pe care Snee incearca sa o scuze incadrand-o in conjuncturi care nu justifica marlania si manierele care se alimenteaza din reviste de scandal.
Ma intristeaza ca pe acest topic in loc sa apreciem ca mai putem avea un etalon si sa mergem catre o societate normala si decenta, stam si ne intoarcem la '48,nenicule:" si dai si lupta,c'a fost ca n'a fost".
dana d spune:
quote:
Originally posted by simali
Mie-mi place Familia Regala. Este mereu o reala placere sa o ascult pe Principesa Margareta. Daca am avea in politica romaneasca macar 4-5 doamne care sa-i semene...
Dar eu nu cred in familiile - model. Asa ceva nu exista. Cel putin nu pe termen lung, nu pe parcursul a nu stiu cate generatii. Tocmai am terminat de citit Jurnalul Reginei Maria. Ea a fost mama Principesei Ileana - o fire minunata si un om deosebit - dar a fost si mama lui Carol II - care si-a parasit sotia si copilul pentru o aventura aiurea prin Europa. Regina Maria nu l-a putut intelege pe fiul ei. Nu a fost de acord cu nimic din ceea ce a facut. Dar nici nu i s-a putut impotrivi.
alice
Am citit si eu "Viata mea" (a Reginei Maria) in 3 volume, despre asta vorbesti sau mai e alta?
Daca mai e alta vreau sa o devorez si pe aia pentru ca asta m-a impresionat mult si mi-a deschis mult capul in ceea ce priveste monarhia romaneasca. Dupa revolutie noi nu stiam nimic despre monarhia noastra si citind cartea asta m-am luminat in prostia mea de atunci si apoi citind si vazand documentare si despre Regele Mihai si scurta lui domnie, si despre Regele Ferdinad si despre principesa Ileana...chiar am devenit monarhista si am ramas pana azi. Dintotdeauna m-au impresionat povestile cu regi si regine dar doar acum am aflat o poveste adevarata care m-a convins ca regii si reginele in primul rand isi sacrifica viata personala si chiar principiile si ideile pentru binele unei tari, ei nu pot trai pentru ei, au pe umeri raspunderea bunastarii unui intreg popor si trebuie sa actioneze pentru binele lui nu dupa cum le spune inima.
Pentru asta am sa admir si am sa respect toata viata familia regala romaneasca (cel putin) si am sa si regret ca vremurile monarhiei au apus pentru totdeauna in Romania.
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
simali spune:
Hideti sa va povestesc cam cum ajungea pe vremea aceea un Rege sa aiba o proprietate PRIVATA. Din Jurnalul Reginei Maria.
Zicea Regina ma gandesc sa-mi fac un castel la Balcic, uite colo. Al cui o fi terenul. Pai al lui cutare. Il chem in audienta si-l intreb daca nu vrea sa mi-l cedeze. X se ofera bucuros sa cedeze terenul si contractul se face pe o suma modica -probabil contra alte servicii pe care familia lui urma sa le primeasca . Apoi zice primarul Balcicului ca daca Regina-si construieste o casa acolo el pune la dispozitie piatra, lemnul si muncitorii.
Alta faza - Regina voia un lac langa Castelul Bran. Vine comandantul trupei de rosiori din zona si-i zice ca-i trimite cateva unitati de soldati pentru lucrari...
La constructia Pelesului s-a folosit aceeasi schema. In plus exista niste zvonuri legate de gasirea la saparea fundatiilor a unei cetati mai vechi, in care Casa Reala a gasit cateva sute de placute din aur pur. Placutele erau inscriptionate. Cateva copii facute la tipografie sunt si astazi in subsolurile Muzeului de Istorie iar autenticitatea lor este controversata de vreme ce nu mai exista nici o placuta autentica. Unii spun ca acest aur dacic ar fi fost folosit la terminarea castelului.
http://www.romfest.org/rost/iul2005/istoria-dacilor.shtml
Eu stiu ce inseamna sa-ti construiesti o casa; cum e sa platesti fiecare galeata de ciment, fiecare scandura, fiecare ora de munca... Asa ca stiti... cu proprietatile private ale Caselor Regale...nu numai in Romania dar si in restu Europei... mai usor.
alice
Sneeuwklokje spune:
quote:
Originally posted by b.nica
societatii romanesti de acum,pe care Snee incearca sa o scuze incadrand-o in conjuncturi care nu justifica marlania si manierele care se alimenteaza din reviste de scandal.
Ma intristeaza ca pe acest topic in loc sa apreciem ca mai putem avea un etalon si sa mergem catre o societate normala si decenta, stam si ne intoarcem la '48,nenicule:" si dai si lupta,c'a fost ca n'a fost".
Nu da pe la picioare b_nica, eu nu scuz proasta crestere, nici macar pe forum.
Cat despre etaloane, oamenii normali si le fixeaza in urma unui proces de gandire si evaluare. Nu e acelasi procesul la toti si nici concluziile. E interesant, si-n masura unei discutii civilizate e chiar placut, sa vezi in ce puncte procesul difera si prin ce pasi intermediari ajunge fiecare la concluziile lui.
Victoria spune:
quote:
Originally posted by Sneeuwklokjequote:
Originally posted by b.nica
societatii romanesti de acum,pe care Snee incearca sa o scuze incadrand-o in conjuncturi care nu justifica marlania si manierele care se alimenteaza din reviste de scandal.
Nu da pe la picioare b_nica, eu nu scuz proasta crestere, nici macar pe forum.
frumos spus, sper sa aiba si efect...
Cat despre etaloane, oamenii normali si le fixeaza in urma unui proces de gandire si evaluare. Nu e acelasi procesul la toti si nici concluziile. E interesant, si-n masura unei discutii civilizate e chiar placut, sa vezi in ce puncte procesul difera si prin ce pasi intermediari ajunge fiecare la concluziile lui.
Am putea pune fraza asta ca motto al forumului, sa putem avea opinii diferite fata de diverse treburi fara sa ne balacarim unii pe altii???
Victoria spune:
quote:
Originally posted by simali
Hideti sa va povestesc cam cum ajungea pe vremea aceea un Rege sa aiba o proprietate PRIVATA. Din Jurnalul Reginei Maria.
Zicea Regina ma gandesc sa-mi fac un castel la Balcic, uite colo. Al cui o fi terenul. Pai al lui cutare. Il chem in audienta si-l intreb daca nu vrea sa mi-l cedeze. X se ofera bucuros sa cedeze terenul si contractul se face pe o suma modica -probabil contra alte servicii pe care familia lui urma sa le primeasca . Apoi zice primarul Balcicului ca daca Regina-si construieste o casa acolo el pune la dispozitie piatra, lemnul si muncitorii.
Alta faza - Regina voia un lac langa Castelul Bran. Vine comandantul trupei de rosiori din zona si-i zice ca-i trimite cateva unitati de soldati pentru lucrari...
La constructia Pelesului s-a folosit aceeasi schema. In plus exista niste zvonuri legate de gasirea la saparea fundatiilor a unei cetati mai vechi, in care Casa Reala a gasit cateva sute de placute din aur pur. Placutele erau inscriptionate. Cateva copii facute la tipografie sunt si astazi in subsolurile Muzeului de Istorie iar autenticitatea lor este controversata de vreme ce nu mai exista nici o placuta autentica. Unii spun ca acest aur dacic ar fi fost folosit la terminarea castelului.
http://www.romfest.org/rost/iul2005/istoria-dacilor.shtml
Eu stiu ce inseamna sa-ti construiesti o casa; cum e sa platesti fiecare galeata de ciment, fiecare scandura, fiecare ora de munca... Asa ca stiti... cu proprietatile private ale Caselor Regale...nu numai in Romania dar si in restu Europei... mai usor.
alice
Simali, de acord cu tine...
Acum pregateste-te de laturi ( virtuale, slava Domnului) si zoaie verbale...
V