Mamici de pepenasi de iulie-august 2008 (81)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Dia eu iubesc in mod absolut piesa aia

Hai sa va arat cam cum imi imaginez si eu ca e cu Nancy. Io cred ca m-am nascut cu 20 de ani prea tarziu oricum

www.youtube.com/watch?v=7OU7Nezg7Ls" target="_blank">Nancy

In rest, am ales numele asta pentru ca il asociez cu o fata minunata pe care o admir profund, plus si eu si tatal gargaritzei suntem francofili inraitzi, merge de minune cu numele meu de familie care are un aer usor frantuzesc... e international ca nu stiu eu pe unde o va purta destinul...

Monica 35+ si gargaritza Nancy

bunurile gargaritzei
camera gargaritzei - alta viata

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violeta_m_tm spune:

Boti nu am stiut ca este o melodie cu Miruna, este super melodia.

33+ Miruna
poze
bebele meu
vio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

CAPRI vezi? V-am spus eu ca e legal. Da' sunt prea incompetenti astia!!!
Dupa cele 126 de zile stiam ca se poate lua niste medical (ceea ce voi face si eu, cu siguranta!), dar nu eram sigura si de cele 5 zile. Dar in acest caz inseamna ca suspendarea contractului se calculeaza cu data in care soliciti intrarea in CIC, nu cu terminarea postnatalului nu?

DIA - legea este valabila pentru toata lumea, nu pentru toti, mai putin cadrele didactice! Baga-i lu' tanti aia legea in ochi, sa puna manca sa invete.

Bai ce ma calca pe nervi incompetentii astia din romania!!!! Numa incompetenti peste tot!!!

DARA - da-mi si mie legea din care ai citat, ca ma duc cu ea si peste financiar! Culmea e ca avem o fata tare isteata acolo, de-aia nici nu am cautat... Dar... se pare ca e ai bine sa nu crezi pe nimeni si sa te asiguri ca nu e altfel decat ti se spune....



Anca mami de Eliza si 36+ cu Ligia Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Boti Suuupeerr!! Imi place cum e cu Nancy...daca e asa, o sa fie o femeie dintr-o bucata! Ca tine de altfel...
Cristina si eu la nume de baietei ma gandeam la Mihai sau Daniel...si ar mai fi fost Radu. Imi plac toate 3...
Oana bine le-ai facut ca le-ai reclamat! Ce capre! La noi inca nu a ajuns chestia aia cu "clientul nostru, stapanu' nostru". Pana la urma si-au cerut si ele scuze, sau nu ai mai insistat?

Dia 33+ Miruna

Am pornit cronometrul!!! Suntem pe ultima 100 de metri!!!



strumfuletz
poze

poze burtika



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Anka, daca ai cumva facute modele pentru cerere intrare in CIC si pentru obtinere salariu mediu pe unitate la nastere, baga si tu pe mailul comun, please. Sa nu mai muncesc inca odata si io la ele. Vreau sa le am gata scrise, sa ramana sa completez cu data si copiile dupa certificatul de nastere al copilului.
Multam.

La schimb, pot sa va dau modele pentru concediu de 15 zile pantru tata (cel cu cursul de puericultura).

Da, asa este, contractul se suspenda atunci cand intri in CIC.

Caprioara, mami de Matei (07.01.2002) si in asteptare de Ilinca 35+

AMR 5 saptamani



"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

quote:
Originally posted by catilin2008

in alta ordine de idei, am reusit sa vorbesc cu contabila..deci cele 126 de zile sunt obligatorii..dar le poti lua cum vrei..de obicei 63 inainte de nastere, 63 dupa nastere...dupa cum te simti, le poti lua toate dupa nastere..dar trebuie macar una inainte...a spus doamna



Nu sunt obligatorii toate cele 126 de zile, doar cele 42 post natal. Restul de 84 le iei daca vrfei si cand vrei, inainte sau dupa nastere. Contabilele nu stiu. dati un tel la directia muncii sa vedeti ca asa e. Eu la prima nastere, acum 2 ani nu am luat decat 100 de zile in total, din care 42 post natal. daca ar fi obligatorii toate cele 126...si tu nasti inainte de termen cu 2 saptamai, asta inseamna ca nu poti depune dosarul pt indemnizatie dupa cele 42 pozt natal, ci tb sa mai astepti inca 2 sapt si apoi? Cele 42 de zile post natal se primesc obligatoriu, chiar si in cazul in care, Doamne fereste, copilul se maste mort. E perioada de recuperare a mamei, perioada in care legea te obliga sa nu mergi la munca si pe angajator sa te lasa sa te refaci dupa nastere.

Andreea 36+ si Bianca Maria
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Oana acuma sper sa se rezolve rapid ca si aici uneori mai apar pb da nu asa des ca in ro. Bine le-ai facut la cucoanele alea, asa ar trebui sa faca toata lumea poate poate se mai schimba vreo ceva intr-un final.
Boti super Nancy. Imi place si mie melodia aia la nebunie.
Uff bebitza mea creca vrea sa iasa direct prin burta ca asa de tare se impinge de numa.
Nu mai suna astia odata ca a zis ca ma suna cat mai rapid macar poate vine maine si aduce patul bun si il ia pe asta inapoi, ca tare vreau sa le avem pe toate sa stiu ca is aici sa ma linistesc.
Eu acusi merg si pun fata la somn si eu ma pun la un dvd ca tre sa il ducem neaparat in seara asta inapoi, as si dormi oleaca da daca dorm nu mai am cand sa vad dvd-ul si am dat bani pe el si sa il duc asa inapoi, parca nu merge.
fetelor au disparut reclamele alea sacaitoare sau mi se pare mie?

-------------------------------------------------------------------
Mada mami de Arianna Raisa si acum cu Amira Maya
AMR 15 Zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Am mancat azi la fructe de simt ca o sa explodez.Declar ca m-am bagat la cura de fructe.
Mada nasol cu patutul ca au incurcat comenzile.Numai oameni neseriosi peste tot! Eu astept poze.....si cu tine cu burtica!
Caprioara sa pui poze cu burtica ta ca m-ai pus pe ganduri,parca si a mea s-a mai lasat de vreo sapt.
Dia eu cu sotul am ales numele Raluca pt fetita noastra gandindu-ne la numele persoanelor din jurul nostru si am realizat ca nu cunoastem pe nimeni cu numele acesta.Cam ciudat nu?Si numele de Ana vrea nasa sa il punem si noua chiar ne place pt ca vroiam sa aibe si un nume de sfant.
Boti foarte frumoasa melodia!
SUN cand intrii sa ne scrii ce ai facut la intalnirea cu anestezistul?

Tecky 36 sapt Raluca Ana
AMR 4 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanasm spune:

dia pana la urma am zis ca ajunge sa-si ceara scuze conducerea...desi dupa..dracusorul din mine mi-a zis ca trebuia sa le chem si pe tzoape..na..noi sa fim sanatosi
diarux ehe..deci si voi tot de astia sunteti!? nasol uneori..ca te enervezi asa..aiurea..ca oricum nu se schimba mare branza
legat de concedii ca tot vorbiti...si mie astia la HR mi-au zic ca am CO aferent perioadei lucrate..adica pana intru in ala de maternitate..so...?
hihi....burtoselor..ia bagati voi masaje perineale!!!
Benefits of Perineal Massage
- Perineum becomes more supple and elastic and as a result reduces the possibility of perineal tearing or an episiotomy.
- Prepares you for the feelings of pressure and stretching when your baby's head starts to crown. Having a idea of what these sensations are like enables you to relax and as a result this can lead to a quicker birth. Tension will delay your baby's descent.
- New emotional feelings may be bought to the surface. This will allow you to discover and discuss these feelings with your partner before the birth and can help you to grow a deeper appreciation of each other. Some emotions you may feel are fear, uncertainty, overwhelming love, excitement etc.
- Perineal massage during labor helps to ease the tissues around the baby's head as it is crowning and clearly benefits both mother and child. This area is very sensitive during the birth so it is often more helpful for the mother to use perineal massage during this time.

Perineal massage technique
The following directions are for the expectant mother. But partners can take their cue from this as well.
- Wash hands, and find a relaxing place to do the massage (bathroom, bedroom, where ever you are comfortable)
- Sit in a comfortable position. (A warm bath or warm compresses on the perineum for 10 minutes before massage may help with relaxation.)
- Put a water-soluble lubricant (KY Jelly, etc.) olive oil, vegetable oil or Vitamin E oil on thumbs and perineum.
- Place thumb just inside of the vagina.
- Press downward towards the rectum and to the sides at the same time until a very slight burning, stinging, or tingling sensation is felt
- Hold the pressure for about 1 minute
- Breathe deeply and slowly and try to consciously relax the muscles.
Keep pressing down with the thumb and slowly and gently massage back and forth over the sides of the vagina in a 'U' movement for 3 minutes.
- Relax and repeat once.
Caution: Avoid pressure at the top of the vaginal opening. Massage gently as forceful massage could cause bruising or swelling. Do not massage if there is active vaginal infection or herpes lesions.




Oana
28+ cu
o noua viata

filmuletz bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Buna fetele,

Bine v-am gasit la un capitol nou! Si plin de vesti bune, nuuu?

Eu tocmai am ajuns acasa, astazi a fost prima zi cu prima delegatie si, drept urmare, am fost la job pana acum. Foarte frumos sa ai in jur oameni de o asa calitate, oameni carora le pasa, oameni care te ajuta sa cresti. Sunt absolut incantata!

Vad ca a fost o noapte nasolica pt burticile mari...eu n-am avut nici o problema. Doar ca m-am trezit la 5.30, am venit repede sa dau drumu' la filtru de cafea si m-am cuibarit langa iubi. Noi ne intrecem care se trezeste primul, sa-l priveasca pe celalalt dormind. Si a fost asa frumos, am mai stat ingramaditi unul in altul, alintandu-ne si apoi gata...ne-am pregatit de drum.

Acum vreau sa mananc ceva, sa pun si ultima masina de rufe la spalat si sa ma apuc de un mega raport, care trebuie sa fie gata pana maine. Si vreau eu sa-l fac obligatoriu. Si cica maine toti strainii din delegatie mi-au pregatit ceva, pt Galu.

Despre nume, foarte frumoase povestile fiecareia dintre voi! La noi este oarecum simplu...este clar ca primul nume i-a fost ales inca inainte ca eu si tati al ei sa ne cunoastem. Pt ca iubi e blocat pe numele respectiv, desi e un nume normal, nimic iesit din comun. Iar la al doilea...era pe lista mea dar nu stiu daca ar fi fost si castigatorul, chiar daca-mi place mult. Numai ca intr-o seara, pe cand aveam putine sapt de sarcina, am visat ca mi-a spus o persoana draga mie "asta este fetita ta....x". Si am stiut ca din toata lista mea, al doilea nume va fi acesta.

Ma'c sa pun rufele, sa mananc repede ceva si sa ma cocotz cu laptopul in brate in pat, sa lucrez la raport. Dar mai vin si la laptoapa asta, sa vaz ce mai scrieti!

p.s.Flo sunteti foarte frumusei!

Vic tu ai ceva? Esti suparata? Ca scrii foarte putin...

SUN 37+

Mergi la inceput