PCOS (8)
Raspunsuri - Pagina 13
denisabia spune:
Am nevoie de niste lamuriri fetelor.Vreau sa refac analiza la testosteron, imi spuneti intre ce zile se face?Analizele hormonale le faceam in ziua a2a, poate e totusi un interval mai mare.
As vrea sa ma duc si pentru testul de toleranta la glucoza.Am inteles de la voi ca ar fi bine sa-mi ia si valoarea insulinei dupa provocare?
Dupa vizita de azi la dermatolog, am plecat din nou dezamagita, desi stiam ce imi va spune legat de acnee.Legat de Roaccutane,au fost cateva momente cand am vrut sa urmez tratament cu el, dar m-a speriat cand pe langa multitudinea de efecte secundare de care stiam mi-a zis ca are si efect teratogen , adica sunt sanse ca fatul sa aiba anomalii genetice.Trist ca multe tinere nu stiu asta sau isi asuma riscul de a avea in viitor un produs de conceptie compromis genetic.
Nu pot decat sa va doresc multa sanatate si continuati sa visati!Ce-i al nostru e pus deoparte!
gudinde spune:
denisabia,
De obicei testosteronul se face in z2-3 impreuna cu celelalte analize specifice: LH, FSH etc.
Daca nu prinzi aceasta zi oricum sa-l faci in prima parte a CM.
Sa sti ca la noi e important si testosteronul liber nu numai testosteronul total.
Despre glicemia provocata: da, eu mi-am facut atat glicemia a jeune cat si insulina si apoi la 2 ore dupa ingerarea glucozei mi s-a masurat atat glucoza serica cat si insulina.
elly_me,
Nu te speria cu insulina. Asteapta sa vezi ce zice dr.
Insulina sa sti ca intotdeauna se interpreteaza in corelatie cu glicemia. De asta zic nu intra in fibrilatii!
elenaraluca spune:
Fetelor ce stiti despre ceaiul de napraznic?
Parca as incerca si naturiste ,voi ce parere aveti ?
Or fi bune de ceva?o fi reusit cineva sa ramana insarcinata cu ceai de napraznic si mladite de zmeur?
psj spune:
La mine au avut efect mladitele de zmeur, dar dureaza, adica dupa vreo 3 luni se mai redusesera din chisturi, incepuse sa se vada si ovarul, deci foarte lent sau poate era de la carpicon, ca le-am luat in paralel. Napraznicul n-a avut nici un efect la mine, ce-i drept n-am luat decat vreo 2 luni, poate trebuia sa mai am rabdare, poate nici nu l-am preparat cum trebuie, are un fel mai ciudat, in 2 etape daca imi amintesc bine. Mi-am facut incantata progesteronul dupa astea 2 luni prin z24, bineinteles 0.45 sau pe-acolo. Cred ca a fost prea mare dezamagirea si am renuntat.
La fel si mastodynonul, nici un efect notabil desi am inteles ca nici n-ar fi prea bun, pentru ca teoretic creste lh-ul si cum eu oricum il aveam foarte mare, pare logic. Desi stiu ca e recomandat in pcos.
Ce vreau sa zic este ca trebuie sa ai minim 3 luni rabdare.
A, eu am tinut si napraznic macinat cu rasnita de cafea sub limba si dupa aia il inghiteam cu apa. Oribil gust.
Despre roaccutane eu stiam ca doar folosit pe timpul sarcinii poate da malformatii. Aveam o colega de liceu care a facut mult timp tratament si din cate stiu are 2 copii.
denisabia spune:
gudinde multumesc pentru raspuns.Mi-e de ajutor pentru urmatoarele investigatii.
psj in cazul meu am luat Matodynon pentru mastodinie si chiar are efect.Aveam niste dureri foarte mari la sani in afara ciclului, acum sunt mult mai bine.
Din ce mi-au spus dermatologii pe durata tratamentului cu Roaccutane trebuie contraceptie obligatorie si cateva luni dupa pana la eliminarea completa a retinoidului din celulele adipoase.Vad ca parerile sunt impartite in privinta efectului teratogen in timp.Nu am studiat in amanunt, dar raman circumspecta in mod normal ar trebui facute studii medicale in privinta asta.Oricum pentru cele care au probleme cu tenul, parerea mea ca un tratament cosmetic ajuta mult si o crema adecvata, referindu-ma strict la tratamentul local.
psj spune:
da, stiu, am citit multe lucruri de bine despre mastodynon, de-asta l-am si luat. doar ca la mine, analizele erau la fel, lh chiar putin mai mare dar asta cred ca a fost doar o coincidenta, nu era mare diferenta.
lai spune:
Pup fetele luptatoare!
Ne-am intors si noi din Romania, inca suntem intr-o perioada de tranzitie/mutari.. dar incet incet le rezolvam pe toate si peste cateva saptamani vom incepe o noua viata intr-un oras nou.
Vreau si eu pe listuta, va rog - am 28 de ani, tratament cu Metformin si naturist (cel naturist il voi incepe cand reusesc sa scot toate tincturile/ceaiurile/etc. din valize si sa fac un pic de ordine..).
Lai
lai spune:
Pup fetele luptatoare!
Ne-am intors si noi din Romania, inca suntem intr-o perioada de tranzitie/mutari.. dar incet incet le rezolvam pe toate si peste cateva saptamani vom incepe o noua viata intr-un oras nou.
Vreau si eu pe listuta, va rog - am 28 de ani, tratament cu Metformin si naturist (cel naturist il voi incepe cand reusesc sa scot toate tincturile/ceaiurile/etc. din valize si sa fac un pic de ordine..).
Lai
elly_me spune:
Salutare fetelor.
MArti am fost la de.neamtu cu analizele si mi-a dat tratament cu insulina- siofor 850 mg - 2 cp/zi
Am inceput de ieri tratamentul si azi ma simt fffffff rau- ma doare capul, am vomitat de 2 ori de dimineata, imi tremura corpul, am palpitatii, ma simt ff molesita- nu pot sa ma tine pe picioare.
Am citi pe prospect si am vazut ca are ff multe reactii adverse- insa nu ma gandeam ca ma voi simti asa de rau.
Nu stiu ce sa fac.
Nu mai pot de rau.
De asemenea, mi-a spus ca trebuie sa slabesc neaparat 10 kg (cep putin).
Am 1.65 si 73 kg.
Mi-a dat un regim alimentar si tratament:
-1 saptamana: numai carne fiarta si fripta, branza si iaurt (nimik altceva)
-2saptamani: numai legume si fructe + branza si iaurt
NU: paine, dulciuri, paste (in general fainoase)
-in fiecare seara 3 cp normoponderol
-in fiecare dimineata 1 cp crom forte (inhiba pofta de dulce)
- si din Z15-24 - 2 cp Urogestan seara- vaginal
Cam atat- nu mai pot sa scriu.
Imi este ffffffffffffffffffffffffffff rauuuuuuu.
Elly
http://tt.lilypie.com/nss9p3.png
luci.eilm spune:
Elly,
Acum un an am fost si eu la dr. Neamtu. Mi-a dat EXACT aceeasi formula de dieta. Dieta pe care nu am putut s-o tin sub nici o forma (fapt care i l-am comunicat, dar mult mai tarziu, dupa ce abandonasem). In acel moment, mi-a schimbat dieta, intruna bazata pe alt principiu decat cel disociat: din toate cate putin.
Sioforul mi-a dat si mi-e exact aceeasi stare GROAZNICA de rau, timp de o SAPTAMANA. Cert este ca dupa o saptamana, in care imi veanea sa plang de rau, organismul s-a invatat cu el. Luat seara, cu mancare, parca il facea mai usor de suportat. Totodata, incearca sa iei o doza mai mica cateva zile sau macar sa-l iei fractionat, tot in ideea ca se obsinuieste organismul.
Bafta!