PCOS (8)
Raspunsuri - Pagina 12
Gaby77 spune:
Buna fetele!
Intru si eu cu vesti... de ieri am inceput Gonalul, tineti-mi pumnii
gudinde multi
LisaLashes este posibil sa ai doar anumite manifestari din simptomatologie pentru ca se poate sa ai un sindrom inrudit cu PCOS si anume sindrom metabolic X (aceeasi rezistenta la insulina, dar fara manifestarile hormonale) ceea ce din punctul meu de vedere e mult mai bine si mai usor de controlat. Din cate am citit se trateaza tot cu metformin. Oricum iti va spune dna doctor exact ce ai dupa ce iti faci toate analizele, succes!
elenaraluca imi pare rau ca nu s-a prins, poate luna viitoare, multa bafta!
Tracy asa e Tutunaru, de obicei glumet, niciodata jignitor, pe mine m-a ajutat mult (din punct de vedere al ridicarii moralului de la pamant) dupa o pierdere de sarcina, pentru ca prin glume si incurajari il simti foarte aproape si te ajuta. O sa vezi daca intri pe site-ul lui ca toate raspunsurile sunt asa sugubete...
psj si eu am fost la Vladutu, dar doar o singura data pentru ca mi s-a parut foarte incomod si neprofesional sa merg la ea acasa, unde plangea copilul, se facea mancare, etc... plus ca era foarte departe, printre niste blocuri... Da e homeopata si mi-a placut cum a facut interviul initial, dar n-am apucat sa vad daca tratamentul ei a dat rezultate pentru ca l-am urmat cam o luna.
va pup si va urez multa sanatate!
Gabi
Tracy spune:
Ciao tuturor,
elenaraluca,
imi pare nespus de rau ca nu s-a prins, cred ca stim cu totii cum e sa tot speri, ca la sfarsit sa aflii ca ai sperat degeaba. Dar trebuie sa fim tari si sa mergem mai departe sa incercam in continuare si sa fim sigure ca intr-un final fiecare dintre noi va fi o fericita graviduta pt. 9 luni, dupa care vom fi mamici fericite. Scrie-ne neaparat ce se mai intampla cu tine ce a mai spus dr. dupa aceasta nereusita.
Gaby77,
si eu iti tin pumnii sa raspunda organismul tau bine la stimulare si sa auzim de un test pozitiv peste cateva saptamani
gudinde,
m-am gandit ca poate ar fi timpul sa ma treci si pe mine pe listuta, cu tratament metformina si euthyrox. Am 28 de ani.
Despre mine nu prea am ce sa scriu, dupa ce luna trecuta am avut un grafic cu temperatura bazala destul de frumoasa, cu exceptia ca faza luteala a fost scurta, luna asta parca totul s-a dat peste cap, in ciuda faptului ca am inceput sa iau Utrogestan. In ziua a 18-ea am avut un test de ovulatie (test LH) pozitiv, dupa care a inceput sa-mi creasca temperatura. Am crezut ca am avut ovulatia si in ziua 20 seara am inceput sa iau Utrogestanul, dar dupa aceea temperatura nu a mai crescut si am inceput sa sangerez, care s-a transformat in secretie maronie care nu s-a mai oprit nici pana acum , ziua a 22-a (imi cer scuze daca am intrat in prea multe detalii). La un moment dat am zis ca ma opresc cu Utrogestanul, dar dupa accea m-am gandit ca o sa iau 10 zile, dupa care ma opresc ca sa poata sa-mi vina ciclul. Din pacate in prioada asta nu pot sa-l sun nici pe dr. ginecolog, pt. ca este in concediu, nu am de la cine sa cer un sfat.
Si sper in continuare, daca luna asta nu a fost cum mi-as fi dorit sa fie, sper ca luna viitoare sa am ovulatie, sa am o faza luteala de lungime normala si in final sa fac un test de sarcina pozitiv.
Mai stici ceva de dria? As fi foarte curioasa ce s-a mai intamplat cu ea dupa stimulare. Dria daca ne mai citesti, scrie-ne despre tine!!!
Sa auzim numai de bine
gudinde spune:
Tracy,
Te-am trecut pe listuta.
Din pacate nu mai stiu nimic de dria, de Gabrieluta si de alte fete care nu ne-au mai scris.
Sper ca sunt bine si daca ne citesc le trimit un
elly_me spune:
Salutare fetelor.
Azi mi-a m luat si eu rezultatul la analize:
Testosteron- 0.605 (val normale 0.005-1.1)
Test toleranta la glucoza
80 (val.normale 60-110)
103 (val.normale 60-110)- glicemie provocata la 2 ore
Insulina-5.04 (val.normale 6-27)
Se pare ca insulina nu este ok- este mica.
Ma voi duce la dr.pe data de 15.07 (parca).
Sa vad ce tratament imi va da.
Elly
http://tt.lilypie.com/nss9p3.png
Tracy spune:
Draga Elly,
nu vreau sa te dezamagesc, dar e bine sa stim cum stam si ce ne asteapta. Cei mai multi endocrinologi in ziua de astazi considera ca pt. o femeie care este in perioada de reproducere valorile testosteronului care depasesc 0.50 sunt mari. Eu am avut 0.80 cand am facut prima analiza si de atunci mi-a revenit la 0.50 in urma tratamentului cu metfromin.
La glucoza e foarte bine ca valoare glicemiei provocate nu e mai mica decat valoarea glicemiei pe nemancate, dar ar fi fost bine daca ti-ar fi masurat insulina si dupa provocare. Valoare insulinei asa singurica nu prea indica mare lucru.
Din pacate nu pot sa imi sustin cele povestite mai sus cu link-uri pt. ca aceste informatii le-am adunat de pe site-uri .hu, poate gudinde are link-uri care se refera la asta in engleza.
Ma bucur mult ca esti in maini bune, 15.07 nu mai este foarte departe, mai trece un week-end si inca cateva zile si poti sa incepi tratamentul potrivit.
elenaraluca spune:
Fetelor va multumesc din suflet pt cuvintele frumoase si pt ca imi sunteti alaturi!Am vb cu d-na dr care a spus ca nici ea nu se astepta la un final nefericit dupa ce a vazut ca incepuse sa creasca beta HCG dar crede ca sa intamplat asa din cauza infectiei urinare!Dansa e o draguta si ma incurajat mult si acum si pe parcursul stimularii.cred ca in toamna ma apuc iar de stimulare tot cu dr Bajenaru ,dar mi-e frica sa nu trec prin ce am trecut acum.Acum trebuie sa imi revin ca nu am incotro cu toate ca in sufletul meu e un gol imens ca nu pot sa imi vad odata visul implinit!totusi ma macina gandul ca nu cumva sa mai am eu vreo problema la uter de nu s-a putut implanta embrionul ,daca nu e de vina infectia urinara pe care o am ?
elenaraluca spune:
Gaby 77 iti urez muuuulta bafta!
ma bucur ca ai scris ,asteptam vesti despre stimulare!
Gaby77 spune:
Buna fetele!
Din pacate nu am vesti foarte bune. Dupa primele 4 zile de stimulare cu Gonal foliculii mei nu au prea crescut, in plus, nu se arata nici un folicul dominant. Acum astept urmatorul ECO de miercuri, ca sa vad cum mai evolueaza lucrurile. Oricum sunt putin dezamagita.
Va tin la curent
Gabi
elenaraluca spune:
Gaby nu fi dezamagita pt ca vor creste!nici la mine nu au crescut in primele zile si apoi dr mi-a marit doza de gonal pt 2 zile,dupa care nu se mai opreau foliculii din crescut!am avut multi foliculi si destul de mari(peste 20 mm) nu m-as fi gandit ca voi avea si eu vreodata ovulatie dar din pacate la mine nu a fost sa fie luna asta!Stiu ca stai cu sufletul la gura pana miercuri dar crede-ma ca foliculii vor creste daca-i stimulezi putin mai mult!pup si multa bafta!