Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (179)
Raspunsuri - Pagina 18
daphna spune:
roxanica.....offf,pupam tare sa treaca repede.Spune-i tot timpul k mami o sa-l faca bine si iubeste-l mult..
In alta ordine de idei pe noi ne-a ajutat f.bine in crizele astea de tuse eurespal sirop si ventolin (inhalatii).cred k si Adeju poate sa-ti confirme.
Nu cred k iti mai amintesti,da si eu eram speriata cand s-a intors tusea dupa numai o saptamana.ideea era sa nu te panichezi,asa e tusea asta pacatoasa....o sa treaca.
roxanica2006 spune:
daphna, merci de incurajari, ba da imi amintesc foarte bine ca erai tare speriata ca reincepuse Elisa sa tuseasca si ati fost la dr. Eurespalul nu-l suporta, il varsa, e tare gretzos siropelul ala. Noua ne-a dat pt. aerosli fluimucil, nu ventolin. Antibiotic ati luat??
Da, sa stii ca asa i-am explicat si pt. a-l convinge sa stea la aerosoli, ca mami il va ajuta sa nu mai tuseasca, si el se uita fix in ochii mei, fara sa clipeasca si m-a asculat cu sfintzenie. dar dupa aerosoli a tusit muuuuult mai tare, asta se cheama ca nu m-am tinut de cuvant...
Doamne, nu stiu cum as putea sa-l ajut, sa-i iau cumva durerea asta, ca e epuizat...Acum doarme de o ora jumate fara sa tuseasca deloc, ce bine ca se poate odihni putin micutul drag. Acum cand e bolnavior parca mi-e mult mai drag, daca se mai putea...mi se rupe sufetul...
ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)
David al meu
ruxandra_sb spune:
Roxanica, revin cu puf-urile:
Ventolin (substanta activa salbutamol) = bronhodilatator
Flixotide (subst act propionat de fluticazona) = glucocorticiod (steroizi) utilizat in tratamentul astmului bronsic, datorita actiunii anti-inflamatorii, reducerea edemului, etc.
Si ne-a mai recomandat ca sirop de tuse Prospan (extract uscat din frunze de iedera).
O poti intreba ce parere are despre. Multa sanatate!
Are mama doi flacai.. Matei (6) si Grigore (1)
luly spune:
Am prins si eu un moment liber(Isa doarme si Di e la desene ca acasa nu vrea sa doarma la pranz) si hop la calculator .
In primul rand vreau sa le multumesc Doniei, Ruxandrei, lui Yagmur si lui Danutz pt aprecieri.
Roxanica imi pare rau sa aud ca sunteti cu tuse. Sanatate multa si refacere cat mai rapida.
Si noi avem concert de la Di. De la inceputul sapt tot tuseste, cate un pic, cate un pic, dar deja in ultima vreme s-a agravat asa ca azi am ajuns la dr ca saptamana viitoare vrem si noi sa plecam la munte si sa nu ma trezesc cu surprize pe acolo. Noua ne-a dat sirop Eurespal si Ketof (ca Di are si DA) si antibiotic doar daca se agraveaza.
Porumbita felicitari mamico, sa ajungeti cu bine acasa si sa-ti vina lapticul cat mai repede.
Dia concediu placut!
Asiza bine ai revenit! Te asteptam cu vesti si poze.
Dandusa sper ca sunteti mai bine cu bubitele.
Mai vroiam sa spun ca am vazut poze multe si minunate dar din lipsa de timp nu pot sa fac decat o singura remarca- Yagmur au inceput sa atarne blugii pe tine!!!
Luly mamica de Maria Isabela si Diana Andreea
madaluta spune:
roxanica:multa sanatate lui david si tie multa putere sa treceti peste asta...
Si darius a luat antibiotic pentru tuse si imediat s-a vazut efectul. tusea de 2 sapatamani, timp in care i-am dat si stodal si ambroxol si eurespal dar m-am incapatanat sa nu-i dau antibiotic. pana la urma n-am mai rezistat si i-am dat..si in 2-3 zile n-a mai avut nimic...
Nu sunt adepta antibioticului, dar mai rau k accesele de tuse pe care le are nu poate fi...
si daca ar fi atat de nociv acest antibiotic ma gandesc k n-ar fi atat de multi medici care sa-l prescrie in astfel de situatii...
Ce sa mai spun..Brianei i-au facut antibiotic primele 3 zile din viatza ei, asa preventiv....asta e...n-am avut cum sa ma opun...
multa sanatate si
Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)
iulia-stefy spune:
Deea, nu ne mai tine pe jar... ti-a venit plicul?
Bambo, la frumusica si multumim de vesti.
Porumbita, sa fiti sanatosi. Sigur Mario va fi incantat de fratiorul lui.
Roxana, stiu cum e.... la Stefy n-a cedat decat dupa doua zile de aerosoli cu Dexametazona si ACC. N-a avut acelasi diagnostica, dar a tusit urat pina voma, vreo 3 saptamani. Am zis ca nu se mai termina. Si ei i-a dat antibiotic. La ea a fost laringita. Stefy mergea de buna voie la aerosoli, dupa vreo doua zile, ca a inteles ea ca e mai bine cu ei...Si cu aspiratul nasucului la fel. CAnd nu-i mai suporta cere singura. In primele zile tusea foarte tare si in timp ce ii faceam. Multa sanatate si sa-i treaca. Sa nu uit. Sa nu-i dai mancare macar o ora inainte si dupa aerosoli. Inainte pentru ca vomita si dupa, ca sa-si faca efectul Mie asa mi-a zis dr.
In loc de Eurespal, pe care si Stefy il varsa mie mi-a prescris Rhinathiol.
poze din aprilie-mai
Poze Stefy
Lacramioara mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)
a_deju spune:
maine plicul... inca putintica rabdare :)
pana una alta, cica traduc de zor :) ceea ce se numeste a te face ca ai treaba, ca sa treaca timpul mai repede :)
Deea, mami de www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)
"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx
roxanica2006 spune:
David inca doarme...
Hai mai, ca ma ia plansul cand vad cum sunteti alaturi de noi si ne incurajati, oricum is mai sensibila acum...Va multumesc mult, fetelor
Ruxandra, am intrebat-o pe dr., ti-am zis ca flixotide am cumparat si noi, dar a zis asa sa avem in casa, deocamdata sa facem doar cu fluimucil, mai ales ca deja se vad rezultate, numai in caz ca se agraveaza trecem la alt arsenal. prospan ne-a recomandat mai demult, la o alta raceala, dar nu stiu...parca n-am vazut efecte miraculoase.
Mai, da' aerosolii astia chiar fac minuni, e drept ca a tusit groaznic dupa, dar vad ca s-a linistit si se odihneste foarte bine. N-a tusit de trei ore!!
ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)
David al meu
a_deju spune:
roxanica, si inca o caruta de imbratisari. sanatate multa multa multa puiului!! noi tot aerosoli am prestat, ventolin, dexametazona, ketof, eurespal (iar motanu' se lingea pe bot cand i-l dadeam...) si extract de muguri de calin (ala care are si alcoale, deci io una..nu recomand si altora..da' la eric a mers ca uns :) ). eric s-a pus foarte repede pe picioare, de a doua zi s-au vazut rezultate.. desi la el problema nu a fost tusea, cat respiratia suieratoare si greoaie/rapida..nush cum sa ma exprim...
oricum, fruntea sus, ca trec si astea, si-or veni si altele ca doar oameni suntem, uite un val de iubirica si de la noi si..forta fie cu tine :) si inca de o mie de ori
Deea, mami de www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)
"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx
Yagmur spune:
Roxanica, imi pare tare rau sa aud de tusea asta.... tin pumnii sa-si faca efectul aerosolii.... si eu am folosit ventolin ptr astm bronsic si m-a ajutat.. dar la tuse la copii nu ma pricep ca nu am trecut prin asta.....multa putere tie si sanatate frumosului bolnavior...
Azi e o zi grea.. ; va pup si ma reintorc la treburile mele....
Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006) varsta Luca