Mamici de (pepenasi de) iulie-august 2008 (78)
Raspunsuri - Pagina 9
ankalaura spune:
BOTI - sa stii ca si saloanele alea de 6 paturi ... nu o sa fie pline! Ca nu se nasc asa multi copii in acelasi timp. Dar e mai bine sa te asiguri pentru tine.
Cu rubedeniile, sincer, nu te sfatuiesc sa le dai "verde" la venit la spital. Hai ca vine mama, chestii... Da' nu colegi sau cine stie cati prieteni, veri sau mai stiu eu ce....
Cand am nascut eu, frate-miu tocmai aterizase, nu mai venise in tara de vreo 3 ani. A venit direct la spital cu un minunat buchet de flori. Maica-mea insa m-a stresat de numa'! Ca ma tot suna, eu abia iesisem de la post partum, eu ii inchideam, ea suna ca disperata. Abia ma miscam, Ovidiu se invartea in jurul meu si nu stia ce sa imi faca. Eram cu "barna" aia intre picioare, stiti voi, fara underware, ca asa e modelul cand iesi de la macelarie, si maica-mea ma turba cu telefonul!!!
In fine, poate eram si eu stresata, ori poate a uitat maica-mea cum e sa nasti... Dar sincer, imi doream sa plece!
Asa ca eu nu ii primesc nene. Am dat deja de stire si la serviciu, sa nu cumva sa ma trezesc cu careva pe la usa!!!
Lumea nu isi da seama, zice ca nu deranjeaza, vin usor, vorbesc in soapta, stau putin, dar eu nu am chef! Am chef de liniste si am chef sa stau cum doresc eu! Sau cu telefoanele! Alt cosmar! Nu stiu nene, vrei sa imi zici o vorba, nu insista sa sune telefonul 15 tzaraieli! Trimite-mi un SMS si gata!
Aa, si al spital, e groaznic mai ales cu rudele altora... Tu poate vrei sa iti schimbi tamponul, poate trebuie sa alaptezi... Ca stiti, cu tamponul ala nu e ca la ciclu, la inceput o sa il schimbi stand chiar la orizontala, nu e ca si cum te ridici, iti iei punguta cu intimitaturi, mergi la baie.... Doamne, sper sa nu stau mult in spital!!!
Cu ajutorul pe care il poti primi.... m-as cam indoi. Cele care sunt la primul copil sunt speriate de bombe cum o sa fi si tu. Pe al tau mai pui mana da' pe al altuia neam! Apoi, s-ar putea sa nu iti placa moacele lor, fie devii paranoica peste noapte, fie se aplica legea natalitatii din Romania unde majoritatea mamelor nu au studii postuniversitare, si de chitroasa ce vei deveni, o sa ti se para toate niste fraiere care nu pricep nimic
Deci si daca s-ar oferi careva, nu cred ca vei dori sa primesti ajutor, sau sa nu iti placa moacele lor si sa il refuzi. ![]()
CRIS - pai da mai, lene ca am lene, dar am facut ca trebuia sa fac, dar am facut plina de lene.... N-am ce face, am un balamuc de nedescris in casa....
Nu stiu cand le-oi aranja si eu pe toate..
Asistentele alea care ar trebui sa te invete ce si cum sunt niste rara avis.... DACA totusi le gasesti pe acolo, nu e clar daca o sa te invete ce si cum.... Dar poate avem noroc de asistente cu fata umana...
Cand am facut ragade la Eliza, s-au gandit ele ca e nimerit sa faca si misto de mine, cica ce, copilul meu are dinti?? Ce cretine!
TECK - rezervele cu 2 paturi sunt ok, cu 6 sa nu fie.... Eu nu am dat la neonatolog nimic la Eliza, habar n-am avut cine e, nu ne-am intalnit.... Pentru spagute, ma gandeam sa incep sa pun la pusculita hartii de 5 si 10 lei....
IRDA _ doua saptamani! Chiar ca trece repede timpul!!!
CAPRI - tu tot la Polizu ai nascut? Uitasem. Eu am stat in rezerva de 2, dar era numai o chiuveta inauntru, iar din saloanele de 6 paturi se auzea o chiraiala.... Si baia murdara neneeee.... Asa era si la voi? Sa nu mai aud de Polizu, desi se pare ca s-au mai schimbat lucrurile. Da' tot nu sunt curioasa....
OANA - sotul tau va asista la nastere? Bai, oi fi eu pe dos, da' eu nu mi-as dori ca al meu sa asiste. ![]()
TURTU - mie imi plac caditele alea cu picioare, si sunt unele care au si tavita de infasat deasupra, rabatabile. Daca as fi avut spatiu suficient, din aia as fi luat.
Mie nu imi plac caditele alea care au fel de fel de deformatii pe fund, cica suporti. E o aiureala, cadita trebuie sa fie normala, sau ma rog, daca are vreo deformatie, sa fie un simplu damb mic, atat cat sa stea bebe cu funduletul cand mai creste putinel. Altfel, cel mai indicat e sa ai suport din ala separat, ca un tobogan, pe care se pune o husa de prosop elastic. Alea sunt super.
Elizei nu i-am facut baita in baie pana pe la vreo 6 luni, cand am pus-o direct in cada mare. Acuma insa cred ca o bag pe bebe cu cadita in cada noastra, adica in baie, inca de la inceput.
Se zice ca in baie, bebe se poate speria de ecou, dar acuma mi se pare o aiureala.
Dezavantajul e ca in alta parte stropesti, camera trebuie incalzita (baremi noi avem noroc sa nastem vara..., desi august e cam tarziu). Eu puneam tot timpul termometre si tot mi se parea rece. Na, tu, om mare, cand iesi din baie si nu te stergi bine, simti frig, nu? Bine, noi am prins din plin un septembrie rece si un octombrie si mai rece, si nu aveam centrala si nici aer conditionat, iar astia de la RADET nu dadusera drumul la caldura.... ei.... de-ale Romaniei...
Anca mami de Eliza si
36+ cu
Ligia Stefania
ella81it spune:

Acum am sosit si eu acasa!Am fost la vizita cu anestezistul
acum poate sa vina bb!![]()

ptr DANA!Nastere usoara si bb sanatos!
SUN,MADA ANA vad ca aveti toate chef de o nastere
.Si eu,si eu!
Acum ma duc sa fac curat in toata casa poate am si eu macar o contractie mica!Habar nu am ce este aia contractie![]()
Doctorul m a stresat cu ,,nasti prematur,, si eu cred ca nasc peste termen.Ar fi bine si asa ,ca pe 28 vin parintii mei in vizita![]()
Dar nu mai am rabdare !
BOTI foarte frumoasa camera ptr Garga!
De cateva zile ma dau pe langa sot!
Si el nimic!
Am avut proasta inspiratie sa i spun ca sperma produce nasterea
si cum ma duc langa el sare ca ars,ii e teama sa nu facem ceva rau baiatului![]()
O sa regrete el!![]()
M a duc la smotru !
www.flickr.com/photos/22873079@n04/2215811271/" target="_blank">POZE
ELLA
36+
map spune:
Salutic la mamicute,
am intrat sa va spun ca bebe Luca a mai crescut un pic si este bine, azi am exact 35 de saptamani si el are 2600-2700 de gr. Sta baiatul cum are el chef, capul sus in dreapta, pozitie diagonala. Colul meu este lunggg si inchis, dar cum sa se deschida daca bebe nu apasa nicicum pe el? A incercat dr sa-i faca o pozica lui bb dar n-a vrut sa-si arate fata, sta mereu tare ascuns. Si se misca mereu, nu sta deloc locului. Eu abia stau pe scaun, din cauza pozitie lui am burta tareee intinsa si ma doare ca naiba, am impresia ca se rupa. Mai este un pic si trece.
Weekend fain tuturor!
Monica
35+ si
Robertel (17.08.2006) care face numai nazbatii
Craciun si Rev
Duminica la munte, Toamna la munte, Mallorca, 1 an, poze mai noi, Süd Tirol, O vacanta minunata, Prima mea drumetie
ankalaura spune:
Lasa ma Ella, ca recuperezi tu dupa. ![]()
Eu, sincera sa fiu, nu am chef de harjoneala. E si asta o chestie. La Eliza era o bomba cu ceas. Aveam hormoni si in talpi, nu numai in creier! Acuma nu. Si sincer, e mai bine acuma ![]()
Map - e numai bine BB Luca. Pana la termen o sa fie la fix, nici prea mare nici prea mic. Abia astept sa merg si eu la medic sapt viitoare sa vedem cat am mai crescut....
Bai da' stiu ca e scarbos ceaiul asta de zmeur!!! Am tot amanat-o eu pan a azi, dar am zis totusi sa il incerc. Da' scarbos mai e! I-am pus eu si lamaie si miere.... degeaba...
Elizei i-am facut ceai de muguri de pin... cam tuseste... Ala alta scarbosenie... Ea il bea simplu, eu i-am pus si putina lamaie. Si doua picaturi de miere. Ea face figuri ca s-a prins ca am pus miere. Cum naiba frate, de la 2 picaturi??? Ca la cat e de scarbos si asta cu gustul lui de rasina, eu nu as fi simtit altceva decat rasina!!!
Anca mami de Eliza si
36+ cu
Ligia Stefania
maryb spune:

naste dana ??? 

hai dana, sa ai o nastere usoara si un bebe sanatos 
maryb
18+ cu 
marea mea iubire
sa fii sanatos puiul meu
pozele mele
Kimmy spune:
Buna dragutelor!
Sa nu ma dati disparuta,de miercuri sunt la parintii mei,in bistrita si aici nu prea am cand sa ma pun la calculator.Mai mult stau la barfa
.
Am fost si la dr de familie,si dupa ce ma cantarit,masurat,palpat la burtica,a zis ca bebe e coborat,si ea crede ca in maxim 2 saptamani se naste.In orice caz de cateva zile simt si eu ca e tare jos,ma apasa ingrozitor,de umblu pe drum de parca asa avea kk in chiloti
.In plus ma si dor toate mai diferit parca.Bebe e tare tare activa azi,si de fapt de vreo 3 zile,parca nu mai are stare.
Acu citesc din urma capitolul trecut,sper sa fiti toate bine,sanatoase,fara complicatii.
Maine dupa-masa o sa ajung sper acasa la Cluj,si-mi reiau activitatea de dinainte ![]()
Va
si sa ne auzim cu bine!
Kimmy
36+
Timeea Kristina
AMR 4 saptamani 
Chuny spune:
Haide DANA, nastere usoara !!!!

Nu mai stiu cine ma intreba de prietena mea care a nascut usor : deci afacut si gimnastica pe perioada sarcinii si a avut si bb mic si voinic. Important e ca se simt bine amandoua si ca e totul ok.
Deci e clar ca incepe sezonul de pepenashi, pun pariu ca o sa apara vreo 20 in luna iunie deja.
Sibylle saptamana 37 
Nasterea ariciului junior Poze cu noi si Vladimir
AnnaBaby spune:
Turturica nu sunt programta la cezariana inca, e totusi cam devreme. Insa bb e cu capusorul prea jos, ceea ce inseamna ca trebuie sa am grija sa nu se declanseze nasterea, macar pana in sapt 37, dupa cum a spus dr. pe 16 iunie merg din nou la control, sa vedem ce se mai intampla pana atunci. Mie mi-ar placea sa stiu ceva sigur, dar in domeniul asta nu poti fi sigur niciodata de nimic, totul e la latitudinea lui BB si a lui DD.
Anna
34+ cu
Ioana Maria
AMR 6
vinebarza
bebe
poze
maryb spune:
fetelor, eu va citesc tot timpul si sunt alaturi de voi. Desi eu am deschis odiseea de nov-dec nu-mi place deloc acolo, sunt tot timpul fete care cauta cearta, ca de ce se discuta aia si nu aia...ca de ce nu se discuta lucruri mai importante, probleme si asa mai departe....nu-mi place deloc odiseea aia, tot timpul se gaseste cate una care sa iste un conflict 

. imi pare atat de rau ca nu fac si eu parte dintr-o odisee frumoasa cum este si a voastra si altele....nici sa mai citesc acolo nu-mi mai vine....in fine, am vrut sa ma plang putin la voi ca stiu ca ma veti intelege. 

maryb
18+ cu 
marea mea iubire
sa fii sanatos puiul meu
pozele mele
mariana_1976 spune:
Turturica nici noi nu suntem genul sa stam intr-un singur loc, desi plecam mereu in vacante cu copiii.Cel mai ieftin ar iesi Londra-Hongkong cu Oasis, apoi ferry pina la Macau si de acolo Air Asia pina la Kuala Lumpur si in continuare tot AirAsia spre Golden coast. Se poate si altfel, dar este scumpic pentru o familie cu 5 copilasi ca a noastra.Pentru Australia trebuie sa aplicam la viza, in timp ce pt.Noua Zeelanda,nu. In Australia este insa mai putin ploios si mai caldut in perioada in care dorim sa mergem noi...In Noua Zeelanda ar fi un pic mai ieftina cazarea in marile orase...Trebuie sa facem un bilant al avantajelor si dezavantajelor si de-abia dupa asta ne hortarim...
Noi avem o cada foarte simpla si nu am avut niciodata probleme.
Daca va zic, aici se indica spalarea bebelusilor cam o data pe saptamina!![]()
![]()
Mada eu am nascut cind la peste 40, cind sub...Bine, am si ciclul mai neregulat, dar nu stiu cit conteaza asta...
Doctorul mi-a confirmat ceea ce observasem si eu mai demult: daca primul travaliu incepe cu ruperea apei si al doilea ar avea mult mai multe "sanse" sa "debuteze" tot asa...Daca incepe cu contractii, tot cu contractii mai mare probabilitatea si a doua oara...Cel putin atit la mine, la soacra, la cumnate si la prietene s-a confirmat.(majoritatea dintre noi avem intre 3-6 copii).Tot asa mama si sora mea au avut contractii de ambele dati.
De fiecare data insa a fost diferit la mine: primele 2 dati parca eram "deranjata" la stomac si apoi au inceput lin contractiile,dar nu suparatoare decit peste mai multe ore.
A treia oara eram programata la cezariana, dar s-a gasit sa soseasca la 38+2 si oricum m-au bagat noaptea/dimineata aia in cezariana datorita pozitiei pelvine.La al patrulea a inceput cu contractii rare si s-au facut din ce in ce mai dureroase...
Sa vedem acum ce ma asteapta :-)
Boticelina si eu am vazut camera lui Boti mica si sunt in admiratia ei!
Noi vom avea bebele in dormitorul nostru in primele luni, deci stau linistita cu decoratul (deocamdata).![]()
Aici suntem 2-3 in camera, dar in general incearca sa le lase singure pe fetele cu cezariana, daca spatiul permite...
Suedezele sunt de obicei mai putin vorbarete cu colegele de camera, in schimb au niste monologuri cu bebelusii de uneori ma fac sa zimbesc...
De ajutat nu ne ajuta decit asistentele daca avem nevoie...
Daca poti sa ai o rezerva ar fi bine.
Map prima mea fetita a fost tot pe "diagonala" mai mult timp dar era in pozitie craniana si s-a gindit sa se pozitioneze prin ultimele zile...
DANA SUNT CU GINDUL LA TINE!!!
Mai bag o tura de galerie...

Mariana
35+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda