Mamici norocoase de sept-oct 2008 (70)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clau_geo spune:

quote:
Originally posted by JulyMorning

Ajunsei si io acasa de la intalneala, nu m-am mai dus la birou, fuse prea fain ca sa ma mai acresc pe la munci

Miruna e de fapt MommyMagda iar Miruna este bebelina din burtica, asta pt clarificare
Clau a fost sufletul intalnirii, campioana la pus intrebari.

Despre cezariana versus nastere naturala n-a fost chiar o dezbatere, doamna doctor prezenta acolo a fost de parere, cum zicea si clau, ca mama ar trebui sa poata alege singura cum vrea sa nasca, nu sa fie obligata de medic. Zicea ca si la nasterea naturala exista o gramada de probleme care pot aparea dupa aceea: incontinenta urinara, prolaps de ... (ceva, am uitat ce ) si inca unele pe care nu le-am retinut. Taietura la cezariana, fie ca este verticala, fie orizontala in general nu se face si in muschi, pentru ca nu e nevoie de atata spatiu pentru a scoate copilul incat sa taie si muschiul. Zicea ca in intreaga ei experienta nu a vazut decat 2 medici care sa taie si muschiul, dar din pacate n-am mai auzit si motivele. Mie mi-a placut de ea: din ce spunea reiesea ca e un medic si o femeie care trateaza gravidenia ca o stare naturala femeii, nicidecum vreo boala contagioasa in care tre sa ne protejam pana nu mai putem . A zis si de mancatul in cantitati mari si a diferite alimente, ca daca organismul cere, asta e... trebuie sa-i dai, inseamna ca ceva semnalizeaza el ca ii lipseste. Si a manca 5-6 mese asa-zis mici pe zi poate fi problematic, pentru ca incarcatura calorica/energetica a mesei poate fi destul de mare si atunci ajungi sa mananci poate chiar mai mult decat a-i manca in 3 mese.
S-a mai zis ca din saptamana 25 de sarcina ar fi bine ca actul sexual sa se petreaca de asa natura incat sperma sa nu mai intre in contact cu colul uterin pentru ca datorita continutului de progesteron poate conduce la contractii si de aici scurtarea/inmu'ierea colului. Insa suntem femei si nu trebuie sa ne privam de a ne simti bine, asa ca nu e nici o interdictie, mai ales ca se pare ca bebele simte placere in timpul orgasmului femeii

S-a vorbit si despre masaj in timpul sarcinii si in general este permis, dar trebuie sa ne asiguram ca este executat de un profesionist si cel mai bine ar fi sa ne intrebam medicul curant daca ne recomanda pe cineva. Graviduta isi poate face si singura masaj, la spate, la gambe, cam pe unde poate ajunge cu mainile. In cazul in care apar carcei sau contractii musculare, cel mai bine e sa aplicam presiune pe zona dureroasa cu degele mari. Daca este interesata vreuna din voi, avem datele de contact al terapeutului care a fost prezent la intalnire.

Hmm.. la sfarsit am primit cadouri: mostre de la mustela, vreo 2-3 carticele, o jucarie gonflabila, pliante, o suzeta.... si inca vreo cateva chestii.

Cam atat imi amintesc in plus fata de ce a zis clau. Mancarea a fost bine-venita si gratuita si ni s-au mai promis si alte intalniri, lunare.
A, da! Cine e interesata, poate scrie pe adresa revistei prevention orice fel de intrebari, ele vor fi redirectionate catre doamna doctor si sigur vor primi raspuns pe mailul personal :)

_
Our future determines our past
Fasolica de S27+
Fasolica eco 1 22S
Fasolica eco 2 22S
Fasolica eco 3 22S

Gata am revenit si eu de la dr.

dulce July, esti o draguta din toate punctele de vedere. Dea abia astept urmatoarea intalnire.

Legat de ce s-a mai discutat, pe langa ce a completat July mi-am adus aminte ca am intrebat si de caderea parului in timpul sarcinii si dr a zis ca in genral acum nu cade prea mult ci abia dupa nastere insa nu trebuie sa devina ingrijorator caci isi revine destul de repede. Am mai intrebat si de hemoroizi si acele mici alunite crescute pe piele (despre care s-a mai discutat pe forum) si despre scuregerile (colostru) din sani. Pt hemoroizi a zis ca trebuie sa ne ferim sa ne constipam mancand cat mai multe fructe, legume si fibre (cereale integrale) si sa folosim supozitoare cu glicerina, pt. acele alunite a zis ca e posibil sa fie vreo tulpina de hpv dar depinde de parerea unui dermatolog si ca oricum nu se retrag odata cu nasterea (chiar daca sunt sau nu de tip hpv), iar despre colostru a zis ca este normal sa apara spre sf. trim. 2 insa nu trebuie sa masam in special sanii ca sa nu se umfle mai rau si ca pot aparea si diverse cojite care sunt rezultatul acestui colostru inchegat.

Despre Elevit a zis ca intr-adevar ingrasa dar nu intr-atat incat sa se faca o deosebire foarte clara intre persoanele care au luat elevit si cele care nu au luat. Tine mai mult de alimentatia noastra cumulat cu elevitul.

Cam asta mi-am amintit in timp ce veneam de la dr. Astept si eu pozele facute de Felic.

25+ Mami fericita de Irina Alexandra

Doamne ajuta-ne sa ajungem la 40 saptamani cu bine si sanatoase!

www.flickr.com/photos/26166390@N04/" target="_blank">Noi si bebita

Atat a mai ramas pana vine minunea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy_galro spune:

Nocom felicitari pentru fetita!...ma bucur mult ca s-a mai lungit si colul...iar cu greutatea nu iti face probleme ca va recupera pe parcurs
klemmi bravo!!! exact ce iti doreai!!!! felicitari sitie pentru fetita
andreea_and am vazut pozele cu tine si esti o mamica tare draguta si plina de viata...bravo!....si sa stii ca ne asemanam ca si conformatie, asa ca te inteleg cu kg...dar nu iti face probleme ca vom da noi jos dupa nastere...iar in perioada asta trebuie sa fim mandre de burticile noastre marisi frumoase

Andreea23+Andrei
BEBE al nostru
Poze noi doi+"o casuta fff mare"

Mergi la inceput

cat despre intalnirea mea cu dr. ce imi urmareste sarcina, a zis ca sunt ok, ca trebuie sa fiu mai relaxata, ca nu are ce sa-mi faca cu tensiunea decat sa imi recomande o cafea mica dimineata cu lapte si mi-a dat sa iau si Maltofer 1 pastila pe zi. Mi-a dat voie sa fac si ca deja nu cred ca mai stiu cum se face dupa 3 luni de pauza si mi-a zis ca nu e neaprat nevoie sa mai fac ecografia 3d de la 30 saptamani asa cum o aveam eu programata. A zis ca snu are ce sa imi mai spuna dr. la 3d fata de ceea ce poate sa imi spuna si ea la eco in spital, si ca ar fi bani aruncati aiurea. Plus ca scutesc si eu niste bani avand si o nunta pe 13 iulie.

Asa ca m-am bucurat deoarece sotul pe 1 iulie nu e in tara si nu aveam nici un chef sa merg singura la eco. Deci cine doreste o programare la Herghelegiu la Sanador la ora 13.30 pe 1 iulie sa imi spuna si ii cedez programarea mea.

Nocom legat de greutatea lui bebe la 24 de spatamani eu cred ca este buna greutatea lui, deoarece eu aveam 845 si mi-a zis ca este cu ceva peste normal. Asa ca nu iti face griji ca bebe are perioade si perioade de crestre in burtica. Sigur va fii bine.

Mergi la inceput

Va las acum ca sunt super obosita dar maine dimineata intru sa ne bem cafeluta cu lapte impreuna.

Pup dulce toate mamicile si sa aveti o seara cat mai frumoasa si un somn odihnitor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepurila spune:

pup fetele harnicute si vorbarete.

N-am nimic de povestit. Doar ca ma ingrijoreaza putin lipsa de simt. A lu' mami. Nu stiu daca il simt pe bebe. Simt foarte rar ceva pe acolo. Ieri n-am simtit nimic. Azi doar de doua ori ca o bula, sau ca o singura bataie de inima (dar am inteles ca e de la sughit).
Eu cand il simt clar clar?

Ca tati e nerabdator sa simta si el... nu mai spun

Eu, iepurica 19+
Oamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Nocom ce bine! Felicitari pentru pereche! IR-urle mie mi se par ok. Mie mi-au iesit chiar mari mari la masuratoare dar dr. nu a zis nimic... 0.75 stanga si 0.86 dreapta. Despre greutate si mie mi se pare ok! Uite la 20 de saptamani bebe meu are 322 gr.

kllemi imposibil sa te uit! Felicitari pentru fititza! Raceala trece ea repede! macar stai acasa ?

iepurila nu stiu ce sa iti zic. dar bebe ia rapid rapid in gerutate de aici inainte asa ca oricum o fi pozitionata placenta ta, ai sa incepi sa il simti bine-bine rapid. sau poate e bb mai activ noaptea decat ziua... la mine are program de spectacol dimineata, la pranz si seara. noaptea ma lasa sa dorm. deja il simt atat de puternic incat ma sperie uneori cand da ca ma ia prin surprindere si se valureste burta. spre deliciul lui tati. ajungeti si voi acolo in maxim 1 saptamana-2.

andreea_and ce safacem? multumim de intrebare, slava Domnului bine. Imi tot fac calcule cum sa fac si eu sa iau un concediu mic ca nu mai suport metroul de dimineata (10 statii), zarva de la munca, metroul de dupamasa (10 statii) si oboseala si durerile de cap de dupa... daca as putea sa stau doar acasa cu bebe si sa ma delectez cu prezentza lui ar fi minunat!

Pup toate celelalte fete si fug sa cumpar un suc de greapfruit de la Mega Image

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;126/st/20081023/k/d976/preg.png
Bebe reloaded

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _irina_ spune:

imi trimite si mie cineva adresa si parola de la contul comun de poze?

Multumesc anticipat.

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

quote:
Originally posted by iepurila

pup fetele harnicute si vorbarete.

N-am nimic de povestit. Doar ca ma ingrijoreaza putin lipsa de simt. A lu' mami. Nu stiu daca il simt pe bebe. Simt foarte rar ceva pe acolo. Ieri n-am simtit nimic. Azi doar de doua ori ca o bula, sau ca o singura bataie de inima (dar am inteles ca e de la sughit).
Eu cand il simt clar clar?

Ca tati e nerabdator sa simta si el... nu mai spun

Eu, iepurica 19+
Oamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce.

iepu fix asta e si problema mea si eu sunt deja in 20+ il simt dar nu zilnic si nu asa tare cum descriu fetele, sigur nu face gimnastica cum zic ca fac bebeii lor....daaar astazi l-a simtit si tati prima data statea cu mana pe burtica si ne uitam la tv si deodata amandoi:"l-ai simtit??" si sa stii ca a fost tot asa ca o bula cum zici tu numai ca un pic mai puternic

lasa ca o sa-i simtim si noi mai tarziu, poate or fi mai puturosi bebeii in moldova ....acum serios poate avem placenta anterioara si atunci el avand vreo 400g si mult lichid e destul de greu sa=l simti inca

eu abia astept luni sa merg la morfo si sa vin si eu cu vesti bune

amanda bine ai venit! sa ai o sarcina usoara si de acum inainte! ma bucur ca ai trecut peste pb si ai scapat de spital

nocom felicitari pentru fetita si pentru perechea de nazdravani pe care o detii!

klemi felicitari pentru fetita!!! sa fie sanatoasa si sa creasca mare acolo in burtica!

alinush inca o data felicitari pentru eco de ieri si vestile bune! nu ti-a zis cat cantareste bebe? ca sa stiu si eu la ce sa ma astept luni

anca ai grija cu pungile mari de joe acu nu-i bai da mi-ai facut pofta si sigur o sa ma scap si eu in sertarul cu dulciuri sper sa nu am multe pe acolo da totusi ceva cu cioco o sa mananc

eu maine am zi de bucatarit mi-am luat 5kile de capsuni si le-am pus deja cu zahar maine fac gem

clau din ce ne-ai povestit a fost destul de interesant la curs; din pacate in provincie nu se fac cursuri din astea(sau cel putin eu n-am auzit); eu abia acum am obs cand ai zis....e marisoara tare alexandra ta!!! sanatoasa sa fie!

20+ DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_and spune:

Andy galro multumesc mult, si eu ti-am admirat pozele in repetate randuri si chiar ma gandeam ca ne asemanam nu numai la nume. Pai eu de burta sunt mandra, de restul ma plang .

Clau multumim de completari, foarte interesant. Asteptam si noi pozele, hai Felicic!
Ma bucur ca dr tau a zis ca esti ok, si mai ales ca v-a dat liber la , hi hi hi cred ca vei fi mai ocupata de acum incolo.
Iepurila eu am simtit-o clar pe bebelina la 20 saptamani dar nu e o regula si nici acum nu o simt asa des ca alte fete de aici. Doar din cand in cand sa imi aduca aminte ca e acolo si e bine.
Alinush pai incearca si tu un concediu medical ceva daca se poate..prea multa oboseala si stres nu face bine la bebe.
Irina ti-as trimite eu dar nu ai pm activat...
Nushu maine ne servesti cu gem?

25+ cu Mina Alexandra

Poze
Asa crestem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Nusha, m-am "razbunat" pe snitzelele tale de ieri . Si tocmai am ras 6 chiftele cu o mega portie de cartofi frantuzesti, so I'm back in business

Ai rezolvat ceva cu revista Mami, si eu am vrut sa trimit SMS-ul ala pentru abonament insa am tot uitat. Mi s-a parut o idee buna sa vina acasa.

July, chestia cu sexul e oarecum adevarata, sperma contine niste chestii numite prostaglandine care pot declansa contractii ale uterului. De aceea se recomanda sexul femeilor care au depasit termenul normal de sarcina si doresc inducerea cat mai naturala a travaliului. De asemenea, tot pentru declansarea travaliului se mai folosesc geluri care contin prostaglandine dintr-astea, dar evident intr-o concentratie mult mai mare decat cele din sperma. Oricum, peste tot unde am citit, sexul e chiar recomandat gravidutelor fara probleme, asa ca go for it si nu va mai faceti griji. Iar pe bebe il leagana miscarile din timpul si cica adoarme. Noi cele cu probleme trebuie sa mai asteptam ...

O burtica mititica

26+ Carla Alexandra
Atat a mai ramas

Mergi la inceput