FIV 181
Raspunsuri - Pagina 6
bubu73 spune:
Goggy, nu stiu ce sa mai spun, e bine ca inca mai poti da sfaturi si nu ti-ai pierdut speranta.
Doar asa treci peste.....
Valeria, sa ai parte de sarcina usoara si bebe sanatos.
Cand poti, intra si impartaseste-ne din experienta ta.
toate fetele.
gabita78 spune:
Goggy, imi pare tare rau, chiar nu ma asteptam.
Dar viata merge inainte si tb sa avem curaj.
valeria, in sfarsit o veste buna pe ziua de azi, deci se poate, felicitari, sa ai grija de tine!
Fetelor, ce se intampla?Din ce in ce mai multe Fiv-uri se fac in extern.Dar au fost multe reusite si in tara, trebuie sa recunosc.
catalina2307 spune:
Valeria felicitari, o sarcina usoara si un bebe sanatos. Te asteptam la "gravidute prin FIV".
13+ cu 2 louloudakia
Va iubeste mama
DORIS_71 spune:
CARMANUIA, GOGGY imi pare sincer rau , sa nu ne pierdem speranta, va rasari soarele si pe strada noastra.
VALERIA 72 felicitari mamico.
Eu luna asta pe 10 merg la clinica ptr. vizita, sa vedem daca ne da vreo explicatie ptr. fiv-ul nereusit si ce analize trebuie sa repet ptr. urmatorul fiv pe care-l voi incepe pe 23 iulie daca totul e ok. ZOUZOU trece-ma si pe mine pe listuta ptr. fiv 4 iulie-august la aceeasi clinica. Mersi .
toate FIV-oasele.
adenuti spune:
valeria felicitari pentru reusita .
sper sa ne tragi si pe noi dupa tine .
va pup pe toate incerc sa merg la culcare sa fiu miine in forma .sper sa fie bine sa-mi ridic moralul dupa atitea vesti proaste .
goggy -pupici ,si nu uita ca sint alaturi de tine
kineta spune:
Goggynu am intrat sa spun ca imi pare rau,pt esecul tau,asta se intelege de la sine,dar fi optimista si bafta in viitor.DESI nu am intrat pe forum de ceva vreme,pt ca nu am ce anunt sa fac,sunt la curent cu tot ceea ce se intampla,citesc fiecare capitol,si sunt alaturi de reusitele sau de nereusitele voastre. VREAU sa-ti vin in ajutor cu o informatie,si nu numai tie,dar si celor care mai vor sa faca CARIOTIPUL GENETIC,eu l-am facut acum 2 ani,la d-na dr MATEI de la spitalul CFR 2,in incinta spitalului este o cladire unde are dansa laborator si cred ca are si la Parhon,am facut acolo cariotipul si am platit atunci un mil jum eu si sotul(150 ron,impreuna)acum probabil ca s-a marit putin ,o fi in jur de 3 mil,pt doua persoane,dar nu 10 mil cat am auzit in alte parti,mi-se pare rezonabil,si este si f bun genetician dr Matei,cine o cunoaste poate confirma asta,lucreaza in echipa fiv alaturi de dr Tutunaru -Elias. ASA ca daca vrei sa nu arunci o caruta de bani in alte parti si vrei sa-ti faci cariotipul,caut-o. BAFTA in continuare si toate fetele de pe forum.
dariaioanaxx spune:
BUna fetelor, azi am avut punctia, vreau sa va zic ca nu mi a fost tocmai bine, dar ma multumesc ca acum e OK; am avut 5 foliculi pe ov. drept si 5 foliculi pe ov. stang din care sunt 10 ovocite, au mai fost si destui goi pe care doar i a punctionat; asa cum m a ajutat Dumnezeu sa trec peste toate obstacolele cu bine , sper sa ma ajute si de aici in continuare si sa se fecundeze bine; in afara de punctie mi a facut si dilatatia colului si vreau sa va spun ca atunci cand m au trezit din anestezie a fost mai mult decat rau; acum ma mai dor ovarele dar nu mai vait ca ma cearta iar verisoara mea Nico, zice ca sunt plangacioasa !
fetelor vreau sa va spun sa nu va pierdeti niciodata credinta in Dumnezeu si speranta ca va fi bine !
(mi au mai ramas 7 flacoane de puregon de 100 u.i., pe care le pot da cui are nevoie cu 50% reducere asa cum le am luat)
va pup si numai bine tuturor
In asteptarea minunii! Daria. Foto de familie !
goggy spune:
Cristiama multumesc pentru informatii. Recomandarea efectuarii cariotipului a venit mai mult in urma insistentelor mele, nu e un moft de-al ei. Ma scoate din sarite diagnosticul de infertilitate din cauza inexplicabila, trebuie sa fie ceva pe undeva. I-am spus dr mele ca insist sa fac absolout toate investigatiile posibile, sa stau linistita.
Doar cariotipul mai ramasese si am zis ca vreau sa-l fac si p-asta.
Legat de tipurile de fiv, probabil ca te referi la transferul cu embrioni de 3 zile si la cel cu blastocisti ( embrioni de 5 zile ). Teoretic, sansele sunt sensibil mai mari cand faci transfer cu blastocisti. Sunt mai mari si au demonstrat ca pot supravietui si daca li se schimba mediul ( dupa 3 zile, embrionii sunt transferati pe alte medii de cultura, unde sunt lasati sa se dezvolte nederanjati pana la stadiul de blastocist ). Sansele de implantare sunt mai mari, deoarece blastocistul este stadiul care precede nidarea.
Acum, nu toti embrionii care arata bine in Z3 supravuetuiesc pana la Z5, aici e un risc. Asa cum am spus putin mai devreme, cei de la Giulesti nu prea respecta protocolul corect de cultivare. Blastocistii sunt mult mai sensibili si trebuie manipulati cu grija deosebita. Din cate inteleg, asta nu prea se intampla la Giulesti. Nu cred ca are legatura cu competenta medicilor sau embriologilor, mai degraba nu exista conditii si medii suficient de performante. Daca nu au incubator special, ii baga la gramada, asta e. Improvizeaza.
Asta te interesa?
Kineta multumesc. Am cautat pe net si am gasit si varianta Parhon, unde probabil ca o gasesc pe dr Matei. Si eu am inteles ca ar fi tot vreo 300ron, deci super bine. Ma duc maine sa ma interesez la fata locului.
goggy spune:
mari lolutza multumesc. In Constanta nu cred ca ajung prea curand dar informatia e binevenita.
De ce am ajuns la fiv. De ce sunt banuiesc, alta explicatie nu am. Nu am reusit sa raman natural timp de vreo 2 ani jumate, apoi a mai urmat un an cu vreo 6 inseminari, dupa care asta a fost pasul logic. Am analizele perfecte, sotul e ok, deci.... i don't know, maica!
bubu speranta moare ultima, nu stii vorba? Nu conteaza de cate ori cazi, conteaza de cate ori esti in stare sa te ridici. Asta e diferenta intre cei care reusesc si cei care nu. Asa ca, fetelor, nu pierdeti niciodata speranta!
Dragele mele, va multumesc mult, mult de tot. Faptul ca va am alaturi e un privilegiu. Va pup
Moniland spune:
Draga googy, te simt nervoasa si iti dau dreptate. Si eu sunt de parere ca orice inexplicabil are o explicatie. Sper ca voi sa o gasiti si sa o rezolvati. Dar pana atunci nu uita ca sunteti sanatosi si va iubiti. Pe mine planurile m-au ajutat sa trec mai departe.