liceul international de informatica bucuresti
Are cineva copilul inscris aici ?aveti prieteni , cunostinte , relatii care cunosc aceasta scoala ?Ma intereseaza , scoala generala , clasele 5-8, pentru ca despre liceu am auzit numai de bine !
Raspunsuri
Georgetas spune:
Si fetita mea este eleva in clasa a VII a la acest liceu. A venit aici acum doi ani.Daca ai intrebari care te framanta scrie-mi la tempus@cael.pub.ro
Geta
grati.ela spune:
varului meu i s-a oferit bursa la acest liceu (el fiind din Botosani) in urma castigarii unor concursuri nationale de info si a participarii la etapa nationala a olimp de mate. Rezultatele exceptionale sunt in mare parte date de acesti copii care sunt atrasi la acest liceu, ei neplatind nici un fel de taxa.
Sunt convinsa insa ca avand profesori bine pregatiti reprezinta o alternativa demna de luat in calcul.
mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)
http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/
dalila2 spune:
eu am avut copilul la acest liceu 2 ani si l-am retras. Primul an am fost foarte incantati de aceasta scoala, dar in cel de-al doilea dezamagirile s-au tinut lant. Profesorii (o buna parte din ei) nu sunt pe masura asteptarilor. Ma asteptam ca la o scoala unde platesti pentru profesionalism sa nu mai fi nevoit sa platesti si meditatii. Or un copil care ani buni a dovedit rezultate bune la o materie, ajunge din cauza profesorului la niste rezultate rusinoase. Profesorul nu facea pregatiri decat cu 4-5 copii pentru olimpiade. Copii care au fie parinti profesori, fie fac meditatii de ani buni. Daca acesti copii au obtinut rezultate multumitoare, desi nu am auzit, este meritul lor, al parintilor sau al meditatorilor. Nicidecum al profesorului. Functioneaza si aici metoda spagilor - la profii romani. Turcii sunt OK, dar au in carca o armata de romani nu tocmai bine pregatiti sa fie profesori. Parerea mea ca nu merita sa dai o caruta de bani. Mai bine platesti meditator si dai copilul la o scoala de stat.
loryi1974 spune:
quote:
citat din mesajul lui dalila2
eu am avut copilul la acest liceu 2 ani si l-am retras. Primul an am fost foarte incantati de aceasta scoala, dar in cel de-al doilea dezamagirile s-au tinut lant. Profesorii (o buna parte din ei) nu sunt pe masura asteptarilor. Ma asteptam ca la o scoala unde platesti pentru profesionalism sa nu mai fi nevoit sa platesti si meditatii. Or un copil care ani buni a dovedit rezultate bune la o materie, ajunge din cauza profesorului la niste rezultate rusinoase. Profesorul nu facea pregatiri decat cu 4-5 copii pentru olimpiade. Copii care au fie parinti profesori, fie fac meditatii de ani buni. Daca acesti copii au obtinut rezultate multumitoare, desi nu am auzit, este meritul lor, al parintilor sau al meditatorilor. Nicidecum al profesorului. Functioneaza si aici metoda spagilor - la profii romani. Turcii sunt OK, dar au in carca o armata de romani nu tocmai bine pregatiti sa fie profesori. Parerea mea ca nu merita sa dai o caruta de bani. Mai bine platesti meditator si dai copilul la o scoala de stat.
Nici acest punct de vedere ,ca si cel care prezinta liceul ca pe ceva perfect,nu poate fi relevant.
Ar fi interesant sa auzim parerea unor oameni care sa arate si plusurile si minusurile,si ,daca poate,sa incerce o explicatie cu privire la discrepanta dintre medii.
dalila2 spune:
discrepanta este data de dezinteresul profesorilor. Sau interesul lor. Daca la tezele unice nu obtine note bune, nu poate intra la un alt liceu bun. Asa, esti nevoit sa dai in continuare copilul tot aici. Lor le intra banii in cont, iar tu esti multumita ca copilul tau e la o scoala selecta - asta este un lucru bun aici. Acum depinde si de ce iti doresti pentru copilul tau: un mediu bun (asta este regretul meu ca nu a mai continuat aici) sau invatatura. Daca esti dispusa sa sponsorizezi scoala 12 ani, opteaza pentru ea. Sau poti incerca cativa ani sa te convingi singura. Ce m-a mirat pe mine a fost faptul ca atunci cand s-au format clasele a V-a, din aprox 50 copii, doar doi erau ai scolii din clasele I-IV. Iar in clasa a VII mai ramasesera jumatate din ei. Dar acum am inteles de ce. Bafta!
lamb spune:
Buna!
Am citit si eu discutiile voastre despre ICHB si, in cunostiinta de cauza, as vrea sa va impartasesc urmatoarele:
-despre liceu si eu am auzit lucruri extrem de bune; cine doreste performanta acest liceu este drumul de mers; la liceu sunt profesori foarte buni care se ocupa intradevar de copiii f buni;
-la gimnaziu insa, pt. cls a V-a si a VI-a (la anul va voi spune impresii si despre cls a VII-a), lucrurile nu stau nici pe departe atat de roz ca la liceu:
Vorbind despre profesori, majoritatea acestora de la materiile foarte importante (mate, romana, limbi)sunt SLABI. Din pacate, in general, profesorii sunt angajati dupa criteriul 'primul sosit - primul servit', nicidecum dupa realizari. Daca au norocul sa vina persoane profesioniste, e norocul copiilor, daca nu, ghinion! Poate la anul, daca renunta vreunul! In cazuri in care o clasa intreaga se plange de un profesor s-ar putea sa fie schimbat mai repede...
Despre pregatirea aceea nemaipomenita a copiilor pentru olimpiade tb sa va zic ca este un fiasco! Nu exista asa ceva... Copiii f buni sunt neglijati, nu exista interesul scolii pentru rezultate.
Despre profesorii turci si eu am o impresie f buna si copiii la fel, dar, din pacate, sunt destul de putini in gimnaziu;
Realist vorbind, notele se dau cam usor...; realitatea este data de tezele acelea, de aceea este asa o diferenta (totusi e un lucru bun, ii ajuta sa intre la licee bune, nu ma plang de asta)
-cel mai mult ma deranjeaza comportamentul conducerii care in fata zice ca tine, se preface ca te intelege perfect atunci cand iti exprimi o nemultumire obiectiva si in spate face tot cum vrea ea....
As avea multe de spus dar nu vreau sa va plictisesc...
Concluzia este urmatoarea:
Daca nu te intereseaza prea mult aspectul invatamant, e ok, fata de o scoala de stat aceasta are avantajele ei, dar daca vrei ca scolarul tau sa invete ceva, sa aiba rezultate la concursuri si olimpiade, nu risipi banii pe aceasta scoala: cu banii aceia ii poti pune meditatori si astfel rezultatele obtinute merita mult mai mult investitia.
Din pacate copilul are nevoie de stabilitate in viata lui si asa tumultoasa, fapt care nu-mi mai permite sa-mi mut din nou copilul la alta scoala....(am mai facut-o o data in clasa a 5-a)
Succes la alegerea unei scoli cat mai bune!
talangescu spune:
buna
si eu sunt la ichb am o fetita in cl vii acum, am venit aici in cl v am zis sa-i fie mai bine, cl v a fost ok,nu stia nici o boaba engleza acum e cea mai buna,noi venim din sistem waldorf, era varza cand am adus-o, a dat testare si a fost slaba rau, faceau figuri ca n-o primesc, le-am promis ca in aceea vacanta vom face meditatii s-o ridic, asa am facut am chinuit copilul si toata vacanta am bagat meditatii la greu mate,rom si engleza, ca sa faca fata, in cl v a luat premiul III pe bune, e a urmat cl vi din ce in ce mai prost, la mate in special nu intelege nimic, am zic ca are copilul probleme a avut media 7 la mate, a terminat cl vii cu 9.20,,ma rog mult mai sclab ca in cl v unde a avut 9.63, acum am inceput cl vii, jale, la mate nu intelege nimic, note proaste, am pus meditatii, la meditatii merge f bine, a inceput sa inteleaga, 3 clase de vii au note 3si 4 la mate, trag concluzia ca proful e varza,in aceste conditii dai bani si pe scoala si pe meditatii ,pai unde ajungem, sapt viitoare merg la sedinta sa vedem ce se rezolva, vand scolile de stat ce nebunie e am ales particular ca e mai bine, asa am crezut,e ok ca nu poate chiulii...dar cu ce se alege copilul,??vedem incotr-o o luam din cl ix, deoarece nu o mai mut inca o data,copilul are de suferit...asa ca viza amtorilor care vin aici in cl v-viii, sa nu va spun ca in cl v am avut copiii straini care nu stiau sa scrie la romana litere de mana, scriau cu litere de tipar,va da-ti seama ce fac la i-iv???? mai astept si alte pareri....cum eoare la liceu unde nu e clasa de informaticieni??poate stie cineva??
lamb spune:
Buna
sa continuam: suntem a 8-a!
Am recitit cele scrise anul trecut si pot spune ca s-au schimbat multe in clasele 7 si 8. Pentru noi. Nu stiu ce s-a intamplat cu copiii mai slabuti din alte clase.
Au venit profesori noi, majoritatea buni. In orice caz, cine nu confirma in timpul anului scolar si primeste note f mici de la elevi, anul urmator zboara.
Sunt cativa profesori foarte buni de mate, romana, lb straine.
Stiu ca sunt probleme mari la mate (cu Popa si Ioana), multi parinti se plang; din experienta va spun ca nu sunt profesori slabi dar lucreaza la un nivel prea ridicat pentru nivelul normal al unor elevi de cls 5-8 si nu se pliaza concret pe elevi; un profesor adevarat stie sa scoata elevi buni din unii slabi; ei nu pot face asta.
Toata lumea face greseala sa se cramponeze de olimpicii de mate; de parca parintii aduc copiii la acest liceu pt a-i scoate neaparat olimpici. Gresit! Sa imparti din clasa a 5-a elevii pe clase de olimpiada/mate/romana si restul aruncati in alte clase e o mare greseala. Cati vor confirma? 5 poate 6?
Din clasa copilului meu, care a fost formata in cls a 5-a, un singur copil este in grupa de olimpiada. Unul singur! In rest, toti olimpicii au fost adusi pe parcurs, incepand cu clasa a 7-a, de la alte scoli.
OO, as avea atatea de spus!, dar ma opresc....
As prefera sa-mi puneti intrebari puctuale, caci asa am sansa sa scriu un roman...
otau spune:
Lamb,
Eu am niste intrebari concrete si ti-as multumi daca ai putea sa-mi raspunzi:
1. Care este programul copiilor din clasele 5-8? (invata dimineata sau dupa-amaiza)
2. Am citit pe site-ul liceului ca exista cantina. Cum este mancarea si cat costa pe luna?
3. Cate clase paralele sunt? (A,B,C...)
4. Repartizarea in clase se face aleator sau clasa A este mai buna, urmeaza apoi B, etc.
5. Ce limbi straine se fac? Si care este grad avansat si care incepator?
6. Profesorii se comporta ca la o scoala publica sau ca la una privata? (ex. esti nevoita sa duci flori, atentii de Carciun, 8 Martie, etc.)
7. Este nevoie de meditatii?
8. Daca profesorii sunt notati de elevi, asa cum spui tu, nu inseamna ca elevii vor prefera niste profesori mai ingaduitori si mai putin severi?
9. Am studiat procentul de promovabilitate la examenul de capacitate si am ramas dezamagita vazand ca un procent mic de copii a avut note peste 9.50 comparativ cu alte scoli. Crezi ca anul acesta va fi o schimbare?
10. Care este gradul de siguranta al scolii?
Astept cu interes raspunsurile tale si sper ca ma vor ajuta sa iau o decizie.