liceul international de informatica bucuresti
Raspunsuri - Pagina 2
brigittzel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui misha07 Are cineva copilul inscris aici ?aveti prieteni , cunostinte , relatii care cunosc aceasta scoala ?Ma intereseaza , scoala generala , clasele 5-8, pentru ca despre liceu am auzit numai de bine ! |
brigittzel spune:
Buna ziua
Nu m-am putut abtine sa nu imi exprim parerea daca tot am vazut subiectul in discutie.
Ce iti pot spune ?Eu am un baietel in cls a V a in ac. scoala si regret enorm ca l-am transferat aici.Tocmai a fost dat afara din clasa vineri de catre colegii sai ,i-au fost aruncate lucrurile pe hol,iar cand am ajuns eu la scoala 3 elevi il jigneau,si asta sub indrumarea dirigintelui care premeditase toata situatia cu cateva zile inainte.A fost o sceneta bine pusa la punct!!!
Maine merg la director ,nu se va rezolva nimic cu siguranta pentru ca se musamalizeaza totul la nivel de scoala ca sa ma exprim asa ,mai ales ca e vb de un cadru didactic,insa noi ca si parinti suntem hotarati sa mergem mai departe.Instanta,Inspectorat etc....Pt ca din pct.nostru de vedere daca vrem sa ne fie batjocorit copilul nu trebuie sa platim 2500 Euro/an taxa de scolarizare + carti+uniforma etc.
inceput cand te inscrii sunt ft zambitori de la portar pana la director,dar iadul abia dupa aceea incepe!!!
Apropos nu toti profesorii sunt slab pregatiti,sunt si profesori ft buni dar putini!Pt mai multe detalii iti stau la dispozitie :
brigitte77@sociologist.com
lamb spune:
Buna
1. Care este programul copiilor din clasele 5-8? (invata dimineata sau dupa-amaiza)-toti copiii invata dimineata, 8-15h;
2. Am citit pe site-ul liceului ca exista cantina. Cum este mancarea si cat costa pe luna?-exista cantina, unii copii mananca la scoala, altii, mai mofturosi, nu! de pe site-ul scolii vei afla cat costa
3. Cate clase paralele sunt? (A,B,C...); -anul acesta s-au facut cate 5 clase la fiecare an-A,B,C,D,E[/purple][/size=3]
4. Repartizarea in clase se face aleator sau clasa A este mai buna, urmeaza apoi B;-repartizarea se face in general in functie de rezultatele copiilor (deja inscrisi) si de notele obtinute la testele de plasare de catre toti elevii (la formarea claselor a 5-a sau a unor noi clase 6-8), pentru a obtine clase echilibrate ca si cunostiinte; dar sunt destul de maleabili la dorintele parintilor in caz de nemultumiri daca elevii sunt buni; clasa cu ultima litera este cea mai buna; acolo sunt pregatiti (viitorii)olimpicii[/purple][/size=3]
5. Ce limbi straine se fac? Si care este grad avansat si care incepator?;-din clasa a 5-a, pe langa engleza care se face din clasa 1 se mai face turca si franceza/germana la alegere; turca se poate incepe inca din cls a 2-a[/purple][/size=3]
6. Profesorii se comporta ca la o scoala publica sau ca la una privata? (ex. esti nevoita sa duci flori, atentii de Carciun, 8 Martie, etc;-nu esti nevoit sa duci nimic; asta nu inseamna ca parintii nu aduc si aici obiceiurile din scolile de stat![/purple][/size=3]
7. Este nevoie de meditatii?;-depinde de clasa si elev; in mod normal nu ar trebui sa fie nevoie dar sunt multi copii care fac meditatii la romana/mate/lb straine[/purple][/size=3]
8. Daca profesorii sunt notati de elevi, asa cum spui tu, nu inseamna ca elevii vor prefera niste profesori mai ingaduitori si mai putin severi?;- nu neaparat;copiii, in imensa lor superficialitate, stiu ca profesorii de la care nu invata nimic nu sunt buni pt ei; astfel, un profesor poate fi sever, dar daca, ca si persoana este carismatica si draguta, copiii il vor iubi si respecta;[/purple][/size=3]
9. Am studiat procentul de promovabilitate la examenul de capacitate si am ramas dezamagita vazand ca un procent mic de copii a avut note peste 9.50 comparativ cu alte scoli. Crezi ca anul acesta va fi o schimbare?;in aceasta scoala, ca peste tot, sunt si copii exceptionali, foarte buni, buni dar si multi slabi; comparativ cu alte scoli aici gasesti copii mai bine crescuti si mai potoliti, sunt un pic filtrati; cei cu probleme zboara repede; sunt note bune si mai putin bune si aici; insa lotul de olimpici mate / info / chimie / fizica este format 2/3 din elevii acestui liceu; asta spune multe...dar nu toate clasele sunt formate din olimpici!notele sunt subiective si nu reflecta intotdeauna nivelul de cunostiinte ale elevilor[/purple][/size=3]
10. Care este gradul de siguranta al scolii?-mare[/purple][/size=3]
lamb spune:
as vrea sa-i spun 2 vorbe si Brigittei.
am trecut si noi prin clasa a 5-a, intr-o clasa nou formata, cu copii adunati din toate zarile; cu majoritatea baietilor a fost o mare problema pentru ca ei prin violenta isi disputau suprematia; mergeam des la director si diriginte si ma plangeam de acest comportament al colegilor copilului meu si ei imi spuneau sa stau linistita ca se va aranja; intr-adevar, ulterior s-a aranjat: in clasa a 6-a copiii problematici au fost mutati la clase mai slabe sau au plecat de buna voie la alte scoli;apoi, in anii urmatori nu am mai avut probleme de disciplina;
as vrea sa spun si un alt aspect, o mare greseala pe care o fac parintii: ei au impresia ca baiatul lor este cuminte si ca el este victima altor copii necivilizati; stiu un caz in care copilul se purta ingrozitor la scoala (copilul meu imi povestea) atat cu colegii cat si cu profesorii iar mama lui, o doamna ok de altfel, il prezenta la sedinte ca pe victima clasei; ea nu concepea ca baiatul ei era la scoala cu totul astfel decat era acasa; si nu e singurul exemplu pe care il stiu;
brigitte, daca un copil primeste un asemenea tratament de la colegii din clasa, e, in primul rand, ceva rau in comportamentul lui fata de acestia; incearca sa judeci obiectiv si sa nu dai vina numai pe clasa si profesor (oricum mi-e greu sa cred ca un profesor poate fi implicat in asa ceva);
normal ca baiatul tau nu poate recunoaste in fata ta ca el este agresiv cu copiii si iti prezinta situatia ca sa te faca sa crezi ca el este foarte cuminte si restul are ceva cu el (doar tu esti mama si esti sprijinul lui cel mai de pret pe lumea asta); cunosc atatea cazuri.
mergi la scoala si fara sa stie el intreaba cateva fetite din clasa lui cum se comporta in clasa; astfel vei afla exact ce face el la scoala si iti vei da seama cine are dreptate; la varsta asta copiii inca mai spun adevarul.
sper sa nu te deranjeze ce ti-am spus pana acum, am incercat sa te ajut.
succes
brigittzel spune:
Lamb,sunt de acord cu ce spui tu insa:nu am avut reclamatii la adresa copilului,invata bine ,copilul nu cosntituie o problema a clasei.etc..Faptul ca a fost brutalizat de o clasa intreaga nu se justifica.Cu siguranta ca se vor cerne ca sa zic asa elevii care vor ramane in ac clasa in continuare,dar pana atunci ce fac?Ma rog ,asta este parerea mea si nu esti obligat/a sa fi de acord cu mine.
O zi buna in continuare!!!
LYADA spune:
readuc in discutie acest subiect dat fiind ca ne apropiem de momentul unei decizii.
Are cineva impresii mai recente despre clasele 5-8? Ma intereseaza in special puncte de vedere despre nivelul profesorilor si al clasei- comparativ cu ceea ce stim ca exista in scolile de stat. Copilul meu invata foarte bine fara a avea veleitati de olimpic si nici eu nu l-as incuraja sa studieze asiduu pentru a prinde clasa cea mai buna la ICHB.
Si orice alte impresii despre activitati diferite:
- cluburile exista/sunt interesante
- activitati sportive- fac ceva diferit
- activitati extra-scolare
Multumesc
loryi1974 spune:
Lyada, din cate am aflat eu, exista o clasa de performanta de 18 locuri unde nr orelor de mate este coplesitor, la celelalte materii au toti media 10, indiferent daca stiu sau nu. Ceea ce e bine sau nu, pentru mine de exemplu nu. Programul este pana la 3. Cred ca am auzit de cercuri de diverse, chestia e ca la 15-17 ore de mate pe saptamana plus probleme pentru acasa- si nu simple, nu cred ca mai exista timp pentru prea multe.
Pentru nivel, trebuie sa dea teste, daca nu prinde prima clasa nu cred ca merita sa il tranferi. Dar prima clasa e pentru cei cu o pasiune puternica pentru mate. Eu cred ca depinde foarte mult de capacitatea de munca a copilului, de modul cum se impaca cu un program agresiv. Poate sa clacheze chiar daca este un copil exceptional.
LYADA spune:
Multumesc loryi1974.
Pe mine ma intereseaza ce se intampla la restul claselor, am incercat sa subliniez asta- poate are cineva copilul sau prieten/ruda apropiata inscris intr-o clasa normala, nu in cea de performanta.
As vrea sa aflu daca au profesori buni la relativ toate cursurile, cat de multi copii fac suplimentar meditatii (asta inteleg ca e o problema la multe scoli de stat) si orice alte informatii despre partea intangibila a lucrurilor. Despre dotari, siguranta copiilor, sau ca trimit informatii pe email zilnic m-am documentat, am o prietena cu copil acolo pentru care doar asta conteaza si nu stie ce sa-mi spuna despre restul.
loryi1974 spune:
Anul trecut, la admiterea in licee, rezultatele nu au fost prea bune pentru cei care au ales sa plece. Din 34 afisati, doar 9 au peste 9.40, adica sanse, uneori la limita, de a prinde un liceu de top. Pp ca acestia nu au facu parte din clasa de performanta.