Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (74)
Raspunsuri - Pagina 5
![](images/user_woman.png)
Aralia spune:
Sfecla se da fiarta la varsta asta! Nu dati cruda ca e grea la stomacel! Se poate adauga la piureul de legume in loc de morcov.
Aralia de Piu Mic Alexia Diana
5 Nov. 2007
POZE
www.youtube.com/watch?v=x9cURJc01dc" target="_blank">De-a busilea...in felul meu!
Copacul De Hartie
Dar din dar se face rai: Ajutati-l pe Stefanel!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
adelamaria spune:
Buna dimineata si de la noi! Scriu pe fuga, ca de obicei, da' macar incerc sa scriu...
LA MULTI ANI puilor mici care azi mai cresc putin: ALEXIA-nazdravana, LUCA si MATEI![il]
Noi...suntem chinuite rau...adica eu, mami, ca copilu' e bine mersi! Aseara m-am chinuit o ora s-o adorm si pana la urma am cedat nervos!...Mi-am pus perna pe urechi si am pasat-o sotului ca altfel nu stiu ce faceam! Adevarul e ca sunt la limita cu oboseala si cu nervii...Si ea adoarme seara doar in bratele mele! Dar nu stiu ce-a avut ca in secunda in care o puneam in patut, se trezea si urla...Nu va zic cat a plans aseara in bratele sotului si cat a suspinat pe urma in somn! M-am simtit cea mai rea mama de pe planeta, da' nu mai rezistam...Cred ca a fost cea mai buna solutie, altfel...
Cu diersificarea, revin sa va spun ca am citit ca exista doua stiluri, american si european. Nu mai stiu care e care, dar gasiti pe net daca vreti. Intr-unul se tinde spre a da copilului lapte pana la 1 an cat mai mult si papa diversificata doar asa, de gust...(Asta inseamna ca mamicile nu se streseaza daca bebe ia doar 2 lgt!); in al doilea caz, se tinde spre inlocuirea (destul de rapida) a meselor de lapte cu papa diversificata (aici e stresul mare, zic eu!)...Cred ca depinde si de copil si eu sfatuiesc (pe cine are nervi sa reziste) sa asculte de copil...Eu stiu clar ca a mea la 4 luni jumate nu era gata de diversificare...nici eu nu eram psihic pregatita...cred ca dea asta a si fost asa greu...Dar eu am zis ca poate asa mia ia in greutate; a mai luat, da' nu stiu daca stresul si frustarea au meritat pentru cateva sute de grame...ma rog...
Scria cineva (scuze ca n-am retinut numele) ca bebe refuza laptele...se intampla in diversificare...asa am mai citit si am mai auzit in parc...Trebuie lasat o vreme in pace, apoi incercat din nou...O regula de baza stiu ca e sa nu hranesti copilu cand plange ca nu vrea ceva...O regula tare greu de respectat pentru mine!
Despre produsele care n-au aceeasi calitate in afara si in Romania E adevarat! Eu am testat la iaurturi...aceeasi marca...sunt f. diferite! Deci nu ma mai mira nimic...Probabil e si din cauza legislatiei care la noi e inca f permisiva fata de rstul tarilor europene! Eu ca cat ma gandesc mai mult, cu atat imi vine sa plec naibii din tara asta!
Victo, ai gasit cresa pentru Stefan? II primesc asa mici? Unde?...
Va las acum...daca mai am ceva de spus...mai revin...Incerc sa beau o cafea, poate imi revin...
sanduta spune:
quote:
Originally posted by adelamaria
Buna dimineata si de la noi! Scriu pe fuga, ca de obicei, da' macar incerc sa scriu...
LA MULTI ANI puilor mici care azi mai cresc putin: ALEXIA-nazdravana, LUCA si MATEI![il]
Noi...suntem chinuite rau...adica eu, mami, ca copilu' e bine mersi! Aseara m-am chinuit o ora s-o adorm si pana la urma am cedat nervos!...Mi-am pus perna pe urechi si am pasat-o sotului ca altfel nu stiu ce faceam! Adevarul e ca sunt la limita cu oboseala si cu nervii...Si ea adoarme seara doar in bratele mele! Dar nu stiu ce-a avut ca in secunda in care o puneam in patut, se trezea si urla...Nu va zic cat a plans aseara in bratele sotului si cat a suspinat pe urma in somn! M-am simtit cea mai rea mama de pe planeta, da' nu mai rezistam...Cred ca a fost cea mai buna solutie, altfel...
Cu diersificarea, revin sa va spun ca am citit ca exista doua stiluri, american si european. Nu mai stiu care e care, dar gasiti pe net daca vreti. Intr-unul se tinde spre a da copilului lapte pana la 1 an cat mai mult si papa diversificata doar asa, de gust...(Asta inseamna ca mamicile nu se streseaza daca bebe ia doar 2 lgt!); in al doilea caz, se tinde spre inlocuirea (destul de rapida) a meselor de lapte cu papa diversificata (aici e stresul mare, zic eu!)...Cred ca depinde si de copil si eu sfatuiesc (pe cine are nervi sa reziste) sa asculte de copil...Eu stiu clar ca a mea la 4 luni jumate nu era gata de diversificare...nici eu nu eram psihic pregatita...cred ca dea asta a si fost asa greu...Dar eu am zis ca poate asa mia ia in greutate; a mai luat, da' nu stiu daca stresul si frustarea au meritat pentru cateva sute de grame...ma rog...
Scria cineva (scuze ca n-am retinut numele) ca bebe refuza laptele...se intampla in diversificare...asa am mai citit si am mai auzit in parc...Trebuie lasat o vreme in pace, apoi incercat din nou...O regula de baza stiu ca e sa nu hranesti copilu cand plange ca nu vrea ceva...O regula tare greu de respectat pentru mine!
Despre produsele care n-au aceeasi calitate in afara si in RomaniaE adevarat! Eu am testat la iaurturi...aceeasi marca...sunt f. diferite! Deci nu ma mai mira nimic...Probabil e si din cauza legislatiei care la noi e inca f permisiva fata de rstul tarilor europene! Eu ca cat ma gandesc mai mult, cu atat imi vine sa plec naibii din tara asta!
Victo, ai gasit cresa pentru Stefan? II primesc asa mici? Unde?...
Va las acum...daca mai am ceva de spus...mai revin...Incerc sa beau o cafea, poate imi revin...
Ade, mami de Ilana
http://www.ilanaandreea.blogspot.com/
Nu stiu daca tu stii dar este o medota de a invata copilul sa adoram singur in patut. Nu stiu cum se numeste dar ti-o descriu. Eu am aplicat-o cand Cezar era mai mic si a functionat. De atunci nu mai am probleme cu el.
Il pui in patut, el v-a incepe sa planga, il l-as circa un minut, te duci il iei in brate sa se linisteasca, apoi il pui iarasi in patut. El v-a plange iarasi il lasi 2 minute si iarasi il iei in brate sa se linisteasca. Apoi maresti timpul la 3 minute, apoi la 5 minute, apoi la 7 minute, apoi la 10 minute, apoi la 15 minute, apoi la 20 de minute, 25 de minute, 30 de minute si dupa aceea tot asa. Daca te tii de treab o sa observi ca dupa 2 sau 3 partide de astea o sa inceapa sa adoarma singur. Problema e ca v-a plange mult si tu trebuie sa ai in cap ideea ca vrei sa-l obisnuiesti asa. La inceput e greu, recunosc, mie mi-a s-a rut inima cateodata cand il vedeam cum plange, dar apoi sotul a fost cel care era sa cedeze, dar i-am explicat ca mai bine ne chinuim 2 sau 3 zile ca apoi nu mai avem treaba.
sanduta spune:
quote:
Originally posted by Aralia
Neatzaaaaa!
Azi iubirea vietii mele implineste 7 luni! De fapt, le-a implinit la 6:15 dar atunci dormeam toti...
Fac cinste azi cu tot ce vreti:!
In legatura cu coborarea misterioasa, m-am prins cum face si cu prima ocazie filmez sau pozez. Se "scurge" cumva cu manutele inainte si apoi isi aduce si picioarele jos.
Va multumim pentru aprecieri si pentru urarile matinale!
Araliade Piu Mic Alexia Diana
5 Nov. 2007
POZE
www.youtube.com/watch?v=x9cURJc01dc" target="_blank">De-a busilea...in felul meu!
Copacul De Hartie
Dar din dar se face rai: Ajutati-l pe Stefanel!
![](birthday.gif)
sanduta spune:
quote:
Originally posted by ram0nica
Apropo de reclama... nu mi-a venit sa cred ce diferenta am observat intre pampers-ul pe care-l luam de la hypermarket/farmacie si aceeasi marca (si acelasi nr.) pampers luat din DM (am inteles ca e un lant de drogherii din Germania) deschis recent si la noi in Real! Si anume: - benzile latelale pe care sunt aplicati aricii sunt elastice (mi se pare mai ok asa pt ca pe masura ce se 'umple', bebe nu mai ramane cu urme pe solduri... la celelalte scutece fiind rigide);
- forma lui e... mai anatomica daca se poate spune asa, e mai decupata, intocmai ca forma unui chilotel (la celalalt imi lua ceva timp sa-i asez multiplele margini, ei, la asta il pun pur si simplu si gata, nu mai e nimic de asezat);
- si nu stiu cum vine asta, dar absoarbe si mai bine (si culmea e ca mi se pare a fi mai subtire; chiar o sa-i spun prietenei mele sa cantareasca cele 2 variante, clar mi se pare ca e o diferenta)...
Intr-un interviu pe desprecopii.com cineva spunea ca de cate ori mergea in afata tarii se aproviziona cu scutece pt ca cei de la noi sunt mai slabi calitativ. Inainte sa ma conving si eu ca are dreptate imi spuneam in sinea mea: "sigur i se pare, nu e posibil ca doar e aceeasi marca, produsul e exact acelasi, ambalajul identic... doar sunt universale in toate tarile".
Ba bine ca nu! Si chiar sunt un pic revoltata pt ca nu inteleg de ce e face diferenta asta de calitate... de parca cele din supermarket/farmacii ar fi in mod special made in romania. Ce, copii nostrii nu merita si ei ce-i mai bun?
Ramo, mami de Vlad-Gabriel (13.12.07)
Filmuletele Baby Einstein / Brainy Baby
Hai sa-tyi spun experienta mea cu pampersul. Eu i-au pamper 4 si odata din greseala am luat 4+. Pe ei scrie aceeasi greutate si pe 4 sio pe 4+, dar cand am ajuns acasa sa descopar ca 4+ are banda elastica la arici pe cand 4 nu are. 4+ are o forma mai apropiata de chilot iar 4 e rigid cum spui tu. Si eu de arunci numai 4+ iau.
![](icon_smile_big.gif)
sanduta spune:
quote:
Originally posted by oana8188
Uff, mai fetele... asa de rau imi pare cu diversificarea asta...
Eu nu am insistat deloc; i-am dat suc de fructe si a durut-o rau burtica, am mai lasat-o 3 saptamani; i-am dat iar, a durut-o din nou burtica (facea tare urat, ca la colicele de la inceput), iar am lasat-o; nici acum nu papa fructe deloc, doar piure de legume, pe care, in unele zile il fac degeaba, ca nu il vrea; mai nou ii pun in piure 2 cupe de cereale simple si papa binisor de cateva zile.
Ce sa zic, eu ma adaptez ritmului ei, ca nu m-ar tine nervii sa trec prin ce treceti voi.
Aralia super tare puiuta ta!
Oanade Ana Alexandra - 17 decembrie 2007
www.flickr.com/photos/oana8188/" target="_blank"> poze Alexandra
Sper ca ai respectat diferenta de 1 ora intre sucul de fructe si laptic.
adelamaria spune:
Sanda, multmesc frumos pentru raspunsurile din ultimele zile si pentru sugestii...Stiu si eu de metoda asta, am citit pe net...se cheama Let It Cry (LIC) pentru cine mai vrea sa se informeze in plus. Adevarul e ca intotdeauna mi-am propus s-o aplic, dar n-am reusit niciodata. Dupa ce am nascut am simtit instinctiv ca alta e calea care ni se potriveste (mie si fetei)...Adica n-o pot lasa sa planga, sta mult la mine in brate, sau stam impreuna mai mereu, adoarme cu mine si apoi o pun in patut...ma rog, chestii din astea...Asa am simtit...Nu stiu daca gresesc sau nu, da' cu siguranta va pot spune ca metoda asta abordata de mine e extrem de obositoare ...Nu regret, dar eu una o recomand doar daca stiti ca va tine rabdarea si puterea...Uneori ma gandesc ca poate ar fi fost mai bine sa iau putina distanta, s-o mai las sa maraie, sa mai stea si cu alte persoane, sa mai vad si de nevoile mele...Apoi, ma razgandesc
Nu stiu, poate ca voi incerca si alta metoda cat de curand, depinde cat mai rezist...Adevarul e ca seara, dupa o zi intreaga impreuna, dupa baitza, imi place de mor s-o simt cum papa la tzitzi si apoi se abandoneaza in bratele mele, in siguranta, si adoarme linistita... Insa sunt si seri mai grele cand mami nu mai are rabdarea necesara, e obosita si tot ce vrea e un dus si vreo 2-3 ore de somn...
E greu...da' cine-a zis ca e usor sa fii mama?
Ma gandesc ca poate sunt si comoda. De cele mai multe ori copilul adoarme cam in 20 minute...Daca ar fi s-o las sa planga, apoi s-o iau iar, iar sa planga, iar s-o iau....nu stiu cat rezist Ar trebui sa fiu cat de cat odihnita ca sa rezist cu capu'
Oricum, daca incerc, o sa va scriu ce iese
sanduta spune:
quote:
Originally posted by ellis
buna dimineata!
ieri n-am mai apucat sa intru, am gatit pt piu, am facut branzica si altele...
citesc din urma, raspund, revin
- dr mi-a zis ieri NU GLUTEN! vroiam grau, orz, ovaz ca au mai mult Fe;
-ALINA - scriai de orez fara gluten- tot orezul are gluten, dar cantitatea e atat de mica 0,...% ca nu este periculos pt bebei; cerealele pt 4+ au orez normal si nu se scoate glutenul din el; deci se poate da orez obisnuit.
AM LUAT SFECLA PT BEBE, DAR NU STIU CE SA FAC CU EA???????? HELP!
SANDUTA - sa folositi sanatosi tarcul!
CRISTINA - vezi ca transpiratia nu e de la lipsa de calciu; a mea transpira fff tare, mai ales la cap, cand doarme sau mergem cu masina, iar Ca e peste limite si nu mai luam pana la 9 luni; deci sunt povesti astea legate de transpiratia de la lipsa de calciu; iar eu zic sa lasi naibii supa chioara si sa-i dai copilului sa pape piure ca lumea si la sfarsit daca vrea supa sa bea un pic; asa scrie si inCapraru ca la varsta asta se inverseaza felurile de papa; eu nu i-am dat deloc zeama chioara ca nu am inteles la ce e buna, nici de sete nu tine macar...
ADRIANA - eu inca te astept in parc! mai stau????
CREEM - exista o sonda pt pipi, dar noi nu am facut analize si la urina.
ARALIA - chiar ca e magie, se simte bine fata acolo jos, ce ai cu ea?! cred ca a ajutat-o Bijou...
SANDUTA - ce ziceai de prietena ta cu bebe de 3 sapt, ma regasesc, la noi a fost asa pana la o luna jumate, nu mai eram om; si eu am fost singura cu bebe mereu, doar in wk mai dormeam si eu 2 ore ca o legana sotul prin casa sa nu mai aud eu...of of
MULTUMIM PENTRU INCURAJARI SI PUPICI! EU SUNT TARE CA NU AM CE FACE, SI DACA MA INMOI, CE , SARE CINEVA IN AJUTOR?! INCERC SA II DAU MULTE PAPA CU FIER, PICATURILE, CHIAR SI FRUCTE CRUDE ASCUNSE IN IAURT, CE NAIBA SA FAC? ACUM PT ORA 10 FAC CIRESE CU BANANA CRUDE SI ALATURI AM COMPOT DE FRUCTE, DACA NU VREA CIRESE...DE ASTA SUNTEM NOI MAMELE.
NU S-A TREZIT NIMENI?
Ellis,de
ALESSIA MARIA (20.11.2007)
POVESTEA NASTERII
http://picasaweb.google.com/mariusadrianalex/6LuniAlessiaALESSIA 6LUNI
Azi dimineata am fost iesita cu prietena mea la plimbare si iarasi fetita plnagea saraca de mi s-a rup mie inima. Si am intrebat suzeta ai? si ea a spus ca are dar nu o ia copilul. Si i-am cerut-o. ne-am asezat pe o banca si incet incep in brate la mine si cu multa rabdare pana la urma a luat-o si a tacut
![](icon_smile_big.gif)
![](bang.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ram0nica/ram0nica.jpg)
ram0nica spune:
sanduta inseamna ca ai nimerit din calitatea aceea buna la 4+ daca zici ca scutecul are banda elastica si forma de chilotel. Ca iubitul meu a cumparat o data 4+ si e identic cu 4 (singura deosebire e ca e cu 1 cm mai lung, ceea ce nu ajuta la nimik ca tot la fel de des il schimbam).
Chiar acum m-am uitat pe baxul de scutece luat din DM despre care va povesteam mai devreme si vad ca scrie masura 4, ca banuiam ca nu am vazut eu bine si ar fi scris 4+.
Ramo, mami de Vlad-Gabriel (13.12.07)
Filmuletele Baby Einstein / Brainy Baby
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bb_yasmi/bb_yasmi.jpg)
bb_yasmi spune:
heelllooo
aralia, la multi ani buburuzei tale!!!
la multi ani si pt bb Luca Teodor de roxx si pt bb matei de AndreB.
in legatura cu pampersul eu iau 4 si au banda elastica!!!
din cate am citit pe aici de bebeii vostri care nu vor papa solida....inseamna ca eu sunt norocoasa cu iasmi care baga si lapte la greu (cam 600-700 ml/zi, si daca ar fi dupa ea ar baga mult mai multtt) si papa orice!!
.................................................................
Cea mai fericita sotzie si mamica!!!
.................................................................
Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!
..................................................................
mami si bubulina
IASMINA ALISSA 31.10.2007