Mamici de Noiembrie-Decembrie (39)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Carmendu multumesc pentru lamuriri . Mergem pe drenaj limfatic daca masaj anticelulitic nu se poate.

Cu arsurile , deocamdata nu te pot ajuta. Incerc , sa vedem ce obtin zilele astea. Discutind cu diverse gravidutze am inteles ca fiecare are propria ei metoda - alimentara pentru a combate arsurile.

Mirtha 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

amalia, mirtha -

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Babyzapi, ce mi-ai facut, mor de invidie si nu stiu cum voi dormi la noapte, pai trebuia sa ma gandesc ca dupa greutate si inaltime esti o bomba sexi ca sa nu mai spun ce tinerica esti (ca tot nu ne-ai dat data nasterii pentru lista o fur acum 30 iulie 1984). Ce balena esuata ma simt la 60 de kg. Bine ca la viata mea am avut si 50 de kg dar picioarele asa lungi niciodata , fir-ar ea sa fie mama natura. Eu chiar i-am zis si mamei de ce nu si-a luat un sot mai inalt sau de ce nu sunt si eu ca fratele meu de 1.80 si mama mi-a spus ca nu le pot avea pe toate in viata ca el este inalt dar eu sunt mai desteapta , ca sa vezi cum s-au impartit atuurile, of, of.
Ca cauti tu mami la receptie la Medlife, si frumoasa si-ti si place sa pozezi? Unele poze sunt profi banuiesc, am avut un coleg de facultate si avea o agentie de modele iar la el am vazut astfel de poze, albume cu fetele lui.
Si ca sa ma simt si mai batrana ( sau macar din alta generatie) mi-am aruncat ochii prin comentarii si pe langa multe litere "k" si "y" care nu prea au ce cauta in vocabularul limbii romane , habar nu am ce inseamna anumite prescurtari si ma intreb cate dintre noi stiu ce inseamna de exemplu ":)poop:*" sau e la mine prea tarziu si nu mai merg rotitele.

Ah, mai vroiam sa-ti spun ca fie baietel fie fetita vor fi niste frumosi cu asa mamica tanara si frumoasa.

Carmendu, ce bine, vesti bune. Cu arsurile eu nu am gasit rezolvare, incerc sa dorm cu capul mai sus pentru ca ma iau inainte de nani. Din fericire nu mai sunt asa puternice in ultima vreme.
Catalina, m-ai uimit cum ti s-a facut eco. Eu nici la stat si nici la cea in privat de ieri nu am stat mai mult de 30 de minute si nici nu pot spune ca a costat putin, 65 de euro si era moasa. Cea de la stat fiind un medic ginecolog, si certificat pentru NT nici nu vreau sa ma gandesc dar sunt convinsa ca mult de tot. Este adevarat ca nu s-au chinuit prea mult sa-l prinda pe bb in pozitia dorita.
Cu osul nazal m-am tot uitat azi la poze si la explicatiile lor despre cum se evolueaza si pare ok chiar si pentru ochiul meu nefamiliar cu asa ceva.

Mirtha, esti tare, te apuci sa-ti confectionezi lejerie. Pe aici nu-i nevoie ca iti dau niste hartie sa-ti pui in fata.

Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana

13+ BB2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oceanborn spune:

Buna dimineata!cu lapte pt gravidutele mele preferate si cele mai frumoase de pe forumul asta!
Babyzapy nu stiu daca mai e nevoie sa zic si eu..esti o graviduta frumoasa foc, vorba Otiliei - "sexy mamma"!
Carmendu ma bucur ca toate decurg normal!

Cat despre consumul de apa, eu pot spune ca si inainte sa fiu gravi consumam peste 2 litri ..asa ca acum..fara probleme depasesc cantitatea respectiva. secretul? SETEA, ...asa am fost intotdeauna. poate asta e si unul din motivele pentru care nu ma ingras f usor..si pana nu demult masa cea mai copioasa o luam in jur de 9 10 seara...bine, asta deja depinde de organismul fiecareia..
O zi frumoasa va doresc !!!

14+

Mergi la inceput

Poate va intereseaza:

Durerile de spate la gravida

Sanatatea gravidei
Durerile de spate la gravide in timpul sarcinii
Datorita sarcinii pot aparea diverse dureri de spate si senzatii de disconfort in diverse zone ale spatelui, musculaturii, ligamentelor, coloanei vertebrale, gatului , cefei, capului, picioarelor.
In mare parte aceste stari de disconfort sunt un efect al cresterii in greutate de pana la 350-400 grame pe saptamana si a modificarii centrului de greutate.

Aceasta crestere in greutate se datoreaza nu doar cresterii bebelusului in uter, dar si datorita dezvoltarii si cresterii anexelor implicate in sarcina si apoi nastere, de exemplu placenta, lichidul amniotic, sanii, rezervele de grasime etc.

Acest proces fiziologic natural nu poate fi evitat si nici nu este recomandat, puteti doar sa incercati sa il tineti sub control printr-o atentie sporita pe care sa o acordati alimentatiei, consumului de lichide si miscarii. Sanatatea si frumusetea gravidei depind de respectarea unor reguli in timpul sarcinii.

Datorita acestei cresteri de greutate in principal spre zona anterioara, apare o deplasare spre fata a centrului de greutate a gravidei, si incercand sa compenseze aceasta deplasare gravida isi va arcui spatele anterior, isi va trage umerii in spate, acest aspect determinand modificari de pozitie ale coloanei vertebrale, a oaselor bazinului, ale coxalelor, acestea la randul lor vor determina modificari necorespunzatoare ale diverselor articulatii si oase rezultand in majoritatea cazurilor aparitia sau accentuarea unor dureri de spate.

Cele mai frecvente probleme sunt durerile de spate din zona lombara, numita popular si « durere de sale », datorita accentuarii curburii coloanei vertebrale in timpul perioadei de graviditate, dureri ce de obicei persista si dupa nastere, daca nu se iau masuri specifice pentru corectarea pozitiie coloanei vertebrale. Masajul special Yumeiho poate ajuta mult la diminuarea si eliminarea acestor dureri de spate atat in timpul perioadei de graviditate cat si dupa nastere.

Pentru a diminua aceste efecte pe langa masaj este indicat:

•Sa purtati o incaltaminte cat mai confortabila. Nu este recomandat sa mai mergeti pe tocuri inalte, care accentueaza cabrajul spatelui si necesita un efort suplimentar pentru pastrarea echilibrului. Trebuie sa alegeti pantofi usori, cu tocul lat si de inaltime potrivita, este foarte importanta si curbura talpii pantofului, care trebuie sa sustina toata bolta plantara.
• Sa faceti exercitii fizice regulat pentru a dobandi o buna tinuta si a stimula in felul acesta activitatea renala si circulatia sanguina.
• Sa purtati o centura de sarcina, daca aveti abdomenul foarte greu. Centura de sarcina nu este foarte utila cu toate ca va poate usura, este mult mai bine daca va antrenati muschii abdominali, care daca se intaresc constituie o centura naturala mult mai eficienta. Dar daca ati avut deja mai multi copii sau daca asteptati gemeni, sau ati avut o sarcina anterioara care sa finalizat cu o nastere prin cezariana poate veti primi recomandarea si veti simti nevoia ca abdomenul sa fie sustinut de o centura de sarcina. Centura de sarcina poate oferi de asemenea un suport pentru spate. Daca v-ati decis sa purtati o centura de sarcina este recomandat sa cumparati o centura de calitate pe care sa o si incercati inainte, o centura prost confectionata sau incompatibila cu silueta dumneavoastra poate determina alte probleme, centura trebuie sa va sustina burta dar nu sa stranga, sa simtiti ca va usureaza cu adevarat.
• Sa pastrati o pozitie, tinuta corecta, modificarea repartizarii greutatii corpului datorate sarcinii schimba pozitia centrului de greutate, care daca se deplaseaza prea mult, echilibrul devine instabil, pentru a-l restabili, apar tensiuni si contracturi musculare care provoaca dureri. Tinuta devine incorecta si pot aparea deformari ale coloanei vertebrale: spate curbat, sale prea cabrate, mers de rata, etc.

O gravida trebuie sa se adapteze la noua ei infatisare si la noua ei greutate, chiar daca statica trupului ei se modifica progresiv o data cu sarcina, ea trebuie sa-si pastreze un bun echilibru si sa se poata deplasa normal. Cu cat femeia gravida va pastra o tinuta mai corecta in timpul sarcinii cu atat va suferi de mai putine de dureri de spate decat celelalte atat in timpul sarcinii cat si dupa nastere.

Daca aveti dureri de spate va recomandam sa efectuati un masaj Yumeiho sau un alt tip de masaj terapeutic.

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VonHelen spune:

Buna dimineatza burticute!!!! si mie de cand mi-au trecut greturile mi se face pofta dimineatza de o cafea..pana acum am rezistat , am baut un 3 in 1 saptamana trecuta ; dar cred ca am sa-mi cumpar un pachet de cafea decofeinizata.

saptamana viitoare sunt programata la eco de 16 sapt si TT. am deja mari emotii..ma cam ingrijoreaza faptul ca nu-mi prea creste burtica; cand pun stetoscopul pe burtica reusesc totusi sa disting bataile inimii..se aude ca un motoras.

15+
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te face parinte" Michael Levin

Mergi la inceput

VonHellen la fel am fost si eu cu cafeaua, nu-i suportam nici mirosul..acum beau una mica pe zi cu mai mult lapte decat cafea..mai beau si cafea din orz tot cu lapte...
de burtica, stai linistita , nu esti singura care-si face griji ca nu-i prea creste...o sa avem timp in urmatoarele luni sa ne minunam de ea..eu mi-am luat cateva bluzite pe care inca n-are rost sa le port pt ca mai mult imi ascund burtica...asa ca port tricouri mulate sa vad ca am ceva ceva ..

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loren@ spune:

Neata fetele..ce creme de plaja folositi? Speciale de gravida sau obisnuite? azi trebuie musai sa imi iau una ca maine plec in Delta si am nevoie de raspunsuri...a si cit costa daca stiti si pretul!

Bianca Andreea
Larisa Elena17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Neatza burtici!

Azi am zi libera ca e ziua educatiei! M-am trezit si eu la 9.

Oceanborn mul;tumim pentru articolul despre durerile de spate!

VonHelen iti inteleg nerabdarea! In ceea ce priveste burtica, stai linistita ca are timp sa creasca!

ginye 17+ Stefan

Bebitza
Asa a inceput totul
O minune

Bebe sapt5 Bebe sapt9 Bebe sapt12
Nepotelu'
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VonHelen spune:

de la Garnier crema de plaja pt copii cu factor de protectie mare...SPF50. costa aproape 50 ron, depinde de unde o cumperi.

15+
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te face parinte" Michael Levin

Mergi la inceput