la scoala de la 6 ani sau de la 7 ani ???

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Field_mouse spune:

quote:
Initial creeata de laura_dimitris
Am stat de vorba in parc cu niste parinti ........
Alta mamica mi-a spus ca .......

Dar TU ce parere ai despre copilul TAU??? Fiecare copil este unic! De ce-ti pasa de parerea altora cand e vorba despre copilul TAU? Ii cunoaste cineva capacitatile mai bine ca tine? TU cum crezi, va fi copilul TAU pregatit, din toate punctele de vedere, sa inceapa scoala la 6 ani? Sau mai bine (pentu el) sa mai asteptati un an?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Laura, cred ca parintii din parc nu sunt in masura sa-ti dea sfaturi.
Cei care ar trebui consultati- in afara de voi, parinti, ar fi: educatoarea, viitoare invatatoare, un psiholog...
Noi mergem acum la scoala, la 6 ani si 4 luni, dupa luuungi consultatii si batai de cap. La gradi din toamna trecuta cam nu prea ne place, de cand cu doamnele educatoare "proaspete", vom avea o invatatoare foarte draguta si sufletista.
Am auzit si noi multe pareri pro si contra, am incercat sa decid cum am crezut ca ar fi mai bine pt copilul meu.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses1#" target="_blank">poze si mai noi

Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

quote:
Originally posted by dana d

Nici nu ma gandesc sa o dau la 6 ani la scoala, pentru ce? Ii fur un an din copilarie.

Asta este afirmatia care ma da pe spate in ultimii ani
Fratilor, ii trimiteti la scoala in clasa I, nu la munca in fabrica, nu pe front
Sa nu va mire atunci daca copilul auzind astfel de afirmatii la voi parintii va privi scoala ca pe un dusman indiferent de varsta lui
Scoala nu trebuie prezentata niciodata ca fiind ceva infiorator ce ii rapeste copilaria, din contra scoala este locul unde va invata lucruri noi, isi va face prieteni noi, va evolua si se va simtii bine.

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by Lala_D

quote:

Nici nu ma gandesc sa o dau la 6 ani la scoala, pentru ce? Ii fur un an din copilarie.

Asta este afirmatia care ma da pe spate in ultimii ani
Fratilor, ii trimiteti la scoala in clasa I, nu la munca in fabrica, nu pe front
Sa nu va mire atunci daca copilul auzind astfel de afirmatii la voi parintii va privi scoala ca pe un dusman indiferent de varsta lui
Scoala nu trebuie prezentata niciodata ca fiind ceva infiorator ce ii rapeste copilaria, din contra scoala este locul unde va invata lucruri noi, isi va face prieteni noi, va evolua si se va simtii bine.

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Lala,corect,asa gindesc si eu!

Tocmai ziceam ca nu trebuie perceputa inceperea scolii ca pe un mare bau-bau .
Cine le fura anul de copilarit?Hai sa fim seriosi,doar nu-i ia la oaste ,exista si timp de joaca si timp de sport...doar nu intra direct in sesiunea din anul intii .
Ei,cind unii parinti au recunoscut ca li se pare lor greu sa schimbe programul comod de gradinita,asta e altceva .

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:

Si la mine la fel: fata mea e nascuta la sf lui aprilie 2003, acum intra la grupa mare, la anul va merge la grupa pregatitoare iar la scoala, la 7 ani si aproape 5 luni. Nici nu ma gandesc sa o dau la 6 ani la scoala, pentru ce? Ii fur un an din copilarie.
Poate si eu simt nevoia sa ne mai rasfatzam dar sigur ea va fi mai pregatita mai mare fiind mai ales psihic, desi e un copil inteligent si destul de lipsita de inhibitii, nu-mi fac griji pt ea cu adaptarea sau puterea de munca, totusi o tin cat pot departe de grijile si obligatiile scoli, o sa vina si randul scolii, de ce sa ne grabim?
Eu am mers la scoala fix la 6 ani si 3 luni, desi pe vremea aia toti mergeau la 6 ani la scoala tot eram aproape cea mai mica. Nu a facut nimeni diferente, nu m-a protejat nimeni ca eram mai mica si m-am simtit ingrozitor de speriata aruncata singura in lume de langa mama si tata, nici macar la gradinita nu fusesem. Nu pot sa spun ca mi-a fost greu sa invatz, dar nu uit cum ma simteam de singura si fara aparare acolo in banca fatza in fatza cu o invatzatoare rece si distanta.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Daca educatoarea e rece si distanta , 1 an in plus nu cred ca-l ajuta pe copil. La fel de bine poate "ingheta" si in clasa a 5-ain fata unui profesor sever, si doar atunci e mare. Uite, eu am avut o invatatoare calda si sufletista si ma simteam in largul meu in clasa 1, la 6 ani si 4 luni cat aveam pe atunci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Sa stii ca nu e numai comoditatea parintilor.
Eu ma intreb cu cine va face copilul meu lectiile. Eu lucrez in ture, astfel incat 1 sapt ajung acasa pe la 17.30-18.00 iar in cealalta pe la 21.30. Sotul meu ajunge de obicei pe la 20.00, cand nu e in delegatii. In concluzie va trebui sa faca lectiile cu bunicii, in timp ce fratele mai mic va chitai in jurul lui, sau va pleca in parc si cel mare va fi frustrat. Ca sa nu mai zic, ca in saptamana "buna" in care la 18.00 voi fi acasa, va trebui sa fac in faralel cu lectiile si mancare/curat. La gradinita e mult mai comod - mananca, dorm, fac lectiile acolo. La 18.00 ii preiau bunicii si ii duc in parc sau la engleza (cel mare).
In concluzie, va trebui sa ma bazez foarte mult pe constiinciozitatea si inteligenta copilului, deoarece noi nu ne vom putea ocupa de lectiile lui decat la ore tarzii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

ai mei sunt nascuti in septembrie amandoi, deci la 6 ani fix mi se par mici, la 7 fix cred eu ca e perfect.
Sofia nici n-a prea fost la gradinita, asa ca la anu face pregatitoarea.
Asta cu anul de libertate mi se pare foarte rational: un an in care mai poti sa mergi 2 sap[t in martie la ski, sau in octombrie la munte....sau cine mai stie pe unde in aprilie.
La noi mai e si pianul, vreau sa intre la scoala cu rutina studiului zilnic bine stabilita (nu vreau s-o fac pianista, dar vreau sa stie sa cante binsor cand va fi mare, plus ca un an de pian "profi" la 6 ani face pt intelgenta cat toata scoala primara....)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by anya

Sa stii ca nu e numai comoditatea parintilor.
Eu ma intreb cu cine va face copilul meu lectiile. Eu lucrez in ture, astfel incat 1 sapt ajung acasa pe la 17.30-18.00 iar in cealalta pe la 21.30. Sotul meu ajunge de obicei pe la 20.00, cand nu e in delegatii. In concluzie va trebui sa faca lectiile cu bunicii, in timp ce fratele mai mic va chitai in jurul lui, sau va pleca in parc si cel mare va fi frustrat. Ca sa nu mai zic, ca in saptamana "buna" in care la 18.00 voi fi acasa, va trebui sa fac in faralel cu lectiile si mancare/curat. La gradinita e mult mai comod - mananca, dorm, fac lectiile acolo. La 18.00 ii preiau bunicii si ii duc in parc sau la engleza (cel mare).
In concluzie, va trebui sa ma bazez foarte mult pe constiinciozitatea si inteligenta copilului, deoarece noi nu ne vom putea ocupa de lectiile lui decat la ore tarzii.

Anya

Anya,
Eu inteleg si cred ca asta e marea problema a copiilor din ziua de azi,petrec prea putin timp cu parintii care-s ocupati,au joburi,etc.
Cam la fel stau treburile si pe-aici numai ca marea majoritate nu au bunicii aproape (vorbesc dintre cunostinte,familii pe care eu le cunosc)si nici nu-ti imaginezi cit e de greu,in plus.
Inca ceva,aici nu am auzit de gradinita pina la 18(doar pina la 16-17 dar si daca ar fi,eu oricum nu as lasa-o asa mult,ne-ar mai ramine doar 2 ore de petrecut impreuna ceea ce e foarte putin,la ora 20 e culcarea.Intr-adevar,stiu ca in Ro copiii se culca mult mai tirziu,undeva intre 22-23 si atunci ramine mai mult timp copii-parinti.
Totusi aici pot ramine in cadrul scolii,contra cost,citeva ore in plus,mai fac lectii,se mai relaxeaza cu jocuri,maninca.Cred ca posibilitatea asta este si in Ro acum.
Eu oricum am de gind sa nu o las mai mult de ora 15,sigur ca asta inseamna pt mine un program redus de lucru dar imi doresc sa petrec dupa-amiaza cu copilul,sa verificam lectiile,sa ne jucam,consider foarte importanti anii de start in scoala si daca am posibilitatea materiala,o fac cu mare drag.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

quote:
Originally posted by Sabina

ai mei sunt nascuti in septembrie amandoi, deci la 6 ani fix mi se par mici, la 7 fix cred eu ca e perfect.
Sofia nici n-a prea fost la gradinita, asa ca la anu face pregatitoarea.
Asta cu anul de libertate mi se pare foarte rational: un an in care mai poti sa mergi 2 sap[t in martie la ski, sau in octombrie la munte....sau cine mai stie pe unde in aprilie. La noi mai e si pianul, vreau sa intre la scoala cu rutina studiului zilnic bine stabilita (nu vreau s-o fac pianista, dar vreau sa stie sa cante binsor cand va fi mare, plus ca un an de pian "profi" la 6 ani face pt intelgenta cat toata scoala primara....)

Din cate stiu eu se poate sa faci asta pentru ca elevii din primara au mai multe vacante:in octombrie,in februarie pe final,in afara de cRaciun si Paste
E si o mica contradictie in ce spui tu legat de anul de libertate si asteptarile pe care le ai de la copil legat de studiul pianului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

pai vacantele astea odata cu turma sunt f nasoale. E aglomeratie mare:)
pe partie e omor.
Eu ma refeream la cazul meu special, si la un anumit fel de a studia pianul.
Avem partea de cea mai extraordinara profesoara, si crede-ma ca copilul meu nu simte nicio exigenta
:)
sunt absolut convinsa ca e un caz unic, nu pot generaliza.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput