la scoala de la 6 ani sau de la 7 ani ???

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by Sabina

ai mei sunt nascuti in septembrie amandoi, deci la 6 ani fix mi se par mici, la 7 fix cred eu ca e perfect.
Sofia nici n-a prea fost la gradinita, asa ca la anu face pregatitoarea.
Asta cu anul de libertate mi se pare foarte rational: un an in care mai poti sa mergi 2 sap[t in martie la ski, sau in octombrie la munte....sau cine mai stie pe unde in aprilie.
La noi mai e si pianul, vreau sa intre la scoala cu rutina studiului zilnic bine stabilita (nu vreau s-o fac pianista, dar vreau sa stie sa cante binsor cand va fi mare, plus ca un an de pian "profi" la 6 ani face pt intelgenta cat toata scoala primara....)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Sabina,
Asta cu nascutul in septembrie e ok,se fac exact 7 ani dar eu am cunostinte cu copil nascut in final de sept si l-au dat de aproape 8 ani(7,11 ani).

Din punctul meu de vedere nu mi se pare rational sa mai stea copilul un an acasa sa ne facem noi vacantele in martie sau aprilie(sunt destule vacante scolare pe parcurs)ca apoi sa termine liceul la 20 de ani.

Cu studiul pianului de foarte timpuriu e relativ.Nu vreau sa te contrazic,nu-s pianista si nici macar in domeniu insa cumnatul meu e pianist cu scoli de muzica si multe concerte la activ si a inceput studiul pianului dupa 6,6 ani adica dupa ce trecuse bine de jumate de clasa 1,deci daca e sa studieze cu drag pianul,scoala nu-i o piedica.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

in ziua de azi e o problema, sa stii. Scoala e mult mai solicitanta , presiunea mult mai mare...tentatiile de asemenea.(denese, jocuri....)
Oricum, nici eu nu sunt pt pian inainte de 5 ani, si nu toti copiii pot incepe la 5.
mie mi se pare ok sa incepi scoala pana la 7 ani si 4, 5 luni.
cat despre vacante, repet, voprbesc de cazul meu.
eu lucrez de-acasa pana face asta mic macar 2 ani...de ce sa nu-i tin pe amandoi la munte?
pot sta acolo nonstop daca am chef.
e mult mai sanatos.
daca e sa aleg intre scoala la 6 ani si stat la busteni, normal ca aleg busteniul.
Viata e prea complexa...iar un pic de aer curat e ceva sigur si bun in multitudinea asta de necunoscute

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

quote:
Originally posted by anya

Sa stii ca nu e numai comoditatea parintilor.
Eu ma intreb cu cine va face copilul meu lectiile.

Anya

Si daca merge la 7 ani cu cine si le va face? Nu tot singur? Sau cumva crezi ca al 7 ani isi va da seama ca gata trebuie sa fie constiincios si o sa fie? Si pentru el este un inceput. Sunt putini copii care isi fac temele din proprie initiata de la buna inceput, iar acestia si le fac si la 6 si 7 ani. Nu isi pot da seama cat le va lua sa scrie o pagina de bastonase, de aceea au tendinta sa toto amane.

In cazul tau te-as sfatui, daca imi permiti sa cautati un after_school.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Sabina

in ziua de azi e o problema, sa stii. Scoala e mult mai solicitanta , presiunea mult mai mare...tentatiile de asemenea.(denese, jocuri....)
Oricum, nici eu nu sunt pt pian inainte de 5 ani, si nu toti copiii pot incepe la 5.
mie mi se pare ok sa incepi scoala pana la 7 ani si 4, 5 luni.
cat despre vacante, repet, voprbesc de cazul meu.
eu lucrez de-acasa pana face asta mic macar 2 ani...de ce sa nu-i tin pe amandoi la munte?
pot sta acolo nonstop daca am chef.
e mult mai sanatos.
daca e sa aleg intre scoala la 6 ani si stat la busteni, normal ca aleg busteniul.
Viata e prea complexa...iar un pic de aer curat e ceva sigur si bun in multitudinea asta de necunoscute

Sabina,
Mie scoala peste 7,1 ani,fara motive serioase,mi se pare mult.Aici aproape toti merg de 6 ani,cu ceva + sau -.Stiu ca anul asta cei nascuti pina in 31 oct 2002 trebuie sa mearga si majoritatea merg,nu au probleme ca-s mititei sau ca-si pierd copilaria(chestia de altfel auzita doar la noi ).

ok,am priceput de vacante si statul la Busteni .Intr-adevar tre'sa te aprob,si eu as da poluarea si larma din Bucuresti pe Busteni .

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Faptul ca in Germania copiii merg la scoala la 6 ani nu e un argument pentru situatia din Romania. Fiecare sistem cu regulile lui. In Olanda copiii merg de la 5 ani la scoala...Dupa logica lor, probabil, a da copilul la 6 ani la scoala e deja tarziu.....

In plus, in Germania, pana nu demult scoala era de 13 ani, nu 12 cum e in Romania. Deci tot la 19 ani terminai scoala...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Nu, in Romania ii tinem pana la 8 ani acasa ca le furam copilaria

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Din cate am inteles, after school nu e o solutie prea buna. Se pare ca in afara de supraveghere nu se face altceva bine. Supraveghere pot face si bunicii, o masa calda pot si ei sa le-o dea.
Cat despre varsta...tocmai s-a discutat ca un copil de 7 si e mai matur decat unul de 6 si...asa ca poate e putin mai constiincios?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

anya din experienta vorbesc acum : un copil de 7 ani nu este nici mai matur nici mai constiincios , in schimb poate sa fie mult mai incapatanat
Cel de 6 ani poate sa se adapteze mai usor la reguli, teme, obligatii deoarece este mai flexibil.
Nu este evident o regula este o observatie pe care am facut-o studiind 2 clase I formate atat din copii de 7 ani cat si din cei de 6.

Varianta cu 7 ani este mai acceptata de invatatoarele care doresc mai putina implicare in clasa , sa lucreze cu copilasi mai mari si daca se poate care vin cu scris/ citit invatat de acasa.

Invatatoarea noastra ne-a atras atentia la inscriere ca ea doreste ca niciunul din copii sa nu stie sa scrie sau sa citeasca deoarece prefera sa ii invete ea , cu metoda ei si sa nu stea sa reinvete scrierea gresita ( plecarea unei litere dintr-o alta pozitie decat cea corecta - un a facut a dar nu asa cum ar trebui facut din punct de vedere al miscarii mainii) sau cititul invatat altfel decat metoda pedagogica.
Asa incat la noi chiar nu au existat probleme si piciul a fost cot la cot cu ceilalti copii chiar daca el de exemplu este stangaci iar scrisul cu stanga este diferit decat cel facut de un dreptaci.
si nici macar la acest aspect nu am avut probleme nici cu invatatoarea, nici cu copilul.

La fel de adevarat este ca o invatatoare buna este un dar de la Dumnezeu. Eu ma rog ca a noastra sa mai duca 2 serii de copii astfel incat sa il prinda si pe Andrei

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput

Lala ,e foarte interesant tot ce ai scris.Ideea cum ca un copil de 6 ani si un pic se "supune" mai bine regulilor scolii si programului scolar am mai prins-o si de la Helbi.

Acum inteleg care-i faza cu pregatirea in privat cu invatatoarea:scade implicarea ei in clasa si creste contul .Sigur,nu generalizez dar nu pot sa zic ca nu am ramas surprinsa in Ro cind am auzit de copii care fac pregatire cu invatatoarea ,eu eram fixata ca pe vremea mea,pregatirea era necesara pt intrarea la facultate si nici asa mereu,depindea de anumiti factori.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

quote:
Lala ,e foarte interesant tot ce ai scris.Ideea cum ca un copil de 6 ani si un pic se "supune" mai bine regulilor scolii si programului scolar am mai prins-o si de la Helbi.

Si eu subscriu la asta... de fapt a fost motivul primordial pentru care Adi a inceput scoala la 6 si 9 luni.

In ce priveste greutatea invatamantului in Romania aici am explicat punctul meu de vedere: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=120181&whichpage=6

Acum depinde foarte mult si de copil...eu am unul nabadaios, cu incredere in el, cu atitudine, cu prieteni multi. Dar are si colegi, care se pierd cand sunt ridicati sa raspunda, sau care sunt atat de emotivi incat stau numai cu capul in jos.

Mergi la inceput