Berceni sau Militari?
Dilema mea e urmatoarea: vreau si mai ales trebuie (din lipsa de spatiu) sa ma mut de la 2 la 4 camere, fara sa fac o cheltuiala prea mare.
Tin neaparat sa ma mut intr-o zona cat mai verde (ca nu mai suport poluarea) si cat mai aproape de piata, ratb, scoala, gradinita etc. Prefer blocurile de 4 etaje, mi se pare ca fiind mai putina lume pe m2 decat la cele foarte inalte, e si mai curat, mai ingrijit, mai civilizat. Si nu in ultimul rand, sa ajung relativ usor la serviciu (undeva pe langa Unirea), fara masina proprie(ca nu conduc).
Ca sa n-o lungesc prea tare, am gasit ceva potrivit, inclusiv ca pret, in zona Covasna din Berceni, la 5 minute de piata, ratb, scoala, gradinita, adica exact ce doream (ma rog, pe masura posibilitatilor actuale).
Problema mea e ca parintii mei stau in Militari, iar mie nu-mi place absolut deloc cartierul asta. As putea gasi ceva asemanator si pe langa ei, dar la un pret mai mare si nu la fel de bine situat ca cel din Berceni. Parca nici parcuri nu sunt, lumea (scuze) mai proasta, inghesuiala, blocaje de circulatie groaznice dimineata. Nu stiu, nu-mi place sau mai degraba zonele verzi care mi-ar placea sunt prea departate de alte "utilitati".
Asa ca nu stiu ce sa aleg: Berceni (ca-mi place sincer mai mult) sau Militari (ca stau ai mei acolo)?
Voi ce ati face in locul meu? Sa merg unde nu-mi place, pentru parinti, sau sa merg unde-mi place si sa maresc in felul asta distanta dintre noi?
Sau ce alte zone mi-ati putea recomanda, cu preturi mici si in rest totul sa fie perfect ?
La casa nu vreau sa ma mut, ca banii mi-ar ajunge numai in afara Bucurestiului si nu sunt dispusa sa petrec atata timp pe drum spre serviciu.
Daca aveti vreo idee, spuneti-mi-o va rog si mie, ca trebuie sa ma hotarasc ce am de facut pe mai departe.
Multam!
Bedrosmart
P.S. Stiu ca subiectul s-ar potrivi mai bine la sectiunea de amenajari interioare, dar l-am postat aici, cu speranta ca voi primi mai multe sfaturi bune. Rog frumos moderatorii sa nu se supere pe mine si sa mi-l lase nitelus la Femina intim.
Raspunsuri
Eleni spune:
Desi sunt convinsa ca aprecierea mea e subiectiva si ca sunt oameni care gasesc mult mai fain cartierul Militari, eu una iti sustin Berceniul. Zona Covasna e una din cele mai frumoase si ingrijite din cartier. E un fel de Paradisul Verde al Berceniului. SIncer cand eram mica visam sa ma mut acolo in zona aceea de blocuri.
In rest avantajele sunt cele enumerate de tine. In plus se tot construiesc malluri si hipermarketuri in capatul bulevardului si in 2 ani o sa fie probabil o oferta mult mai diversificata, caci asta era princicpala lipsa a zonei: nu prea aveai de unde sa faci cumparaturi cu exceptia Metro/Selgros care nu-s chiar pentru toata lumea, ca inca au sistemul ala de cumparat cate 2 sau pe card.
Eu aici m-am nascut, am lipsit un pic din cartier cand m-am mutat in Titan (care iarasi este unul din cartierele mele preferate) dar am revenit la radacini.
PRO Berceni!
Sa-ti fie alegerea usoara!
eunice78 spune:
Zici ca daca te muti in Berceni te duci la Sighertul Marmatiei.
Bineinteles ca as opta pentru Berceni. Chestia cu distanta fata de parinti..e relativa, totusi nu sunteti la sute de km. Plus ca niscaiva independenta nu strica.
Mie una nu imi place in Militari: prea multe betoane.
Iar zona Covasna e chiar super ok. Nu se compara, din punctul meu de vedere cu Militari. Iar cu metroul de la Sudului faci max 10 min pana la Unirii. Eu stau relativ in zona, pe Oltenitei si fac 25 min pana la serviciu (zona Universitate). Dar merg cu metroul, cu masina personala fac cca 45 min plus ca nu gasesc parcare.
grati.ela spune:
proBerceni! Eu as alege insa zona Secuilor (sunt cam la acelasi pret- bl vechi desigur)- ai acces mai usor la metrou. Nici zona Politehnica- Armata Poporului nu e rea dar e f. mare aglomeratie. Drept e ca si pe la Pta Sudului e teroare. Insa, dak ai tai te ajuta (dak ai bebe mai ales) tre sa te gandesti bine. Ei nu intineresc si pana la Pta Covasna fac 90 minute intins.
mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)
http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/
Androix spune:
Ce ma, covasna e paradisul verde? Nici nu stiu ce-am pierdut. Mai ales acum dupa campanie cand inimaroiu a plantat flori pe fiecare cm patrat din cartier Te sfatuiesc sincer sa mergi intr-o dimineata in covasna si sa pleci de-acolo la munca. Cu autobuzul. Din ce am inteles se fac blocaje la nitu vasile si pe tot bulevardul metalurgiei, asa ca nu cred ca e prea roz din punctul asta de vedere. In rest daca totusi sotul conduce atunci distanta de parinti poate fi rezolvata macar o data pe saptamana, mai lejer, ca metroul oricum ajunge si colo si colo. Pot sa te intreb cat costa un apartament de 4 camere pe covasna? daca nu vrei sa zici aici poate imi trimiti PM.
Andreea mama de Filip si Georgia
Bedrosmart spune:
Fetelor, multumesc mult de tot pentru raspunsuri.
Sincer am ramas surprinsa de aprecierile voastre unanime pentru Berceni. Eu nu am locuit niciodata in zona, dar din ce am vazut pana acum am cam inceput sa am si eu aceeasi parere (ma refer strict la zona Covasna, ca in alte parti... jale).
Mai ramane sa-i conving si pe ai mei ca sunt pe calea cea buna, ca sa zic asa. Din fericire au masina si nu ne viziteaza decat cam o data pe saptamana, nu ar face un drum obositor zilnic.
Androix, nu e nici un secret: am gasit momentan ap. de 4 camere pe Covasna, numai la blocuri de 4 etaje (cum ziceam, cele inalte nu-mi prea plac si nu m-au interesat, desi se pare ca ap. sunt mai spatioase) la preturi cuprinse intre 130.000 euro complet nerenovat si 180.000 euro complet renovat si mobilat pe comanda (mobila de pal, nu de lemn).
Oricum, sper sa iau hotararea cea mai buna pentru mine si familia mea (cu ajutorul vostru ).
Dupa ce ma mut, va spun impresiile mele despre zona cu pricina.
Bedrosmart
Androix spune:
DIn ce am citit eu pe net, ca de cautat concret nu am inceput inca, cam astea ar fi preturile si pentru colentina, doar pana in doamna ghica nu mai departe. Credeam ca sunt mai ieftine prin berceni.
Andreea mama de Filip si Georgia
grati.ela spune:
130miiE e ok pt zona...eu stau la CityMall - Oraselul Copiilor si am vazut in zona 4 camere intre 155mii si 185mii...zona este net superioara Covasnei. Parerea mea este ca la 140mii gasesti in Secuilor vechi (tot bl de 4 etaje), cartier cu verdeata, linistit si la 2 statii mici de parc si metrou Brancoveanu. Ai si varianta de a-i muta si pe ai tai...parintii mei s-au mutat din Braila in Bucuresti pt a fi aproaPE de nepotzi.
Bedrosmart spune:
Gratiela, am vazut pe harta pe unde vine Secuilor, intr-adevar e mai central decat Covasna, dar n-am fost niciodata pe-acolo, habar n-am cum arata. Sa ma duc sa vad cum e si pe-acolo. Oare e vreo piata prin zona, scoli, gradinite? Adica alta piata in afara de Big Berceni, pe aia o stiu, dar mi se pare sinistra.
Din pacate, parintii mei sunt mai conservatori si nu s-ar muta pentru nimic in lume din ap. lor din Militari, desi e f retras si departe si de piata si de mijloacele de transport. Mutatul li se pare o ciudatenie a naturii sau o imposibilitate. Asta e.....
Bedrosmart
grati.ela spune:
Scoli bune sunt 190 (intersectia secuilor cu nitzu vasile) si cea de langa sectia de politie de pe emil racovita. Piata este cea de la Big (e ok...gasesti de toate la pret bun) dar mai e una micuta la Brancoveanu colt cu Secuilor (tot acolo e si un Mega Image). Gradi este pe Rezonantei (practic la 100m de Secuilor, intersectia cu Adrian Urucu) sau pe Imparatul Traian (in drum dak mergi cu metroul de la Brancoveanu). Chiar m-a sunat un agent sa-mi zica de un apt cu 4 cam pe Secuilor vechi la 140mii (deci exista!). Succes!
eunice78 spune:
Subscriu la cele scrise de Gratiela.
Plus ca Secuilor e si mai aproape de metrou si de parcul Tineretului.
Si am inteles ca ap cu 4 camere din zona, cel putin cele de la blocurile cu 4 etaje inspre Husi ( prin spatele Scolii de Politie) sunt destul de mari. Iar gardinite sunt mai multe in zona, si de stat si particulare.