Berceni sau Militari?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

In Berceni - zona Covasna am copilarit, cand m-am maritat am luat apartament in Crangasi (tineri, fraieri, saraci) 10 ani am stat acolo si am pus ban pe ban, a aparut si un copil si cand am avut ceva adunat ne-am intors inapoi in Berceni - zona Covansa, cu adevarat paradisul verde, liniste, oameni asezati, ciripit de pasarele, multe locuri de joaca, gradinite, scoli, iar acum si toate hypermarketurile posibile (Metro, Selgros, Real, si in curand Carefour si Cora la BIG). Pana la Unirea ai masina directa, e adevarat ca stai in trafic la BIG sau pe Vacaresti la intoarcere dar unde nu stai in trafic?
Noi am impuscat doi iepuri atunci (in 2000) ca ne-am intors si aproape de parinti, iar acum ne-a pus sa vrem cartier rezidential nou si ne-am luat apartament intr-unul ca urmare suntem aproape cu mobila pe camion, luna asta ne mutam in Titan, alt paradis verde si chiar mai frumos si mai civilizat dar nu mai sunt parintii aproape... Initial am trecut peste inconvenientul asta dar acum il vad mai clar cand suntem aproape de infaptuire. Si pentru ca sunt o visatoare si o idealista, visez sa-mi mut si parintii in Titan langa noi si sa traim fericiti pana la adanci batranete.
Gandeste-te si tu la posibilitatea asta, merita.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Bedrosmart

Fetelor, multumesc mult de tot pentru raspunsuri.

Sincer am ramas surprinsa de aprecierile voastre unanime pentru Berceni. Eu nu am locuit niciodata in zona, dar din ce am vazut pana acum am cam inceput sa am si eu aceeasi parere (ma refer strict la zona Covasna, ca in alte parti... jale).

Mai ramane sa-i conving si pe ai mei ca sunt pe calea cea buna, ca sa zic asa. Din fericire au masina si nu ne viziteaza decat cam o data pe saptamana, nu ar face un drum obositor zilnic.

Androix, nu e nici un secret: am gasit momentan ap. de 4 camere pe Covasna, numai la blocuri de 4 etaje (cum ziceam, cele inalte nu-mi prea plac si nu m-au interesat, desi se pare ca ap. sunt mai spatioase) la preturi cuprinse intre 130.000 euro complet nerenovat si 180.000 euro complet renovat si mobilat pe comanda (mobila de pal, nu de lemn).

Oricum, sper sa iau hotararea cea mai buna pentru mine si familia mea (cu ajutorul vostru ).

Dupa ce ma mut, va spun impresiile mele despre zona cu pricina.

Bedrosmart

Nu va ingrijorati dar de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei. (Matei 6,33)

Vai d emine si eu l-am vandut acum un an cu 100 complet renovat nou 4 cam et 1 decomandat, ce inseamna sa fii fraier!!!

Fetele mele

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by grati.ela

130miiE e ok pt zona...eu stau la CityMall - Oraselul Copiilor si am vazut in zona 4 camere intre 155mii si 185mii...zona este net superioara Covasnei. Parerea mea este ca la 140mii gasesti in Secuilor vechi (tot bl de 4 etaje), cartier cu verdeata, linistit si la 2 statii mici de parc si metrou Brancoveanu. Ai si varianta de a-i muta si pe ai tai...parintii mei s-au mutat din Braila in Bucuresti pt a fi aproaPE de nepotzi.

mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)

http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/

Gratiela, zona City mall mi se pare departe de a se putea compara cu Covasna, singurul avantaj e ca e mai aproape de parc, de mall si de metrou, in rest nici nu suporta comparatie, am trecut si eu cu masina cand am ocolit Oltenitei in lucru pe acolo prin spate si mi s-a parut tare urat, betoane prafuite si inghesuite. Si nici zona Seciulor nu se ridica la nivelul Covasna desi e cam in acelasi gen. Blocurile din Secuilor vechi sunt mai vechi si mai urate decat cele din Covasna. Una peste alta Covasna e zona cea mai buna a Berceniului.
O alta zona buna cu blocuri mai noi si probabil mais patioase este Vacaresti dar tot nu are farmecul si verdeata Covasnei

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eld spune:

Tot Berceni as alege si eu, zona Covasna e verde, linistita, ai sansa sa ai un copac in fata ferestrei, culoarea predominanta e verde, pe cand in Militari culoarea e gri... iesirea spre autostrada, blocajele de la orice ora, in orice zi.
Si ai toate cele in zona respectiva: gradi, scoala, piata, supermarket s.a.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilena spune:

Si eu tot cu Berceniul votez:D

Spunea cineva ca nu exista decat Selgros si Metro..ei bine de ceva timp exista si Realul, in cateva luni va fi gata Carrefourul...
Legat de parinti...nu e distanta asa de mare pana in militari..mai ales daca nu o faci zilnic:)

Bafta multa Bedrosmart, sa fie intr-un ceas bun mutatul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

DanaD sa nu exageram...cand cumperi un apt platesti apropierea de parc, metrou, centru si nu nr copacilor din parcare. \cunosc bine si zona Covasna - e frumos dar e totusi la distanta buna de metrou, de parc nu mai vorbesc...copacii sunt buni dar nu si daca stai ziua cu lumina aprinsa in casa...blocurile sunt inghesuite...CityMall nu inseamna doar Pades (straduta cu betoane pe care ai mers...), inseamna Oltenitei cu avantajul de a fi stradal de a avea vedere superba spre Tineretului, zona plina de verdeata in jurul blocului, inseamna Pictor St.Dumitrescu cu apartamente luminoase in blocuri cu vedere spre vile, zona linistita... acum Bedrosmart alege dar eu mi-am spus pdv mai ales ca am studiat pb atat in 2000 cand m-am mutat din Braila in Bucuresti cat si acum in incercarea de a ma muta la 4 camere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

Fetelor, inca o data va multumesc ca mi-ati impartasit parerile voastre.

Motivul principal pentru care as alege zona Covasna sunt (in afara de bani, bineinteles), culmea, copacii, racoarea, pasarelele si faptul ca as avea toate astea la max. 5 minute de piata, ratb, magazine etc.

In prezent stau intr-un bloc la strada, intr-o intersectie, cu vedere la Casa poporului, zona super pentru cine nu locuieste acolo. Dar va spun sincer ca mi-e groaza sa-mi scot copilul la plimbare, am mereu impresia ca nu fac altceva decat sa-l otravesc, nicidecum sa-i fac vreun bine. In casa este o galagie teribila (chiar si prin termopane), iar cu geamul deschis nu se poate nici vorbi la telefon, daramite dormi. Desi apartamentul este orientat spre est (adica ideal), din cauza asfaltului incins si a miilor de masini care trec zilnic prin fata casei, vara este o caldura teribila. Orice ar fi, nu voi mai sta niciodata intr-un apartament situat pe o artera principala.

Asa ca visez la o zona verde tip Covasna, desi perfectiunea ar fi pentru mine sa stau in Brasov, in Racadau (pentru cine nu stie, este un cartier din Brasov unde exista doua strazi care au blocuri doar pe o parte, pe partea cealalta fiind........ padurea ). Preturile apartamentelor sunt cam cu douazeci de mii de euro sub cele din Bucuresti. Ramane insa, din pacate, problema serviciului.

Pana acum cativa ani va spun sincer ca nici nu mi-ar fi trecut prin cap sa ma mut in Berceni, mi se parea ingrozitor de departe, dar acum as da orice pentru un strop de aer curat, de umbra si de liniste.

Va tin la curent cu ce vom hotari. Sper sa nu-mi mai tin mult copilul in poluarea din centrul Bucurestiului.

Weekend placut tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Si eu am stat in Berceni vreo douazeci si ceva de ani, pe Metalurgiei, in spatele blocului meu era Covasna, e super zona, intr-adevar, multa verdeata, liniste, f. aproape de piata/scoala/gradi. Un punct in minus este distanta fata de metrou si aglomeratia de pe Obregia dimineata cand pleci la munca.Daca-ti place zona in ansamblu, incearca si vis-a-vis de bulevard, zona Straduintei- Emil Racovita, sunt si pe acolo cateva stradute inecate de verdeata si mai linistite, piata e aproape, scoli/gradinite destule si un avantaj mi se pre faptul ca poti pleca spre serviciu pe Emil Racovita, care nu-i asa aglomerat ca Obregia. Si poti ajunge mai repede la metrou, eventual la Aparatorii Patriei.
Eu m-am mutat din zona de vreo doi ani, am cautat aer si mai curat pt. copii, acum stau intr-o zona noua de langa metrou IMGB.E foarte liniste (daca nu se construieste vreo casa langa tine), aer curat, metroul la 2 pasi iar cu 180mii gasesti de cumparat o casa cu vreo 300mp de teren. Hipermarketurile sunt f. aproape, in schimb nu ai piata si scoli/ gradinite f. aproape. Si nici parculet pt copii.

"In cresterea copiilor, cheltuieste cu ei jumatate din banii pe care ii
cheltuiesti acum si de doua ori mai mult timp." - Autor necunoscut
POZUTE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Bedro si mie imi place Racadaul...soacra mea sta chiar sub munte, unde vin ursii...este superb! Noi am gasit acolo 2 cam cu centrala termica, 60m2 cu 75miiE si ii vom lua Ozanei. Am zis ca decat o garsoniera nedecomandata la marginea Bucurestiului mai bine va avea un apt in BV. Succes in alegerea ta!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Pana la urma unde ti-ai luat apartament? Si cat ai dat pe el?

Mergi la inceput