Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (178)
Raspunsuri - Pagina 9
daphna spune:
LA MULTI ANI,MADALUTA !!!!!!!
sa fii sanatoasa si sa te bucuri de familia ta frumoasa !!!!
iulia-stefy spune:
chinico, multumim ca te gandesti la noi. Din link-ul postat de Deea, am vazut ca si la fetite se intrerupe Zymafluorul intre 21-30 luni.
Azi a vazut-o doamna doctor si s-a crucit. Are 4 intepaturi recente si 5 nodule. Unul e mai vechi, de vreo 3 luni si nu s-a tras nici acum. Asistentele... au multe de facut, asa se pare si doar una singura nu poate s-o si intepe, s-o si tina. Eu o tin de maini si cap si ea o inteapa, dar de picioare.... si le trage sub ea si sta incordata si nodulul e gata. Aseara cand i le-am numarat am bocit de mama focului. A mai facut de doua ori in fundulet, dar niciodata in halul asta. Nu vreau sa judec pe nimeni, dar parca unii nu-si fac treaba cum trebuie. Acestea fiind spuse, diseara nu mai intepam fetita, ci primeste Augmentin pe gurita si vedem cum evolueaza, daca nu merge ne intoarcem la Ampiplus. Eu nu-s incantata s-o vad cum urla de la injectii, dar decat sa-i dau pe gurita... si cu vomatul nu se lasa, nu e zi lasata de la Cel de Sus sa nu vomite.... mama lor de muci. Azi cand am aspirat-o, avea asa multi, ca au ajuns pina in capatul celalalt al furtunui, dinspre aspirator. De cand folosesc batista bebelusului, n-am scos niciodata asa multi muci. Si nu exagerez. Pe cuvant ca m-am speriat.
Ktrinel, ai dreptate. Eu pe urma mi-am dat seama ca voi sunteti departe si ca la voi e altfel. Scuze. Multa sanatate Juliei.
Laura, ce frumos miroase Dani trandafirii...
dianav, mutumim.
adina, multa sanatate la printesa mica si tie putere sa treci peste asta, ca eu vad ca acum simt ca ma lasa puterile.
dandusa, eu din cauza ca Stefy se agita cand merg la pediatru, imi fac lista, ca acolo uit si .... Multumim pentru gandurile bune si multa bafta la analize. Eu proba de urina la Stefy o iau foarte usor, sau asa mi se pare mie. Dimineata pe la 6.30 imi aduc la indemana, o carpita uda, data cu sapun, una doar cu apa si una uscata. O spal si apoi ii montez sticluta cum m-a invatat d-na doctor, ca de luat cu punga n-am reusit niciodata, ca e prost lipiciul si la cat se foieste Stefy se dezlipeste. Dupa ce am montat sticluta, pun domnisoara pe olita, ca imi e frica sa nu zburde si sa cada cu sticluta. Cum am pus-o pe olita, imediat umple sticluta. Dar si sticluta aia, e o tehnica la lipit. pe gatul ei se pune leucoplastul, cu lipiciul in sus, iar la mijloc ii faci o fanta in care bagi gatul sticlutei( din alea de antibiotic injectabil, sterile, mi le da de la spital). Apoi fixezi sticluta la "gaurica" si lipesti leucoplastul. Cel mai greu e la dezlipit, ca o epilez si urlaaaaaaaaaaaa. Dar e singurul mod in care ii pot lua proba si ies bine analizele. Asa mi-a spus, asa am facut si a mers. Eu am scris cum facem noi, voi spuneti cum faceti voi. Poate gasim ceva mai comod.
Yagmur, si eu am piticul tau, dar in Iasi nu primesc nicaieri puiuti asa mici, doar de la 4 ani. Si imi pare asa rau. Poate vor mai aparea si altele si am sa gasesc ...
poze din aprilie-mai
Poze Stefy
Lacramioara mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)
a_deju spune:
quote:
Originally posted by Dia1609
adeju, deci tu ai intrebat si pediatra si stomatologul despre asta: "Si cum medicina tot evolueaza vad ca au venit cu modificari despre administrarea Zymafluorului astfel:se administreaza incepind de la 6 luni si pina la 3ani se da 0.25mg/zi, intre 3-6 ani,0.50mg/zi si dupa 6 ani pina la 16 ani 1mg/zi. Se intrerupe administrarea intre 15-24 luni la baieti si 21-30 luni la fete.Toate astea sunt valabile pentru tara noastra.Se intrerupe in aceasta perioada, pentru ca atunci se formeaza incisivii centrali, si sa nu existe pericolul de fluoroza. Sper sa va fie de folos si multa bafta!!!"
intreb si io maine stomatologul... mi se pare greu de crezut ca au descoperit acum asta... si ce incisivi centrali se formeaza la varsta asta? banuiesc ca e vorba de aia definitivi... chiar la asa diferenta se formeaza la fete si la baieti???? si nu se precizeaza sursa, pe prospect nu scrie (desi acum am cumparat cutia de zymafluor), as vrea sa citesc undeva chestia asta (dintr-o sursa f credibila), nu numai pe forum, fara suparare, asa ca dc stie cineva sursa, pliz dati un link!
adeju, vezi ca cauza mirosului guritzei ar putea fi lamblii, giardia & company.... poate un copro ar fi edificator.... oanei inca ii miroase gura a bebe (poate si din cauza ca inca mananca ca un bebe? )... si de aia nici nu se spala pe dinti decat seara si numai cum vrea ea, fara asistenta :), si nu in fiecare seara (de ex cand ii ies dintii nici sa nu vada periuta de dinti, ca s-a lovit de cateva ori in locul dureros) si fara pasta de dijnti de nici un fel... deci nu pot spune ca beneficiaza de un periaj temeinic ca la carte ... si pasta de dinti nici nu ma gandesc sa-i pun inainte de 2 ani sau chiar mai incolo, si cand o sa-i dau, o sa fie sigur din aia fara fluor.... poate dupa ce ies acum si dintii care o chinuie, o sa mai insistam cu periajul... dar numai cand vrea ea, ca nu vreau sa ajunga subiesct tabu si sa nu-i placa sa se spele pe dinti :))
Dia de Oana 29.11.06
"Da aripi unui copil, dar lasa-l sa invete singur sa zboare" Marquez
mai, lidiadanaila, tipa care a scris la subiectul respectiv, e dentist, si cu asta se ocupa :).. deci banuiesc ca nu batea campii doar ca sa se afle in treaba. eu am discutat nitel cu ea si pe pm, si mi-a inspirat destula incredere, mai mult de-atat...nush ce sa zic :) stomatologul la care am fost cu eric mi-a zis ca da, la baieti zymafluor (sau orice plus de fluor) dupa 2 ani, dar el nu recomanda, pt ca apa noastra de la robinet are fluor, bla bla bla... eu apa de la robinet nu-i dau nici fiarta si rasfiarta, pt ca este fffffffffffff tare..o vede doar in ciorba... si-asa cand fierb pt cafea imi ramane depozit de calcar pe marginea ibricului (si se vede nene, ca e negru, deci chiar n-am cum sa-l ignor) si nu pot cu buna stiinta sa bag asa ceva pe gatul copchilului... si da, e vb de incisivii centrali definitivi.
aia cu mirositu' guritei era intrebarea dandusei, noi ne laudam doar cu dintii negri
Deea, mami de www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)
"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx
a_deju spune:
dia, uitai sa zic :) folosim nenedent, e fara fluor, si se poate inghiti fara probleme :) si la cate tuburi consumam, in curand o sa am degetare si pt deshtele de la picioare :))))
Deea, mami de www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)
"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx
a_deju spune:
poze de azi :)
a_deju spune:
alioo?? clubu' de amiaza??? in gradina lu' ion, toate pasarile dorm???
iulia-stefy spune:
Deea, ce frumusel e Eric. Ce bine de voi ca stati pe malul marii. Ne primiti si pe noi?
poze din aprilie-mai
Poze Stefy
Dia1609 spune:
quote:
Originally posted by a_deju
alioo?? clubu' de amiaza??? in gradina lu' ion, toate pasarile dorm???
prezent si io... discutam cu flore pe mess si o admiram in poza ce faina e :)) .. si bagam un castron de mazare cu juma' de mar ca cica-s la cura :))
citesc, vizionez si revin
a_deju spune:
aaa.. de-astea se mananca la cura?? nu juma' de punga de cheerios, c-o banana maruntita amestecate cu juma' de sticla de lapte??? :)))
a_deju spune:
quote:
Originally posted by iulia-stefy
Deea, ce frumusel e Eric. Ce bine de voi ca stati pe malul marii. Ne primiti si pe noi?
poze din aprilie-mai
Poze Stefy
evident :) gradinita de vara, editia 2008, in sistem drop-in, nu necesita inscrieri :))