Mamici de (pepenasi de) iulie-august 2008 (76)
Raspunsuri - Pagina 9
mariana_1976 spune:
Gata, am terminat de servit si masa de seara pentru toata familia.Sotul a plecat sa-l ajute pe cumnat sa repare ceva la motocicleta si codita dupa el amindoi copilasii mai mari sa se joace cu verisorii.Le-am zis ca ar trebui sa se intoarca pe la ora 10, desi e vacanta...
Mada, tot asa ne-au zis si noua + ne-au dat niste pliante despre alimentatia copiilor.Deci 3 mese principale + 2 gustari, una inainte de prinz, alta dupa amiaza. Cind m-am inscris la moasa si pe mine m-au intrebat cite MESE CALDE AM ZILNIC! (si a scris in carnetul de gravida!)
Vitamina K si la noi se da in prima zi de viata pentru a evita problemele cu proasta cioagulare a singelui la bebelusi.Omega 3 si 6 sunt acizii aceia saturati cu potential benefic.Cel putin asa am priceput eu.
Viky, margarina ne cinta peste tot in carti, la nutritionist si la doctorul care consulta copiii tocmai pentru prevenirea bolilor cardio-vasculare asa cum zicea si Mada.
Margarina mea are 35% grasime si nu contine decit E 471 care este un emulsifier, o combinatie de grasime sintetica produsa din glycerol + acizi grasi naturali din grasime vegetala, are acid citric, conservant numit kaliumsorbat, vitamina A si D, apa, ulei vegetal (33% din compozitie--deci 2% ar fi restul compusilor),sare 0,7%, soialecitina, apa :-)
Eu cred ca produsii sintetici din margarina pot fi daunatori, dar nu inteleg de ce suedezii nu admit efectele daunatoare si ne spun mereu ca untul si toate grasimile nesaturate sunt nocive. O sa intreb iar la dietician sa vad ce mi-o raspunde de data asta :-)
Dana, bafta la doctor maine. Eu am control joi.
Diana_Mirela ce bine ca ai putut sa ne scrii citeva cuvinte si ca sunteti pregatiti.
Irda aici manusile si ciorapeii de bebelusi costa foarte mult, nu se prea gasesc mereu in magazine marimi de nou nascuti.Ai mare dreptate cu unghiutele.Imi pare bine ca "ati" crescut asa frumos.Vai ce tare esti, eu 42-43 de kg aveam in adolescenta cind mai incercam cite o cura de slabit de citeva zile! Tu ce inaltime ai de esti asa de subtirica?
Birieu cred ca "barley" ala e orz?? Cel putin secara era "rye", o stiu din romanul lui Salinger- "Catcher in the Rye".
Si a mea doreste sa manince singurica, dar mai mult zdrobeste in pumn dupa ce baga in gurita, asa, de joaca... De acord cu gradinita, si la noi a avut efecte bune la copilasii mai maricei.
Truli ce bine ca s-a intors bebe! Bravo!
Ah, mai vroiam sa scriu ceva, da' asa e cu batrinetile astea...Ma duc sa ma plimb un pic cu aia mici in carucior si poate mi-oi aminti ...
Mariana 35+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda
Didi81 spune:
Narcisa, ce m-ai mai distrat cu omleta bine prajita , deci si tu tot cu lapte de la alimentara .
Mada, nu stiu cum e mai bine, unt sau margarina, dar eu una prefer unt chiar daca e mai gras, decat sa bag E-uri in mine; mi se pare ca margarina are orice numai chestii naturale nu, parca are gust de plastic. Acuma depinde de fiecare...
Fetelor, ca ziceati de ceai de galbenele pentru epiziotomie, e buna si alifia de galbenele, sau mai bine doar ceai?
Didi 34+
mariana_1976 spune:
Narcisa, eu in Brazilia i-am luat lu' sotul chiloti masura G si dupa ce ma tot asigura vinzatoarea ca "grande" corespunde lui L, cind i-a probat acasa, erau cam strimti.Si la sandale, tot asa, eu am 36, dar imi veneau 37, de unde am dedus ca aproape totul este cu un numar mai mic.
Gata, ma duc!
Mariana 35+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda
mcoca spune:
MAriana, din cate stiu eu, problema margarinei nu e ca nu ar fi naturala, ci ca are nu stiu ce lant de acizi grasi care nu se metabolizeaza si devine toxic. Poti sa gasesti articole pe aceasta tema. Acum fiecare cu piticii lui :) cum zice si Sunny :), si piticul meu e maaare cu margarina.
Vicky 36+ si Maya
AMR +3 saptamani
Bebele casei
SunSmile spune:
Didi crema de galbenele este minunata. Este cicatrizanta, se intinde bine...eu cred ca e mai de efect decat ceaiul, pt ca are efect local mult mai puternic si rapid!
SUN 36+
M&M spune:
Didi, eu nu stiu daca voi folosi crema de galbenele, mie nu imi place ca intra destul de greu in piele, si am eu un pitic pe creier ca nu suport cremele care nu se absorb rapid, nu suport sa le simt pe mine...Asa ca ma voi limita doar la ceai..
Cristina 29+ ,cu Mihai Daniel
" Fii devotat lucrurilor marunte, caci in ele sta puterea ta"
Tecky spune:
Hop si eu printre voi!
Am fost cu o prietena intr-un parc foarte frumos pe langa casa mea,este un parc facut de curand si am ramas placut impresionata de cati parinti cu carucioare am vazut plimbandu-si copii.Presimt ca imi voi face multe prietene cand voi iesi cu fetita la plimbare in parc pt ca azi m-am asezat pe o banca si a venit o fata cu o fetita de 2,5 luni si ne-am intins la povesti de parca ne cunoasteam de o viata.E interesant sa auzi tot felul de pareri si sfaturi.
Rontzy iti multumesc mult pt ca m-ai lamurit cu pompa!Am scos pompa si am urmat pas cu pas instructiunile scrise de tine si am aflat unde tb puse garniturile din cauciuc!
Dma nu te mai gandi ca i s-ar putea intampla ceva rau fetitei tale!
Mada ma bucur ca ai reusit sa te odihnesti la pranz!
Anna nu te mai gandi ca mai ai cumparaturi de facut!Acum pe primul loc este fetita ta!
Diana ce de vesti bune!
Tecky 35 sapt Raluca Ana
AMR 5 sapt
narcisa.s spune:
Rontzi, laptele de pasare e un fel de lapte cu bulgarasi de albus de ou deasupra.Lapte dulce fiert cu galbenus si deasupra albus...Albusul mi s-a lasat
Sun, nu ai nimic de spus???Hehehe...Pana la un moment dat...
Vicky si eu sunt stresata cu margarina si cu chipsurile dar ciudat, n-am apasari cu recoritoarele...Hmmm, desi ar cam trebui
Didi, da am fost copil crescut cu lapte de alimentara ca sotzul tau.Si cu cheia de gat de la 7 ani...Ce vremuri!Hai ca am luat-o razna
Cristinuca, oricum mai ai timp...Daca te enervezi la un moment dat poti sa-ti cumperi totul de pe net, asa ca...
Mariana, astia de aici au alte masuri, sunt din alt film.Eu de exemplu purtam in Ro 35 la pantof.Aici am 33.Bine ca acum a mai crescut piciorul putin si am un numar ceva mai normal, spre 36
Bah, nu mi-au iesit galustile alea de spuma, s-au cam blegit.Oare de ce??Si aici eu n-am gasit scutece din alea cu protectie pt buric de vb Anaxena si am cam de toate brandurile...Si Huggies, si Pampers, si Johnson si Disney sau mai stiu eu ce prostii.Si baizauei, ma cam doare in zona buricului, e asa ca o intindere musculara, in unele pozitii parca ia foc muschiul, oare ce sa fie??Ca si cum am facut abdomene peste limita si e un fel de febra musculara...Hmmm??
Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi - Matei 21:22
Narcisa (30+)si Vil asteptand o
AMR 10
diarux spune:
buna fetele
am lipsiot de la apel...de la depresie...
acum e mai bine. si am citit cuminte tot ce ati scris. incerc sa imi scot piticii din minte. poate reusesc sa fac asi niste poze sa vedeti in ce stadiu am ajuns la 27+.am impresia ca sunt cea mai mare!!!Si ca toata lumea arata bine. plus ca nu gasesc haine care sa imi vina. noroc ca intru in concediu acusica (vine vacanta) si nu trebuie sa imi mai fac griji cu ce merg la scoala.
a mai pus cineva intrebarea, dar nu am vazut raspunsul. Deci cand treb sa ne facem bagajelul pt spital?. ca de puis in el am vazut ca ati dat o groazqa de sugestii.
Ma simt slabita. ceeea ce nu prea imi sta in ...normalul lucrurilor. Azi-nopapte miscaretul asta a dat dscoteca in burtik. toata noaptea s-a miscat.
ma tot opresc pe la magazine si maabtin sa cumpar ca h uprea STiu ce ar trebui sa iau. daca o fi mai dolofan si eu ii iau pentru micuti de tot?
de unde se iau sutiene pentru alaptat? de la farmacie>? am citit cu garmastanul si m-am distrat copios. sper sa nu ma trimita si pe mine la veterinar.
ma duc sa pap ceva ca azi mai slab.
revin
bebe Andrei
Ruxandra 27+ si Andrei Tudor
M&M spune:
Narcisa, aceeasi problema cu muschii o am si eu, eu zic ca din cauza ca sunt suprasolicitati acum si intinsi peste capacitatea lor dau aceste dureri...
Galustile de spuma...hmmm...cred ca nu ai iesit din cauza ca nu ai pus destul zahar??!!!
Ruxandra, da-o incolo de depresie...SI eu ma vad uneori imensa, asta e....Bagajul de spital, eu nu m-am apucat sa il fac si cred ca nici nu imi trebuie prea multe avand in vedere ca vreau sa nasc la privat!!!
Cristina 29+ ,cu Mihai Daniel
" Fii devotat lucrurilor marunte, caci in ele sta puterea ta"