Mamici de (pepenasi de) iulie-august 2008 (76)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Hihihi...ce de-a discutii de bebelaci!

Si noi o sa ne intalnim cu pediatrul recomandat, sa vedem daca suntem pe aceeasi lungime de unda. Ca trebe sa indeplineasca niste conditii nene. Si daca ma pune sa incep diversificarea cu suc de citrice & stuff, sigur nu-i ce ne trebuie noua. Ehehehe...or sa vina etape interesante in viata noastra, nuuu fetelor? Dar sunt convinsa ca le vom trece onorabil pe toate!

Vic, Biri e in concediu, gata! Sanatate sa aveti!

Dana chiar ca se apropie, acus faci 38! Asa ca mai toate simptomele sunt normale!

Pe mine m-a sunat o verisoara asa disperata ca de ce zice mama ca de joi gata, pot sa nasc oricand. Ca vaaai, cum sa nasc la 37 si nu la 40 cand trebuie. Iar acest Trebuie ma zgarie serios pe creier...trebuie doar cand e bebe pregatit, punct! Ca o fi la 37 sau la 42, e alegerea lui bebe. Eu am vrut doar sa nu fie prematur.

Diana ma bucur ca sunteti bine!

Ma scuzati ca nu particip la toate discutiile dar nu am ce spune despre bagaj sau camasi sau diversificare...

SUN 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Ne-am trezit si noi ma bucur ca macar ziua dorm bine adik ziua adorm asa profund si cand ma trezesc is toata amortita da macar ma odihnesc cat de cat, noaptea trece tare greu.
Vicky aici astia incurajeaza consumul de margarina si sunt nu stiu cate tipuri cu omega 3 si bune pt inima cica si mai stiu eu ce, eu in genere folosesc untul, margarina mai iau pt sandvisurile lui Flo si atunci iau light si fara sare. Este un tip de la flora care e mai bun la gust. Ei zic ca cica e mai sanatoasa ca untul ca untul e f gras si etc. Acuma cine mai stie care e mai bun si care nu? Oricum eu folosesc untul fara sare, ca aici majoritatea e sarat deja si nu imi place sarat, iar la gatit ulei de masline sau ulei de floarea soarelui.
Dana sa stii ca nu conteaza marimea cupei de la sutien, sunt mamici care au dublu d si abia au avut lapte si mamici care au cupa A si au alaptat de numa, asa ca sa stii ca nu are nici o legatura una cu alta, cel putin asa zic astia aici.
Flo nici a mea nu papa asa copanelul si etc ea musca ca un soricel din ceva ca e curioasa si vrea mai vine poate dupa jumate de ora pt inca o gura si gata a rezolvat-o si pe asta. Sa speram ca o sa pape si ei papitza cum trebuie.
Anka uff eu sper sa reusim sa scapam de borcanele odata si odata vb lui Truli nu o sa mearga la facultate cu mancarea pasata.
Irda asa e sunt tare bune manuselele si Ari eu ii tot taiam unghiutele da zici ca is gherutze de tigru sau ceva is tare ascutite si subtiri. Ma bucur sa aud ca printesa ia in greutate si ca tu te simti ok, ma gandeam poate sa iei si tu niste vitamine ca la cat ai tras si la cat ai de alergat acuma cu doi bebeii. Aici sunt speciale pt dupa nastere care se pot lua si cand alaptezi si am luat si eu si m-au ajutat cat de cat sa imi revin. Nasol cu baitza ai incercat sa ii pui peste manutze o carpa ceva sau un prosopel? Ca a mea cand i-am pus asa simtea carpa aia si strangea din ea si nu mai tresarea sau se lupta sa se agate de ceva cu disperare. La noi a mers poate merge si la voi. Aici intr-un fel avem noroc ca nu le face baitza sau ceva in maternitate adik bebele sta numai cu tine si ii faci baitza tu acasa.
Caprioara spor la invatat. Nu zice nimeni ca esti mami rea, in nici un caz, stiu cum e sa isi faca greata de la un anumit lucru noi momentan se pare ca am scapat de greturi si etc da mai stii ce o mai apuca? Pana la un an si ceva ne-a terorizat cu vomatul din orice isi facea greata si voma si mereu era cu mainile in gura. V-am zis eram magazin ambulant mereu cu schimburi dupa noi si etc.
Anka ms de lamurirea cu denumirea, e clar ce si cum.
Tecky ma bucur sa aud ca te-ai odihnit.
Dma iubita avem toate momente din astea eu te inteleg f bine cu insomniile e tare nasol eu asa am fost sarcina trecuta. Da vino si te plange la noi ca noi sigur intelegem si macar te mai eliberezi si tu sa speram ca ai sa te simti mai bine si ai sa iti mai revii acusi.
Anna pupici si stai cumintica si o sa fie bine.
Mishuc si la mine se mai intampla sa fie asa mai umflata sa zic si sa ma jeneze da cedeaza singura.
Diana ma bucur sa aud ca bebe s-a intors si ca e totul ok. Chiar imi faceam griji ca nu ai mai scris deloc deodata.
Biri eu nu am zis ca trebuie trei asa zic astia experti in toate cartile si health visitor-ul zice ca trei mese plus doua gustari da mi se pare cam mult ca ea nu papa atata adik am incercat si nu am reusit asa ca am lasat-o cu doua mese pe zi efectiv si gustarile de fructe iaurt sau biscuiti. Si eu incerc sa nu o fortez si sa nu priceapa ora de masa ca pe un chin ca vb ta stiu din experienta cum printre lacrimi trebuia sa mai iau o gura de ciorba sau de legume sau ceva si degeaba ca nmici acuma nu pap legumele din ciorba. Le pun in ciorba ca dau gust bun si etc da de mancat si acuma le ocolesc Flo rade de mine de numa da asta e piticii mei.
Dpdv al greutatii cu Ari chiar nu imi fac pb ca a aproape de percentila 98 sau cum se cheama alea din grafice deci sigur nu e slabutza.
Ms de denumire chiar nu stiam si nici nu m-am interesat da de vazut nu am vazut in magazine. Am sa ma uit mai cu atentie ca acuma chiar is curioasa daca se gasesc sau nu.
Vicky ma bucur ca au iesit bine analizele, insantosire grabnica la amandoi. Si noi de cand suntem aici ne chinuim sa papam cat mai sanatos si ne-am schimbat obiceiurile de a papa ca na daca auzi mereu in jurul tau 5 a day si fructe si legume si papa gatita la aburi si etc iti intra in cap.
Dana hai ca e belea si sotul. Cum astepta el sa nasti. Greu cu somnul e tare frustrant da uite la mine nu s-a potrivit chestia cu somnul din sarcina si somnul lui bebe noi chiar nu am avut deloc pb cu somnul fetei bine la inceput a fost mai greu pana ne-am obisnuit si ne-am intrat intrun ritm dar de atunci a fost ok, mai nasol cu trezitul asta la 6 dim da in rest nu avem de ce ne plange.
Si aici primul vaccin e la 2 luni apoi la 4 apoi la 6 si sunt mai multe care le face da aici de ex nu se face hepatita b la copii, nici nu au cica sub forma de vaccin pt copii numai pt adulti.
Ca i-am intrebat inainte de a merge in ro si au zis ca nu se face aici la copii numai la adulti. Si ala BHG(TBC) il face numai la cerere adik daca vrei sa il faci il face cu programare la unul din spitalele din zona noi am reusit sa obtinem programare abia pe la 3 luni ale fetei parca. La nastere aici ii face numai vitamina k la copil dupa ce iti cere permisiunea si cam atata, parca vitamina k a zis nici nu mai stiu ca eram cam obosita atunci da parca asa a zis moasa de vit k.
-------------------------------------------------------------------
Mada mami de Arianna Raisa si acum cu Amira Maya
AMR 4 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Anna sper sa fii bine....ce ciudat!!!...cu tine am vb prima data pe pm de aici de la odisee...si acum spui ca nasti inaintea mea???...e ok, dar parca diferenta este prea mare......off..sper ca joi la control sa aflu ca sunt bine...
Iar tu, stai cat mai linistita in pat...mai este asa putin....o sa treaca timpul foarte repede, de acum nu mai e asa mult..

Cami 33s+, cu Timeea Cristina

pustai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Struluta a scris la capitolul trecut:

"Neata fetelor!

De fapt nu e chiar dimineata! Noi ne-am trezit la 6, am udat florile, am facut curatenie...am papat...ca de vine caldura...pauza!
Bujo ai avut dreptate...ieri am fost la medic si asta mic nu a stat o secunda locului nici acolo, si se distra medicul cu el ca vroia sa-i vedem fatuca, iar el nimic... era tot cu manuta pe botic, parca isi acoperea intentionat! Si medicul a spus acelas lucru... e un BB foarte, foarte vioi...si cica asa va fi si cand se va naste, asa ca..am cam pus-o... dar nu mai conteaza, sanatos sa fie! Avem deja 1580g!

Ne apucam si noi luna asta sa ii facem camera lui strulu...trebuie sa-i rezugravim sau poate ii pun tapet pentru ca, anul trecut cand am zugravit casa am facut camera aia roz...eu fiind convinsa de o viata ca eu voi fi mamica de fetita...si teapa...ce parere aveti, e ok tapetul??? am gasit ceva misto de tot la practiker... si mobila...si mocheta si candelabru(tot la practiker am gasit ceva misto de tot din lemn cu niste avioane colorate-f dragut) si perdeluta... si o multime de alte chestii...
Hainute avem o tona de la nepotelul meu care are 6 luni...chiar si f multe nou-noute de nou-nascuti pt ca ii erau mici din start...s-a nascut cu 4100 g si era foarte grasunel! Asa ca ne-am scos!

De cand se pregateste bagajul pentru spital???
I-a cineva Vigantol??? Mi-e mi-a dat medicul ginecolog si mi-a recomandat si medicul de familie...

Sa aveti o zi frumoasa si racoroasa!!!"

-------------------------------------------------------------------
Mada mami de Arianna Raisa si acum cu Amira Maya
AMR 4 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Sun, asta cu "trebuie" ma enerveaza si pe mine. Sigur ca e ok sa nasti la 37 de saptamani, daca bebele atunci e pregatit sa vina. Si pe mine nu m-ar deranja catusi de putin sa nasc la 37 de saptamani. Defapt v-am zis, mama e convinsa ca atunci o sa nasc , dar eu nu asi fi asa de sigura. O sa nasc atunci cand o sa vina momentul, si cu asta basta.
Asta e culmea, ca parca toti sunt programati sa se nasca la fix 40 de saptamani! e ca si cum ai spune ca toti tre sa aiba fix X kg si fix Y cm cand se nasc.

Didi 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa.s spune:

Cristinutza, eu mi-am luat deja unul, cu un numar mai mare parca.Astept sa vad dupa ce si cum

Tecky, eu am pompa de la Avent, nu stiu cum e asta de la Chicco

Madaaaaaaaa, eu am crescut cu lapte de la alimentara, din ala in sticla transparenta.Mami a avut lapte pana la 2 luni.Si cred despre mine ca am un coeficient de inteligenta destul de bun.Si pana la 2 ani n-am vorbit deloc, de ma duceau pe la dr ca sunt muta, vai kupilu, vai kupilu, si la 2 ani am cerut clar omleta bine prajita de au intzepenit ai mei...N-oi fii avut nimic important de spus pana la 2 ani, nu stiu...Ba o sa pun poza cu magnetul ingeras Don King dar mai vreau sa exersez sa nu ma fac de rusine

Nati, sa nu spui te rog daca te interneaza...

Bujo, acum asta este, mai putin si scapam, ce a fost greu a trecut

Micky, sunteti mai bine, iubita, tare ma bucur.Pup fetele

Dia Filipas, eu am luat un pachetzel new born si avem acasa un munte de P, M si G...Nu stiu cum sunt masurile in ro dar zic sa iei un p, aici e pana la 5 kg.Hinutze de schimb eu am pus 3 randuri, toate cu maneca lunga pt ca e iarna, ca si aici ne tin 24 de ore, ca pe Mada. Ceai anticolici eu am comandat din ro anason, chimen si fenicul iar crema de funduletz ceva cu oxid de zinc. Oricum, aici la iesirea din maternitate ni se da un kit pt bb, cu fesi, alcool, termometru, pompitza, ser, plus retzeta cu medicamentele indispensabile pt bb

Cris, tu ai terminat cumparaturile pentru Mihai?

Violeta, succes la examen

Mariana...ma apuca destul de des in ultima perioada nostalgiile, inclusiv dupa cas cu painica proaspata si cu ridichi...Daaa, se gasesc gutui dar eu n-am apucat...adica cred ca sunt gutui, dupa explicatiile date de omuletzul meu, ii spune marmelo.Eu aici fara margarina vegetala, mai bine unt

Anka, si eu chiar ma gandeam ieri ca daca vom avea posibilitatea sa lucrez de acasa, sa imi tin copilul acasa pana pe la vreo 3-4 anisori dupa aia la gradi program scurt. Din aceleasi motive enuntzate de tine.Si eu am luat din ro doua cutiutze de crema de galbenele cu propolis, nu stiam de ce le-am luat cu mine dar uite ca acum stiu...

Irda, bine ca ai spus de manusi ca uitam...Hehehe...Ce ma bucur ca sunteti bine, ca tu te refaci repede si ca pierzi si kg in plus...Da ai fost si tu o slabanoagaaaaaa...Tu Sun si OanaSm...Of...Nici cu Cristinutza si cu Rontzy nu mi-e rusine

Dma, nu gandi asa, te rog...Spitalul 9.... Totul este bine, asta e important. pup fata sa treaca.Si nu o sa i se intample nimic rau, Doamne Doamne stie ca e importanta pentru voi si are grija.Si voi aveti grija, nu te panica.

AnnaBaby, dar fetitza e bine, e sanatoasa, NU?Asta conteaza.Si daca vrea a vina mai repede e binevenita ...

Diana Mirela, bravo pentru bb!!

Sun-ule, te luai de mine ca-s telegrafica...Da tu cum esti azi, hm??

Ma duc sa fac lapte de pasare...Ploua aici de zici ca-s la Mada in Londra

Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi - Matei 21:22

Narcisa (30+)si Vil asteptand o

AMR 10

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Narcisa, in afara de hainute , biberoane si carucior nu am mai cumparat nimic pentru Mihaitza...Da' inca nu ma stresez...
Mmmmm..lapte de pasare...pofta buna!!!

Cristina 29+ ,cu Mihai Daniel
" Fii devotat lucrurilor marunte, caci in ele sta puterea ta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Bai Lechito mic, brazilian si exotic ce esti, sunt telegrafica pt ca n-am prea multe de spus despre subiectele in discutie. Adica nah...

Struluta asta cu aranjatul camerei trebuie sa fie exclusiv alegerea voastra, pe baza propriilor gusturi. Ma bucur ca bebe cel agitat e bine sanatos, asta e tot ce conteaza. Cu vigantolul scuza-ma dar nu cred ca am inteles bine...spui de luat vigantolul unde/de catre cine??? Ca tu nu cred ca ai indicatie de la vreun medic sa iei:) iar bebe va lua dupa nastere, dar nu cred ca imediat, astfel incat sa iei vigantolul in bagaj. Poate lamuresti un pic la ce te refereai. Cu bagajul...poti sa ti-l faci cand vrei tu...crezi ca exista vreo regula general valabila?!? Nuuuu, daca tu te simti mai safe sa-l ai la usa de la 28 sapt, atunci e perfect! Si hai sa-ti dau un pont...scrie si tu mesaje scurte, consecutiv ca sa scapi de moderare si sa ne citim in timp real!

Didi..trebuie asta e asa prezent in multe discutii in tzara noastra incat...Ah, sa stii ca eu fasolea verde o fac asa ca tine si imi fac mamaliguta si mananc pana lesin!

SUN 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rontzy spune:

Narci....lapte de pasare=crema de zahar ars sau....

rontzy35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaxena spune:

vad ca tot vb de scutece: la pampers sunt 2 feluri de newborn: nr 1 si nr2.1:2-5kg si 2:3-6kg, eu am luat nr 1 un pachet si cred ca ajung,iar acasa am luat de la Happy cele pt buric si apoi vad eu la care ma stabilesc

Ana-Maria37+ am schimbat prefixul!!
am oMARIA!!!AMR 18 zile
numaratoarea inversa a inceput

proiectul bebe pink
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x5bzzp_maria_lifestyle" target="_blank">filmuletze bebe 20s+33s new de new!!

Mergi la inceput