Mamici de (pepenasi de) iulie-august 2008 (76)
Raspunsuri - Pagina 7
SunSmile spune:
Anna hai ca o sa fie bine! Cu putina grija si cu mai multa odihna, veti ajunge si la capat! Si faci tu si cumparaturile, stai fara grija!
Anka eu cred ca discutia din tramvai e data de faptul ca lor li s-au oferit banii astia. De aici pretentiile.
Dma fruntea sus, puiule! Stii, bebeii sunt niste mici fiinte cu un program extrem de flexibil..exact cum avem si noi, zile mai agitate si zile mai pleostite! Si mai cred ca gandurile negre iti accentueaza panica si iti maximizeaza temerile! Asa ca incearca sa fii tare si optimista pt puiul tau, care este bine acolo in burtica!
Ma duc sa mananc inghetata....
p.s. Diana esti bine? Ella?
SUN 36+
anaxena spune:
vrea cineva programare la Iosup pe 10iunie la ora 16:30?
Ana-Maria37+ am schimbat prefixul!!
am oMARIA!!!AMR 18 zile
numaratoarea inversa a inceput
proiectul bebe pink
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x5bzzp_maria_lifestyle" target="_blank">filmuletze bebe 20s+33s new de new!!
rontzy spune:
Asaaaaaaaaa.....a mea are un recipient gradat,in care intra o palnie lunga,la un capat ii pui o garnitura galbena(iar partea asta intra in tubul gradat)iar la celalalt capat are o garnitura care e transparenta si se pune pe pilnie....mai are un capat de biberon cu filet in care intra tetina....practic iti raman 2 garnituri galbene ,probabil ca astea se uzeaza in timp ....de-aia au pus in plus.....
rontzy35+
Dianami spune:
Buna, dragutelor!
Nu am mai dat semne de viata de cand am pierdut dopul, am stat numai in pat. Azi am fost la control, colul e sters, deschis, dar vestea buna e ca bebe e sus (s-a cocotat in plamanii mei si abia pot respira) si...s-a intors . Dr. zice ca sunt slabe sanse sa-si schimbe pozitia de acum, asa ca sunt bucuroasa. In 10 zile intrerup pastilele, treptat si, cand va vrea sa vina e binevenit.
E dezvoltat ca un bebe de 36 sapt (adica exact cat as avea dupa UM), deci nu mai imi fac probleme.
Deci o sa vina cel tarziu la inceputul lui iulie, dar deja nu mai sunt stresata pt. ca e totul ok, sa mai stea macar cat mai am tratament.
Zilele urmatoare fac si ultima eco si astept rezultatele la secretie si culturi. Am facut si coagulograma pt. anestezist (daca va fi nevoie).
Va pup, mai revin.
Diana 33+ si Iulia (15.07.2005)
Biribu spune:
buna fete burticoase!
se discuta la greu de lista de spital, eu ma simt cam nustiucum ca eu nu prea am nevoie sa-mi iau nimic, pot sa ma duc si cu mina goala ca-mi dau ei tot.... atit ca imi iau ceva de mincare ca nu mai tine, data trecuta toata ziua nu m-au lasat sa maninc nimic ca cica sigur voi avea greata si am sa vomit, si am facut o foameee.. pina mi-a adus barbatul macar ciocolata si am minact ca sparta si nu am avut nici o greata....
danuta se cam apropie!!! durerile de solduri nu prea ai ce le face, gaseste cumva o pozitie comoda. de insomnii ce sa-ti zic, acuma eu nu am dar am avut la anna din plin cind toti imi ziceau sa dorm inainte de nastere ca apoi nu mai pup, si eu muream de ciuda ca nu puteam
dma incearca sa nu te stresezi asa, ai incredere ca bb e bine, nu poate misca chiar la comanda cind vrem noi.
mada cu placere . dar iar zic, doua mese e f bine, de ce trebuie trei? uneori a mea sare peste cea de seara ca e obosita si n-are chef, si ii dau mai mult lapte la culcare, il ingros cu orez si gata. ideea e pina la urma sa fii cit mai flexibila ca nici noi nu putem mereu minca la fel, iar ei cu atit mai putin. in rest, incearca sa nu-i mai dai absolut nimic intre mese, sa-i fie totusi foame. oricum Ari arata f bine, deci ceea ce papa e clar de ajuns pt ea in momentul asta. ceea ce incerc eu cu orice pret sa fac e ca masa sa nu devina un "battlefield" sau un chin pt ea, eu am fost copilul tipic mofturos, cam la fel cum zici tu despre tine, si m-au terorizat ai mei efectiv, cu pedepse daca ma ridicam de la masa inainte sa termin (si stateam si o ora si tot nu mincam), tot timpul cu gura pe mine, ca si acum am fobia asta, daca cineva ma indeamna sa mai servesc ceva ma irit de numa plus ca eu stiu prea bine din experienta proprie, copii simt cind parintii sunt in tensiune si deja nici nu incepe masa bine ca e rost de nervi, si cred ca in cazul asta cu atit maninca mai putin si mai prost, apoi esti inclinat sa le dai prostii intre mese de frica sa nu faca foamea.
de acord total cu tine ca fiecare copil e diferit, are ritmul lui si mamica lui stie cel mai bine ce si cum, dar e util sa discutam uneori ca sa mai gasim idei noi. cu diversificarea sper ca nu o sa iasa paruieli ca pe la alte scutece, dar zau ca nu vine nimeni la tine acasa sa cerceteze ce-i pui pe masa bb-lui, iar noi suntem un grup de fete echilibrate cred eu .
revin
Mami de Anna (5.02.2007) cu
M&M spune:
Anna, incearca sa stai linistita si sa nu faci efort...
Diana, hai ca o sa fie bine!!
Si cand vad ca voi vorbiti deja de definitivarea bagajului de spital , iar eu nu am niciun stres...
Cristina 29+ ,cu Mihai Daniel
" Fii devotat lucrurilor marunte, caci in ele sta puterea ta"
Biribu spune:
hai sa termin repede de scris ca uit ce vroiam sa spun, ca ma asteapta apoi mincarea pe foc.
flo nu te descuraja mamico, eu cred ca atita vreme cit ii dai lucruri sanatoase programul exact al meselor nu trebuie sa fie batut in cuie. ai mare dreptate cu mame/soacre/sot ca strica de multe ori tot ce incerci tu sa faci ... si al meu cind e cu ea in masina o indopa cu biscuiti ca sa nu faca scandal si asa l-am luat de mot , acum cred ca ii mai da dar mai pe furis ...
mariana da asa e cerealele sunt oferite primele, se incepe cu orez, apoi ovaz (oats), barley (habar n-am cum se traduce). nici eu nu am dat cereale cu gluten pina aproape de un an, nici altceva cu gluten de fapt, avem si un caz de boala celiaca in familie si am vrut sa fiu f precauta.
despre grasimi americanii spun ca nu au nevoie de nici o restrictie in primii 3 ani, cind se dezvolta creierul cel mai tare, creier care e 90% grasime, deci lapte integral smintina, iaurt etc fara probleme. ma rog pina la un an laptele sa fie fie de la mami sau formula, eu am mai zis ca merg pe formula pina la 2 ani.
anka citesc ce scrii si ma intreb de ce le e greu la educatoare acolo sa faca un report card cu ce a mincat si cind a facut una si alta?
apropo de alaptat total deacord cu tine, chestia cu intervalul de minim 2 ore intre mese am vazut-o mentionata peste tot pe forum si de fetele care au fost pe la cursuri, dar nu e adevarata! nu de asta face bb colici! alaptatul se face la cerere, si daca bb vrea dupa o ora eu va sfatuiesc calduros sa-i dati. sunt copii care sug seara cam 2-3 ore intr-una, se cheama cluster feeding, si e ok, apoi dorm legat citeva ore bune noaptea.
mada parca quincy apples se chema gutuile.
mai intru mai tirziu, pup ca mi se ard cartofii pe foc...
36+
Mami de Anna (5.02.2007) cu
mcoca spune:
Anka, nu stiu cum s eface tabule-ul ca de cate ori am asistat la "facerea" lui era din conserva .... Am vazut si eu camasile alea de alaptat la cumnata-mea in poza, si intr-adevar mi s-au parut ultra practice, mai ales ca ea primele zile a stat numai pe spate. Chiar ma gandeam sa-i zic la mama sa-mi aduca si mie, pana la urma m-am gandit ca nu li-ar fi buna, deoarece o sa port sutien si ar fi complicat.
Flo, nu am vrut sa te superi pe mine. DAr cand auzi dimenata la pranz si seara de mancat echilibrat iti intra pana la urma in cap :), asa de tare ca intr-o zi cand mi-am facut mamagalina cu branza si ou nu aveam decat o idee in cap, ca nu am mancat legume si prin urmare mi-am facut o salata de castraveti, ca sa vezi combinatie.
Anna, felicitari pentru fetita grasuta, si nu te stresa, o sa vina cand trebuie.
Diana, ma bucur ca ai aparut cu vesti. Mi-ai lipsit.
Biri, tu esti acasa azi?
Mi-am luat si eu analizele si au iesit bune. Sunt ultra happy ca nu am pacatosul de streptococ. In rest am luat raceala de la al meu sotz, si acum zacem fiecare in cate o camera, si din cand in cand cate unul ocupa calcu :).
Vicky 36+ si Maya
AMR +3 saptamani
Bebele casei
danangie spune:
ANKA si eu sper sa am un bb linistit. Sper sa-mi semene pe cand eram eu bb. Ca daca e sa fie cum am fost eu in gravidantza......e cam nasoala treaba. Ca multi imi spun: cum dormi tu acum gravida asa va dormi si copilul...sper sa nu..... De ce tre' sa mergi cu Eliza la dermatolog?
IRDA ma bucur sa aud ca sunteti ok. Pai da, poate spaland-o la fundulet la chiuveta....poate asa se va obisnui cu apa. La noi cand se face primul vaccin? Vezi ce diferit e intre Ro si It? Aici primul vaccin il fac abia la 2 luni. In care in ala intra mai multe tipuri de vaccin: ptr hepatita B,etc. Numai bine.
DMA stai linistita ca nu innebunesti pe nimeni. Eu cand nu misca, ma intindeam si incepeam sa mangai burta, sau incepeam sa mananc ceva dulce. Mereu intinsa. Sau ma apropiam de o sursa de muzica mai tare. Sa stii ca sunt momente cand tu nu simti nimic....pe atunci pe la 28-30 s si eu aveam momente cand nu o simteam chiar si 2 zile.
DIANA bine ca bb s-a intors. Sa dea Domnul sa stea acolo bb cat trebuie.
BIRIBU pai da, intocmai, toti imi spun sa dorm acum cat mai am cum.....dar eu imi vine sa ma urc pe pereti de nervi ca eu nu pot. Cum ziceam noaptea ma uit pe tavan, ziua sunt o zombie. Dorm cate o ora.....sau 30 minute.....si uite asa trec zilele. Se cam apropie si am o frica!!! Vai nu stiu ce sa mai fac ptr a ma linisti. Sotul e si el agitat. Sunt nopti cand nu doarme nici el. Acu' 2 nopti....nu a dormit deloc si mi-a zis ca toata noaptea a asteptat sa nasc.
VICKY si mie mi-au iesit analize ok. Si ma bucur.
Eu maine ma duc la doctorita la ctrl ginecologic. Sunt curioasa sa vad acu' cum se prezinta colul meu. Azi am simtit o intepatura ciudata ....asa ca si cum a parait ceva.....in zona pubica....inauntru in vagin....ah....sper ca intelegeti....
OAre ce sa mananc azi?
mult asteptat
Didi81 spune:
dma, hai ca o sa reusesti tu sa te odihnesti, si eu am trecut prin momente de-astea. Si Aida mea are zile cand e mai calma si zile cand misca foarte mult, nu te speria daca se intampla sa aiba perioade mai linistite. Doctorul meu mi-a spus ca in perioada asta a sarcinii cel mai important e sa fim intr-o stare psihica buna .
Despre alimentatie, eu sper ca Aida sa nu semene cu ta-su; el de la inceput nu a vrut sa manance nimic, mama lui nu prea avea lapte, au incercat parintii lui toate tipurile de lapte praf care se gaseau de cumparat pe vremea aia si nu a vrut nimic. Pana i-au dat din disperare lapte de vaca, banal, din comert; si de-ala a vrut. Deci Cristi a crescut de la inceput aproape numai cu lapte de vaca din comert
Didi 34+