Mamici de (pepenasi de) iulie-august 2008 (76)
Raspunsuri - Pagina 4
Tecky spune:
Am venit de la medicul de familie care m-a enervat la culme,mi-a zis ca ea nu stie cate zile tb sa se dea in concediul prenatal si cate in postnatal.I-am explicat eu si ea imi zice :oricum ar fi bine sa te mai documentezi ca sa nu gresim.Data viitoare o sa-i scot legea la imprimanta si i-o duc daca ea ca medic nu cunoaste legea.M-a dezgustat total.De asteptat atentii tot timpul asteapta dar noi pacientii nu avem ce sa asteptam de la ea.
Dia eu am luat pampersi pt nou nascuti,crema pt fundulet bepanthene si body-uri am si cu maneca lunga si cu maneca scurta,cele mai multe sunt cu maneca scurta.
Chiar nu are nimeni pompa de san manuala de la Chicco?
Tecky 35 sapt Raluca Ana
AMR 5 sapt
violeta29 spune:
Buna fetelor!
Sunt si eu prin zona , ma chinui sa invat ca astazi am un examen si bineinteles ca nu-mi intra mai nimic in cap
Am intrat doar sa va salut , n-am reusit sa citesc nimic din ceea ce s-a scris ieri , dar recuperez eu, nici o grija.
Pup fetele
Speranta moare intotdeauna ultima!
cea mai fericita28+ cu Alexandra Valentina
www.flickr.com/photos/26288269@N04/" target="_blank">in asteptarea unei minuni
mult asteptat
truli-luli spune:
Buna ziua dragi gravidute. Nu am mai scris de cateva zile dar sunt la zi cu cititul. Despre noi nu am mari noutati, daor ca domnisorul meu a binevoita sa se intoarca din pozitia regulamentara si acum e asezat pelvian. Asta cica implica cezariana si asta imi incurca tare planurile :( Eu incerc sa ma pregatesc sufleteste pt asta dar in adancul sufletului tot mai sper sa se intoarca.
Mada mamica destoinica. Mare dreptate ai in legatura cu copilasii. Toate citim si ne documentam pt a ne creste copiii cat mai bine(ca dovada ca suntem pe un forum de specialitate de unde ne informam permanent) dar adevarul e ca daca ar merge totul EXACT asa cum scrie in carti forumul asta nu si-ar mai avea rostul, am stii toate totul. Dar nu e asa. Fiecare copil e un individ aparte si are o personalitate distincta astfel incat abaterile sunt mai dese dacat regula. Fiecare urmarim sa respectam principii cat mai sanatoase pt copiii nostri dar trebuie sa mai vrea si ei :) De exemplu sigur ca cea mai benefica este alaptarea dar daca nu este laptic chiar si dupa incercari cu toate metodele stiute sigur ca acel copil poate creste foarte bine si cu lapte praf. Nu vrea sa manace cu bucatele acum? nu-i nimic poate va vrea luna viitoare sau cealalta sau peste 5 luni. Nu va ajunge la facultate cu mancarea facuta in blender. Nu vrea la olita de la 9-12-24 de luni nu-i nimic, cand va fi pregatit, cand se va produce acel click care ii va spune ca este mai ok la olita sau wc decat in pampers va scapa de scutecele. Ce vreau eu sa spun este ca in ciuda eforurilor parintilor fiecare copil evolueaza in ritmul propriu. Unul merge mai devreme altul mai tarziu, altul vorbeste mai devreme decat ceilalti, altul face la olita mai devremedecat altii. Si asta pt ca sunt copii normali nu neapparat pt ca am facut noi ceva deosebit. (nu vorbesc acum de cazuri de neglijenta sau alte lucruri grave pt ca din moment ce suntem aici inseamna ca ne preocupa binele copilasilor nostri)
Imi cer scuze daca m-am lungit prea mult dar am simtit nevoia sa spun aceste lucruri.
Cami30s+ cu si ANA (17.08.2005)
poze Ana
varsta Anei
truli-luli spune:
Dia cei de la pampers recomanda pt primele zile dupa nastere marimea newborn, au stratul absorbant mai altfel decat celelalte marimi si zic ei ca e mai bun pt primele scaune ale bebelusului (meconiu). Eu zic sa iei un pachet mic de newborn iar dupa aceea poti trece la marimea urmatoare.
Tecky imi pare rau sa spun dar stiu cum e cu unii medici de familie. Eu a trebuit sa ii duc legea cu paragrafele subliniate ca sa ma creada ca am dreptul la 16 ore platite pe luna pt investigatii medicale. Plus ca a fost tare ofuscata cand i-am spus ca varsta sarcinii nu crespunde cu cea calculata dupa UM. Nu intelegea cum ii spun eu altceva decat calcula ea. Si se simte neglijata si nebagata in seama ca nu ma duc si la ea lunar, sa mai stau si la ea la usa cu orele
Legat de pompa nu stiu sa te ajut. Eu la Ana am imprumutat una de la nasa gata montata, fara cutie, super simpla, doar o para de cauciuc si o palnie de plastic.
Cami30s+ cu si ANA (17.08.2005)
poze Ana
varsta Anei
MissJJ spune:
Tecky nasol cu doctoritza da sa stii ca eu de multe ori asa fac chiar daca zice Flo ca is dusa oleaca merg cu toate datele dupa mine in caz de comenteaza careva ii arat ce si cum negru pe alb ca am patit-o si aici in diverse locuri sa nu stie ce ar trebui sa stie.
Despre aia manuala de la chicco nu stiu ca eu am de la avent, stiu ca uneori mai au piese de rezerva una sau doua in plus.
Violeta bafta la examen.
Truli ms mult. Mai speram sa se intoarca bebe cum trebuie sa nu ajungi la cezariana. Eu zic ca mai are destul timp sa se intoarca.
-------------------------------------------------------------------
Mada mami de Arianna Raisa si acum cu Amira Maya
AMR 4 saptamani
vias spune:
...am venit de la masa...ma simt mai bine...
DiaFilipas - pampersi poti cumpara new born, intre 2-5 Kg sau 3-6 Kg...se gasesc ambele variante..
Crema de fundulet, eu am cumparat de la nivea......am auzit ca este buna...si am cumparat
Cami 33s+, cu Timeea Cristina
pustai
mariana_1976 spune:
Tecky, eu am pompa Medela si am fost multumita, desi nu e chiar usor, fiindca eu mereu sunt plina de lapte si am sanii ca niste pietroaie in primele saptamini...
Poti scrie si la "Parintii intreaba" aici pe DC.Cred ca veri primi multe raspunsuri.
Mada adevarat ai grait. Eu sunt foarte de acord cu tot ce ai scris fiindca am avut prima fetita destul de mofturoasa si chiar acum, la 10 ani, nu s-a dezvatat complet, desi fratiorul mai mic care a crescut tot cu noi in aceeasi familie maninca orice ii dai fara sa comenteze si accepta sa guste feluri noi fara prejudecati.Fetita mai mica tot pretentioasa este, daca nu are jucarii la masa sau carti sa le rasfoiasca, tine gura inclestata si intoarce mereu capul dupa orice altceva. Asa ca, fetitele probabil seamana cu mine (si eu le faceam zile fripte alor mei), iar baieteii cu sotul.
Ai incercat vreodata sa-i dai orez fiert in lapte si sa adaugi iaurt + bucatele mici de fructe? Sau perisoare cu sos dulce de rosii + morcovi sote in care ai pus ceva zahar? Tu stii ca suedezii maninca garnitura la friptura un gem de merisor(lingonberry)? LOL Suna probabil foarte ciudat, dar aici ne-au zis ca putem incerca diferite combinatii daca copiii nu maninca bine. Ai mei sunt morti dupa clatite in care pun fructe de padure, nu dulceata.De asemenea le plac budincutele de casa de brinza, de peste, de cartofi...Oare legumele mai dulci cum ar fi morcovul si mazarea nu i-or place?
Flo80 eu zic ca din cind in cind nu e foarte grav daca ii dai si ceva de la MacDonald. Eu am mincat 1 saptamina intreaga la respectivul "restaurant" fiindca eram gravi intr-o tara in care nu suportam mirodeniile, simteam ca imi ia foc gura, nu alta, cind ma atingeam de mincarurile locale.De asemenea, intr-o tara islamica am mincat cel mai bun sandwich de paine arabeasca, cu pui la gratar si salata de varza, rosii+ ceapa, astea tot de la McDo. Acolo era un MacDonald la fiecare colt de strada si populatia respectiva sufera mult mai putin de boli cardio-vasculare decit aici in nord unde se maninca mult mai sanatos. Noi mergem cu copiii la MacDonald de 2-3 ori pe an si sa stii ca suntem o familie de slabanogi, eu la 165 am avut tot 45 de kg dupa 4 nasteri
Vicky astia zic sa le dam la copilasi grasimi saturate cit mai multe, in nici un caz smintina, dar eu nu stiu ce fel de smintina aveti voi acolo.(o fi din aia vegetala? )Uleiurile de masline tot asa sunt indicate, dar NU UNT, ci margarina, care contine grasimi vegetale.Eu i-am intrebat "bine, bine, da' magarina e plina de E-uri, nu?". Raspunsul a fost ca toate acele E-uri din margarina de aici sunt facute din produse naturale!! Asa ca sunt cam in ceata cit de diferite chestii se spun in tari diferite!
Narcisa cu trecerea anilor mie mi se pare ca Romania s-a schimbat foarte mult si parca nu mai simt ca o recunosc...Da' in orice caz, mi-e o pofta de merdenele, de covrigi, de muschi tiganesc, cas( brinza numita asa) si de fructele si legumele care nu erau transportate de la zeci de mii de kilometri ca sa-mi ajunga pe masa.Apropo, stii ca aici in supermarketuri gen Spar vad adesea struguri si mere importate din Brazilia?
Biri parca la voi se incepea diversificarea cu cereale? Ce fel de cereale sunt? (ca aici astia ne lasa sa "bagam" doar de la 5 luni in sus si de preferinta, din acelea fara gluten ca porumb, orez...)
Nati iti tin pumnii sa ai rezultate bune la RMN!
Danangie sa stii ca si eu am un fel de insomnie, parca am ceas interior: ma scol pe la 5 dimineata (culcata la orele 23)si dupa aia nu mai am somn, oricit as incerca. Seara fac plimbari lungi cu caruciorul dublu, stam afara destul de mult si dupa amiaza, dar...tot nu ajuta.
Feletele din strainatate la voi se gasesc gutui? Ca aici nema!
Mariana 35+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda
Kimmy spune:
Tecky de obicei sunt recipiente in care se stocheaza laptele matern,si poate ca piesele de rezerva sunt capacele pentru recipientele astea.
Scutece si eu tot varianta new-born o sa cumpar,doar un pachet,dupa aceea trec la urmatoarea marime.
Pentru poponet si eu am tot de la nivea,contine si oxid de zinc si e tare consistenta.Mie mi se pare foarte buna.Acu sa vedem cum se intelege bebe cu el.
Nici sutiene de alaptat nu am luat inca,pentru ca habar n-am ce marime sa fie.O sa iau doar unul asa sa am la spital,si dupa aceea mai vedem noi.
Am facut papitza bunaaa,ca deja tremuram de foame si vroiam neaparat ceva tocana...asa mi-era de poftaaa,asa ca am facut de legume.Yam-yam
Trebuie sa fac si eu putina curatenie,ca zilele urmatoare o sa fiu plecata din oras,si-n weekend o sa am musafiri,asa ca ramane sa fac azi cat de mult pot.De fapt tocmai am bagat o geana si nici nu am multe...de spalat nu am,trebuie doar sa aspir,sterg pe jos,sterg praf,si din astea de rutina...asa ca nu e stres
Kimmy36+Timeea Kristina AMR 4 saptamani
MissJJ spune:
Mariana nici eu nu am vazut gutui aici, in supermarket ma refer poate or fi pe la pietele turcesti sau ceva da la supermarket nu am gasit.
Legat de copii mofturosi oare o fi si genetica chestia asta? Ca eu practic am crescut cu aer ai mei saracii i-am terorizat pana la 21 de ani cand am plecat de acasa cu mancarea. Saraca mama.
Aici tot de la 6 luni si cereale orez cu astea zice sa incepi si apoi piurerui de fructe si legume mai intai simple si apoi amestecate pt gusturi noi.
Si aici se papa un fel de piure de mere langa carnitza de porc sau se umple cu caise si condimente, astea chiar nu le-am incercat. Faza cu orezul cu lapte am sa incerc orez am mai incercat si nu ii place pilaf sau cu legume ma refer. Morcov si mazare mai gusta de la noi sau din ciorbitza da nu se omoara i-am dat si asa proaspat betigase morcovul da nu i-a placut. Cartofii piure nu ii vrea la cuptor nu ii plac singurul stil a fost aia noi fierti intai si apoi caliti cu ceva unt si ceapa verde si condimente.
Asa e ca difera f tare de la tara la tara aici de ex zice in retetele de bebelusi sa prajesti in unt sau ulei de masline, da multe retete contin unt. Capsuni iti da voie de la inceput sa ii dai dar cu grija in caz ca e alergic copilul, de regula zice ca daca in familie nu sunt alergii ar trebui sa fie si pt bebe ok. La sandvisuri zice sa folosesti margarina da sa fie fara sare. Si smantana folosesc la retetele de bebe dar ei au aici una cream care de fapt e dulceaga asa si se poate folosi si batuta pt dulciuri gen frisca dar este si creme fraiche care se aseamana cu smantana noastra din ro adik acrisoara asa. na cate bordeie atatea obiceiuri.
Si noi mai mergem la mc donalds kfc si etc nu toata ziua da nici de genul niciodata uneori suntem in oras si ne e pofta sau ne e foame si numai asta e prin jur eu zic ca atata timp cat nu facem excese e ok.
Ms mult de idei.
Gata fugim la nani ca e ora de nanitz revenim mai pe dupa amiaza.
-------------------------------------------------------------------
Mada mami de Arianna Raisa si acum cu Amira Maya
AMR 4 saptamani
mcoca spune:
MAriana, MAda, adevarati graiti cu obiceiurile :).
So, este vorba de unt adevarat si smantana adevarata. Si ei zic ca astia dau corpului acizi grasi esentiali, si deci nu mai e nevoie sa-i dai copilului lapte special de copil dupa varsta de un an. Margarina este paria societatii din cauza nu stiu carui lant de grasimi care nu e bun :)). Oricum si eu am citit atat de multe lucruri rele despre margarina ca nu am mai pus in gura de mai bine de 10 ani. O prietena a facut o teza de doctorat despre toxicitatea margarinelor, deci nu e chiar poveste.
Vicky 36+ si Maya
AMR +3 saptamani
Bebele casei