Mamici de (pepenasi de) iulie-august 2008 (76)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns estrella80 spune:

Hello!

Am revenit si eu dupa o abesnta de cateva zile. Mai am de recuperat din urma... dar tin eu pasul cu voi.

Noi suntem bine, ma bucur sa aud ca si voi sunteti ok!Vad ca deja mai toate fetele s-au apucat daca nu chiar au definitivat lista pt spital, eu una recunosc ca mai am destul de multe de cumparat. Pt bebelina nu prea mai imi trebuie decat accesorii si bineinteles caruciorul.Hainutze i-am luat tot ce am considerat eu ca e necesar, patut am luat.... etc.
Cred ca am mai pus intrebarea anterior, dar o sa o mai pun inca o data poate stie vreuna din fete sa imi raspunda.
Aveti vreuna din voi patut de la Graco?? Ma intereseaza ca sa stiu daca ati gasit lenjerie de pat pe dimensiunile patutului!

De asemenea mai am o intrebare, pt fetele care sunt din Bucuresti. In Carrefour Feeria ati fost vreuna din voi recent?Se deschide un magazin Prenatal si as fi vrut sa stiu daca a avut loc sau nu deschiderea.

Va puup pe toate!

Am uitat sa va spun ca ma bucur pt fetele care deja au intrat in concediu. Alta viata, nu?
Imi pare rau pt Camy.... dar cred ca stie ea cum sa se descurce!

Va urez o zi buna!

30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Neata gravidute
Hai sa va zic ce am mancat aseara, in caz ca sunteti in pana de idei: salata de fasole verde. Se fierb pastaile de fasole, se adauga ulei, otet, sare dupa gust si usturoi pisat si gata. Acuma nu mai stiu ce sa fac diseara, dar mi-or venii mie idei intre timp...

Didi 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Cristina stiu, faza e ca na te simti aiurea stii cand multe mamici in jurul tau par sa le faca pe toate asa perfect alaptat pana la nu stiu cati ani copii mananca de toate si cum trebuie si fac si la olitza si la toaleta si etc. De asta zic ne dam cu parerea si vorbim din experienta noastra dar eu am incercat mereu sa nu zic ca vaii numai asa cum fac eu e bine sau numai metoda asta de educatie e buna ca poate alte mamici se vor simti prost ca la ele nu e asa perfect ca la carte sau ca la alte mamici. Nu compar fata mea cu nimeni, ca stiu ca nu e bine si nici pe mine nu ma compar dar exista tendinta sa te simti uneori complexata, stii? Eu mereu am incercat sa fiu open minded si sa incerc sa invat de la fiecare mamica cate ceva.
Dia pampersi eu am luat chiar marimea nr 1 de nou nascuti adik de la 2 la 5 kg, cand bebe o sa inceapa sa mai puna ceva carnitza pe el o sa trecem la alta masura in fct de cate kg are, in medie bebeii se nasc in jur de 3 kg si ceva, in medie, deci pt primele zile astea de nou nascut o sa fie ok, ia si tu ce marca crezi ca e mai buna si pe urma ai sa vezi cu ce va impacati voi mai bine, de ex noi la Ari nu ne-am impacat bine cu alea newborn de la pampers cu toate ca zic ei ca sunt super absorbante si etc la fata nu stiu cum da mereu se pata curgea pe laterale etc asa ca am incercat marca de supermarket si ne-am impacat bine apoi am mai testa si huggies care nu m-am impacat deloc cu ei si tot tesco am folosit pana acuma la marimea nr 4-5 cand a trebuit sa trecem la pampers active ca sunt mai buni pt noi si nu ne mai trezim cu "scurgeri" neplacute.
Aici ei zic trei body, trei sleepsuit adik din alea cu totul cu, capse de sus pana jos.
Daca ii dai sleepsuit pe deasupra body cu maneca scurta, dar depinde de cat de cald e in ro, de ex aici nu e asa cald, daca e f f cald merge si un body cu maneca lunga si o pereche de pantalonasi cu tot cu talpitze sau numai body si invelit usor intr-o paturitza subtire.
Eu de ex iau body cu maneca scurta si sleepsuit asa am tinut-o si pe Ari primele zile daca iei body cu maneca lunga atunci peste ii dai ori salopetzica ori pantalonasi cu tot cu talpitze. Adik asa procedez eu.
La anticolici si crema nu stiu ce sa iti recomand ca nu stiu care sunt mai bune din cele existente in ro.

-------------------------------------------------------------------
Mada mami de Arianna Raisa si acum cu Amira Maya
AMR 4 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela82 spune:

Mada esti o dragutza ca intotdeauna. Ai dreptate in legatura cu comparatiile intre bebei. De ex sora mea are baietel de 2 ani si a inceput sa mearga si sa vorbeasca mai tarziu decat alti copii, ori ca a fost el mai puturos ori poate nu a stiut ea cum sa-l invete. Oricum important este ca merge si vorbeste , pana la urma si ca e un copil sanatos. O sa pun poze cu el pe picasa sa vedeti ce mandrete de baietzel avem, primul nepot in familie.

Dia eu am luat pampersi mini 3-6kg (new baby), crema ptr fundulet bephantene, body-uri am luat si si iar de schimburi nici eu nu sunt sigura cate sa pun in bagaj.

36+ AMR 3+
ANDREEA PAULA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Mada, nu ar trebui sa te simti complexata, cred ca aici gresim fiecare , ca ne simtim complexati de cei din jur si ne lasam influentati de ce zic ceilalti. Pentru mine esti o mamica super , iar Ari incet incet le va face pe toate...Asta e, teoria nu se impaca cu practica. eu zic ca esti o mamica super pentru Ari, iar mai tarziu te va aprecia pentru asta.

Cristina 29+ ,cu Mihai Daniel
" Fii devotat lucrurilor marunte, caci in ele sta puterea ta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Estrella, magazin Prenatal??? Ma intereseaza si pe mine...
Am si eu o curiozitate... au aparut 2 noi albume pe picasa...unul denumit "Corina" si unul nu este deloc denumit...ale cui sunt???

Cristina 29+ ,cu Mihai Daniel
" Fii devotat lucrurilor marunte, caci in ele sta puterea ta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela82 spune:

Mada chiar vroiam sa te intreb la ce spui tu sleepsuit, la salopetele alea cu totul, nu?

36+ AMR 3+
ANDREEA PAULA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Gabriela ms mult. Asa e e imp ca e sanatos si eu la Ari la fel is multumita ca e plina de energie nu e bolnavioara e ok alearga se joaca incepe sa vorbeasca si si ea a mers mai tarziu decat verisoarele ei dar imp e ca e ok merge se dezvolta bine. Mai greu cu papa as vrea sa o invat sa pape cum trebuie da na sper sa reusim si asta.
Legat de cate schimburi sa iei si de care depinde mult de spital de politica si de temperaturi normal, mai ales ca am auzit ca in ro vara ii tin si numai in pampers si in scutec din ala inveliti. Acuma nu stiu doar mamicile din ro care au nascut la caelasi spital sa va poata zice ce politica e.
Cristina ms mult de tot.
Da chiar nici eu nu stiu a cui e albumul ala corina... A mai intrebat si Sun o data.
Sleepsuit e www.mothercare.com/gp/product/B00113AJ5G/sr=1-3/qid=1212484739/ref=sr_1_3/202-1525516-1283058?ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=44484031&mcb=core" target="_blank">asta. Nu stiu cum ii zice in ro de aia eu zic sleepsuit ca asa se cheama aici si nu stiu cum ii zice in ro.
Eu la fata la inceput numai asa am tinut-o ca era mai usor de schimbat ca ba se uda la gatutza de la saliva ba la manecutze ca le baga in guritza abia dupa ce a mai pus carnitza pe ea am trecut la hainutze mai de moda asa, dupa vreo luna jumate sa zic.
-------------------------------------------------------------------
Mada mami de Arianna Raisa si acum cu Amira Maya
AMR 4 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Buna fetele,

Am citit tot, da' nush ce sa raspund....

Sunt prin zona, plina de trebi dar mai arunc un ochi.

Pup si o zi faina sa aveti!

SUN 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Mada nu mai da cu pietre in mine :). Sunt 100% de acord cu ce spui tu, dar eu cred ca totusi trebuie sa ii faci program de mese regulate si normale chiar daca el nu mananca (si aici nu era vorba de tine) nu il poti tine cu iaurturi si biscuiti pentru ca numaia sa vrea el, sorry. Cum spui, una e teoria si alta practica:)), dar eu sunt sigura ca reusim cu perseverenta (si tu ai reusit de fapt, dar nu la 100% cum ai vrea tu).

Vicky 36+ si Maya
AMR +3 saptamani

Bebele casei

Mergi la inceput