Mamici de (pepenasi de) iulie-august 2008 (76)
Raspunsuri - Pagina 5
anaxena spune:
quote:
Originally posted by bujo
Prezenta cu cafeluta.
Narci nu merge cu masaj ca am incercat, ma dor incheieturile de la degete si nu prea am cum sa le rezolv cu masaj. Filip e bine mersi si o pocneste pe ma-sa. Mi-a dat una azi noapte la coaste ca aproape mi-au dat lacrimile.
Anaxeno unde esti? Stii ce-am visat aseara? Ca nasteai exact in ziua cand implineai 38 sapt. Cand sa fie asta? Oare vineri?
bujo 33+ cu Filip
album de nunta
bb stuff
burtik
mini Bujo
da, exact vineri fac 38 sapt!!!nu m-ar mira sa nasc atunci...
Ana-Maria37+ am schimbat prefixul!!
am oMARIA!!!AMR 18 zile
numaratoarea inversa a inceput
proiectul bebe pink
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x5bzzp_maria_lifestyle" target="_blank">filmuletze bebe 20s+33s new de new!!
danangie spune:
MARIANA la mine se gasesc gutui. Dar pana le-am gasit a trecut ceva timp. Eu rareori adorm la 23,00. Mereu dupa 12 noaptea.
Am inceput sa-mi fac bagajul. Ce emotii...
mult asteptat
dana81 spune:
buna ziua!!!
De dimineta tot intru sa va citesc si apoi fuga la treaba, acum am terminat curatenia, ce obositor..ma duc fuguta la un dus si apoi iar leneveala!!!
Mie nu mi-au crescut sanii asa tare, de la -2 la -1 ca eu sufar de platfus de cand ma stiu...tare mi-e teama ca nu am sa am cu ce sa alaptez...
ma tot chinui sa mi fac si eu bagajul pt spital, dar toata lumea de pe aici, adik mamicile care au mai nscut in acelasi loc, imi spun ca nu ma lasa cu aia, cu aialalta, daca ar fi sa ma iau dupa tot ce aud, nu mi tb decat papuci, pampersi vata, spray cu propolis si mult curaj...
Asa ca nu prea imi vine sa ma apuc de nik...
Ma duc la dushuletz...mai vb
31 si CLARA ANDREEA
ankalaura spune:
Hello
> am fost cu Eliza la oftalmolog. Nu avem nevoie de ochelari. Bineinteles ca s-a apucat de plans... ca ea VREA ochelari...
> maine mergem la analize - pentru mine. Sper sa fie ultimele.
> ziceati voi de babe care isi dau cu parerea... Pai stiti de ce nu povesteam si eu? Ca la serviciu n-am de-astea, dar a fost suficient sa stau acasa ieri si azi.... ca deja am vreo 5 exemple!
BOTI - chiar ca abia asteptam pozicile!
MADA - cred ca nu exista vreo reteta ca sa dezveti copilul de borcanele si laptic. La noi a fost usor. Lapte de vaca i-am dat de la un an si nu apucase sa fie foarte dependenta de cel praf (sau "independenta"....), iar borcanele i-am dat oarecum ocazional, cand chiar nu puteam sa ii pregatesc eu ceva. De la fix un an i-am dat si mancare de-a noastra. I-a placut din prima. Vara-mea i-a dat borcanele celei mici pana la 2 ani si s-a chinuit cumplit sa scape de ele.
Asa ca ... rabdare si gata. Da-i copilului ce ii place sa manance si basta. Cu biscuitii am avut si noi probleme mari.
Cu spune si BIRI - cred ca si la noi a contribuit foarte mult gradinita (adica incepand cu un an, s-a descurcat singura cu mancatul si a functionat.)
KIMMY - eu ma regasesc in listuta ta... data trecuta m-am dus cu ditamai valiza, acuma nu nene... Trei lulele doua surcele. Nu mai car, caci car degeaba. Daca am nevoie de ceva, aduce sotul si gata.
Fetele din Ro - ce absorbante luati? Eu am intrebat la un Helpnet langa mine, si a facut farmacista ochii cat cepele...
Cu PAPICA - prefer sa ma abtin de la comentarii, si doresc tuturor sa aiba copii care sa manance ce trebuie. Fie-mea a "colaborat" destul de bine la mancarica, dar avem multi cunoscuti care s-au luptat cumplit cu mancarea, si erau in stare sa dea orice copilului, numai sa manance. Iar din ce intra in gura copilului, jumatate ajunsesera sa fie suplimente alimentare! Cand poti, ii gatesti. Cand nu poti, ii dai borcanele. Pe care fie-mea era de cateva luni, ma gandeam ce aiurea sunt unii parinti ca dau copiilor cremvusti. Ei bine, acuma, mananca fie-mea la cremvusti de rupe. Sigur, pe la 2 ani nu ii dadeam, dar nici multe alte variante de papa nu aveam.
In fine, subiectul este delicat dar repet, imi doresc teribil ca toti bebeii nostri sa manance "ceas" si ce trebuie...
NARCI - am inscris-o pe Eliza la o gradi foarte aproape de noi. E la 100 de m distanta de bloc. E cu program scurt, dar asa am preferat eu.
Reversul gradinitei > nu prea am idee ce se intampla acolo, in sensul ca nu stiu precis ce si cat mananca, cand, daca si ce fel face kk, cum si cat doarme.... Sunt chestii care o sa va obsedeze rapid De-asta am preferat acuma program scurt, ca sa recuperez
NATI - te cred ca ai emotii Tinem pumnii sa fie totul la timp si in regula. Oricum, sper sa nu dispari iar, cum iti e obiceiul....
DANA - cam nasol cu insomniile tale. Dar eu cred ca o sa ai un BB linistit, care o sa te lase sa te odihnesti dupa.
CRIS - tu chiar esti norocoasa. Eu am dormit bine doar la inceput. Mai nou, ma foiesc juma' de noapte. Dar asta e. Credeam ca perna asta de gravida e o aiureala, dar de cand o am, parca dorm putintel mai bine...
ANNA - ce traseu lung! Eu nu pot nene... Sau, trebuie sa am o strategie... ca in doua ore maxim am nevoie la baie, plus ca obosesc de nu se poate, acuma e si cald.... Eliza, mititica, merge si ea dupa mine, mai duce si ea cate ceva...
CAMY - ce e aia camasa de alaptat si camasa normala la tine? Nici eu nu am camasa, adica am una luata cand am nascut-o pe ELiza, dar nu are suficienti nasturi - la vremea aia se gaseau mult mai putine chestii ca acum. Nu m-am dus sa vad acuma, dar o sa imi iau camasa cu cei mai multi nasturi
Pentru BB - langa noi s-a deschis un magazin tare misto cu hainute de bebei. Nu sunt nici cele mai scumpe, nici cele mai ieftine, dar sunt foarte faine calitativ si deosebite ca modele. Eu i-am luat Elizei o palarie de soare. Pentru BB nu am luat ca avem destule (sper!).
CRIS - eu am luat si port sutiene speciale de vreo 4 luni (speciale, adica, vorba Danei, de "gravidanza" si de alaptat). Sanii mai cresc, sigur, dar cel mai mult cresc dupa nastere, in primele cateva zile, cand nu cred ca te vei duce la plimbare. Plus ca sanii vor fi cumplit de sensibili, dincolo de faptul ca vor fi IMENSI! Sutienele pe care le am eu sunt "extensibile" adica se intind pana la cupa E.
Eu citeam ca sanii cresc atunci cand "n-ai". Cand "ai", cresc mult mai putin. Eu sunt din categoria "n-am" (port "aproape" B) iar acuma abia mai am loc in D. Colega mea care e gravidoase poarta de obicei C, si acuma sta tot in D.
TECK - ce piese nu stii sa folosesti? Eu am luat-o pe
asta
CAPRI - citeam si eu ieri, la avizierul gradinitei, ca pe 5 e liber. Noroc ca sunt deja acasa. Uite de-aia ma enervez eu pe sistemul de stat. Daca n-ai un program flexibil sau cat de cat fix, ai incurcat-o. De-aia zic ca e o tampenie, daca n-ai bunici pe aproape, esti aproape obligat sa duci copilul la o gradi privata. Altfel cine imi tine mie copilul pana la 7? Ce fac cu el in vacante si de summituri, nato-uri, si alte traznai pentru care se ia liber???
Sa va zic discutie azi in tramvai, una povestea
" Am fost la interviu, si auzi, ea vroia sa imi dea 8 milioane, dar sa ii spal, sa ii calc.... Pai eu doar supraveghez copilul. Ea mi-a zis ca s-a mai prezentat cineva la interviu, si va alege pe una din noi. Iti zic eu, nu o sa aleaga pe nimeni, ca nimeni nu ii vine la banii astia sa ii si spele sa ii si calce."
Ma duc sa ne mai echipam o data... Mergem la Sanador cu Eliza. daca reusesc sa o duc si la dermatolog saptamana asta... sunt mareata!!!
Anca mami de Eliza si 35+ cu Ligia Stefania
flo1980 spune:
Buna fetele!
Mada, Bujo, mcoca, Biribu multumesc pentru raspunsuri!
Teoria e una practica alta.....
Alex a mancat bine de cum am inceput diversificarea dar pe parcurs s-a schimbat.
Masa cu fructe a ramas la pranz pentru ca el se trezea la 9.30 dimin si automat prima masa era de lapte. Gustarea cu fructe era initial la 10 dimin. dar cum el si-a schimbat programul....
In fine am inceput munca cand a implinit 2 ani si cum stiam ca masa consistenta (cu legume si carnita) e cu figuri, am mutat-o la 17, dupa ce-si facea el somnul de 3 ore ca sa-i dau eu. A stat cu soacra, cu mama, cu sotul....
Azi, la pranz i-am dat ciorbitza de legume cu smantana si a mancat dar, de multe ori nu vrea pur si simplu.
De Mc Donalds stie de la noi....mai mergeam si cerea si el si gustand o data de doua ori s-a invatat, insa nu se intampla des.
Si mie mi-ar placea sa-l vad mancand ca un copil normal dar....nici varsand sau plangand nu-mi permite starea de spirit de multe ori sa suport.
Si eu ii faceam mamei figuri la masa, poate seamana cu mine.
Vad copii de varsta lui sau si mai mici care tin copanelul de pui in mana si mananca...al meu nu face asta.
Biscuiti nu ii dau asa toata ziua si de orice fel...masa de seara este un iaurt si biscuiti, iar covrigeii nu sunt din aia brezel....
Poate la gradinita va vedea copii mancand si va face si el la fel. Mai degraba e alimentat mai corect cu mine decat cu soacra sau mama, sau cumnata care-i da ce vrea el si aiurea la ore nepotrivite
Alex are ore fixe de masa, intotdeauna i le-am respectat, asta nu e o problema.
Sunt pe aproape....
Flory mami de Alex si 35+ cu
AMR 5 saptamani
bebe 2
pozele mele
Irda spune:
Salutare, fetele!
Hai ca ne-am mai dezmeticit si noi!
De intrat sa citesc am mai citit, dar n-am mai reusit sa si raspund.....mereu intervenea cate veca!
Imi pare tare rau de Mona ca nu a scapat de probleme.....si eu am noduli de la injectii, dar in afara ca dor ca naiba si nu-l suport pe al meu cu mana pe fund, n-am alte probleme cu ei....or sa se duca in timp....sper!
Multa sanatate Mona!
Antonia e cuminte si mancacioasa.....avem probleme doar la baie...ca urla de cand o bag in apa si pana o scot....cred ca a ramas bietul copil cu sechele de la amaratele alea de asistente de la copii din maternitate!
Abia ieri n-a mai plans cand am spalat-o doar la fund la chiuveta dupa ce facuse ceva mai ..."consistent", dar la baiee.....
Sper sa inceapa sa se simta si ea bine la baie...ca eu rabdare si miscari blande am!
In legatura cu bagajul de spital:
mie nu mi-au folosit absorbantele.....am incercat sa-mi pun unul si ma ustura ingrozitor (Always sensitive...de-ala bumbacos nu de plastic), asa ca am facut rost de pansamente sterile si mi-am facut eu singura tampoane de-alea de care-ti dau la spital sa"respire" pielea si au fost ok!
-vata...am luat de la Sensiblu si era deja portionata....nu-i un impediment, dar uneori mi-ar fi folosit sa nu fie deja...impartita pe bucati ...ne-am descurcat cu ea asa si cu fasele alea sterile!
Mi-a mai fost de folos o foarfeca...cu care taiam bucatile de tifon sterile ca ale mele erau mai mari decat imi trebuiau.
Manusi pentru bebe.....eu le consider indispensabile....au bebeii astia niste gherutzeeee.....si numai pe fatza le tin ...
Eu nu i-am pus manusi in bagaj si a trebuit sa-i pun in schimb o pereche de sosete....ca se facuse toata numa zgarieturi. Pana la urma am "capatat" o pereche de manusi de la o colega de salon
Acum acasa numai cu manusi sta....desi i-am mai taiat ce-am putut din ele, dar tot se zgarie!
De imbracat....de obicei 1 schimb pe zi si sa aveti la voi si cu maneca scurta si lunga.
La noi era suuuuper cald in maternitate, de-am tinut-o la maneca scurta desi era prematur.......ma luam dupa culoarea extremitatilor....daca erau roz era ok, daca virau spre vanat ii mai puneam ceva pe ea!
A fost asa de cald in maternitate ca de cand suntem acasa eu stau imbracata numai cu maneca lunga...(plovar) ca-s dereglata rau cu temperatura Sper sa ma dreg in timp
In rest suntem bine....bambina creste ca din apa...deja "atarna" mai greu...nu stiu cat ca n-am reusit sa luam baterii la cantarul de bebe (sunt unele mai speciale).
Eu ma refac super repede....se duce cam 1 kg pe saptamana....
Oricum nu mai vreu sa ajung la 40 de kg ca nu-mi placea cum arat....ascutita ca "lupta de clasa"....cu toate oasele "la vedere"....asa ca teoretic mai am doar vreo 3 kile in plus fata de greutatea la care vreau sa ajung......adica un 43-42 de kile!
Burta s-a dus...au mai ramas coapsele si fundul super celu, dar le dregem si pe-astea in timp!
Fetele mele...dormiti cat mai puteti (Cele care puteti), mai ales cele cu 2 copilasi....eu sunt super obosita, dar fericita cu 2 printese sanatoase langa mine!
De iesit afara n-am iesit inca...nu m-am simtit in stare si nici Antonia n-are vaccinul facut asa ca nici pana la supermarchet n-am dat o fuga desi e langa casa!
O sa fie interesant cand voi iesi cu amandoua!
Il trimit pe-asta si mai scriu!
Pupicei
Irda
cu Daria 13 iulie 2005 si bebe Antonia 23 mai 2008
Poze Daria
Caprioara spune:
Anka, deci vazusi si tu afis la gradi de langa tine . Ba, da parca anul trecut nu imi amintesc sa fi fost 5 iunie liber la cadrele didactice?!? La scoli cum o fi? Nici ei nu fac ore?
Mai, bine ca nu are nevoie fata de ochelari, chiar daca plange ea putin acuma.
Io am dormit vreo ora juma azi dimineata de la 10:30, si parca mi-am mai revenit un pic. Apoi am bagat mare cu invatatul, insa acum iar mi-e somn si nu-mi mai permit sa dorm ca trebe sa termin norma de invatat pe azi pana la 5 juma cand plec sa iau cupilu de la gradi.
Am tras cu ochiul si la voi. Despre discutiile astea cu mancarea, he-heee, mare nebuneala este... Io va dau doar un exemplu: Matei nu voia lapte deloc, pana i-am luat Parmalat Prima crestere, care are un gust mai altfel, e cu vanilie. Dar asta e pentru 1-3 ani, si noi nici acum la 6 ani si aproape juma nu am mai scapat de el. Nu vrea domle sa bea altul, zice ca-i vine sa vomite . Si decat sa nu bea deloc am preferat sa-i dau in continuare de asta. Sa nu dati cu rosii ca-s o mama rea, daaaa?
Fug la invatat, ca daca mai stau pe aici nu mai termin la timp...
pup you all,
Caprioara, mami de Matei (07.01.2002) si in asteptare de Ilinca 34+
AMR 6 saptamani
"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud
ankalaura spune:
DIA >
1. Pampers new born (eu nu am fost foarte fericita cu MARCA Pampers in Ro, dar nu stiu cine altii au marimea asta. O sa ma duc sa vad). Sfat - nu faceti depozit de pampers. E suficient sa luati din timp urmatorul pachet. Cantitatea consumata la inceput > la noi a fost intre 5 si 10 pampersi in 24 de ore.
2. Eu nu iau la spital decat 2 straturi. E posibil ca in prima zi sa ne tina BB in scutec de-al lor. Depinde de spital. Daca mai am nevoie de schimburi, imi aduce sotul. Prosopele insa, voi lua vreo 3. In primele 2-3 zile BB nu prea da laptic afara. Mama nu are chiar asa de mult incat sa curga pe afara, BB nu prea stie sa suga, nici nu ragaie suficient, mananca putin...
Eu voi lua un costum cu totul, adica si cu manusi cu tot. Este din bumbac subtire (adica nu din ala catifelat). Daca o sa fie rece, ii mai pun un body pe dedesubt.
VICKY spune drept ca BB are nevoie de putina infofoleala la inceput, pana cand se regleaza si el la mediul exterior. Acuma, depinde de mai multe chestiuni, dar cei mai multi BBi au manutele gheata in primele zile. La fel si piciorusele.
4. Anti-colici - va trebui sa intrebi pediatrul. Eu nu stiu daca o sa ii dau. Adica, sper sa nu ii dau. Elizei i-am dat Baby Calm si nu a fost bun de nimic. Mai tarziu i-am dat Debridat, era singurul la care reactiona, si, drept urmare, ne-am ales cu o constipatie vesnica. De-aia ziceam mai devreme de problemele gradi-kk.... Trebuie sa am mare grija ce si cat ii dau sa manance, ca sa nu se constipe.
Multi recomanda ceaiul de kimen/anason/fenicul. Daca e sa iau ceva, iau plantele astea de la Plafar.
Crema de poponeata - noi am preferat Nivea cu oxid de zinc. Nu am folosit prea mult. Doar cand se irita - rar - si nu dupa fiecare scutec schimbat, cum recomanda unii.
Pentru ca nu am consumat-o, ne-a servit Eliza o surpriza pe la 3 ani, cand si-a dat cu crema aia pe toata fata, de zici ca avea masca si alta nu Abia am curatat-o...
DIDI - miam miam Si eu sunt in pana de idei. Diseara creds ca fac o salata la care o sa va dau si voua reteta (am si pozat-o in etape, data trecuta cand am facut-o). E cu salata de vinete, ardei, branza, cascaval, ceapa, maioneza.... Tot secretul consta in ordinea ingredientelor, se face asa, cam ca un tort si se portioneaza in felii.... e super de super, si racoroasa...
Fetele din Franta - cum se face dom'le TABOULE-ul in Franta?, ca nu reusesc deloc sa gasesc reteta corecta!!! Am gasit numai cea originala, arabeasca - mie nu imi place, are prea mult patrunjel.
MADA - esti funny Eu, la sleepsuit ii zic PIJAMA
Asa ii zic eu, dar in magazin se cheama salopeta sau body, sau depinde de cat e de inspirata persoana care face eticheta
TRULI - poate nu ajungeti la cezariana... Mai e timp de intors "regulamentar"
Bravo pentru parerile tale.
Cred ca, dincolo de ce ne propunem noi si ce reusim, este important sa fim pregatite pentru orice. Altfel ne vom trezi ca avem niste asteptari "supra-naturale" de la copilul nostru si nu e corect.
Acuma.... una e sa ii faci program de masa unui copil de 2 sau 3 ani (desi nici asta nu e usor), si alta e sa ii faci unui bebelus (iar asta e si mai greu... in caz ca va imaginati ca e simplu ) Suna bine ca nu trebuie sa ii dai sa suga decat la anumite intervale. Si daca el nu vrea? Ce faci? Il lasi sa planga pana se invineteste? Nu nene, poc tzatza in gura! Cam asa o sa se intample...
TECKY - bai ma faci sa scot cutia. Ce piese nu stii nene la ce folosesc? E o palnie mai mica. Aia? Aia nu o sa o folosesti Cica e reductoare, o pui in aia mare, da' din experienta cu Eliza (ca tot pompa de-asta am avut), iti spun ca e o tampenie.
Cum functioneaza ea:
- cand scoti laptele, transpiri de mori, mai ales la inceput, de durere
- palnia mare se lipeste de tine.
- daca ai pus si palnia mica, joaca una pe alta si te enervezi de nu mai poti.
Mai ai un suport de bibe in care infigi bibele
Mai e bibele, furtunelul.... Mai e si altceva??
Asta a mea nu are decat un bibe si nu are recipiente de stocare - de-alea cred ca voi lua separat.
XENA - ei nasti! Nu nasti deloc! O sa nasti atunci cand trebuie. Doar ca esti tu panicoasa si te lamentezi mult Nu vreau sa ma gandesc cum o sa faci cand o sa nasti De fapt... la cat de panicoasa esti, nu m-as mira sa nasti mai devreme, ca deh, creierul lucreaza Nu te mai panica atata, linisteste-te si tu, macar pe ultima suta de metri, si asteapta cu rabdare evenimentul...
DANA - ce faci cu spray-ul cu propolis??
Aaa, stiti ce o sa am NEAPARAT pe lista de cumparaturi? Galbenele. De la plafar. Si cred ca o sa imi pun si sotul sa imi aduca la spital in cate o sticla. Face minuni la epiziotomie. Ia si durerea si cicatrizeaza rapid.
IRDA - asa e, si cu Eliza am avut mari probleme la inceput, cu baia. Cred ca tantile alea in maternitate nu potriveau apa. Si acum are probleme cu "FRIGE"!
WOW - 1 kile pe saptamana??? De fapt, asa am "pierdut" si eu cu Eliza, la inceput... De-aia nici nu ma impacientez prea tare... Cu doua... o sa fie si mai rapid... sper...
GATAAAA - am fugit
Anca mami de Eliza si 35+ cu Ligia Stefania
Tecky spune:
Revin si eu dupa un somn de 2 ore,am inceput sa dorm mult in ultimul timp,exact ca la inceputul sarcinii.
Ankalaura nu merge sa vad poza cu pompa ta de san.A mea este cea tip seringa.Bafta maine la analize!Femeia din tramvai nu se multumeste cu 8 mil pt a supraveghea un copil,calca si spala dar ea stie ca sunt multe persoane care au si facultate si abia castiga 8 mil.Ce s-au inmultit pretentiile la toata lumea.
Irda ma bucur ca ti-ai revenit usor! Am citit cu atentie sfaturile tale in legatura cu tot ce e necesar de luat in spital,multumim!
Tecky 35 sapt Raluca Ana
AMR 5 sapt
dma2007 spune:
fetelor eu cred ca dupa ce nasc fac o escala la nr 9...ca deja sunt cu nervii la pamant
nu mai pot dormi deloc noaptea, e din ce in ce mai naspa...
azi am fost chiar stresata pt ca fetita mea nu a miscat... of Doamne de ce nu pot fi mai detasata?poate pt ca ne-am chinuit atat sa o avem si nu vreau sa i se intample ceva rau...
va innebunesc pe voi cu toate ale mele...poate voi sa ma intelegeti...ca altcineva nu are cine...
28s+! surpriza Andreea Maria
sper sa fie bine samburelul si sa creasca mare!!!!!!!
http://bd.lilypie.com/k1Xkp2.png