Fastrackids - e cineva care imi poate da un sfat?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mama_marutei spune:

Citat:
citat din mesajul lui ellis

Fetitza mea are un an si patru luni si as vrea sa stiu ce inseamna un program pentru picii de varsta ei? cat dureaza o lectie? am vazut pe site cate ceva...
ce sedii aveti, care ar fi mai aproape de dna. Ghica - Colentina?
mi-ar placea f mult sa primesc informatii despre activitatile astea cu picii...adresa de mail adelaalexandrescu@yahoo.com
Multumesc

Ellis,mami de ALESSIA MARIA (20.11.2007)

Buna Ellis,
Sediul cel mai aproape de D-na Ghica-Colentina este cel din Dorobanti.
Te poti inscrie la lectie demonstrativa si sa mergi impreuna cu fetita ta sa vezi exact ce fac copiii acolo.
Oricum, e bine s-o duci cat mai devreme la unul din programele lor, o sa-i fie mult mai usor cand va merge la gradinita. Ce fac la Fastrackids nu se compara cu socializarea din parc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Buna trainer,

As avea si eu cateva intrebari:
-programul este adresat doar copiilor pana la 8 ani? (am un baietel de 9 ani si ma intrebam daca exista ceva adaptat pentru varsta lor)
-as vrea s-o inscriu si eu pe fetita mea (a implinit 4 ani in martie). In grupa ei vor fi si copilasi de 7-8 ani sau exista subgrupe cu copilasi de varste foarte apropiate?
-daca se pierde o sedinta (din diferite motive) aceasta se poate recupera?
-ar putea asista la o lectie demostrativa pentru a-mi da seama daca este interesata de acest program?

Multumesc mult,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Pana iti raspunde trainerul, o sa iti spun eu cate ceva.
Orele pierdute se pot recupera, dar in anumite conditii (fiecare centru are regulile lui). In Lanariei, de ex, se pot recupera doar 2 lectii pe luna, la interval de 2 sapt de cand ai lipsit. Se anunta ca vrei sa recuperezi si te programeaza la o ora si data anume.

Sigur ca pot copiii participa la lectia demonstrativa. E si indicat sa nu inscrii copilul in necunostinta de cauza.

In general, grupele sunt omogene ca varsta, la modul 5-6 ani, dar pot exista si copii care se apropie de 5 ani sau au trecut putin de 6...In functie de cerere Nu cred insa ca intr-o grupa in care majoritatea copiilor au 8 ani sa fie vreunul de 4 ani...sau invers.

Fetita mea (6 ani) a fost la o lectie demonstrativa intr-o grupa in care cei mai multi copii erau de clasa a II-a (8 ani). Ea s-a simtit f bine, mult mai bine decat la lectia demonstrativa (de la alt sediu) in care nimerise intr-o grupa cu copii de 5-6 ani. Depinde deci de maturitatea fiecarui copil. In grupa de 5-6 ani fetita mea s-a simtit mai prost, fiindca erau copilasi mai mici care nu se puteau concentra si care faceau galagie, bruiau lectia etc.

Si o parere personala...cred ca FTK este mai mult o modalitate de a-#355;i petrece timpul, decat o forma temeinica de educatie (cel putin la noi). In sensul ca nu prea am vazut sa fie Altceva decat la gradinita. E distractiv pentru copii - copiii mei au iesit veseli de la lectii, spunand ca mai vor - deci e atractiv. Dar...cel putin din perspectiva cuiva care isi cantareste bine cheltuielile (de voie, de nevoie), cred ca mai util este sa petreaca copilul acele 2 ore in parc, cu copiii de varsta lui sau cu parintii, vizitand un muzeu, povestind, razand, glumind. Cu alte cuvinte, daca ai posibilitatea sa petreci tu, ca parinte, acele ore cu copilul tau...e de preferat. Practic, deviza FTK este ca iti pregatesc copilul pt viata. Multi parinti pot face asta si inca mult mai bine. Daca insa in orele acelea copilul ar sta la TV sau aiurea...nu stiu si il poate duce bona, o vecina, habar n-am acolo, atunci e ok. Depinde, deci ce asteptari ai.
Pot sa iti spun ca personalul din Lanariei este foarte prietenos, chiar se straduiesc sa faca ceva pt copilasi. pr nu e personalul, ci programul in sine!
La Tots cel putin...copiii trebuie sa stea cu ochii in ecranul ala cate 20 de minute (la unele lectii...20 de minute in continuu) ceea ce cred ca este cu totul exagerat. Limbajul folosit de statie este muuult superior unor copii de 2-3 ani. In fine, ar fi mai multe de zis. Cel mai bine e insa sa mergeti sa vedeti cu ochii vostri!
La sediul din Dem Teodorescu exsita de ex si o plasma pe care poti privi parti consistente din lectiile demo.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui matahut

Pana iti raspunde trainerul, o sa iti spun eu cate ceva.
Orele pierdute se pot recupera, dar in anumite conditii (fiecare centru are regulile lui). In Lanariei, de ex, se pot recupera doar 2 lectii pe luna, la interval de 2 sapt de cand ai lipsit. Se anunta ca vrei sa recuperezi si te programeaza la o ora si data anume.

Sigur ca pot copiii participa la lectia demonstrativa. E si indicat sa nu inscrii copilul in necunostinta de cauza.

In general, grupele sunt omogene ca varsta, la modul 5-6 ani, dar pot exista si copii care se apropie de 5 ani sau au trecut putin de 6...In functie de cerere Nu cred insa ca intr-o grupa in care majoritatea copiilor au 8 ani sa fie vreunul de 4 ani...sau invers.

Fetita mea (6 ani) a fost la o lectie demonstrativa intr-o grupa in care cei mai multi copii erau de clasa a II-a (8 ani). Ea s-a simtit f bine, mult mai bine decat la lectia demonstrativa (de la alt sediu) in care nimerise intr-o grupa cu copii de 5-6 ani. Depinde deci de maturitatea fiecarui copil. In grupa de 5-6 ani fetita mea s-a simtit mai prost, fiindca erau copilasi mai mici care nu se puteau concentra si care faceau galagie, bruiau lectia etc.

Si o parere personala...cred ca FTK este mai mult o modalitate de a-#355;i petrece timpul, decat o forma temeinica de educatie (cel putin la noi). In sensul ca nu prea am vazut sa fie Altceva decat la gradinita. E distractiv pentru copii - copiii mei au iesit veseli de la lectii, spunand ca mai vor - deci e atractiv. Dar...cel putin din perspectiva cuiva care isi cantareste bine cheltuielile (de voie, de nevoie), cred ca mai util este sa petreaca copilul acele 2 ore in parc, cu copiii de varsta lui sau cu parintii, vizitand un muzeu, povestind, razand, glumind. Cu alte cuvinte, daca ai posibilitatea sa petreci tu, ca parinte, acele ore cu copilul tau...e de preferat. Practic, deviza FTK este ca iti pregatesc copilul pt viata. Multi parinti pot face asta si inca mult mai bine. Daca insa in orele acelea copilul ar sta la TV sau aiurea...nu stiu si il poate duce bona, o vecina, habar n-am acolo, atunci e ok. Depinde, deci ce asteptari ai.
Pot sa iti spun ca personalul din Lanariei este foarte prietenos, chiar se straduiesc sa faca ceva pt copilasi. pr nu e personalul, ci programul in sine!
La Tots cel putin...copiii trebuie sa stea cu ochii in ecranul ala cate 20 de minute (la unele lectii...20 de minute in continuu) ceea ce cred ca este cu totul exagerat. Limbajul folosit de statie este muuult superior unor copii de 2-3 ani. In fine, ar fi mai multe de zis. Cel mai bine e insa sa mergeti sa vedeti cu ochii vostri!
La sediul din Dem Teodorescu exsita de ex si o plasma pe care poti privi parti consistente din lectiile demo.

Multumesc mult pentru raspuns. O sa merg cu fetita la lectia demonstrativa sa vedem daca ne va atrage sau nu. Ea este destul de timida si sper ca un asemenea gen de program o va ajuta.
La lectia demostrativa participa doar copilul si noi vizionam dupa aceea? Voi ati fost in sediul din Lanariei?

Multumesc mult inca o data!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

In Lanariei, doar la Tots (2,5-3,5 ani) poti intra cu copilul. Practic trebuie sa te itesti pe la geam sa ii vezi scafarlia. Acum, nu stiu, s-ar putea sa accepte sa intri si tu prima oara. Eu nu am insistat, fiindca vroiam ca ea sa intre singurica, sa se invete dezinvolta
In Dem Teodeorescu o poti vedea pe ecran vreo ora din cele doua, ceea ce e linistitor pt parinti.Si aici la Tots te lasa inauntru pana se obisnuieste copilul. La Core nu stiu, nu am intrebat.
Eu te sfatuiesc sa mergi acolo unde iti este mai aproape de casa sau sa le incerci pe amandoua daca nu iti este nici una prea departe.
Sa ne spui si noua cum a fost si ce decizie ai luat

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui matahut

In Lanariei, doar la Tots (2,5-3,5 ani) poti intra cu copilul. Practic trebuie sa te itesti pe la geam sa ii vezi scafarlia. Acum, nu stiu, s-ar putea sa accepte sa intri si tu prima oara. Eu nu am insistat, fiindca vroiam ca ea sa intre singurica, sa se invete dezinvolta
In Dem Teodeorescu o poti vedea pe ecran vreo ora din cele doua, ceea ce e linistitor pt parinti.Si aici la Tots te lasa inauntru pana se obisnuieste copilul. La Core nu stiu, nu am intrebat.
Eu te sfatuiesc sa mergi acolo unde iti este mai aproape de casa sau sa le incerci pe amandoua daca nu iti este nici una prea departe.
Sa ne spui si noua cum a fost si ce decizie ai luat

Multumesc mult pentru raspuns . Intre timp m-a sunat o doamna de la sediul din Lanariei si am discutat in mare despre program . A ramas sa ma sune pentru programarea la lectia demonstrativa si pentru prezentarea pentru parinti. Sunt curioasa daca ii va placea Evei (ea este destul de timida si sper s-o ajute) . Am intels ca au si grupe pentru copii mai mari (baiatul meu are 9 ani)...poate vom incerca si pentru el.

Sigur ca o sa va tin la curent cu ce am decis!

Copiii tai au fost la mai multe module?

Paste fericit va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Matahut, multumim de informatii.

Sunt si eu de aceeasi parere: este bine ca cei mici sa petreaca timp in aer liber, de preferat alaturi de parintii lor. Mai ales acum, ca s-a incalzit afara, copilul meu este disperat daca trebuie sa stea cateva zile departe de parc (ca acum, dupa operatia de polipi).

Din pacate, in sezonul rece, oricate activitati am incerca sa facem in casa, daca vremea nu ne permite sa iesim afara, sufera cumplit. De fapt, la el la gradinita se merge cu grupa la FTK, dar nu stiu sigur daca incepand cu grupa mica sau cu cea mijlocie. Oricum ar fi, vom merge atunci la o lectie demonstrativa.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

noi, eu si baietelul meu de 4 ani, am fost duminica la o lectie demonstrativa, a fost super, el a fost foarte incantat asa ca l-am inscris, o sa mergem 1 data pe saptamana duminica 2 ore, mie mi se pare super mai ales ca la gradi nu-l mai duc anul asta , sper sa invete ceva
noi mergem in in sediul din dem teodorescu
as fi vrut sa faca si o limba straina , sau separat, alt curs, dar nu scrie nicaieri de asa ceva o sa intreb data viitoare

_
Adriana mamica de Cezarica Georgian (23 aprilie 2005)
si minunea din burtica 29+ Anastasia Ioana

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisak spune:

Au punct de lucru si in Drumul Taberei sau Militari?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vio73 spune:

Buna,

N-am mai fost demult pe aici

Daca nu ai aflat inca informatia ceruta, iti raspund eu.
Au sedii in Tineretului, Alba Iulia si unde mergem noi
(s-au mutat din Dorobanti in Barbu Vacarescu). Gasesti date
de contact si informatii prezentate din ce in ce mai bine
pe site-ul lor www.ftk.ro.

Mergi la inceput