Fastrackids - e cineva care imi poate da un sfat?
Raspunsuri - Pagina 11
vio73 spune:
Tocmai am recunoscut poza unei profesoare de la centrul
din Dorobanti pe www.protv.ro. e o emisiune sau asa ceva live
la ora 21:oo.
miri2007 spune:
Buna!
Sunt si eu interesata de centrul din Tineretului, pentru un copilas de un an si o luna.
Doresc tare mult sa venim si noi.
Draga trainer, te rog mult trimite-mi pe PM un mesaj mai concret, daca ne puteti primi si care este programul.
p.s aveam un mesaj mai lung, dar...s-a dus, si timpul nu-mi permite sa-l reiau. Esentialul este sus. Vreau sa vin cu bebe, stam in Tineretului si avem 1 an si o luna.
O zi buna!
Miri2007
trainer spune:
Buna vio73!
FTE se adreseaza copiilor intre 3 si vreo 6 ani, cam pana la varsta de scoala.
Cta despre nivele inca nu am avut acces la toate modulele sa imid au seama exact cum va fi cu stabilirea nivelului, dar din experienta mea de trainer de engleza iti pot zice ca se pot face ceva teste care sa fie folosite in stabilirea nivelului de limba.
Cate ore vor fi pe saptamana? -1, 5 sau 3 in functie de cm este oferit de fiecare centru- o data sau de doua ori pe saptamana.
E nevoie de oameni cu experienta in predare de limba straina si de aceea, probabil, cei din Dorobanti il ofera mai tarziu. Produsul insa nu exista inca in Romania si nicaieri, deci mai avem cu totii de asteptat. Rabdare!
Plictiseala pe care o declara copiii tine foarte mult de dinamica grupei/clasei respective, dar si de entuziasmul si implicarea instructorilor/profesorilor. Daca insa vorbim de o remarca punctuala a unui copil, doi vorbim si de toane ale lor care tinde varsta sau anotimp chiar. Eu ii vad pe copiii de la noi din Tineretului iesind cu o incantare ca nu ar mai vrea sa plece si replici de tipul "deja s-a terminat", " nu mai putem sa mai ramanem?" desi este 7.30 p.m. E important sa dati acest feedback si celor de la centru/scoala/gradinita sau sa discutati in mod direct si cu instructorii de la clasa pentru a stabili cauzele.
Acum am observat ca nu facea referire la cei din centrul FTK.
Eu personal cred, observand multi copii si parinti si relatiile lor- asta dupa exprienta mea cu Jacques Salome- ca plictiseala lor vine foarte mult din lipsa de comunicare constructiva cu parintii, sau lipsa de implicare in a FI cu ei si langa ei in adevaratul sens al cuvantului. Acest aspect l-am observat si vizavi de educatori/profesori/invatatori si chiar din propria mea experienta la clasa. Ma vad adesea pe mine inainte si dupa demersul acesta de implicare si relationarea atenta si activa cu copiii ( si cu adultii e la fel) si imi dau seama ca oamenii nu se mai fac prezenti. La copii se vede cel mai repede, ei au "antenele" inca neacoperite in acest sens. Li se da mai putin timp pentru a fi creativi, pentru a fi asa cum sunt ei: cu imaginatie, cu libertate. Toate replicile de tipul "sa nu faci asta" "sa nu faci aia" si "sa faci asa cum zic eu" nu fac decat sa ii restrictioneze la ceea ce sunt adultii secolului nostru: obositi si plictisiti. De cate ori ati ajuns acasa dupa o zi de serviciu plini de energie si verva neprefacuta asa cum o au copii si de care ei au nevoie? ... Eu am vazut parinti trantindu-se pe fotoliu cu telecomanda in mana, am vazut fete plicisite, am vazut mamici plictisite apucandu-se de treburile casnice, am vazut parinti iesind la un restaurant si lasandu-i pe cei mici sa alerge in timp ce isi savurau tigara si multe altele. Cred ca sunt scene care ne inconjoara pe toti. Si atunci, copiii care absorb comportamentele adultilor, ce sa preia?
Incercati constant sa stati sa decupati role de hartie igienica sa creati o papusica cu fetita, incercati sa construiti din frunze casa cainelui din poveste, incercati sa va faceti timp sa mergeti pe role si sa cadeti in acelasi timp cu cel mic, sau pur si simplu lasati-i sa "va ajute" cu matura, sau sa "stearga praful" sau sa isi bage mainile in aluatul de la prajitura . Faceti asta constant o saptamana si vedeti daca mai sunt plictisiti. De cand cu Fastrackids- unde facem mai mult decat atat cu ei- mi-am dat seama ca am schimbat invatarea in placere si joaca cu Spider-i men si etc in creativitate din absolut orice. Este o formula care merge la peste 1000 de copii. Poate merita incercata si acasa!!!
O zi frumoasa si creativa!
Citat: |
citat din mesajul lui vio73 Buna trainer, De ce varsta vorbim? Si este de la un anumit nivel de engleza al copilului sau se poate incepe de la un anumit punct in functie de evaluare? Cite ore o sa fie pe saptamina?# Cei din Dorobanti mi-au spus ca intentioneaza sa tina si la ei cursurile astea, dar nu imediat acum, la voi incepe mai repede? Multumesc. Interesanta si chestiunea cu paralela gradinita FasTracKids Si inca o intrebare: ce e cu plictiseala asta pe care o declara in permanenta copiii nostrii? |
trainer spune:
Buna Miri2007,
am incercat sa iti trimit PM dar nu vrea- zice ca nu accepti PM. Dra ma poti suna pe 0728137444. Si asa iti pot da mai multe detalii, poate chiar stabilim sa ne vedem cumva.
O zi frumoasa!
citat din mesajul lui miri2007 Buna! Sunt si eu interesata de centrul din Tineretului, pentru un copilas de un an si o luna. Doresc tare mult sa venim si noi. Draga trainer, te rog mult trimite-mi pe PM un mesaj mai concret, daca ne puteti primi si care este programul. p.s aveam un mesaj mai lung, dar...s-a dus, si timpul nu-mi permite sa-l reiau. Esentialul este sus. Vreau sa vin cu bebe, stam in Tineretului si avem 1 an si o luna. O zi buna! Miri2007 |
ellis spune:
Buna, TRAINER!
ff interesanta discutia!
Fetitza mea are un an si patru luni si as vrea sa stiu ce inseamna un program pentru picii de varsta ei? cat dureaza o lectie? am vazut pe site cate ceva...
ce sedii aveti, care ar fi mai aproape de dna. Ghica - Colentina?
mi-ar placea f mult sa primesc informatii despre activitatile astea cu picii...adresa de mail adelaalexandrescu@yahoo.com
Multumesc
Ellis,mami de ALESSIA MARIA (20.11.2007)
ALESSIA IN TARA MINUNILOR
MAMI IN BUCATARIE
trainer spune:
Revin maine cu mai multe informatii...in ziua mea de lucru:)
O zi frumoasa!
citat din mesajul lui ellis Buna, TRAINER! ff interesanta discutia! Fetitza mea are un an si patru luni si as vrea sa stiu ce inseamna un program pentru picii de varsta ei? cat dureaza o lectie? am vazut pe site cate ceva... ce sedii aveti, care ar fi mai aproape de dna. Ghica - Colentina? mi-ar placea f mult sa primesc informatii despre activitatile astea cu picii...adresa de mail adelaalexandrescu@yahoo.com Multumesc Ellis,mami de ALESSIA MARIA (20.11.2007) ALESSIA IN TARA MINUNILOR MAMI IN BUCATARIE |
vio73 spune:
Buna Trainer!
Am inteles! cu plictiseala in general (si ma bucur ca ai observat si mesajul meu ulterior cu nu la FTK, mi-am dat seama dupa aceea ca s-ar fi putut intelege gresit).
La Centrul din Dorobanti au inceput sa organizeze niste ateliere de creativitate pe linga Cursurile FTK comune parinti-copii, ma inscriu la urmatorul! O sa facem oua de Paste (eu nu stiu daca acasa o sa apuc sa fac) si sper ca o sa reusesc sa ies din rutina asta perfect aiurea in care am intrat.
vio73 spune:
Si in legatura cu programul FTK English: nu m-am lamurit: de fapt nu se face nicaieri sau cum?
trainer spune:
Buna vio,
cred ca deja ai facut primul pas in a-l scoate din plictiseala pe copilul tau :)Felicitari! Dar inceraca sa continui acasa cu cozonacii, salatele sau prepararea mielului de Paste impreuna cu el/ea.
Multa bafta si spirit creativ si ludic va dores!
Silvia
citat din mesajul lui vio73 Buna Trainer! Am inteles! cu plictiseala in general (si ma bucur ca ai observat si mesajul meu ulterior cu nu la FTK, mi-am dat seama dupa aceea ca s-ar fi putut intelege gresit). La Centrul din Dorobanti au inceput sa organizeze niste ateliere de creativitate pe linga Cursurile FTK comune parinti-copii, ma inscriu la urmatorul! O sa facem oua de Paste (eu nu stiu daca acasa o sa apuc sa fac) si sper ca o sa reusesc sa ies din rutina asta perfect aiurea in care am intrat. |