Fastrackids - e cineva care imi poate da un sfat?
Raspunsuri - Pagina 10
AYSHA 2 spune:
Draga trainer, am si eu cateva intrebari :
1.cine sunt trainerii ? nu apar pe site cu fetzele lor si CV-urile. La unele gradinite particulare exista asa ceva pe site
2. de fapt, care este diferenta intre gradi si FTK. In concret ma intereseaza , ca exista o astfel de diferenta, am inteles deja
3. de ce nu afisati pe site si imagini sau filmulete cu lectii din Ro ?
4. de cand FTK english in Romania ? ati trecut pe site doar in scop comercial sau puteti preciza o perioada anume ?
PS nu stiu ce am facut la postul anterior dar acestea sunt nelamuririle mele
trainer spune:
Buna Aysha...Ma bucur sa vad interes despre aspectul profesori...Intr-adevar instructorii sunt cei care fac diferenta in orice context educational. Eu persoal fac si recrutarile la centrul din Tineretului si sunt foarte exigenta atunci cand imi aleg instructorii. In primul rand au ENTUZIASM de a lucra cu copiii si despre aceasta meserie in care se concentreaza pe nevoile copilului si nu pe ale lor ca instructori. In mod normal toti instructorii Fastrackids vin din mediu educational-invatatori, educatori, profesori, dar si psihologi cu experienta in lucrul cu copiii. De fapt important este sa fi avut EXPERIENTE cu copiii-experiente de clasa in diferite locuri, dar si personale, acest lucru reflectand din start abordarea fata de copii. Pe langa acest aspect fiecare instructor FTK participa la un training initial si consistent care il formeaza in ceea ce inseama abordare, metode si tehnici Fastrackids-eoretic si practic. Acest training este facut chiar de mine- care sunt al 4-lea trainer din lume pentru Fatsrackids si care m-am format la Fastrackids International, dar si in alte contexte nationale sau internationale. Tot in cadrul training-ului au parte de foarte multe experiente practice pe care apoi le vor aplica in clasa. Fiecare centru apoi isi organizeaza, pe cat posibil, o structura de formare continua. De exemplu noi in Tineretului avem o colaborare directa cu insusi Jacques Salome, dar si cu adepti ai instrumentelor de comunicare ESPERE cu care ne-am familiarizat in cadrul unui training de o saptamana si pe care le practicam zilnic la clasa. Chiar saptamana aceasta lucrez la un DVD de training creat de noi despre aceste metode si instrumente pentru a-i ajuta si pe cei mai noi veniti in echipa de la noi din centru. Ma surprinde placut sa vad ca inclusiv parintii au auzit ca am facut acest training- era intr-unul din raspunsurile de pe forum.
Cu ce se diferentiaza programul nostru de gradinita reiese chiar din ce am zis mai devreme: ne centram pe nevoile copiilor,le dezvolam abilitati de viata, mai degraba decat sa asteptam sa retina niste informatii. Lucreaza in echipe, invata sa identifice probleme si sa-si gaseasca singuri solutii, vorbesc in fata audientei despre ceva ce au construit ei si primesc feedback despre prezentarea lor de la colegi-filmuletele de care ati mai auzit la alte mamici despre asta sunt- invata sa fie lideri si empatici, invata sa se cunoasca pe ei cu puncte tari si puncte de imbunatatit. Instructorii ii ghideaza in aceste demersuri si fac ca tot ce se intampla in clasa sa aiba sens pentru dezvoltarea lor. Nu ne intereseaza cu cata informatie pleaca din clasa, pentru ca despre matematica, astronomie, bilogie,comunicare, economie,etc vor mai auzi in viata in forme si moduri diverse, insa abilitatile pe care si le formeaza lucrand cu aceasta informatie este ceea ce va ramane cu ei mereu. Nu spun ca informatia nu este importanta, dar la ce il ajuta pe el faptul ca memoreaza si reproduce pe de rost 7 poezii pe saptamana??Poate doar la dezvoltarea memoriei, dar ce e prea mult, e prea mult.
Cat despre filme, e o idee buna- sunt pe site niste filme in engleza, dar ele fac parte din prezentarea comerciala creata de cei din Denver si este folosita de toata lumea, dar restul fotografiilor evidentiaza activitatea din Romania- sunt copii si instructori romani. Voi vorbi si cu colegul meu de la departamentul de markeing despre ideea de a avea si filmulete cu copiii nostri.
FASTRACK ENGLISH nu este un program care a ramas la nivel de idee si aparitia pe site nu are un scop comercial. Eu personal colaborez cu cei din America la crearea unui produs de calitate. Este un program in lucru pe care l-am pilotat si aici la noi in centru si eu, in calitate de de Proficient Trainer pe limba engleza, am oferit feedback celor din Denver, au facut modificarile necesare in materialul pe care il aveau, probabil ca mai urmeaza inca o pilotare si apoi definitivarea lui. Eu prefer sa avem un produs care sa ii ajute pe copii din cat mai multe puncte de vedere,astfel incat mai bine mai tarziu, decat prost sau insuficient. Un raspuns sigur nu pot sa dau insa, probabil in toamna.
Sper ca aceste lucruri sa atinga asteparile tale si poate si ale altora interesati si mai astept intrebari. :)
Citat: |
citat din mesajul lui AYSHA 2 Draga trainer, am si eu cateva intrebari : 1.cine sunt trainerii ? nu apar pe site cu fetzele lor si CV-urile. La unele gradinite particulare exista asa ceva pe site 2. de fapt, care este diferenta intre gradi si FTK. In concret ma intereseaza , ca exista o astfel de diferenta, am inteles deja 3. de ce nu afisati pe site si imagini sau filmulete cu lectii din Ro ? 4. de cand FTK english in Romania ? ati trecut pe site doar in scop comercial sau puteti preciza o perioada anume ? PS nu stiu ce am facut la postul anterior dar acestea sunt nelamuririle mele |
noracristi spune:
Buna fetele,
Eu am fost cu fetita mea anul trecut la sediul din Lanariei, pe atunci avea doar 2 ani si 7 luni, si a fost f f incantata de "gradinita ei". La varsta aceea nu avea rost sa-i explic ei prea multe despre Fastrackids, stia ca merge la gradinita si era f incantata cand auzea ca a sosit ziua de vineri.
Am renuntat in toamna cand am inscris-o la adevarata gradinita si nu am mai avut cum sa ajungem pana in Lanariei deoarece distanta era prea mare iar cu aglomeratia din Bucuresti nu mai poti sa-ti permiti sa "fugi" de la unii la altii.
De saptamana aceasta , in schimb, am inceput sa frecventam Fastrackids din Dorobanti.
Este un sediu nou si este la fel de ok.
Sunt f multumita, au si ore de engleza si germana incepatori, precum si multe alte programe interesante.
Va pup si scrieti-mi daca mai vreti si alte informatii.
vio73 spune:
Buna,
Noi mergem la pian si engleza. Asta insa in afara programelor FasTracKids. Ma bucura foarte tare faptul ca vrea sa mearga la toate programele si se tine de treaba. Chiar cred ca o sa o ajute in viata o seriozitate in abordarea chestiunilor de care se ocupa.
Deabia astept sa inceapa si in Romania programul FTK English. Trebuie sa fie ceva extraordinar fiind un program nou nout, sper ca nu am asteptari nerealiste.
O sa ne inscriem la vara si la Summer Camp urile FasTracKids. La unul sau la doua, depinde ce alege Mara. La cel cu biologia sigur, pentru mine ar fi si cel cu "calatoria" in jurul lumii interesant, ar putea sa inteleaga si mai bine ca oamenii sunt diferiti si e bine sa fie accepati asa cum sunt si abordati diferit.
IonescuOana spune:
Si eu astept programul Fastrackids English. Sper ca pana terminam noi sa inceapa si aici
matahut spune:
Am cititi tot subiectul. As vrea sa intreb daca a fost careva in situatia de a testa ambele centre - Lanariei/Dem Teodorescu. Exista vreo diferenta calitativa? Inteleg ca fiecare centru are autoriate proprie, banuiesc ca merg cumva diferit - cei din Lanariei vad, cu bucurie, ca sunt in relatie cu J. Salome, cei din Dem Teodorescu, banuiesc ca merg si pe principiile step by step-ului...Nu stiu, ma intreb..Sigur, si personalul este diferit si stim prea bine ca omul sfinteste locul
trainer spune:
Timp si rabdare!!!...si cu FastrackiEnglish...si cu soacra!
Citat: |
citat din mesajul lui IonescuOana Si eu astept programul Fastrackids English. Sper ca pana terminam noi sa inceapa si aici O DAU PE SOACRA-MEA, DAR NU LA SCHIMB, CI PE DEGEABA! DAR NICI ASA NU CRED S-O IA CINEVA! |
IonescuOana spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui trainer Timp si rabdare!!!...si cu FastrackiEnglish...si cu soacra!
|
Multumesc frumos, nu v-as dori vreodata sa aveti nevoie de atata rabdare cata sant nevoita sa am eu cu soacra
Despre Fastrackids English chiar eram interesata deoarece stiu ca este o varsta limita pt. inscriere.
trainer spune:
Da, intr-adevar vorbim de o anumita varsta de inscriere, insa va tine si de nivelul de limba al copilului. Vom gandi si o forma de evaluare a nivelului de cunostine de limba engleza.
Cat despre soacra...multa bafta!!!
Citat: | ||||
citat din mesajul lui IonescuOana
Multumesc frumos, nu v-as dori vreodata sa aveti nevoie de atata rabdare cata sant nevoita sa am eu cu soacra Despre Fastrackids English chiar eram interesata deoarece stiu ca este o varsta limita pt. inscriere. O DAU PE SOACRA-MEA, DAR NU LA SCHIMB, CI PE DEGEABA! DAR NICI ASA NU CRED S-O IA CINEVA! |
vio73 spune:
Buna trainer,
De ce varsta vorbim?
Si este de la un anumit nivel de engleza al copilului sau
se poate incepe de la un anumit punct in functie de evaluare?
Cite ore o sa fie pe saptamina?#
Cei din Dorobanti mi-au spus ca intentioneaza sa tina si la ei cursurile astea, dar nu imediat acum, la voi incepe mai repede?
Multumesc.
Interesanta si chestiunea cu paralela gradinita FasTracKids
Si inca o intrebare: ce e cu plictiseala asta pe care o declara in permanenta copiii nostrii?