Gravidute si mamici de Constanta (25)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Daria_Ioana spune:

Deiutz...eu asa am avut-o pe fii-mea cu probleme de somn pana la un an si 2 luni...si eu simteam ca nu mai pot si ca nu o sa isi revina cu somnul niciodata.

A mea nu mai avea ore de somn sau de trezire...dormea o ora..doua...se trezea...statea treaza vreo 4 ore..iar mai dormea o ora...iar se scula 5 ore...mai dormea dupa aia 2ore...si tot asa...

Imi era rau de oboseala,imi venea sa vomit, tremuram de nesomn,simteam ca mai am un pic si mor ...de fapt imi venea sa ma dau si cu capul de pereti dar nu mai aveam energie nici de asta...eram cu nervii la pamant...mai ales ca nu prea am avut ajutor ...nu mai stiam in ce zi suntem ...cand e noapte ...cand e zi...ma simteam ca un vampir...parca eram tot timpul bolnava...mereu eram in urma cu curatenia...uneori cand mai imi veneau musafiri...eu stiam ca ei se mai uita la ea si ma relaxam psihic si atipeam de fatza cu musafirii fara sa imi dau seama...si cand conduceam masina cand mai mergeam sa o plimb sau sa fac piata imi era frica sa nu cumva sa adorm la volan fara sa realizez...ma usturau ochii, ma durea capul, ceafa ...imi venea mereu sa plang ...si uneri chiar plangeam ..mai ales cand vara eu eram pe strazi de pe la 6 dimineata sa o plimb in speranta ca va adormi totusi...dar trageam de mine...in toate pozele din perioada aia am o fatza mereu ametita ... palida...de femeie terminata...extenuata...

Si am zis ca la cat sunt de obosita ...practic e pacat de timpul asta sa nu mai fac inca un copil ,ca daca tot ma chinui in halul asta de ce nu mai fac inca unul...ca tot asa stau treaza...tot asa trag de mine si mai bine sa profit acum cat sunt in "febra" cu bebei ,cu pampersi, cu jumatati de ore adormite la cateva ore de nesomn...si asa m-am incumetat de am facut inca un bebe asa repede dupa ce am nascut pe fata.

Acum Fii-mea are un si 5 luni...dar nici acum nu dorm bine ca a avut cine sa ii ia locul...fratiorul Dariusica ,macar am dormit si eu bine vreo 2 luni pana am nascut pe baiat( asa ca sa imi incarc bateriile ).

Poate e posibil sa nu se sature ....dar unii copii pur si simplu asa sunt ei sa nu doarma noaptea prea bine sau deloc...si cate am incercat eu nu mi-a iesit nimic...decat atunci cand a inceput sa mearga si a avut pe ce sa -si consume energia a inceput si ea sa doarma ca un om normal.

Poate e doar trecator...si o sa inceapa sa doarma...din pacate sfaturi nu prea exista...sa ii lasi lumina inchisa...sa il iei in brate sa nu -i vorbesti...sa fie ziua galagie si noaptea liniste...sa nu-l lasi ziua sa doarma prea mult(daca poti)...sunt site-uri pline de sfaturi...dar la mine nu a mers niciunul...Casandra tot ca ea facea...

De aceea am o sensibilitate aparte la mamele cu copii ce au program haotic si nu dorm noaptea...le inteleg si stiu ca e cel mai greu caci lipsa de somn te face din om neom.

Sper sa isi revina....si oricum gandes-te ca sunt multe mamici care nu dorm noaptea..si daca ele pot si au putut...trebuie sa putem si noi.

Fii-miu are o luna si de vreo 3 zile nu doarme mai mult de o ora...legat..se scoala la fiecare 45 de minute..vrea in brate..la tzatza si adoarme..ziua face la fel...si mai o am si pe Casandra care are un an si 5 luni ... dar asta e...e mai greu acuma la inceput ...dupa aia o sa avem noi timp sa dormim...ei acum au cea mai mare nevoie de noi si trebuie sa le fim aproape si sa ne gasim si energia pe care credem ca nu o mai avem si sa mergem mai departe...stiu ca e ceva trecator si asta imi da putere cand simt ca imi e prea greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eris spune:

Ce faceti fetelor??multumim mult de complimente am crescut si noi si am inceput sa facem tot felul de nebunii si numai putem sta singurei in pat kl ne rastogolim mereu.
AndreB ma uitam la puiutul tau si ma gandeam k asa o sa faca si Iannis peste o luna jumate.

Mai nou am fost in vizita la matusa mea si a doua zi m-a sunat verisoara mea k are varsat de vant. Sunt asa suparata k il luase pe iannis in brate mor dak face:((voi ce spuneti vi s-a intamplat cumva sa fi intrat bebelusul in conact cu cineva care sa aibe si s anu faca si el sau doar sper eu??

Mada mami de Iannis Cristian(17.01.2008)

http://community.webshots.com/album/562202159zAAsCa?vhost=community&start=24
http://family.webshots.com/album/561183310PuJpdG?vhost=family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deiutz spune:

Multumesc frumos pentru raspuns Daria_Ioana. Mi-a placut foarte mult ceea ce mi-ai scris, m-a uns la inima!
Dupa cum a dormit azi-noapte Ilinca sunt mai mult decat convinsa ca problema ei nu era foamea. Aseara a adormit la 21.30 si mi s-a mai trezit la 05.00! Iar sanii mei parca erau doi pepeni, deja nu mai puteam sa dorm pe burta sau sa ma intorc dintr-o parte in alta..:D Dupa care a mai tras inca o repriza de somn pana la 08.30. Asa da, parca mai venim de acasa:)
Aseara a venit in vizita la noi nasa mea de botez, stand de vorba cu ea ii spun ce si cum, si din una in alta ma intreaba daca vreau sa ii faca un masaj copilei. Accept, avand in vedere ce maraita fusese toata ziua si ce urlete, ce tipete trasese, nu-mi mancase nici cum trebuie si nici nu dormise prea mult. In momentul in care i-a facut masaj la falcute s-a pus fata mea pe un gemut de nu-mi venea sa cred. Si stupoare, dupa masaj si baita s-a repezit ca uliul la san, a papat si a adormit ca un ingeras de fetita draga ce e. Drept pentru care mi-am propus sa nu mai treaca o seara fara sa ii fac masaj, eu una neglijand acest capitol.
Iar acum, dupa frectiune si balaceala de rigoare Ilinca face nani, a adormit la fel ca si aseara la 21.30.

V-am spus toate astea poate va ajuta daca va confruntati vreodata cu astfel de situatii...Io stiu, in cazul meu a functionat.(sa vad pana cand:D)

Deiutz, mami de Ana Ilinca

http://community.webshots.com/album/562601418QZDGPr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

neata...
raportam mutarea temporara a lui darius la tara...era in al noualea cer de fecicire, dar mi-e mila de mama si de sciatica ei...o plimba nonstop in toata curtea...e fascinat de orice intalneste pe acolo...
Nici macar cand a plouat nu am reusit sa-l tinem in casa...

Deiut:ma bucur k ai gasit asa repede metoda de a o linisti pe Ilinca. nasa voastra este cumva a_deju?

daria: cum te descurci cu micutii? ai ajutor?Imi pare rau k nici darius nu doarme binesi te chinuie....dar vorba ta, se fac ei mari si ne revenim si noi cu somnul
adryana: am admirat frumusetea mica..e deja mare daca sta intre perne.....

Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mokika spune:

fetele

Eu mai am doua examene si termin. Deja sunt mai linistita in privinta asta. Dar, mai departe ..... sunt putin amarata ca trebuie sa incep serviciul. Astazi s-a hotarat! pe 7 iulie ma duc la munca! Am fost pe la birou si nu mai am scapare! Colega mea e si ea insarcinata si in august va naste. Mai am timp sa ma pregatesc psihic ...... desi eu planuisem sa stau doi ani acasa. Imi vine foarte greu ..... c'est la vie!

Mokika - mami de Crina (11 ani) si Theodor (9 luni)
www.flickr.com/photos/12207142@N08/page2/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fiquelle spune:

Buna ziua!
Am citit din urma, am vazut bebici frumosi si am intrat sa va spun ca noi suntem bine, sanatosi, mai avem cateva saptamani si "debarcam' si noi...marti, pe 24 iunie merg la eco sa mai vedem cat a mai crescut grasunelul meu...Acum ca sunt in vacanta sper sa intru mai des...va pup pe toate!

Mada (31 sapt+) si Sofia Maria, 3 ani si 10 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daria_Ioana spune:

Ina..nu trebuie sa disperi prea tare din cauza burticii care inca nu s-a retras...sunt convinsa ca sunt multe mamici care au problema asta...
Si eu ma confrunt cu aceasta situatie ,dar deja se pare ca m-am obisnuit si "asta e"...nu imi ramane decat sa astept sa se duca si eventual sa mai alerg...sa mai fac niste exercitii.

Nu imi place deloc ca am ramas cu burtica ...si par inca gravidela...offff ce ma enerveaza chestia asta...mai ales cand ma mai intalnesc cu cineva semi -cunoscut si ma intreaba in cate luni sunt...cand nasc....ce am :fata sau baiat?!...

Am si o matusa care toata ziua se ia cu zambetul pe fata de burtica mea...si un verisor ma intreba zilele astea"Mai ,daca ai nascut si nu mai ai acolo bebe ,de ce oare ai inca burta..de fapt ce ai acolo?de ce e asa tare si mare?".

Cand am fost sa iau carucior la baiat (eram singura) si am vrut sa iau si fotoliu pentru Casandra... o femeie care casca si ea ochii pe acolo si era de mana cu un copil de vreo 2 ani ... zice ca sa mai astept cu fotoliu ca mai e pana creste copilul...si eu zic "nu...ca eu am 2 ."...si ea zice ...cu zambetul pe buze,cu privirea duioasa si cu mana pe burtica mea..."ooo aveti 2 aici ...ce frumos..."...si eu zic..."nu ...nu aici...am 2 copii acasa...dar de varste diferite..."

Iar la spital ,a doua zi dupa cezariana...eu mergeam pe hol...faceam miscare ca e buna dupa operatie,dar evident mergeam mai greu ,mai chinuit,mai aplecat...ma tineam cu mainile de burta...si ma intalnesc pe hol cu 2 gravide care erau deja in travaliu si asteptau sa nasca...si se mai miscau si ele in sus si jos...si ma intreaba "tu cat mai ai pana nasti?...te doare tare....nu te duci sa vorbesti mai bine cu o moasa?"...si cand le-am zis ca eu am nascut deja nu ma credeau....si am inceput sa le arat pe hol acolo burtica...si operatia...

Si ultima patanie(printre multe altele de fapt) a fost de acu 3 zile...ma plimbam prin Mamaia cu Casandra ,iar sotul era inaintea noastra si il plimba pe Darius in carucior.
Casandra explora locurile si eu dupa ea...si la un moment dat a dat peste o taraba din acelea unde sa vand fructe ...si s-a dus inaintru la vnazatoare...eu m-am dus sa o iau de acolo si vanzatoarea cand a vazut-o pe fii-mea zice "Vai , ce fetita frumusica avem noi aici?...CE faci?...etc...DE ce nu vrei sa vorbesti cu mine?Esti suparata?"
Casandra deja se intimidase si eu ii zic vanzatoarei ca fii-mea e inca mica ca sa vorbeasca ...si i-am zis ca are un an si 5 luni ...si ea zice "VAi...ce frumos....ce micutza e...si Uite ..Mami ii face la fetitza o surioara sau un fratior...ati facut eco? stiti ce e??"Eu ii zic ca "am nascut deja...acu o luna"...si ea..."Vai, nu imi vine sa cred"...si eu ii zic ca sotul si copilul sunt inaintea noastra si ea parca necrezand iese de la taraba si se uita sa vada ea cu ochii ei ca e asa...ca exista intr-adevar un bebe nascut.

Partea cea mai nasaoala e ca nu imi mai amintesc la Casandra daca aveam sau nu burta asa ...dar parca nu...zau ca nu stiu...atunci era iarna si purtam geci si pulovere si nu se observa ...nu se lua nimeni de burta mea...dar acum vara ...orice as pune pe mine arat inca .

In iulie am botezul la baiat ...dar toate rochiile parca imi maresc si mai mult burta...cred ca pana la urma imi pun blugi si un corset ceva..chiar nu stiu cu ce o sa ma imbrac.

In curand o sa incep si eu sa le zic ca sunt gravida si o sa fiu tare mandra de burtica mea...si termin povestea ...chiar glumeam cu sotul si ziceam ca daca e fata o va chema Beatrice Viviana ...si daca e baiat il va chmea Oliver Nicolas.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by madaluta

neata...
raportam mutarea temporara a lui darius la tara...era in al noualea cer de fecicire, dar mi-e mila de mama si de sciatica ei...o plimba nonstop in toata curtea...e fascinat de orice intalneste pe acolo...

Deiut:ma bucur k ai gasit asa repede metoda de a o linisti pe Ilinca. nasa voastra este cumva a_deju?

daria: cum te descurci cu micutii? ai ajutor?Imi pare rau k nici darius nu doarme binesi te chinuie....dar vorba ta, se fac ei mari si ne revenim si noi cu somnul

Da, a_deju este nasa noastra.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by madaluta

neata...

Dar era vorba de nasa mea de botez, nu de a_deju. Andreea e nasa noastra de cununie si nasa Ilincai. Eu in ce scrisesem mai sus povesteam de altcineva..

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Daria_Ioana

Ina..nu trebuie sa disperi prea tare din cauza burticii care inca nu s-a retras...sunt convinsa ca sunt multe mamici care au problema asta...
Si eu ma confrunt cu aceasta situatie ,dar deja se pare ca m-am obisnuit si "asta e"...nu imi ramane decat sa astept sa se duca si eventual sa mai alerg...sa mai fac niste exercitii.

Nu imi place deloc ca am ramas cu burtica ...si par inca gravidela...offff ce ma enerveaza chestia asta...mai ales cand ma mai intalnesc cu cineva semi -cunoscut si ma intreaba in cate luni sunt...cand nasc....ce am :fata sau baiat?!...

Am si o matusa care toata ziua se ia cu zambetul pe fata de burtica mea...si un verisor ma intreba zilele astea"Mai ,daca ai nascut si nu mai ai acolo bebe ,de ce oare ai inca burta..de fapt ce ai acolo?de ce e asa tare si mare?".

Cand am fost sa iau carucior la baiat (eram singura) si am vrut sa iau si fotoliu pentru Casandra... o femeie care casca si ea ochii pe acolo si era de mana cu un copil de vreo 2 ani ... zice ca sa mai astept cu fotoliu ca mai e pana creste copilul...si eu zic "nu...ca eu am 2 ."...si ea zice ...cu zambetul pe buze,cu privirea duioasa si cu mana pe burtica mea..."ooo aveti 2 aici ...ce frumos..."...si eu zic..."nu ...nu aici...am 2 copii acasa...dar de varste diferite..."

Iar la spital ,a doua zi dupa cezariana...eu mergeam pe hol...faceam miscare ca e buna dupa operatie,dar evident mergeam mai greu ,mai chinuit,mai aplecat...ma tineam cu mainile de burta...si ma intalnesc pe hol cu 2 gravide care erau deja in travaliu si asteptau sa nasca...si se mai miscau si ele in sus si jos...si ma intreaba "tu cat mai ai pana nasti?...te doare tare....nu te duci sa vorbesti mai bine cu o moasa?"...si cand le-am zis ca eu am nascut deja nu ma credeau....si am inceput sa le arat pe hol acolo burtica...si operatia...

Si ultima patanie(printre multe altele de fapt) a fost de acu 3 zile...ma plimbam prin Mamaia cu Casandra ,iar sotul era inaintea noastra si il plimba pe Darius in carucior.
Casandra explora locurile si eu dupa ea...si la un moment dat a dat peste o taraba din acelea unde sa vand fructe ...si s-a dus inaintru la vnazatoare...eu m-am dus sa o iau de acolo si vanzatoarea cand a vazut-o pe fii-mea zice "Vai , ce fetita frumusica avem noi aici?...CE faci?...etc...DE ce nu vrei sa vorbesti cu mine?Esti suparata?"
Casandra deja se intimidase si eu ii zic vanzatoarei ca fii-mea e inca mica ca sa vorbeasca ...si i-am zis ca are un an si 5 luni ...si ea zice "VAi...ce frumos....ce micutza e...si Uite ..Mami ii face la fetitza o surioara sau un fratior...ati facut eco? stiti ce e??"Eu ii zic ca "am nascut deja...acu o luna"...si ea..."Vai, nu imi vine sa cred"...si eu ii zic ca sotul si copilul sunt inaintea noastra si ea parca necrezand iese de la taraba si se uita sa vada ea cu ochii ei ca e asa...ca exista intr-adevar un bebe nascut.

Partea cea mai nasaoala e ca nu imi mai amintesc la Casandra daca aveam sau nu burta asa ...dar parca nu...zau ca nu stiu...atunci era iarna si purtam geci si pulovere si nu se observa ...nu se lua nimeni de burta mea...dar acum vara ...orice as pune pe mine arat inca .

In iulie am botezul la baiat ...dar toate rochiile parca imi maresc si mai mult burta...cred ca pana la urma imi pun blugi si un corset ceva..chiar nu stiu cu ce o sa ma imbrac.

In curand o sa incep si eu sa le zic ca sunt gravida si o sa fiu tare mandra de burtica mea...si termin povestea ...chiar glumeam cu sotul si ziceam ca daca e fata o va chema Beatrice Viviana ...si daca e baiat il va chmea Oliver Nicolas.

Daria, si eu sunt cam in aceeasi situatie. Eram zilele trecute in fata blocului, vorbeam cu o vecina care are o fetita mai mare cu 2 luni decat Ilinca, si vine un vecin sa-mi admire fata si printre altele ma intreaba: "E si fratiorul pe drum?". Offf, am crezut ca ii trantesc o vorba de "bine", dar pana la urma saracul om n-are nicio vina cred.

Mergi la inceput