Dr. care sa fie adeptul nasterii naturale ?
Hello!
Pentru cine a umblat destul de mult pe site-urile straine care vorbesc despre nasterea naturala, cine a vazut filmulete cu femei care nasc intr-un bazinel in casa lor ajutate de moase si alte minunatii din astea, devine rapid evident ca ce numim in Romania nastere naturala (cu epidurala, cu tot felul de substante care sa grabeasca sau sa incetineasca procesul, cu epiziotomie si altele) nu e chiar asa naturala in sensul adevarat al cuvantului.
Deschid subiectul pentru ca mi-as dori sa aflu daca exista si medici care nu taie din principiu la nastere, care nu te grabesc in functie de programul lor cu diverse substante, care sunt realmente adepti ai nasterii naturale. Avem asa ceva?
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;126/st/20081023/k/d976/preg.png
Bebe reloaded
19+
Raspunsuri
bb_yasmi spune:
daaaaa....dr cu care am nascut eu!!!! eu vroiam cezariana (din necunostinta de cauza...) dar el a stiu de la bun inceput ca voi naste natural. acuma ii multumesc ca am nascut natural!!!
.................................................................
Cea mai fericita sotzie si mamica!!!
Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!
..................................................................
mami si bubulina IASMINA ALISSA 31.10.2007
musettepink spune:
Deci ai nascut natural fara epidurala si fara epiziotomie?cu cine?
asa creste minunea noastra,un baietel
Doamne ajuta in continuare!Mai avem 15s!
25+LUCA
alinushca spune:
si eu as vrea sa stiu detalii. am PM activat
Bebe reloaded
19+
elyanne spune:
Eu am nascut prima data natural, fara epidurala, dar cu epiziotomie... De grabit nu m-a grabit nimeni cu nimic... chiar dr. i-a spus asistentei sa nu-mi bage nici macar calciu... Si se intampla la 2 noaptea, sambata... Iar despre epiziotomie n-am stiut decat cand s-a pus pe cusut... As fi preferat sa nu... dar dr. meu spune ca e mai bine asa decat sa se rupa...
A doua oara (gemeni) natural, cu epidurala (din pacate urla prea multa lume in jurul meu... si m-a apucat frica... stiam ca daca fata a iesit asa de usor si fara dureri mari, gemenii singur vor veni si mai usor... dar mi-a fost frica... toate din sala de travaliu tipau... io strangeam din dinti... si m-au speriat in cele din urma... mi-a parut rau dupa) si cu epiziotomie... asta n-am mai inteles-o la gemeni, dupa o nastere... si mai ales ca erau mititei...
La fel, am aflat dupa... cand a fost f. mirata ca ma coase... eram convinsa ca de data asta nu m-a mai taiat... Bine ca s-a vindecat usor si fara probleme...
Dar m-am multumit ca am putut sa-i nasc natural, pt. ca f. multi doctori nici nu se gandesc la nastere naturala cand e vb. de gemeni... din start cezariana... iar eu nici n-am vrut sa aud...
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
bb_yasmi spune:
am nascut natural cu peridurala si cu epiziotomie. a doua zi dimineata faceam dus la spital si ma spalam pe cap... iar dupa vreo 2 zile stateam in sezut fara nici o problema. eu am nascut in timisoara.
Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!
alinushca spune:
elyanne intr-adevar! e minunat ca i-ai putut naste natural! Si felicitari la dublu! Multumesc frumos. Spune-mi ce dr. era (PM daca vrei).
bb_yasmi te-ai recuperat foarte repede intr-adevar. Insa eu sunt constipata din fire si ma cam tem pentru consecintele epiziotomiei asupra chestiei asteia... mai ales ca nu toata lumea se recupereaza asa rapid. ba mai des am citit de 1-2 saptamani sau chiar unde s-a ajuns la luni intregi de probleme din cauza epiziotomiei... merci frumos!
Bebe reloaded
19+
bb_yasmi spune:
alinushca, da e adevarat si eu am avut verisoara, prietene care s-au recuperat dupa mai multe timp, o luna nu au putut sta pe sezut. eu am fost intr-adevar norocoasa, am avut o sarcina usoara, o nastere la fel si un bb sanatos si cuminte...nah ca sunt modesta....
singurul lucru de care mi-a fost frica a fost "lipsa mare".....scuze ...imi imaginam ca poate mi se vor rupe toate firele...si multe cele...dar nu am avut treaba nici cu asta.
oricum i-am fost recunoascatoare dr imediat dupa ce am nascut ca nu s a luat dupa mine sa imi faca cezariana!!! a stiut el ce a stiu!!!
ss si inca o chestie, avuse inainte o pacienta cu gemeni, care a nascut...tot ...NATURAL!!!!! bebei mari de 3 kg si ceva!!
Gabi_K spune:
Eu am nascut fara epidurala, si nu cred ca exista medic care sa te forteze sa faci epidurala daca nu vrei. Epiziotomia se face nu neaparat sa grabeasca nasterea, mai degrapa ca sa nu te rupi. Oricum dupa o anumita varsta mai bine ti se face epiziotomia, pt ca nu mai esti asa elastica, nici daca faci gimnastica intima.
Sunt CONTRA perfuziei cu oxitocina, care grabeste nasterea, insa in sala de nasteri cam pica toata teoria asta, si ai un singur gand: sa scapi repede
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses1#" target="_blank">poze si mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
doxinu spune:
Si io tot natural am nascut fara epidurala sal peridurala dar cu epiziotomie.Dr meu nici nu vroia sa auda de cezariana cadn spune el este mai bine natural.nu cred ca vreun dr teb v-a obliga sa nasti prin cezariana daca tu vrei sa nasti natural!
Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007
POZE INTALNEALA
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan
alinushca spune:
gabi_k merci frumos pentru mesaj. la oxitocina ma referam si eu. cred ca am inceput sa imi pun intrebari cu privire la toate medicamentele perfect recomandate in sarcina intr-o zi cand am tinut un NO-SPA pe limba 3 secunde pana mi-am turnat apa. Si mi-a amortit puternic limbra in locul unde statuse... m-am intrebat cum i-o placea lu' bebe senzatia aia Nu stiu CE anume e oxitocina si cum functioneaza. Ma bucur ca exista pentru femeile care chiar au probleme. Dar in principiu nu o vreau. La epidurala... stiu ca daca nu ceri nu iti fac oricum. Eu nu o sa mi-o cumpar, ca sa nu fiu tentata. Stiu ca se poate naste foarte bine si fara ea. Iar cu taietura, sincer sper sa mearga totul bine si sa ajung pe la spital cu dilatatie aproape maxima sa nu mai aiba nimeni timp sa taie Taman pentru ca am un singur gand: sa scap repede si natural! Ca varsta sper ca sunt inca elastica . Am 25 de ani. Sarumana!
doxinu la cezariane nu ma pricep daca se pripesc sau nu unii doctori cu ele. daca e mamica mai lenesa sau mai obosita dupa atata travaliu iar bebe nu se misca deloc, unii doctori probabil ca prefera sa taie decat sa o mai incurajeze pe mamica sa isi adune puterile. Insa eu ma chinui de o viata intreaga cu worse case of si sper ca sunt antrenata pentru travaliu. Mai aveam si o vreme mai de mult cand ma durea ingrozitor cand imi venea ciclul de ma perpeleam in pat si strangeam din dinti. Merci!
Bebe reloaded
20+