Parinti cu grave deficiente emotionale

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

quote:
Originally posted by J G

Nu traiesc pentru asta si n-am nici energia sa duc campania de informare pe care o duce Felicia, dand exemple din propria viata. Nu stiu de ce nu intelegeti despre ce e vorba. Sunt doar exemple, nu asta e esenta.

Inca ceva, legat de sfaturile "move on". Unii oameni pot, altii nu, Nu e o chestie de vointa, depinde de personalitate si de cantitatea de abuz. Parintii pot zdrobi un copil pentru totdeauna. Nu e cazul aici de fata - vroiam doar sa intelegeti ca nu e o decizie pe care o iei si gata. Poti sau nu.

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

J, Felicia pare si sunt sigura ca este, o femeie foarte puternica, si nimeni nu contesta suferintele ei, dar eu cred ca trebuie sa gaseasca in ea resursele necesare unei desprinderi cat mai mari de trecut, pentru viata ei viitoare, si desgur, pentru a-i oferi micului David tot ce este mai bun din ce are ea, fara a se mai raporta la trecut continuu. Si eu as ucide cu mainile goale orice abuzator - sexual- al fiicelor mele, insa ceea ce vreau sa subliniez este ca mama fiind, te raportezi la copil/ii in primul rand, si apoi la trecut, asta vad eu ca fiind firesc.

Ripley, mami de Ana Ecaterina (10.11.2005) si Iris Maria (10.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

quote:

Ea vorbeste de abuzuri sexuale nu de viol, a explicat foarte clar in mai multe randuri. Faci diferenta?

adica cum? unde e explicat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Dupa cum am spus, in mai multe randuri, pe diverse topicuri. La fel te pot intreba si eu unde ai citit de viol?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

quote:
Originally posted by MissParker

Ramona, pai tocmai asta e ideea: ca si eu ma vad in pericol (si inca mare de tot) de a face unele din greselile de pe prima pagina, tocmai de aceea deschid subiectul si caut experiente asemanatoare sau macar bunavointa sa cautam in noi insine acele mecanisme care ne pot face sa reactionam asa cum nu e bine pentru copii. Vreau sa imi constientizez eventualele impulsuri nocive (pe care stiu cu siguranta ca le voi avea!!) pentru a le putea neutraliza mai bine. Ori asta nu se rezolva prin negare.

felicia, daca tot te-au pus la gazeta . hop si eu cu parerea, ca poate nu aveai destule :)

eu te vad ca o persoana care inca nu are suficienta incredere in sine. Nu, felicia, nu vei avea nici un impuls. daca te vei lasa condusa de acele sentimente minunate, daca iti vei creste copilul dupa cum iti va dicta el, dupa propriul lui ritm, daca nu vei incerca sa il schimbi dupa programele tale... totul va fi minunat. nu ai nici o gena a rautatii, a abuzatorului...iar intre o mama si un copil lucrurile pot merge atat de lin daca il asculti. daca il respecti. daca il iubesti. iar tu poti face toate astea si mai mult. curaj, felicia!

I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

quote:
Originally posted by J G

Dupa cum am spus, in mai multe randuri, pe diverse topicuri. La fel te pot intreba si eu unde ai citit de viol?

mai stiu yo unde am citit? poate ca am si confundat-o cu alta. eu nu zic ca nu te cred si sa-mi dai linkul, zic ca nu am citit. te cred pe cuvind daca imi exlici tu ce ai citit.
dar hai sa lasam femeia in pace ca mai are o leaca si naste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Dianocica, n-ai nici un impuls? Niciodata?

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Ati citit de la "generale" topicul cu "distrugatorii de mituri" ? Asta asa ... ca teoria e tzapana, tare, ferma ... practica ...

MissParker, vei fi cea mai buna mama pt puiul tau !

ps. ati intortocheat di tat subiectu`

Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_A spune:

Miau miau, esti penibila.

When you want something you never had, you have to do something you've never done.
Preparing to run away.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

quote:
Originally posted by Cristina_A

Miau miau, esti penibila.

When you want something you never had, you have to do something you've never done.
Preparing to run away.

Cristina, esti eleganta...

MissParker, cine are ochi sa vada, ii va deschde, cine are urechi sa asculte, o va face, felicitari pentru campania de informare, cum bine zicea cineva, ai multa putere sa faci asta! eu te vad incredibil de puternica, asta e o dovada ca esti vindecata.
Doar cei care nu sunt vindecati nu pot vorbi macar despre trecut si incearca sa-l ingroape, eu asa vad lucrurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Doar faptul ca esti informat despre abuz si ca-l urasti si combati nu te fereste de a avea imbolduri agresive fata de copil din pacate. Imi aduc aminte foarte bine cat de impotriva am fost inainte sa am copilul si totusi cand fiica-mea avea vreo 8 luni imi venea sa dau cu ea de pereti si mi-am stapanit foarte greu nevoia de a o lovi. Nu intelegeam cum e posibil sa simt asa ceva? M-a salvat atunci cartea lui Alice Miller si m-a inmuiat suficient cat sa nu mai simt atat de acut nevoia asta. Am reusit pana acum sa n-o lovesc, poate doar mai ridic tonul uneori dar foarte rar. Nu o sa intru acum in detalii (de simteam etc) pentru ca aceasta carte e disponibila oricum.

Oricat ai sti... nu reusesti sa te porti intotdeauna cum trebuie. E important sa observi asta si sa incerci sa schimbi. Asta pentru ca multi parinti nu observa macar.
Suntem totusi printre norocoasele informate.

Mergi la inceput