Clopotei de Ianuarie-Februarie 2008 (50)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ginnette spune:

Roli, of, ce belele! Multa putere sa treci cu bine, peste

Fetelor, vorbeati voi de biscuiti, ma demult; voi ati reusit sa gasiti biscuiti fara gluten? eu am intrebat la toate farmaciile si n-am gasit (bine, la unele farmacii nici n-au auzit de biscuiti fara gluten)

Roxana si Adela !
Ingerasul nostru
Poze
Fetze de buburuza
SUNT VEDETA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristacoman spune:

La noi treaba facem amandoi. Am exclus din start solutia "vine mama, face mama" pe motiv ca nu renuntam la intimitatea noastra. Soacra mea si-a oferit ajutorul, chiar insistent de mai multe ori si chiar s-a suparat pe mine ca nu o las sa vina sa faca curat, sa gateasca. Ea fiind foarte atasata de sotul meu, care este si singur la parinti, a perceput ca un soc momentul cand ne-am mutat singurei si nu-l mai vedea in fiecare zi si nu mai stia tot ce face el.

Asa ca de cand ne-am mutat impreuna am stabilit de comun acord ca parintii daca vor sa vina la noi trebuie sa sune inainte (nu de alta, dar suntem cam plimbareti de felul nostru si riscau sa nu gaseasca pe nimeni acasa), cu treburile gospodaresti ne descurcam singuri, ca oricum mare lucru nu era de facut ca veneam destul de tarziu de la munca si dezordine nu era decat in fata calculatorului unde mai lasa sotul cate un pahar, sau CD/DVD-urile imprastiate. De gatit, o faceam amandoi, in ordinea sosirii acasa, sau impreuna. Curatenie, de asemeni, impreuna- unul sterge praful, unul da cu aspiratorul, sau spala baile. Cu exceptia faptului ca nu calca, in rest face orice si ma ajuta cu ceea ce trebuie facut in casa.
Din luna a8a de sarcina am gasit si o doamna care sa vine sa ma ajute cand vroiam sa fac curat, deoarece eu nu mai puteam ridica, asa ca facea sotul cu doamna curat si eu cu indicatiile...
Aceeasi doamna vine si acum o data la 2 saptamani si ma ajuta cu curatenia, sters geamuri, spalat faianta, lucrurile mai grele si care necesita timp, altfel, treburile zilnice ori le fac eu cand doarme copilul,ori le facem impreuna cand vine de la serviciu.
De copil ne ocupam amandoi, regulile fiind stabilite de la inceput. Ne-am dorit copil, l-am facut si ni-l crestem singuri. Asa ca ofertele mamelor de a isi lua concediu cand am nascut au ramas in acest stadiu de proiect. Le-am spus frumos ca in primele 2 saptamani sotul meu va fi in concediu, deci va fi acasa si ma va putea ajuta, ramanand ca dupa cele 2 saptamani sa hotaram daca avem nevoie de ajutor sau nu. Nu a fost cazul deoarece avem un copil super cuminte. Asa ca din prima zi ii facem baie impreuna, sta cu noi cand il alaptez, sau pregateste masa. Ii face o deosebita placere sa se ocupe de copil. Schimba pampers-ul, sau o imbraca /dezbraca fara probleme.
La un moment dat, dupa ce am nascut si eram acasa cu bebe a avut o tentativa de a ma lasa pe mine sa rezolv problemele casnice, pe motiv ca merge la munca si este obosit, iar eu tot stau acasa. I-am explicat frumos, ca daca el merge la munca de la 7 la 16 si apoi este liber, jobul meu este cu program non stop si nu pot sa-mi iau liber chiar daca as vrea, deoarece copilul este dependent de mine. Se pare ca a inteles, acum cand vine de la munca pune masa si se ofera sa stea cu copilul, ca sa pot pleca si eu singura. Singura lui problema este ca nu suporta cand plange fata; daca sunt acasa si o las sa planga in patut pana adoarme nu-i nici o problema, dar daca sunt plecata si vine ora de somn, nu o lasa in pat sa adoarma singura, pe motiv ca lui i se pare ca plange prea mult. Si uite asa tine el copilul in brate, si copilul nu doarme si ma cheama disperat ca plange.
Asa ca eu cand am treaba si plec singura trebuie sa rezolv problemele foarte repede.

Cristina, mami de Antonia (29.01.2008)- avem 4 lunitze.
http://s282.photobucket.com/albums/kk249/cristinacoman/Luna%20a%204a/?albumview=slideshow
http://s282.photobucket.com/albums/kk249/cristinacoman/Luna%20a3a/?albumview=slideshow

Mergi la inceput

Roli, imi pare tare rau ca te-ai imbolnavit si tu. Ia ceva de gat si paracetamol ca sa te pui repede pe picioare.
Am fost si eu racita acum 1 saptamana, ma durea in gat si imi curgea nasul, ca am mancat inghetata. Am luat pentru gat Homeogene 9 (recomandat pt. gravide si femei care alapteaza) si paracetamol. Bubulina nu a luat spre fericirea mea.

Sanatate multa si tie si bebelushului.

http://s282.photobucket.com/albums/kk249/cristinacoman/Luna%20a%204a/?albumview=slideshow
http://s282.photobucket.com/albums/kk249/cristinacoman/Luna%20a3a/?albumview=slideshow

Mergi la inceput

Ginnete, biscuiti fara gluten am vazut la Carrefour la raionul cu mancare pentru bebelushi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginnette spune:

Cristina, merci

La carrefour militari sau orhideea? Eu am cautat in Cora si n-am avut noroc.

Roxana si Adela !
Ingerasul nostru
Poze
Fetze de buburuza
SUNT VEDETA

Mergi la inceput

Ginnette, eu am gasit la Carrefour in Ploiesti, dar cred ca se gasesc si in Bucuresti. Sunt de la Nestle.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

quote:
Originally posted by ginnette

Neata fetelor,

Am citit cam "intr-o dunga", recunosc (ca ati scris, nu gluma ).

Laura_D, mi-am admirat febletzea - o dulcica cum "citeste", iar rochia e absolut superba! (fara floricica; de-acord cu tine- prea incarcata)
Acum, referitor la lapte (desi fetele ti-au raspuns "la timp" nu ca mine, dupa 100 de ani) eu ii dau tot NAN1; o sa incep de saptamana asta sa-i bag masa de "pranz" (adik aia de 2:00 pm) de NAN 2 ca sa-i fac trecerea, treptat. Ii dau in continuare 2 mese de 160 ml (dimineata si seara), 2 de 150 (la panz si la ora 5:30 pm) si una de "diferenta": adik, la 11:00am cand ii dau piureul de fructe, dak este cam 100 - 120 gr, atunci lapte ii dau 60 ml - 50 ml. O sa-i mai dau o saptamana asa (ma refer la piure + lapte) dupa care ii scot laptele cand o sa-i bag supa, la masa de la 2:00 pm.

Ellenuta, total de acord cu tine: n-ai facut bb singura; deci, scuza cu "eu muncesc 8-10h" nu e valabila; iar cu soacra, eu am avut "grija" sa ma scuteasca de sfaturile ei, odata pt totdeauna. Eu sunt norocoasa ca socrii s-au mutat la tara si nu prea vin in Buc, decat la evenimente speciale.
Cat de bubulina "energica" si a mea e la fel: nu sta singura decat max 15 min dupa care trebuie sa-i faci atmosfera ca altfel o apuca tzipatul.

A propos, aseara, dupa ce s-a culcat, s-a trezit racnind efectiv, din somn; a mai facut asa, cand era mai mica; nu pot sa-mi dau seama de ce se sperie?!
Voi ati mai patit asa?

Hai, ca m-am lungit ca o placinta.

Vreau sa

Roxana si Adela !
Ingerasul nostru
Poze
Fetze de buburuza
SUNT VEDETA

Roxana, multumesc mult de raspuns!!!
Adevarul este ca m-am speriat cand am citit cat mananca buburuza ta frumoasa... Pai a mea aseara a mancat 260 ml....
Am sunat-o astazi pe doctorita din ploiesti care a fost medicul de fam. a lui dimitris si i-am prezentat situatia.
Mi-a spus ca la varsta ei trebuie sa manance 150 - 180 ml. Si sa nu-i mai dau asa mult ca-i maresc stomacul si o fac grasana....
Buburuza ta manaca exact cat trebuie!
Oricum, mi-a spus ca pot sa incep sa-i amestec nan1 cu nan 2. prima data cate o cupa de nan 2, apoi 2 cupe si asa mai departe pana ajunge la jumatate catitate nan 1, jumatate de nan 2.
Si asta timp de 1 luna pana face cel putin 5 luni si o las doar pe nan 2.
Sa vedem cum va reactiona la "tratamentul" acesta. Sper sa se sature cu 180 ml. si sa nu mai planga de foame...

Cat despre ce a patit adeluta aseara.... Bineiteles ca si eu am trecut prin asa ceva.... Fetele astea ale noastre se cam imita una pe alta....
Tot asa ca si la tine... la vreo ora si jumatate dupa ce a adormit s-a trezit si urla ca din gura de sarpe... Am luat-o in brate pe rand, i-am vorbit, i-am zis "Tatal nostru"... s-a linistit in cele din urma.... Habar n-am de ce1 Fie a visat urat, fie a fost deochiata ca s-a tot ranjit cu o doamna in parc vreo ora intreaga... Si se tot mira femeia aia ce rade eleni a mea la ea....

Ellenutule,apropo de soacre/mame.... ce speram eu aseara tarziu ca mama sa nu mi-l invete rau pe iannis....?!
Cand s-a trezit eleni plangand aseara iannis a luat-o in brate si se plimba cu ea prin camera iar eu nu stiu de ce m-am dus la bucatarie. Cand m-am intors, am vazut-o pe mama care se trezise si ea de plansetul lui eleni ca se duce glont la barbata-meu si ii ia fata din brate....
Mie mi se parea - in toata supararea momentului ca-mi plange fata...- ca l-am apucat pe dumnezeu de-un picior cand l-am vazut pe iannis plimbandu-si fata prin casa si cantandu-i usurel la ureche... Dar a venit mama repede sa-mi "degreveze" barbatu' de orice sarcina....
Asta este! Se pare ca si eu va trebui sa am o discutie cu mama mea...

Laura - mandra mami de Dimitrakis - 25.04.2003
si Eleni - 05.02.2008
www.flickr.com/photos/21462816@N06/" target="_blank">poze

povestea nasterii lui eleni

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ceska777

UF! Buna dimineata!
Ellenuta,
noi suntem din acelasi film! Ieri spuneam ca daca comenteaza legat de iesirea de 1 iunie planificata nu il spala Dunarea de ce isi aude! Mai mult gura de mine! Fiindca asa cum am plecat tot asa repede am venit! Am niste nervi! Pregatesc mic dejun frumos, cafeaua de dimineata etc. Apoi pregatesc geanta pt Benji, termos apa, sticlute cu lapte masurat, suc de mar diluat cu putina apa, chiar si un borcanel de mere, schimburi, noua fructe, ceva de rontait, bauturi urma sa luam de acolo reci ca o lada frigo e urmatoarea pe lista de achizitii. Zacea dl pe canapea si se uita la reluarea unei emisiuni de seara trecuta!!!! Ii zic hai fa dus sa mergem. Eu fac apoi cel mai rapid dus din viata mea ca BEnji deja incepea sa maraie de oboseala si planuiam sa doarma in masina sa fie fresh la picnic! Aiurea: cum plecam intreaba daca nu putem merge altundeva: pai de ce nu ai comentat ieri legat de locatie, mergem acuma unde am stabilit. Bun! Il vad cu o mutra .... Ajungem intreb ce are:
- e prea cald pt plimbari desi la radio anuntasera 24-25grade iar noi eram langa un lac si un castel cu parc cu niste platani imensi chiar deaspura unei peluze frumoase.
-cainele nu are unde sa zburde sunt atatia oameni. Normal ca sunt oameni ca e duminica si e vreme buna! Si cutu a facut totusi baie in lac si sa isi mai puna pofta in cui poate sa mearga si in lesa. Dar normal asta inseamna ca dl nu poate merge cu mainile in buzunar!
Dam o tura de lac si inapoi in masina!!!! Imi venea sa il palia o pauzasc! Eu aveam in masina patura, mancarea etc. Zic aproape plangang : nu mergem atunci altundeva? "Ma gandesc acuma unde". Si ia ghiciti voi unde am aterizat?????? Exact: la o terasa, Biergarten. Unde cainele a stat tot in lesa sa nu incurce ospatarii si lumea de acolo, lume multa era ca au navalit 20 de pensionari deodata! Si normal era bere!!!!! Nu ca in parcul castelului nu era terasa si nu se putea lua o bere rece!!!!!!!NU!
Totul a durat 3 ore. La terasa am stat mai mult ca in parc la plimbare!!!! Si acasa ce face dl???? Se aseaza la 04:00 dupa-masa la comp si pana azi noapte la 03:00 nu a facut decat pauza pt Simpsons, sa ii facem baie lui Benji si la un film de care s-a plictisit repede.Ah a pus el la cuptor niste shrimps si asta a fost tot!!!!
HALAL! Sa iti treaca sa mai planuiesti o iesire cu familia!!!!
Imi vine si acuma sa ......Zice-ti si voi! Unde e iesirea noastra idilica??? Stat pe patura la umbra platanilor, jucat cu Benji, exercitii pe burtica, sa doarma copilul la aer, sa stam si noi relaxati de vorba, sa ne bucuram de vreme, de ce e in jur. Un lac superb, lumea se plimba cu barca, altii erau pe terenul de golf, pe banci pe terasa, pe peluza. Pe lac o insula cu o capela gotica parasita doar clopotnita si zidurile mai rezista.... Nuferi, rate, pesti. Copii, caini, umbra soare, apa!!!! Sa mori! Mai bine in casa la comp! NU ajung eu sa lucrez, sa am masina? Fug in lume!!!! In fiecare week end! NU, eu vaca vreau o zi frumoasa cu famlia!!!! IM- PO-SI-BIL!

LA MULTI ANI clopoteilor sarbatoriti AZI!

Ceska, mamica de Benji
mic si scump - 5 LUNI (23.12.2007)

Filmulete!!!
http://www.youtube.com/watch?v=I9mc8EEY2yk
Poze NOI incepand de aici...
http://good-times.webshots.com/photo/2605877940102658297CCRSyN

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113744
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra

sa treaca supararea!
Te inteleg.
Eu sunt de parere ca ceea ce nu poate fi schimbat, daca nu este ceva cu adevarat important!, trebuie sa faci tu compromisuri, sa acceptia situatia asa cum este.
Acum tu poate il cunosti pe sot de mai putin timp si poate il mai poti modela pe ici, pe colo...
Incearca.

Eu nu mai visez de ani de zile la sta pe o patura la iarba verde...
Domnul meu nu suporta sa stea pe patura
Asa ca, atunci cand mergem la padure... luam si o masuta plianta cu scaune pliante cat mai comode pentru el
Eu stau pe patura.

Sau, nu mai visez cu ochii deschisi sa fac drumetii montane cu el...
Mergem la munte, stam la terasa, mancam, el bea o berica si gata aerul fresh!
Asa ca... vezi, tuturor ni se intampla. Ne descarca aici si mergem inainte cu tupeu

si Eleni - 05.02.2008

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ramonab

Ieri am fost in gradina Romei, un parc frumos dar plin de ciori.Am fost sa ma intalnesc cu un fost elev de al meu de la gradinita.II era foarte dor de mine si a vrut neaparat sa ne vedem.Asa ca am stabilit ieri sa o facem.A fost foarte emotionanta intalnirea, nu ne vazusem de 1 an de zile, el fiind acum scolar, termina acum clasa I.
Eu am iubit foarte mult grupa de copii mai ales ca au fost si prima mea generatie de copii si au fost toti niste copii foarte draguti.I-am iubit si m-au iubit si am avut asa o legatura foarte speciala cu ei.Dupa ce am terminat grupa pregatitoare am mai pastrat legatura cu ei, i-am mai vizitat la scoala.(erau din Botiz, un sat vecin) si tare mult se bucurau sa ma vada sa imi spuna ce au mai facut, cate note bune au etc.Cu Serban(baiatul cu care m-am intalnit ieri) nu m-am mai vazut deloc pt ca el a venit la scoala aici in oras si nu am reusit niciodata sa ajung la el desi i-am tot promis, apoi am nascut si nu am mai putut deloc.Dar promisiune e promisiune, asa ca ieri a fost marea revedere.Si eu ca proasta si tuta am uitat sa fac poze.Dar la proxima ocazie nu mai uit.M-a invitat sa ma duc la el la serbarea de sfarsit de an.Abia astept.
V-am plictisit? Sorry, dar pt mine a fost foarte emotionanta ziua de ieri si am vrut sa impartasesc cu voi.

Mami de Razvan-Matei,09.01.2008

Poze http://good-times.webshots.com/photo/2931650980102497651nVxMzr

Anunt important:

caut in bucuresti educatoare ca ramona!!!!

Bravo tie ramona. si fericiti copiii( si parintii lor care ) pe care ii educi tu la gradinita!

si Eleni - 05.02.2008

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ceska777

Ginette,
jur ca nu ma intorc cu el din Romania! Imi trece prin cap sa mai stau o luna, doua la ai mei! Ar fi super incantati si asa adora copilul asta si sufera ca sunt la distanta. Stiu ca sotul ne iubeste si pe mine si pe Benji dar NU stie sa ne arate asta! Ma mai gandesc (azi noapte ma tot trezeam si ma gandeam) ca ce bine o sa fie de el, fara nevasta si fara copil vreo doua luni, doar cu Luky. Nu il bate nimeni la cap, nu mai are indatoriri, poate uita de noi!

LA MULTI ANI clopoteilor sarbatoriti AZI!

Ceska, mamica de Benji
mic si scump - 5 LUNI (23.12.2007)

Filmulete!!!
http://www.youtube.com/watch?v=I9mc8EEY2yk
Poze NOI incepand de aici...
http://good-times.webshots.com/photo/2605877940102658297CCRSyN

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113744
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra

Acum imi dau seama ca tu suferi mai mult decat reiesea din postarea ta anterioara...
Imi pare rau!
Eu cred ca aparitia unui copil in umele cupluri face sa se caltine un picut relatia dintre parteneri...
Asta nu inseamna ca sotul tau nu te iubeste. Si pe tine dar mai ales pe benji!
Este nevoie doar de o perioada de acomodare.
Si de mult tact si vointa din partea amandurora dar mai ales a femeii...
O sa-ti faca bine si tie si lui sa stati despartiti o perioada. Dar mi se pare mult o luna - doua... Mai degraba doua saptamani.

Hei, ce fac eu?! Ii iau locul lui monica-doc si cu siguranta nu sunt la fel de "priceputa" ca ea!

Chiar... MONICAAAAAA ????

si Eleni - 05.02.2008

Mergi la inceput