Misterele slabitului
Raspunsuri - Pagina 3
sevastase spune:
quote:Sabina...sa stii ca am avut multe mamici noi care vor sa revina laun corp suplu si atractiv dupa nastere. Insa eu privesc estetica ca pe un efect secundar al unei alimentatii sanatoase si echilibrate.
Originally posted by Sabina
mai, eu nu ma pricep, da mie-mi suna logic asta:
bagi cantitaea X, ca sa slabesti trebuie sa consumi X plus :))
Sebastian, despre slabit si alaptat stii ceva?
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb GheoCea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
In primul rand trebuie sa te alimentezi tu sanatos, cat mai natural, organic si echilibrat atat calitativ cat si cantitativ. Facand acest lucru, te vei simti denota 10, corpul tau isi va reveni natural la greutatea ta ideala, iar calitatea laptelui tau se va imbunatati semnificativ. In consecinta bebeul tau va fi mai sanatos si mai bine :)
Esti ceea ce mananci, implicit si bebe este ceea ce suge :)
sevastase spune:
quote:Anka, imi pare bine sa te cunosc. Parerea mea este ca ar trebui sa renunti la lactate. Iar regimul disociat este ceva pe care nu il recomand, si pe care nu o sail poti tine la nesfarsit. O data ce o sa te intorci la un mod de alimentatie mai normal care va avea mai multe calorii in medie decat mananci tu acum,corpul tau va lua in greutate. Citeste ce am postat eu si adapteaza la modul tau de viata.
Originally posted by ANKA-iasi
fiecare este liber sa manance ceea ce vrea,daca posteaza omul parerea lui nu inseamna ca trebuie si urmata...eu deocamdata sunt la ziua de fructe exclusivmaine voi fi la iaurt exclusiv...desi nu ma dau in vant dupa lactate,oricare ar fi acestea.incerc sa scot din alimentatie orice preparat termic,cateva luni macar.am mai facut asa ceva inainte de sarcina,mancam totul in stare naturala si salatele numai cu ulei de masline.la prima salata cu ulei de floarea-soarelui mancata la revenirea in Romania am crezut ca imi va exploda stomacul de durereacum vreau sa "scap" de vreo 15 kg asa ca...va urmaresc
mina spune:
Salut
De ieri ma tin sa scriu ceva ....
Sebastian, fara suparare, tu ai dreptate in ce spui vis a vis de diete dar, in acelasi timp, frizezi un pic absurdul aproape la el a cei care promoveaza dietele...
Spui ca apa minerala si cea plata nu e buna si recomanzi apa de izvor....pai mie mi-ar prinde bine o solutie realista, ca teoria o stiu...dar, practic, de unde iau eu apa de izvor?
Chimicalele sunt rele, ok. Mi-as dori sa ma hranesc numai cu vegetale super organice supravegheate de ochiu meu tot anul si culese cu mana mea...sau cu gaini la fel de super organice...da de unde?
Nu mi-o lua in nume de rau, principiile enuntate de tine sunt, probabil, verificate si ras verificate, dar cred ca noua, tuturor, ne-ar prinde bine, pe langa principii, niste sfaturi practice. E prima oara cand aud ca ar trebui sa renunt la pasta de dinti. Sincer...tu chiar nu te speli pe dinti si rezolvi problema doar cu masticatia fibrelor?
Da, cel mai bine slabim daca mergem la nutritionist. Majoritatea nu fac acest lucru din diverse motive, banii, timpul... De aia ne adunam aici si incercam sa invatam unii de la altii.
Si inca ceva (iarasi, cu scuze daca sunt deplasata): cura de detoxifiere cu mere propusa de tine mi se pare cam dura, probabil f eficienta, insa nu ar trebui ca, odata cu ea, sa postezi si niste atentionari de genul nu urmati cura asta daca suferiti de... sau de....? Pentru o persoana cu probleme la stomac o astfel de cura ar putea fi destul de periculoasa.
Va doresc o zi cu soare tuturor
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
http://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmare
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
tatiana83 spune:
Regimul disociat poate deveni un mod de viata...Ma refer la evitarea combinatiilor gen carbohidrati-proteine, nu la adoptarea pe termen lung a dietelor cu o zi fructe, alta legume...lactate.Eu nu mananc cel mai sanatos, dar evit sa combin proteinele cu glucidele.Fructele le mananc separat de mesele pricipale.Legumele pt fi mancate atat impreuna cu carbohidratii cat si cu proteinele.
Nu e deloc greu.
Apa plata 2-3 litri zilnic.
Iar miscarea este f importanta...insa nu am timp de sport deocamdata cu bebe.
Dar mersul pe jos, plus cateva exercitii dimineata cam 20 min ma fac sa ma simt ok.
Tatiana, mamica de bebe Luca (12.12.2007)
22.04............65,2 kg
29.04............62,4 kg
06.05............60,6 kg
13.05............59.8 kg
:-)))) de cand asteptam sa schimb prefixul :-)))
20.05............59,5 kg
27.05............59,3 kg
TARGET 57 kg!!
ANKA-iasi spune:
buna,nu stiu daca ai aparut pe la tv,poate e doar o coincidenta de nume...problema e ca nu pot tine o dieta exacta,de alea care iti specifica exact ce sa mananci la mic dejun,pranz si cina,de aceea am ales deocamdata dieta disociata macar o perioada caci mi se pare mai usor de urmat.mai este o chestie pe care am gasit-o si urmat-o in adolescenta dar nu stiu la ce ajuta(in afara faptului ca sigur dai ceva jos de pe tine):jum l.bors crud,2l.apa,7lgt miere de albine si zeama de la o lamaie se bea toata cantitatea pe parcursul unei zile plus un pumn de seminte de dovleac pe zi.se tine minim 3 zile si se poate repeta dupa 3 luni.ai idee?????
sevastase spune:
quote:Corpul este format din :
Originally posted by ankyquote:
Originally posted by Clover
Sebastian, am citit doar inceputul pentru ca m-am lovit de o prostie majora.
Oamenii nu sunt nici castraveti nici pepeni sa fie 90+% apa. Am cautat o sursa cu reputatie buna ca sa nu sara nimeni ca wikipedia nu e stiintifica.
Uite aici
http://www.britannica.com/EBchecked/topic/275485/human-body
Corpul uman e 60% apa. Si ca sa pricepi mai bine, la un organism de 60 kg dupa articolul tau tot sistemul osos plus materia organica ar cantari doar...6 kg.
Ce as vrea sa aud eu e cine te recunoaste neoficial ca autoritate in nutritie si slabit in Romania.
If all else fails, look cute.
Haideti sa nu ii sarim chiar asa omului in cap,eu cred ca a scris din greseala 90%,in loc de 60%,nu Sevastase..???
Anca, mami de Bianca si Cris
apa 70 % ( H20 )
molecula de oxigen mai intra si in compozitia :
- proteinelor
- aciziilor nucleici DNA si RNA
- grasimilor
Nu pot discuta cu cineva cum se face supa de pui daca persoana respectiva nu stie ce e aia " pui ". :))
Observ ca sunt cateva doamne si domnisoare aici versate in chimie, biologie, biofizica, anatomie, chimie alimentara.
:))
Inca ceva : presupun ca cei/cele care imi fac observatie si care imi spun ca scriu prostii au un abdomen plat si un corp superb.
Astept poze :))
sevastase spune:
quote:
Originally posted by ANKA-iasi
fiecare este liber sa manance ceea ce vrea,daca posteaza omul parerea lui nu inseamna ca trebuie si urmata...eu deocamdata sunt la ziua de fructe exclusivmaine voi fi la iaurt exclusiv...desi nu ma dau in vant dupa lactate,oricare ar fi acestea.incerc sa scot din alimentatie orice preparat termic,cateva luni macar.am mai facut asa ceva inainte de sarcina,mancam totul in stare naturala si salatele numai cu ulei de masline.la prima salata cu ulei de floarea-soarelui mancata la revenirea in Romania am crezut ca imi va exploda stomacul de durereacum vreau sa "scap" de vreo 15 kg asa ca...va urmaresc
Esti pe calea cea buna. In sensul ca incerci sa elimini sau sa reducialimentele preparate termic. O sa te simti multmai bine. Uleiul de flarea soarelui nu are ce cauta in alimentatie si totusi este folosit aproape in exclusivitate in romania.
dooku3 spune:
Tatiana daca te referi la Monti(ca regim disociat),si eu sunt adepta,de mai mult de 5 ani ma hranesc disociat.Nu am ales Monti pentru a slabi,ci pentru ca,pentru mine,este cel mai echilibrat mod de alimentatie.
mina spune:
quote:
[
Inca ceva : presupun ca cei/cele care imi fac observatie si care imi spun ca scriu prostii au un abdomen plat si un corp superb.
Astept poze :))
Sa inteleg ca daca nu arat cum zici mai sus nu imi pot spune parerea in acest topic? hmmmmmmmm
(imi pare rau...nu m-am putut abtine....
Mina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
sevastase spune:
quote:
Originally posted by mina
Salut
De ieri ma tin sa scriu ceva ....
Sebastian, fara suparare, tu ai dreptate in ce spui vis a vis de diete dar, in acelasi timp, frizezi un pic absurdul aproape la el a cei care promoveaza dietele...
Spui ca apa minerala si cea plata nu e buna si recomanzi apa de izvor....pai mie mi-ar prinde bine o solutie realista, ca teoria o stiu...dar, practic, de unde iau eu apa de izvor?
Chimicalele sunt rele, ok. Mi-as dori sa ma hranesc numai cu vegetale super organice supravegheate de ochiu meu tot anul si culese cu mana mea...sau cu gaini la fel de super organice...da de unde?
Nu mi-o lua in nume de rau, principiile enuntate de tine sunt, probabil, verificate si ras verificate, dar cred ca noua, tuturor, ne-ar prinde bine, pe langa principii, niste sfaturi practice. E prima oara cand aud ca ar trebui sa renunt la pasta de dinti. Sincer...tu chiar nu te speli pe dinti si rezolvi problema doar cu masticatia fibrelor?
Da, cel mai bine slabim daca mergem la nutritionist. Majoritatea nu fac acest lucru din diverse motive, banii, timpul... De aia ne adunam aici si incercam sa invatam unii de la altii.
Si inca ceva (iarasi, cu scuze daca sunt deplasata): cura de detoxifiere cu mere propusa de tine mi se pare cam dura, probabil f eficienta, insa nu ar trebui ca, odata cu ea, sa postezi si niste atentionari de genul nu urmati cura asta daca suferiti de... sau de....? Pentru o persoana cu probleme la stomac o astfel de cura ar putea fi destul de periculoasa.
Va doresc o zi cu soare tuturor
Mina si
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
Sa stii ca simpatizez cu tine pentru ca si eu ma lovesc de aceeasi problema : este aproape imposibil sa obtii materie prima de calitate din cauza ca pur si simplu nu se gaseste. Asa ca invatam sa facem mici compromisuri.
Apa plata imbuteliata e ok. Ideal e de izvor. Minerala acidulata sub nici o forma.
Pasta de dinti contine florura de sodiu,una dintre cele mai toxice substante. Nu intamplator dar asta e alt subiect. Iar noi o folosim cel putin o data pe zi !
Bicarbonat de sodiu de 3-4 ori pe saptamana e o solutie maisanatoasa.
Gura noastra are o aciditate specifica si o flora bacteriala pe care noi le alteram si distrugem zilnic cu pasta de dinti.
Dece ? Pentru ca pasta de dinti e o industrie mare cu bani multi. Pe mine ma pasioneaza cum sa imi mentin corpul functionand la parametri optimi nu sa fac bani celor de la Colgate sau Sensodyne :))
Calitatea dintilor nostri per total este execrabila si de aia dentistii speculeaza atat de bine aceasta problema globala pentru profit.
Vreau dinti sanatosi si o gura functionabila :))
" Da, cel mai bine slabim daca mergem la nutritionist. Majoritatea nu fac acest lucru din diverse motive, banii, timpul... De aia ne adunam aici si incercam sa invatam unii de la altii. "
Nutritionistii daca sunt competenti sunt foarte buni de consultat. Iti imaginezi daca s-ar aduna copiii de 1-2 ani singuri laolata si ar incerca sa vorbeasca unii de la altii ? ? Glumesc :)))))
Ori cura de detoxifiere de 3 zile ori favoritul meu postul negru, este 100 % safe. Daca nu mananci nimic nu iti deranjeaza stomacul :):)
Insa exista si exceptii : diabeticii si alte afectiuni. Oricine vine la mine si ii recomand sa se detoxifice , ii cunosc in amanunt fisa medicala. Nu discut cu nimeni pana nu stiu exact in ce stare e.Foarte buna observatie.