Misterele slabitului
Raspunsuri - Pagina 4
Clover spune:
quote:
Initial creeata de sevastase
Numele meu este Sebastian, sunt recunoscut neoficial ca o autoritate in materie de nutritie si slabit in Romania. Am sapostez cateva articole scrise de minedupa care asteptintrebarile dumneavoastra.
Acest topic il fac pentru a oferi tuturor accesul la informatie gratis.
"
Cateva reguli generale pentru o alimentatie sanatoasa
Mananca mai putin
- suntem in general ingroziti de idea dea manca mai putin. E ok. Corpul se sustine cu o alta forma de energie. Rolul traditional al alimentelor si al apei este de a oferi materie prima pentru regenerare la nivel celular. Nu avem nevoie de multa mancare ci de minimul necesar. Corpul e format 90 la suta din apa. Apa se regenereaza/inlocuieste. La fel si corpulnostru sepoate regenera/inlocui.
..."
Am citat din aberatiile tale ca nu cumva sa iti editezi mesajul. Deci de ieri pana azi corpul uman a fluctuat intre 90% si 70% apa. Si continui sa sustii ca ai habar ce spui? Sunt convinsa ca enciclpedia Britannica e cu abdomenul foarte plat si parul foarte lucios de la nutritia adecvata, multumim de intrebare.
Molecula de oxigen intra in componenta aerului. Aia de aberezi tu cu gratie e atomul de oxigen. Daca vrei sa ne spui ca organismele vii sunt pe baza de carbon, oxigen si hidrogen iti multumim pentru stire.
Eu nu imi racesc gura aici pentru tine care evident esti in alte sfere unde nu vreau niciodata sa ajung ci pentru lumea care poate lua de bun ce spui avand in vedere stelutele care ti se tot acorda pe niste afirmatii sa zicem foarte indoielnice. Nu vreau sa se apuce nimeni sa manance numai fire de trei frati patati trei zile ca i-a zis expertul pe internet.
If all else fails, look cute.
sevastase spune:
quote:Poti combina proteine cu carbohidrati ca nu e bai. E un mit.
Originally posted by tatiana83
Regimul disociat poate deveni un mod de viata...Ma refer la evitarea combinatiilor gen carbohidrati-proteine, nu la adoptarea pe termen lung a dietelor cu o zi fructe, alta legume...lactate.Eu nu mananc cel mai sanatos, dar evit sa combin proteinele cu glucidele.Fructele le mananc separat de mesele pricipale.Legumele pt fi mancate atat impreuna cu carbohidratii cat si cu proteinele.
Nu e deloc greu.
Apa plata 2-3 litri zilnic.
Iar miscarea este f importanta...insa nu am timp de sport deocamdata cu bebe.
Dar mersul pe jos, plus cateva exercitii dimineata cam 20 min ma fac sa ma simt ok.
Tatiana, mamica de bebe Luca (12.12.2007)
22.04............65,2 kg
29.04............62,4 kg
06.05............60,6 kg
13.05............59.8 kg
:-)))) de cand asteptam sa schimb prefixul :-)))
20.05............59,5 kg
27.05............59,3 kg
TARGET 57 kg!!
Orice faci daca tu te simti bine eu nu pot decat sa te incurajez :)
Inca ceva : spui ca legume;le pot fi mancate impreuna cu carbohidratii. Cartoful e si leguma si carbohidrat. Si orezul e si leguma si carbohidrat. Si asa mai departe. Nu te crampona de regula aia ca nu are nici un sens.
Foarte foarte important este sa realizam ca dieta noastra zilnica trebuie sa fie predominant alcalina si foarte putin acidica. Adica 80 % - 20 % ...
tatiana83 spune:
Dooku, asa este, la Monti m-am referit.Eu aleg acest mod de alimentatie pt mentinere.Daca il combin cu masaj si/sau sport efectele sunt, cum spuneai si tu, uimitoare.
Chiar nu sunt de acord cu faptul ca SPORTUL poate sa lipseasca cu desavarsire.Am slabit in kg, cm...in urma dietei...insa, insist(!!), pielea nu arata cel mai bine!!!!Si eu am dat jos 7-8 kg din 13-14 acumulate in sarcina(iar 7kg s-au dus la nastere).Dar cine slabeste 20-30 kg(!!)....cum ii va arata pielea fara sport, masaj.
Eu, pt mine, sunt slaba si arat bine doar daca imi place cum sunt in costum de baie(!!!!)...si nu imbracata.
Imbracata, inainte de sarcina...eram chiar slaba ...dar pielea ....intelegeti?
Am din nou greutatea de acum 1 an jumate...dar in plus imi arata si pielea mult mai bine!!!
22.04............65,2 kg
29.04............62,4 kg
06.05............60,6 kg
13.05............59.8 kg
20.05............59,5 kg
27.05............59,3 kg
TARGET 57 kg!!
tatiana83 spune:
Cand am spus de carbohidrati + legume....m-am referit si la faptul ca painea nu trebuie exclusa neaparat, doar ca trebuie evitata in combinatie cu proteinele.Un alt exemplu sunt pastele+carnea....dar poate pastele sunt legume...ca doar sunt din faina...care provine din grau...
Trebuia sa dai numai exemplul cu cartoful, orezul...ca doar sunt carbohidrati=legume
Deci, dupa parerea ta, poti manca cat vrei, fara nici un BAI proteine+carbohidrati...ca nu vei ajunge ???poti manca chiar si seara, nu???si daca nu faci nici sport(!!) cu atat mai bine...
gizazzz
22.04............65,2 kg
29.04............62,4 kg
06.05............60,6 kg
13.05............59.8 kg
20.05............59,5 kg
27.05............59,3 kg
TARGET 57 kg!!
sevastase spune:
quote:Anca : Buna!
Originally posted by ANKA-iasi
buna,nu stiu daca ai aparut pe la tv,poate e doar o coincidenta de nume...problema e ca nu pot tine o dieta exacta,de alea care iti specifica exact ce sa mananci la mic dejun,pranz si cina,de aceea am ales deocamdata dieta disociata macar o perioada caci mi se pare mai usor de urmat.mai este o chestie pe care am gasit-o si urmat-o in adolescenta dar nu stiu la ce ajuta(in afara faptului ca sigur dai ceva jos de pe tine):jum l.bors crud,2l.apa,7lgt miere de albine si zeama de la o lamaie se bea toata cantitatea pe parcursul unei zile plus un pumn de seminte de dovleac pe zi.se tine minim 3 zile si se poate repeta dupa 3 luni.ai idee?????
Am avut o clienta in Iasi de 26 deani cred pe care o chema tot Anca ! :))
Nu recomand sub nici o forma regimul disociat. Grasimea nu pleaca nicaieri. Pentru a o reduce sau elimina, trebuie " sa prostim " corpul sa o foloseasca drept combustibil prin intermediul unei alimentatii specifice pentru ca singur de capul lui nu o face.
Vezi tu Anca, corpul omenesc este programat in asa fel incat nu renunta la grasimea acumulata decat foarte greu.
Grasimea este un depozit creat din excesul caloric,in caz ca tu nu te mai poti hrani sau nu ai de unde, el trebuie sa supravietuiasca si sa se consume pe el insusi.
Grasimea se acumuleaza din aproapeorice, si se arde foarte greu si incet.
Corpulomenesc are nevoie de foarte putine calorii pentru a mentine stratul de grasime . Se mentine foarte usor si se arde foarte greu.
Singur, corpul uman nu o arde. Insa eu fac in asa fel prin intermediul alimentatiei,incat il oblig sa isi foloseasca depozitele de grasime de sub piele, drept combustibil.
Nu numai atat, ci mai mult, ii ofer corpului alimentele de care are nevoie, in cantitatile de decare are nevoie, nimic mai mult, in mod regulat.
Atunci el invata ca primeste macare buna si suficienta in mod regulat si nu mai are nevoie sa tina atata grasime pe el pentru ca nu mai are de ce. Si incepe sa o metabolizeze.
Asa isi revine la forma lui normala.
Dai corpului ce ii trebuie si in cantitatile necesare, si el te va rasplati cu un aspect placut si cu o calitate a vietii optima sau superoara.
Succes :))
XIO spune:
Ete , na ! Pai ce , fetel care nu au abdomenul plat si nu sunt suple ar trebui sa taca din gura? Cred ca iti dai seama ca in ritmul asta si eu pot sa spun ca ciorba de varza e cea mai buna si trebuie mancata o luna zilnic , iar daca ma contrazice cineva intreb repede de patratele.
Nu cred ca e cineva "versat" pe aici , doar ca unii am facut sau inca facem chimioe, biologie , nutritie , samd.
In primul rand , cum poti sa spui ca sportul nu este bun?
In al doilea rand , NU trebuie sa elimini din dieta produsele lactate , mai ales fiind femeie.
O dieta echilibrata este una in care mananci zilnic si fructe , si legume , si lactate , si carne , si cartofi , si paine , si orez si de toate , dar in cantitati gandite bine.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
sevastase spune:
quote::)))))))
Originally posted by minaquote:
[
Inca ceva : presupun ca cei/cele care imi fac observatie si care imi spun ca scriu prostii au un abdomen plat si un corp superb.
Astept poze :))
Sa inteleg ca daca nu arat cum zici mai sus nu imi pot spune parerea in acest topic? hmmmmmmmm
(imi pare rau...nu m-am putut abtine....
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
http://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmare
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
Glumeam bineinteles :))
Intreaba-ma ce vrei si iti raspund cat de bine pot .
sevastase spune:
Sa stii ca simpatizez cu tine pentru ca si eu ma lovesc de aceeasi problema : este aproape imposibil sa obtii materie prima de calitate din cauza ca pur si simplu nu se gaseste. Asa ca invatam sa facem mici compromisuri.
Apa plata imbuteliata e ok. Ideal e de izvor. Minerala acidulata sub nici o forma.
Pasta de dinti contine florura de sodiu,una dintre cele mai toxice substante. Nu intamplator dar asta e alt subiect. Iar noi o folosim cel putin o data pe zi !
Bicarbonat de sodiu de 3-4 ori pe saptamana e o solutie maisanatoasa.
Gura noastra are o aciditate specifica si o flora bacteriala pe care noi le alteram si distrugem zilnic cu pasta de dinti.
Dece ? Pentru ca pasta de dinti e o industrie mare cu bani multi. Pe mine ma pasioneaza cum sa imi mentin corpul functionand la parametri optimi nu sa fac bani celor de la Colgate sau Sensodyne :))
Calitatea dintilor nostri per total este execrabila si de aia dentistii speculeaza atat de bine aceasta problema globala pentru profit.
Vreau dinti sanatosi si o gura functionabila :))
" Da, cel mai bine slabim daca mergem la nutritionist. Majoritatea nu fac acest lucru din diverse motive, banii, timpul... De aia ne adunam aici si incercam sa invatam unii de la altii. "
Nutritionistii daca sunt competenti sunt foarte buni de consultat. Iti imaginezi daca s-ar aduna copiii de 1-2 ani singuri laolata si ar incerca sa vorbeasca unii de la altii ? ? Glumesc :)))))
Ori cura de detoxifiere de 3 zile ori favoritul meu postul negru, este 100 % safe. Daca nu mananci nimic nu iti deranjeaza stomacul :):)
Insa exista si exceptii : diabeticii si alte afectiuni. Oricine vine la mine si ii recomand sa se detoxifice , ii cunosc in amanunt fisa medicala. Nu discut cu nimeni pana nu stiu exact in ce stare e.Foarte buna observatie.
sevastase spune:
quote:Ok. Te inteleg. Ideea topicului inceput de mine nu de a impartasi din experienta mea. Asa ca daca ai o intrebare, te rog sa nu eziti.
Originally posted by XIO
Ete , na ! Pai ce , fetel care nu au abdomenul plat si nu sunt suple ar trebui sa taca din gura? Cred ca iti dai seama ca in ritmul asta si eu pot sa spun ca ciorba de varza e cea mai buna si trebuie mancata o luna zilnic , iar daca ma contrazice cineva intreb repede de patratele.
Nu cred ca e cineva "versat" pe aici , doar ca unii am facut sau inca facem chimioe, biologie , nutritie , samd.
In primul rand , cum poti sa spui ca sportul nu este bun?
In al doilea rand , NU trebuie sa elimini din dieta produsele lactate , mai ales fiind femeie.
O dieta echilibrata este una in care mananci zilnic si fructe , si legume , si lactate , si carne , si cartofi , si paine , si orez si de toate , dar in cantitati gandite bine.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Sunt multe lucruri pe care o sa le spun care o sa contrazica fundamental ce ai auzit pana acum. Asta nu schimba cu nimic valoarea sau validitatea infoormatiei.
Folosesteti intuitia, si daca nu esti de acord cu ce spun eu, cel mai bine e sa nu iei in seama ce spun.
Iti doresc insa succes in lupta cu kilogramele :)))