Copiluti de mai-iunie 2005 (77)
Raspunsuri - Pagina 14
elisor spune:
A mai facut cineva gogole (bombe cu visine) in ultimul timp? Mai aveti vreo reteta? De fapt am gasit pe net si cu biscuiti rasi si fara. Eu am facut acum vreo...10 ani. Stiu ca nu e greu deloc, dar intrebarea mea e sa pun sau nu biscuiti?
OlgutaM www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank">aici gasesti poze
Eli cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, , foto 2 , www.dropshots.com/elisibia" target="_blank"> foto 3
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
onixone spune:
elisor:au imi aduc aminte ca faceam bombe cu visine la generala in a opta la Practica parca se numea, unde am invatat sa cos, tricotez , tras la masina de cusut....unnde ne pregateau sa devenim femie de casa.Mai tineti minte orele astea?#
Nu mai stiu daca se puneau biscuiti sau nu.
stai asa!Uite:biscuiti pisati, nuca pisata marunt, parca si niste margarina topita, se amesteca bine, se pune visina inauntru si se fac guguloaie. se pot da apoi prin fulgi de cocos
Dar parca imi aduc aminte ca se pune si cacao...eu parca asa imi amintesc ca erau negre
Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR
www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex
onixone spune:
aha:
Ingrediente:
visine din visinata ( cca. 50-60 buc.)
200 g. nuci macinate
200 g. zahar pudra
1 lingura cacao
1-2 albusuri
5 linguri zahar cristal
Mod de preparare:
Visinele din visinata se lasa sa se scurga. Daca nu aveti, puteti folosi visine din compot tinute in rom.
Se amesteca nucile macinate, zaharul pudra, cacao cu 1 sau 2 albusuri crude
pentru a obtine o pasta mai groasa, omogena.
Se imbraca visinele cu compozitia de mai sus si se formeaza ( cu mainile ude!) bile nu prea mari si apoi se dau prin zahar cristal.
Se lasa sa se usuce pana a 2-a zi
Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR
www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex
nelia spune:
La noi e cald de mori! Uitasem cum e! Sint peste 30 de grade, pur si simplu ne topim. Fetele au plecat cu Octav la salsa, Tudora a spus foarte serioasa: tati, veau si eu la salsa! S-au imbracat ca pentru nunta, cu rochii lungi, din pinza topita, cu palarii de soare, cu esarfe colorate pe deasupra, sa nu le arda soarele... Agata a fost designerul, ea a imbracat-o si pe sora-sa. Octav le intreaba: ma mai luati si pe mine!?! Asa ca sint doar cu barbatelul meu, care e in brate si nu se hotaraste daca sa suga titza sau unul din picioruse si sta cu o mina pe prima si cu a doua isi tine un picior si ia o gura de lapte o gura de picior, ba chiar merg amindoua in acelasi timp! Se ridica in patru labe in patut si sta asa pret de citeva secunde, ba chiar l-am gasit si cu o minuta pe balustrada, asa ca am hotarit cu tati sa coborim o treapta patutul, ca mi-e frica ca zboara in cap... El nu sta bine in fundulet, in schimb il vad ca vrea sa se ridice si vrea sa plece de-a busilea. Migreaza in tot patutul sau patul mare, astfel incit trebuie sa stam cu ochii pe el tot timpul. Le trage pe fete de par cum le apuca si nu da drumul decit daca ii desprind eu degetelele... Tipa alea de mama focului, dar le si place, il provoaca. Si sa-l vedeti ce fata satisfacuta are piticutul cind le aude tipind si scoate limbuta afara, zimbeste in coltul buzelor si trageeee... Citeodata mai si chiuie a victorie!
Tudora a inceput sa vorbeasca! Ieri intindeam niste rufe afara si ea imi spune: mami, sint iude? Dar atit de dulce a spus, ca nu pot sa uit cuvintele si mi le repet in minte, zimbind. Imi place ca foloseste corect cuvintele, de exemplu spune ca are doi cai si doua cheioane! A facut progrese mari la vorbit, mai ales in engleza, dar vad ca isi da drumul incet-incet si in romaneste. Stiu ca multi dintre copiluti vorbesc de mult, dar Tudora era mai la coada la acest capitol si intr-un timp chiar ma ingrijorasem, dar de comunicat cu ea o facem de la 10 luni, in sensul ca stie sa se faca inteleasa si intelege si ce-i spunem, tot, in ambele limbi. Si are o guritzaaaa, toata ziua si pina noaptea tirziu (ca adoarme din ce in ce mai tirziu, spre deosebire de ceialalti doi, care pica imediat) ii merge ca o moara. Si are o voce ascutita, care te toaca incet-incet. Da' eu ma bucur ca vorbeste!
Mercedes, am vazut ca ai scris despre Bia, ca ai cam aceeasi problema cu ea, sa stii ca si Tudora vorbeste exact ca Bia, adica cineva strain, in romaneste cel putin, ca in engleza a inceput sa vorbeasca destul de bine, nu o intelege. De multe ori, nici noi nu o intelegem, si se enerveaza, ca ei i se pare ca spune clar si crede ca noi nu vrem sa o intelegem. Eu spun sa nu-ti faci griji, desi te inteleg, ca si eu mi-am facut, ca isi va drumul. Ai vazut cite probleme isi faceau Elisor si OlgaM, si ce fetite cataratoare au acum! Unii demareaza mai greu, altii mai usor, dar toti copiii normali ajung pina pe la 4-5 ani cam la acelasi stadiu de dezvoltare din toate punctele de vedere. Abia dupa aceasta virsta se pune problema ca un copil trebuie ajutat mai mult decit altii, cel putin asa mi-au spus de la gradinita si cred ca au dreptate. Dar noi, mamele...
OlgaM, poate se cupleaza Mircea cu Octav, ce zici!?! Cred ca el va merge la munte chiar in primul weekend, inainte de mare, de fapt sint doua, marea fiind de pe 1 iulie. Astia doi ai nostri daca se cunosc, ori se plac prea mult, ori se resping total! Lasa-l sa se duca, eu il las pe al meu, chiar daca eu nu pot, nu mai pot, ca sint mare rau si neantrenata, nu e usor sa urci si sa cobori, am facut multe trasee si stiu cum e, dar acum daca urc 4 etaje imi dau duhul. Al meu e ca gaina aia, daca vede un delusor, hop si el in virf, se oftica rau daca nu are cum sa urce pina in virf si sa coboare. Adevarul este ca ce poate fi mai frumos, asa imi placea sa merg prin padure, sa incep sa urc treptat-trepata, sa simti cum aerul se purifica incet-incet, sa vezi cum oamenii se fac din ce in ce mai buni, din ce in ce mai prietenosi, ca pina pe la 800-1000 mai dai de soferi si pantofari cum li se spune, cu gratarelul dupa ei (in ultimii ani cam tot asa am fost si eu, ca altfel nu am mai putut din diverse motive), dar mai sus deja sint oameni de munte adevarati, nu voi uita niciodata acel zimbet si acel buna ziua dat sau primit de la oamenii intilniti. Nimeni nu e strain acolo sus, e o complicitate intre cei care urca sau coboara, care nu se exprima in cuvinte, in afara acelui buna ziua. Iar cind ajungi, dupa o munca serioasa, urcat pe pietre, cu pericolele de rigoare, in virful cel mai semet si te gasesti si regasesti in fata acelor privelisti de vis, tu cel care esti, intre cer si pamint, simti asa ca nu ai trait degeaba si ca totul a meritat. Hai, ca ma apuca nostalgia, nu pot sa-ti spun cit astept momentul in care vom putea merge impreuna, noi doi cu copiii, in munti! Romanesti, ca acolo ne e sufletul, dar pot fi si altii, ca deocamdata nu cunoastem altii, eu cel putin, ca Octav a mai fost in State. Iar eu voi avea vacanta mea, in sensul ca ma voi odihni, voi fi numai cu cei mici acasa, fara scoala, fara cine stie ce menaj, ca cei mari provoaca dezastre, mai putin astia mici, Tudora fara Agata nici o auzi in casa. Am ce face, ca trebuie sa-i introduc mincarea lui Lisandru si asta imi va lua toata vara, vreau sa slabesc eu si sa fac exercitii, sa mai pun mina pe franceza, sa ma pregatesc pentru permisul de conducere, sa stam in parcuri, la piscine, e vremea lor acum, asa cum a venit si vremea Agatei sa petreaca timp de calitate cu tati al ei, departe de cei mici si chiar de mami (mai ales de gura ei), cu bunicii, cu verisorii, va ramine si fara nici unul din noi o saptamina, se va descoperi un pic si cine e in afara parintilor... E timpul sa faca ceva care sa fie numai pentru ea si pentru virsta ei. I-am facut bagajul, i-am cumparat trusa cu de toate pentru igiena, i-am explicat cum trebuie sa faca totul, ca pina acum am cam facut eu totul pentru ea, iar daca facea singura, era sub indrumarea si ochii mei. I-am arata cum se impaturesc toate hainutele, cum se separa cele murdare de cele curate, cum trebuie sa roage pe cineva sa i le spele, ca nu e nimeni obligat, cum se face ingiena in toate conditiile etc. E numai ochi cu urechi si nu mai vrea decit singura sa faca tot. Eu cred ca e binevenita aceasta vacanta, mai ales pentru ea. Numai sa fim sanatosi, si ei acolo, ei noi aici, ca ne vedem noi in toamna si o luam de la capat.
Elisor, si aici e greu, dar e posibil! De fapt, de asta si sintem aici, altfel am fi acolo, in tarisoara noastra draga. Nu ne mai descurcam doar din salariul lui Octav, ca am si eu bursa si am lucrez pe acasa de suma la care am dreptul fara sa-mi afecteze bursa, se aduna cam de un salariu mic acolo, dar se cheama ca am venit, nu ai idee cit de important e pentru mine. Dar ca sa ai de toate aici, ma rog, un trai decent, nu sa te dai in barci, ai nevoie de doua salarii bune, cam de doua ori cit are Octav, deci cam de 4-5 ori venitul nostru de acum. Iti dai seama cit de la limita limitelor sintem, nu? Dar asa am ales temporar si nu ne plingem chiar prea mult, doar asa din cind in cind, si incercam sa facem ce putem cu astia pe care ii avem. Speram in zile mai bune si pe plan financiar, desi noi nu am avut niciodata bani, nu se tin de noi si gata! Cel mai mult ne doare ca nu avem bani de calatorii si de alte lucruri legate de suflet, restul nu ne afecteaza prea mult sau nu tot timpul.
Nu stiu cum fac, am intrat sa spun salut si iar am scris o gramada... multe mai am de spus, dom'le...
Gabitza e bine, mai stie cineva ceva de ei?
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
Mercedes spune:
elisor- mersi de intrebare sunt ok cu operatia mai putin cu greutatea... m am ingrasat destul de mult dupa operatie. Inca n am ajuns la faza pana aici.. de acum slabesc.
nelia- am scris la psiho deoarece chiar numai stiu cum sa vb cu bia sa foloseasca si ea verbe. Stiu ca sunt si alti cpilasi destui si in jurul nostru care chiar nici nu sunt in mediu a doua sau trei limbi in acelasi timp si vorbesc ca si bia sau mai rau. Sincer, pe mine nu ma multumeste asta.. caut solutii. Din pacate nu am dat inca de un logoped care sa ma poata ajuta. Toti medicii mi au spus ca bia e ok si sa nu mi fac probleme dar... ca n totdeauna este un dar ( mie nu mi ajunge).
De ex. nu il zice pe c, l in schimb lui cristi ii spune kiti
sau al ex. mami bia nu adica mami bia nu vrea ...
elisor spune:
Nu prea v-ati inghesuit azi la scris, pesemne ati iesit pe undeva...
Ce-am mai scris zilele astea, sper sa tina minunea mai mult de 3 zile si sa intru mai des.
OlgutaM si Andra va multumesc de vizionarea pozelor si de comentarii la adresa pozelor.
OlgutaM mersi de pm, citind oferta ma tenteaza foarte si cred ca o s-o concretizam in vara asta, mi-e si rusine sa spun ca ultima oara am fost cand avea Andreas 1 an, a fost foarte frumos mai ales ca zona avea lac si zona de scaldat amenajata, dar s-a inchis totul fiind proprietate privata acum.
Oana englezoaica mersi de reteta, exact pe asta o gasisem si eu pe net si m-a cam derutat vazand ca este fara biscuiti. Sefa mea mi-a adus visinele si se astepta probabil maine sa-i aduc bombe .
Eu mare lucru n-am invatat de la orele alea de lucru manual, tot ce stiu am invatat de la bunici.
Am vazut pozele cu Alex, cele pentru cetatenie sunt tare haioase, face niste mutrisoare copilul tau, pare mereu ca face cate-o sotie. Desi esti departe de prietenii din tara mereu vad multa lume la petrecerile voastre, distractie si veselie...a invatat sa mearga pe bicicleta?
Nelia povestind atat de frumos senzatiile traite pe munte imi dau seama ca e intradevar asa cum spui, tu si cu natura si e un sentiment sublim, si eu tot visez ca voi ajunge vreodata pe un munte adevarat dar pentru asta mai trebuie si curaj ceea ce mie imi cam lipseste. Tatal meu a facut alpinism si mi-a povestit o intamplare in care era sa-si piarda viata incat am zis ca eu nu voi urca never ever pe vreun munte. E frumos dar nu-i de mine. Din cauza ursilor ni s-a ingradit accesul pe Tampa (daca cunosti cumva Brasovul), singurul munte cu care m-am imprietenit.
Mercedes am vazut-o pe Bia la serbare si aniversandu-si ziua la gradi, cred c-a fost foarte draguta serbarea, mai ales ca au avut si costume...aduce destul de bine cu Bia mea, tot blonda, cu codite, acelasi nume...A fost si Cristi la ziua ei la gradi, asa-i? Iti inteleg nelinistea ca am trecut si eu prin asta, dar mie nu mi se pare din ce povestesti ca ai avea de ce sa-ti faci probleme. Fratele unei colege de-a lui Andreas are 4 ani si ceva si doar de putin timp si-a dat drumul la vorbit pana atunci vorbea destul de rau si putin, asa ca eu zic sa nu te mai chinui ca ar avea ceva Bia si sa-i dai pace inca un timp. Isi va da drumul si probabil nici nu vei realiza cand va folosi verbele doar te vei trezi ca le spune. Bianca mea vorbeste foarte mult, explica foarte bine si stie o multime de lucruri, multe si de la Andreas (replici de-alea 'intelepte') dar cu toate astea nu vorbeste foarte corect, desi il stie nu prea-l pronunta pe f, v de r ce sa mai spun. De ex. la cizmulite spune nipulitze, policele (floricele), molusca (ratusca).
Andra sarumana de comentarii si vizionat poze. Azi fiind mai libera am citit din urma si am ramas socata de intentiile voastre de divort, chiar si asa, doar ca idee. Sper ca veti cantari foarte bine si lua deciziile la rece nu sub impulsul razbunarii sau supararii, ca o data ce se strica ceva greu se mai poate reface. mare rol cred ca-l are si matraguna de soacra-ta, dar n-o lasa sa hotarasca ea, fii diplomata! Poate la ora asta iti este mult mai bine si eu bat campii aicea. Mi-aduc aminte si acum vocea sotului tau plina de emotii cand te-am sunat sa te felicit pentru Hotia si am vorbit cu el. De raceli ati scapat?
Ioana am vazut-o pe Mogo, parul lung o face sa para mai mare decat e, tot mai frumoasa se face, mi se pare o domnisoara cu alura de avocatel
Laura nici n-am apucat sa mai vorbim de la ziua Deliei, sunt curioasa cum a decurs Iasiul fara fete...
O saptamana usoara sa aveti! Va pup!
Eli cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, , foto 2 , www.dropshots.com/elisibia" target="_blank"> foto 3
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
patriciaRO spune:
Gabitzzaaaaaaa, felicitari pentru Raducu. Sa creasca mare, sa fie sanatos. Si tu sa te refaci repede.
Monu, drum bun la Sighet si vreme buna.
Beatrice, mamic de Alex pifos
patriciaRO spune:
Chris, eu nu am auzit ca o gradinita buna sa aibe copii asa prost educati si educatoarele sa nu faca nimic... Adica sa le faca mai rau copiiilor... Fff nasol sa stii. Eu nu as concepe fazele astea.
Beatrice, mamic de Alex pifos
Androix spune:
hello
sunt kioara de somn ca am stat pana la doua sa rezolv grile iar azi trebuie sa le invat. M-am razgandit: asta de maine e cel mai naspa examen din sesiunea asta. Promit ca daca il iau nu ma mai plang la nici unul din cele 4 ramase.
Beatrice, gasisem si eu ceva pe la tine de downloadat, niste filmulete baby einstein, dar m-am inregistrat si nu am primit nik pe email si nici nu pot sa ma loghez. Ma ajuti?
Andreea mama de Filip si Georgia
simona_filipas spune:
LA MULTI ANI ANA ILEANA, DIANA MARIA, SARA, IOACHIM!Multa sanatate, fericire si noroc.
Raducu bine-ai venit pe lume!Gabitza refacere rapida si sa ajungeti cat mai repede acasa