Prima sarcina - primele instincte materne

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Leeloo21 spune:

fetelor..am nevoie de un raspuns..triplutest se face la 17 sptamani ca atunci cica ies cel mai bine rezultatele..dar rezultatele de la triplutest au legatura cu rezultatele ecografiei de trim 2? acum am vorbit cu un doctor care mi-a zis ca triplutest nu are legatura cu eco de trim 2 care se face intre 20-22 saptamani..si ca este numai bine cand vin rezultatele de la TT merg la eco..si ca atunci se compara si vede dr daca totul e ok sau ba..?
asa ati facut si voi? sunt pe calea cea buna? va rog sa-mi raspundeti

Cristina cu bebe mic 15+

nasterea in apa

Mergi la inceput

ertina..eu nu sutn o experta..insa cred ca te vei linistii dupa primul control profesional..daca este sarcina extrauterina dr. isi va da seama imediat..si daca nu este sigur isi face griji cu siguranta te va trimite la o ecografie..oricum semne exista..dar nu stiu eu sa ti le spun..cert este ca in primele saptamani am avut o mica secretie maronie..si am facut acea eco de urgenta la spit floreasca cu trimitere de la un dr de acolo..si totul era in regula..deci nu te speria fara sa ai motiv..aaa..si apropo..eu n-am avut deloc stari de greata,am ametit doar de 2 ori dar asta acu recent..sanii mi s-au marit, dar durerea nu a fost mare..mai mult la nivelul mameloanelor am simtit necajeli..iar pofte..am dar mai mult induse de mintea mea..asa ca stai linistita..lu' bebe asta-i place..liniste si pace

Cristina cu bebe mic 15+

nasterea in apa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ertina spune:

Buna burticilor

Leeloo21, ms mult pt raspuns, insa nici eu nu cred k e extrauterina ( am citit pe net despre simptomele ei si nu le am )
Am niste intrebari pt voi, burticilor :
1. de unde-mi cumpar sutiene, chilotei pt insarcinate ?
2. cu ce creme va dati sa nu va crape toate alea? Si ce sapun si sampon folositi ?
3. la cat timp sa-mi fac prima ecografie?
4. e neaparata nevoie sa consum acid folic inainte sa merg la primul control ?

Aveam mai multe insa le-am uitat pe drum ( de...sindromul...)
poop burticile voioase

5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gargaritza85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ertina

Draga gargaritza,

Se vede ca toata lumea te iubeste pe forumul asta si esti cea mai " cu experienta " k sa zic asa. Imi pare rau k n-am raspuns mai devreme, insa am pierdut unde am postat. hahahha...se vede k sunt noua. Oricum, am fost aproape de voi. De cand am descoperit site-ul acesta numai aici stau. Ma pierd in el. Sunt atatea informatii !.. Nu mai caut nicaieri, aici stau mereu sa-mi caut raspunsurile.
Cu privire la ajutorul tau ti-as fi f recunoscatoare. Ghinionul meu este ca momentan nu mai lucrez din ianuarie si k sa beneficiez de reduceri va trebui sa-mi platesc singura cas-ul parca la casa de sanatate. Am inteles k intai trebuie sa merg la primarie sa intreb ce-mi trebuie pt a primi indemnizatia lunara de 8 mil/luna dupa ce voi naste. O gramada acte si sunt in 5 sapt. Trebuie urgent sa-mi rezolv actele k sa merg la control. Mi-e teama k nu e totul in regula. N-am pofte, n-am greturi, sanii nu ma dor ( doar s-au umflat, la fel k tot corpul). Stie cineva la sarcina extrauterina cum se manifesta? Avand in vedere k n-am ramas niciodata pana acum insarcinata ( am 34 ani) este o minune. Nici n-am incercat, drept sa spun....am zis k dak o sa raman o sa fie o minune. Am tinut metoda calendarului toata viatza, insa in ultima jumatate de an mi s-a dereglat ciclul ( imi venea la 3 sapt , nu la 28 zile), drept urmare..vacanta..soare..mare..fara griji...si uite k n-a mai mers calendarul. Sunt atat de fericita !. Insa totodata panicata pana nu fac primul control. offf...
Pupici la toate burticile

ertina multumesc pt aprecieri! nu stiu cat de "cu experienta" sunt dar macar atat cat stiu pot sa impartasesc si altora
legat de indemnizatia in valoare de 8mil daca nu mai lucrezi din ianuarie nu cred ca mai ai vre-o solutie sa beneficiezi de ea, si iti zic din proprie experienta. eu am intrerupere de 1 luna pe cartea de munca (perioada inca care m-am mutat aici in bucuresti), si pt luna aceea care lipseste nu voi beneficia de indemnizatia aceea de crestere a copilului pe 2 ani.la casa de pensii nu iti mai poti plati singura din pacate. daca cunosti pe cineva care are firma ar mai fi o solutie...altfel nu ai ce face.
eu zic sa mergi la un medic de familie sa te inscrii la el pt ca iti poate da trimitere pt analize, si la control de asemenea neaparat sa mergi cand faci 8 saptamani de sarcina pt ca este f important acel eco care se face la 8 saptamani.
Nu te panica si nu te speria. nu trebuie neaparat sa ai greturi, ameteli sau chestii de genu ca sa fie totul in regula cu sarcina!fiecare sarcina difera de la femeie la femeie....depinde foarte mult de organismul fiecareia dintre noi nu te mai ingrijora si stai linistita ca totul o sa fie bine, dar mergi neaparat la un control ca sa capeti mai multe detalii despre inimioara care creste in pantecul tau. Policlinca Dorobanti este apraope de ASE, spre ambasada turca ...sau nu stiu ce ambasada este acolo langa ea, iar doctorita o gasesti la etajul 1 cum urci in dreapta, luni, miercuri, vineri dup-amiaza de la 2, iar marti si joi dimineata incepand cu ora 8. acum nu trebuie neaparat sa bati drumu pana acolo daca iti este departe...poti gasi un alt medic mai aproape de tine, avand in vedere ca vine si iarna
ce-l mai bine si mai usor ar fi sa iti faci medicul acela de familie care sigur iti v-a recomanda un ginecolog bun! te si sper sa rezolvi aceste mici probleme cat mai usor

36+ Piccola e Fragile Ariana Stefania

bebe si pe tati lu' bebe

bebelina mea

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Leeloo21

fetelor..am nevoie de un raspuns..triplutest se face la 17 sptamani ca atunci cica ies cel mai bine rezultatele..dar rezultatele de la triplutest au legatura cu rezultatele ecografiei de trim 2? acum am vorbit cu un doctor care mi-a zis ca triplutest nu are legatura cu eco de trim 2 care se face intre 20-22 saptamani..si ca este numai bine cand vin rezultatele de la TT merg la eco..si ca atunci se compara si vede dr daca totul e ok sau ba..?
asa ati facut si voi? sunt pe calea cea buna? va rog sa-mi raspundeti

Cristina cu bebe mic 15+

nasterea in apa

Leeloo triplutest nu are legatura cu eco de trimestrul 2.eu nu am facut triplutest dupa cum ti-am mai zis, dar eco de trimestru 2 am facut la 22 de saptamani, un eco 3D cu morfologie fetala, la sanador care au echipamente foarte bune dar si costa pe masura. am descoperit un centru nou pt eco(cam tarziu l-am descoperit, am fost 1 data,ca acum nu mai am nevoie), care arata f bine, doctorii sunt foarte de treaba si este ceva mai ieftin, o sa iti trimit un mesaj privat cu link-ul respectiv, ca sa faci o comparatie de pret. multi si stai linistita ca esti pe calea "foarte buna"

bebe si pe tati lu' bebe

bebelina mea

Mergi la inceput

Citat:

Buna burticilor

Leeloo21, ms mult pt raspuns, insa nici eu nu cred k e extrauterina ( am citit pe net despre simptomele ei si nu le am )
Am niste intrebari pt voi, burticilor :
1. de unde-mi cumpar sutiene, chilotei pt insarcinate ?
2. cu ce creme va dati sa nu va crape toate alea? Si ce sapun si sampon folositi ?
3. la cat timp sa-mi fac prima ecografie?
4. e neaparata nevoie sa consum acid folic inainte sa merg la primul control ?

Aveam mai multe insa le-am uitat pe drum ( de...sindromul...)
poop burticile voioase

5+

lenjerie de gravi eu am cumparat de la jolidon si sunt multumita de ele. cremele vezi ca sunt unele speciale pt gravidute de la mustela sau de la chicco foarte bune, cremele normale pt celulita sau vergeturi nu sunt recomandate in sarcina. eu am folosit si o crema pt fermitatea pielii...dar degeaba ca tot m-am lipit de cateva vergeturi.asa am ajuns la concluzia ca, daca pielea ta nu suporta transformarile pe perioada sarcinii te alegi cu vergeturi indiferent ce crema folosesti.
eco neaparat sa faci la 8 saptamani, e foarte important acel eco pt ca masoara si bataile inimii, si iti spune data la care nasti....data care pe parcurs e posibil sa se mai modifice la masuraturi pt ca bebe creste si nu mai poate fi masurat la fel de bine ca acum cand e mititel.
nu trebuie neaparat sa consumi acid folic inainte de control, eu nici nu am luat asa ceva. am consumat elevit toata sarcina si totul este bine. oricum in momentul cand iti vei alege medic gineco, iti v-a prescrie el ceva vitamine, sunt sigura.
daca mai ai si alte intrebari...nu ezita sa le pui

bebe si pe tati lu' bebe

bebelina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

leeloo - un triplu test corect facut presupune o ecografie(la care se stabileshte varsta exacta a sarcini si se masoara anumite chestii cum ar fi femurul lui bb) cu rezultatul acestui examen ecografic te duci la un laborator pentru recoltarea de sange. ecorafia trebuie facuta cu maxim o zi inainte de recoltare, eu am facut-o in aceeashi zi si mi s-a spus ca asa e cel mai bine. ai grija ca laboratorul sa aiba softul pentru interpretarea rezultatelor, altfel te vei trezi cu nishte cantitati de hormoni si atat...nu o sa pricepi nimic. eu am fost la genetic lab si pot sa ii recomand cu toata inima. a doua zi am primit rezultatul pe mail iar asistenta care mi-a recoltat a fost mai mult decat dragutza si atenta. triplu-test se face la 14 saptamani implinite. morfofetala de la 20-22 de saptamani e alta.

sarcina usoara tuturor

15+
http://community.webshots.com/album/565528924vcaGAV?vhost=community

Mergi la inceput

multumesc fetelor pt sfaturi..important este ca bebe sa fie bine si sanatos!

oricum am impresia ca fiecare graviduta este informata diferit..eu am sa ma mai consult si cu alti doctori prieteni..si cu siguranta am sa iau decizia corecta

bulinuta mea cred ca s-a mai ridicat..poate e doar imaginatia mea..insa stiu ca isi cauta cel mai confortabil si sanatos loc in care sa creasca

va-ic!

Cristina cu bebe mic 16+

nasterea in apa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ertina spune:

Si eu va multumesc pt sfaturi. Sunt f utile, macar mai iesi din crizele de ingrijorare.
Garga, sa nu ne lasi ! Ce facem noi fara tine ? Am vazut ca e pe cale sa se intample minunea si cred ca esti tare emotzionata ! Numai tu stii ce-i in sufletul tau..off Doamne, fa ca totul sa iasa bine, asa cum ne dorim toate. Ai grija de tine si nu uita ca o sa fim alaturi de tine, macar cu gandul daca nu fizic. Si sa nu ne uiti. Te asteptam aici sa ne povestesti " marea intalnire " , asta daca o sa mai ai timp.
Cat mi-as dori si eu o fetitza !!!!
Da, saptamana viitoare o sa alerg sa-mi gasesc med de fam. Sa stii k e aproape Dorobanti de mine, eu stau in sectorul 1.
poop burticile pofticioase

5+

Mergi la inceput

Citat:

Si eu va multumesc pt sfaturi. Sunt f utile, macar mai iesi din crizele de ingrijorare.
Garga, sa nu ne lasi ! Ce facem noi fara tine ? Am vazut ca e pe cale sa se intample minunea si cred ca esti tare emotzionata ! Numai tu stii ce-i in sufletul tau..off Doamne, fa ca totul sa iasa bine, asa cum ne dorim toate. Ai grija de tine si nu uita ca o sa fim alaturi de tine, macar cu gandul daca nu fizic. Si sa nu ne uiti. Te asteptam aici sa ne povestesti " marea intalnire " , asta daca o sa mai ai timp.
Cat mi-as dori si eu o fetitza !!!!
Da, saptamana viitoare o sa alerg sa-mi gasesc med de fam. Sa stii k e aproape Dorobanti de mine, eu stau in sectorul 1.
poop burticile pofticioase

5+

ertina la tine scumpa.nu va uit si promit ca nu va las singurele, probabil nu o sa mai am asa mult timp pt forum dar o sa fac tot posibilul sa fiu cat de mult prezenta, si cu siguranta o sa fiu aici sa impartasesc cu voi atat clipa marii intalneli cat si noile experiente.
adevarul ca sunt foarte emotionata cand ma gandesc ca in orice clipa imi pot aduce copilasul pe lume. in ultimile zile am devenit tot mai nerabdatoare...mai ales ca de 2 zile a sosit si patutul comandat,mai trebuie sa vina salteluta maine si sa mai cumpar mici chestii pt bagajul de spital(maine am de gand sa rezolv cu toate)...simt asa cum se finalizeaza pregatirile pt bebelina si mai ramane doar sa vina ea...pitica mea frumoasa si iubita, abia astept sa ii privesc fetzisoara acum depinde doar de ea cand vrea sa vina...era o vorba cum ca...bebelusul isi alege singur ziua de nastere...sunt sigura ca si pitica mea o sa aleaga o zi numai buna pt ea...si eu o voi intampina cu toata dragostea din lume.

gravidutze dragi

37+ Piccola e Fragile Ariana Stefania

bebe si pe tati lu' bebe

bebelina mea

Mergi la inceput