Prima sarcina - primele instincte materne

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gargaritza85 spune:

fetelor
va scriu si eu dupa o vesnicie de timp...nu ca nu as vrea sa o fac mai des dar chiar nu am cand sper sa ma intelegeti...si daca nu o faceti acum ...veti intelege cand o sa aveti puiutii in brate
din cate am citit sunteti bine cu toatele...sper nici de acum in colo sa nu aveti probleme.va multumesc din suflet pt aprecieri la adresa piticei mele...eu zic ca e frumoasa...dar eu sunt mami a ei e normal sa zic asta nu?
noi suntem bine, Arianna e cumintica...avem ceva colici care ne supara si plange de nu se mai poate dar o sa treaca...sper cat mai repede pt ca sunt foarte obosita(abia apuc sa dorm), iar in rest suntem bine aveam 4200 vineri la controlul de 1luna...si urmeaza sa mai facem un control saptamana asta la un pediatru calumea ca medicul de familie nu m-a multumit deloc...in afara de cantarit nu a facut nimic....in fine, voi gasi un alt medic si am rezolvat si problema asta

ertina eu cu tine vroiam sa vb in mod mai special pt ca esti la acelasi medic la care am fost si eu.pe mine una m-a dezamagit foarte mult, nu am cuvinte sa iti spun cat de mult. in primul rand ca atunci cand am ajuns la spital cu dureri el era in masina personala ca sa plece acasa si nu s-a sinchisit sa vina sa ma consulte macar...m-a lasat pe mana unui rezident.asta asa de inceput ca dupa a venit partea mai nasoala...am intrat in travaliu si am stat cu dureri ingrozitoare de la 13 pana cand am nascut. de ce? pentru ca nu mi s-au rupt membranele, si cum doctorul meu nu era in spital sa mi le rupa nu se baga nimeni sa o faca in locul lui...mi se pare normal pt ca nu aveau de unde sa stie alti medici ce e cu mine...daca sunt ok cu analizele etc. pana la urma cu ajutorul moasei care s-a dus si s-a rugat de medicul de garda de mi-a rupt membranele,am inceput sa am si eu dureri cu folos si nu ma mai chinuiam degeaba. la 1 fara ceva noaptea, a venit si cristescu, imbracat in trening...cand eu deja eram pe masa de nasteri cu capul copilului aproape afara (mai mult am nascut cu moasa, o femeie super..Emilia o cheama)...am mai impins de 2 ori si aia a fost...si ca sa fie meniul complet, m-a cusut asa pe viu...fara nici o anestezie locala de am simtit fiecare intepatura plus conditiile jalnice ale spitalului...sala de nasteri si cea unde stau copii sunt curate si ok, dar saloanele in care stau lauzele sunt dezastru...gandaci, carcalaci nu alta, mergeau pe pereti de imi era frica sa dorm...si 1 singura toaleta la 10 gravide din salon...toaleta care se curata `1data pe zi.eu cerusem rezerva dar tot draguul de doctor s-a facut ca ploua si m-a uitat cu cererea, desi era libera o rezerva chiar langa salonul unde am stat.sa nu mi-o iei in nume de rau, nu vreau sa te sperii doamne fereste, iti spun toate astea ca sa stii la ce sa te astepti acolo in spitalul ala si cu medicul respectiv...pt ca mie de mi-ar fi zis cineva toate astea inainte sa nasc...pe cuvant ca nu ma duceam acolo, tu macar mai ai timp sa te razgandesti. poate am mai omis ceva nu am timp sa recitesc acum, dar ma poti intreba si iti raspund cat pot de repede. si cu cristescu nu stiu ce sa iti zic...poate a avut doar o zi proasta chiar cand m-am nimerit eu sa nasc...dar modul la care m-a tratat nu pot sa il accept sub nici o forma...aaa ca uitasem...eu am nascut fara epidurala pt ca nu mi s-a putut face (din cauza unor cosulete pe spate iesite de la sarcina), si cand am nascut sincer iti zic ca am tipat la un moment dat din toti plamanii pt ca ma durea ingrozitor...iar cristescu si-a permis sa fie atat de necioplit incat sa-mi spuna ca sunt nebuna si sa-mi fac un control la cap. nu constientizam prea multe atunci in clipele alea dar cu mare drag as fi vrut sa ii spun...sa se urce el pe masa sa nasca fara nici o anestezie...sa vada cum este...si dupa aia sa imi zica cat de nebuna sunt...in fine...ma bucur ca a trecut totul si sunt acasa cu copilul...oricum la el la consult nu voi mai merge niciodata...cu atat mai putin sa nasc acolo (daca o sa mai fie cazul).
si ca sfat pt toate gravidutele ce urmeaza sa nasca...nu nasteti fara epidurala...nu are rost sa stati cu dureri cand se poate naste usor fara nici o problema.
hai ca m-am lungit...dar macar acum am avut un ragaz sa pot scrie ( doarme pitica) ...sper ca nu va sperii cu povestea mea despre cele patite..dar mi se pare corect si firesc sa impartasesc cu voi asemenea experienta pt a evita sa treceti prin ce am trecut eu.

va pupacesc mult mult pe toate, si sper sa am timp sa va mai scriu ca mi-e tare dor de voi.

fericita de Arianna Stefania

bebe si pe tati lu' bebe

pozici

Mergi la inceput

denisamada bine ai venit printre noi,sa ai o sarcina minunata si un bebe sanatos!nu asa ca e frumos sa fii graviduta?
ertina ai aflat ce ascunzi in burtica?
am adaugat si poze noi...ca tot am avut timp

bebe si pe tati lu' bebe

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Berarpiri spune:

Sunt mamica unei fetite de 14 luni.Sunt de acord cu tine in tot ce ai scris.Nu am reusit sa citesc chiar tot,ca nu ma lasa sufletelul meu.Imi pare rau de experienta pe care ai avut-o la nastere.Eu locuiesc in Italia,si as vrea foarte mult sa ne intoarcem in tara (dar momentan nu e posibil),dar cand ma gandesc la doctorii,la mentalitatea lor,si la spitalele din tara.....

Sper sa ii treaca in curand colicile,si sa reusesti si tu sa te odihnesti.Asa a fost si fetita noastra,Ambra la inceput,primele 2 luni.Plangea intr-una,si statea mai mult treaza.

Va urez numai bine!

cand implineste sufletelul nostru 2 ani
poze cu Ambra ;www.onetruemedia.com/shared?p=617ac8b91f0a1a8acaba53&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">puterea dragostei
andreea, de ambra

,,In tot raul e umpic de bine,si in tot binele e si umpic de rau.''

Mergi la inceput

Am reusit sa vad si poze cu Arianna.Sa va traiasca!Aveti o dulcica si o scumpica de fetita!Are ochisori f.
frumosi!

poze cu Ambra ;www.onetruemedia.com/shared?p=617ac8b91f0a1a8acaba53&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">puterea dragostei
andreea, de ambra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui gargaritza85

denisamada bine ai venit printre noi,sa ai o sarcina minunata si un bebe sanatos!nu asa ca e frumos sa fii graviduta?

O, da! Dar nici nu ma indoiam de frumusetea acestei perioade. Sa dea Dumenezeu ca bebelina sa fie sanatoasa si sa stea acolo min 36sapt! Cu restul ne descurcam noi.
A-propos de descurcat, am mai citit ca unele dintre voi faceti cursuri prenatale. M-ar interesa si pe mine ceva... care sa se refere mai degraba la ingrijirea nou-nascutului. Ma gandesc uneori cum va fi cand voi pleca de la spital si voi fi singura cu fetita acasa, fara nimeni care sa ma ajute/indrume in vreun fel... O sa isi ia tati concediu, dar el va fi cel putin la fel de nepriceput... Cred ca cel mai bine ar fi sa ma interesez prin spitalele de pediatrie.. Voi ce ziceti, stiti sa existe asa ceva? Un fel de cursuri de puericultura!?

Denisa-Madalina 20+ cu Adela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ertina spune:

draga garga, nici nu stii cat m-a intristat sa citesc ce-ai scris. Si eu aveam o gramada intrebari pt tine, dar imi dau seama cat de ocupata esti si totodata cat de fericita ! Respectele mele pt cate ai indurat. Ne-a anuntat cineva ca ai nascut fara epidurala si nu-mi pot inchipuii prin ce-ai trecut. Ma gandeam cu groaza, dar am crezut ca a fost alegerea ta. Chiar asteptam nerabdatoare sa aflu vesti de la tine, macar sa stim ca esti ok, lasam povestea pt altadata.

Pot sa-ti spun ca nici eu nu prea sunt multumita. Hai ca de asteptat pe la usi cateva ore pot sa indur, insa trateaza pe toata lumea f expeditiv. Trebuie sa-i spun eu cand facem eco de primul trimestru sau cand trebuie sa fac triplu test, etc.
Cu analiza aia ALT cu ficatul marit am rezolvat-o. Nu e nimic e doar marita din cauza sarcinii. Insa la secretia vaginala am descoperit ca am ureaplasma, restul sunt f ok. Mi-a zis ca-mi da tratament dupa ce misca copilul, ceea ce mie nu mi se pare normal. Cat am citit pe net am vazut k-ti poate induce avort spontan, ruperea membranelor, etc.

Sa stii ca sunt tare dezamagita de ce ai scris si ma gandesc sa revin la Filantropia, unde am vrut initial..insa trebuie sa gasesc un doctor...offf.

Iti multumesc ffffff mult pt sfaturi. Iti raman recunoscatoare, draga Garga.

Din pacate n-am reusit sa aflu sex-ul copilului. Cu ecografia aia pe care o au ei acolo.....no comment. Oricum la a doua eco am vazut k-si misca manutele iar dr de la eco mi-a zis k se scarpina in cap. Eu nu prea imi dadeam seama unde sunt picioarele, unde-i sunt mainile, etc...vedeam numai purici. Cred k aia e eco 2d. Masuratorile sunt in parametrii normali, sper sa fi vazut bine acolo printre purici.

In fine, a ramas sa merg pt triplu test intre 15-20 dec. Ma gandeam sa-mi fac analizele singura la synevo si dupa sa merg acolo, sa-mi citesca rezultatul, iar din ianuarie sa ma gandesc la alta solutie cu dr si spitalul.

Ma bucur ca esti bine si tu si [b]garga jr ( imi place mult sa-i spun asa, sper ca nu te superi), cu toate ca numele e perfect pt o fetitza asa scumpa si cuminte

Te pup cu drag si va doresc tot binele din lume !

Astept cu nerabdare vesti.....Oricum trebuie sa fii pe faza pt ca s-a ajuns la pagina 20 si trebuie sa deschizi un nou capitol

Mii de multumiri si ai grija de frumoasa ta familie. Noi te asteptam aici cu drag
P.S. Dupa nastere ai dat bani la dr?

14

Mergi la inceput

DENISAMADA eu am facut aici in Italia cursul
de care vorbesti,si m-a ajutat foarte mult.La acle curs au vorbit despre tot,sarcina,nastere si ingrijirea copilului.Imi pare rau ca nu stiu in Rom. cum functioneaza.

andreea, de ambra

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Berarpiri

Sunt mamica unei fetite de 14 luni.Sunt de acord cu tine in tot ce ai scris.Nu am reusit sa citesc chiar tot,ca nu ma lasa sufletelul meu.Imi pare rau de experienta pe care ai avut-o la nastere.Eu locuiesc in Italia,si as vrea foarte mult sa ne intoarcem in tara (dar momentan nu e posibil),dar cand ma gandesc la doctorii,la mentalitatea lor,si la spitalele din tara.....

Sper sa ii treaca in curand colicile,si sa reusesti si tu sa te odihnesti.Asa a fost si fetita noastra,Ambra la inceput,primele 2 luni.Plangea intr-una,si statea mai mult treaza.

Va urez numai bine!

andreea, de ambra

da..sa stii ca e jale cu doctorii in tara la noi...nu mai exista omenie, toti sunt dupa bani...si unii nici cu bani nu te trateaza asa cum ar trebui. am avut ocazia sa merg in italia la un spital...si am fost uimta cat de bine se poarta asistentele si doctorii cu pacientii...nu mai zic cat de curat era..lingeai pe jos. oare cati ani tre` sa mai treaca ...ca sa putem fi si noi la nivelul ala?poate nu vom ajunge niciodata tinand cont de mentalitatea celor de aici
am vazut poze cu Ambra (frumos nume)...e o scumpete...imi place tare mult poza aceea in care are bandana rosie pe cap...are o privire patrunzatoare sa creasca mare si sa-ti umple viata de bucurii!
multumesc mult pt urari! momentan are ochii mei pitica...dar cine stie daca raman asa..poate se fac negrii ca a lu tati
va pupam pe amandoua cu mult drag

bebe si pe tati lu' bebe

pozici

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denisamada

Citat:
citat din mesajul lui gargaritza85

O, da! Dar nici nu ma indoiam de frumusetea acestei perioade. Sa dea Dumenezeu ca bebelina sa fie sanatoasa si sa stea acolo min 36sapt! Cu restul ne descurcam noi.
A-propos de descurcat, am mai citit ca unele dintre voi faceti cursuri prenatale. M-ar interesa si pe mine ceva... care sa se refere mai degraba la ingrijirea nou-nascutului. Ma gandesc uneori cum va fi cand voi pleca de la spital si voi fi singura cu fetita acasa, fara nimeni care sa ma ajute/indrume in vreun fel... O sa isi ia tati concediu, dar el va fi cel putin la fel de nepriceput... Cred ca cel mai bine ar fi sa ma interesez prin spitalele de pediatrie.. Voi ce ziceti, stiti sa existe asa ceva? Un fel de cursuri de puericultura!?

Denisa-Madalina 20+ cu Adela

Denisa daca tii tu mortis sa faci cursuri e ok...dar sincer nu cred ca nu te descurci si fara ele.cand am ajuns acasa cu pitica mea...nu stiam sa ii pun nici pampersul cum trebuie dar crede-ma ca grija ta pt copil, ca sa ii fie bine, o sa te faca experta la ingrijirea lui.in plus incet incet o sa ajungi sa iti dai seama de ce are nevoie...de ce plange...de ce e agitat ai incredere in tine...o sa fii o mamica descurcareata foc, o sa vezi!

bebe si pe tati lu' bebe

pozici

Mergi la inceput

ertina te pup cu mult drag!
sunt ocupata sincer, cu copilul si treburile casnice(momentan scriu cu pitica in brate)dar sunt foarte fericita iti raspund la intrebari cu multa placere, doar intreaba-ma
tratament la ce ai tu nu poti sa faci decat dupa 12-13 saptamani..defapt pt orice ai nu poti face tratament mai devreme pt ca ii face rau copilului.
nu vreau sa insist, e alegerea ta...dar cred ca ar fi mai bine pt tine la Filantropia...doctor trebuie doar sa cauti...poate pe la fetele care au nascut deja acolo..ele tre sa stie un medic bun.
eu analizele le-am facut mereu in alta parte..inclusiv eco.
lasa ca mai ai putin si afli ce ascunzi in burtica

legat de bani la doctor...iti zic sincer ca dupa ce mi-a facut...nu i-am mai dat nici un ban..am considerat ca nu merita pt cum s-a purtat.nici nu voi merge la control la el.dar ca info...banii se dau dupa nastere.eu am dat la moasa si asistente.

bebe si pe tati lu' bebe

pozici

Mergi la inceput