**LMA Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 (68)
Raspunsuri - Pagina 20
DidiAlex spune:
quote:
Originally posted by An@
Madi, daca te ajuta cu ceva sa stii ca noi am facut deja vacc ROR - da, este obligatoriu (este in carnetul de vaccinuri trecut)- pt ca dr noastra nu stiu de ce a considerat ca asta se face inainte de Infarix asa ca pana am vazut eu ce vaccin a pregatit, Ana era intepata deja. I-am spus si eu de temerile mele de autism, ...si normal ca a zis ca "nu s-a demonstrat" . M-a enervat ca nici n-am putut sa reactionez, sa aman sa ma mai gandesc... oricum au trecut 2 sapt de atunci, n-am avut nici o reactie, nici febra, nici bubite. Ma rog sa fie bine...
mami de Ana (22 mai 2007)
Nu are legatura.
No iam facut priorix tetra in 18.04 si infarixul ieri. Trebuia sai l repet la o luna dar daca a fost bolnav s-a amanat. mi s-a spus ca 1 doza pan# la 1 an si una dupa. La R le-am facut pe amandoua dupa 1 an.
Tto io: crezi ca nu m-am gandit la logoped neamt si r-ul buclucas
ba da, si o sa caut un logoped lativ sau eventual turc ca si ei au problema asta. Nu sarb ca au deficiete cu sch-ul
An@ spune:
quote:
Originally posted by DidiAlex
An, razi tu Harap Alb!!!
si io uit participiu la sfarsit de propozitie si daca mai am si propozitii secundare uit taman auxiliaru.
am cunoscut de curand o tipa care se cruceste cand ii zic: imi venea sa ii impusc pe amanoi aseara! .Ea e romanca dar e venita acu 28 de ani aici, cand avea 5 ani, vb perfect ro, dar nu ca limba materna. si germana nu-i asa plastica ca rom.
stii ca in 2004 era hit prin EU Dragoste din tei. si, imi spunea o pretena ca a fost rugata de o colega de servici sa ii traduca versurile pt copilul ei care fredona melodia. dupa prima strofa s-a pierdut pt ca in ger suna oribil. Io am ajuns la concluzia ca ei is mai langsam sa nu uite part II la sfarsit.
off topic: Dar cu vb cu particula separabila cum te descurci?
Cat am stat in DE, faceam des pe traducatoarea pt sefii din Ro si se trezeau sa-i intrerupa pe nemti (ca sa le traduc) taman inainte de finalul propozitiei de nu stiam ce vroia sa zica neamtu': a urcat in autobuz? a coborat sau a schimbat mijlocul de transport??(nu intelegeau cum alea 2-3 litere puse la sfarsitul propozitiei faceau diferenta).
dideip spune:
Salutare tuturor mamicilor si va pup dulce, pe voi si pe bebei vostrii.Imi pare rau ca nu mai pot fi asa de activa pe forum cum eram acum un an, dar sunt tot timpul cu gandul la voi.Va multumesc pentru urarile voastre si pe aceasta cale va urez si eu un "LA MULTI ANI" multa sanatate , fericire si multa rabdare, sa va bucurati de fiecare clipa alaturi de domnisorii si domnisoarele voastre. Noi suntem bine, mergem in picioare,suntem foarte rusinos si foarte pupacios.Dar in rest e foarte cuminte doarme in patutul lui.Nu prea suntem mancacios, dar suntem foarte jucaus si iute.Promit ca voi intra si va voi arata poze.Vape toate si va doresc numai bine.
Paula mami siPaul Cristian
poze nunta/poze bebe
poze bebe
dideip spune:
Addinelsi iti doresc tot binele din lume alaturi de Maria.Sa fie sanatoasa, cuminte si mancacioasa.
Paula mami siPaul Cristian
poze nunta/poze bebe
poze bebe
Irinusha spune:
Salutare plantatie!
An@ si Didi, sunteti mortale! :))
Didisor si eu ma gandeam cum o sa fie la logoped german, ca doar in germana pronunta mai bine, in romana i-ar trebuie ... dar de unde sa-l iau. Al meu nu pronunta cateva litere, in ambele limbi ... iar in romana se grabeste, pronunta doar sfarsitul cuvantului ... si noi suntem probabil de vina, ca-l intelegem si asa si nu mai trebuie sa se chinuie ... mai vedem.
Eu zic sa nu-ti faci griji, vin ele si propozitiile lungi ... asa incep toti.
An@, la "floarea copilariei" este un subiect cu "copii bilingvi" ... daca te intereseaza. Vorbirea e ereditara, nu conteaza cate limbi aude copilul, cat de inteligent e sau ce situatie familiara are ... totul e in gene. La al meu s-a adeverit, tot asa si la o prietena.
Doar ca pana la 6 ani toate limbile invatate se "inregistreaza" pe creier acolo unde se intipareste si limba materna ... mai tarziu cica se intipareste in alta regiune a creierului. Uite ca nu prea ma pricep sa explic calumea, eu de obicei citesc chestiile astea in germana si nu stiu traducerile corecte.
Singura chestie ce poate sa fie e ca copilul sa formeze propozitiile ca pe limba vorbita mai bine si mai mult ... sotul meu spune asta despre mine ... acum eu nu-mi dau seama, doar cateodata traduc motamo ... ce nu suna prea bine :)
Maria
Radu-Andrei
Sara Kaly
Sa cresteti mari si sanatosi!
Io cica ar trebui sa-mi fac bagajul ... asa ca pup capsuneii, care urmeaza sa faca 1 anisor, le urez petreceri frumoase si multa sanatate!
Ne "citim" iar in iulie ... pana atunci ati scapat de mine :D Numai bine plantatie!
Mamica de Cristian (alias Sensible Boy) & Amélie (alias Demolition Girl)
ckristina spune:
Maria, Radu-Andrei, Sara Kaly
felicitari parintilor!!!
www.dropshots.com/ckristina" target="_blank">CRISTINA si BIANCA(05.06.2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank">de la o inima mare la inimioara Soniei!
An@ spune:
Didialex, hai ca azi sunt pe post de posta: i-am spus Gravidutei c-ai intrebat de ea si itit transmite ca e bine, ff ocupata, nu a uitat de intrebarea ta dar nu a avut timp.
Irinusha, unde pleci asa mult??? O sa ne fie dor de tine.
Lavini, la multi ani pt Andrei!! Sa creasca mare si sa fie sanatos!!mai mergeti la piscina?
carstea spune:
Multumesc pt raspunsuri fetelor.Din pacate astia n-au Nan aici .Ma duc maine sa cutreier farmaciile.
pupici
POZE Rares(7 mai 2007)
pui de Cris
AVEM UN ANISOR!!!
angelabv spune:
LA MULTI ANI !!! Abia am reusit sa citesc din urma, mai in viteza asa ...dar m-am gindit sa va scriu si eu despre noi...
Am fost saptamina trecuta la controlul de 1 an, NIocle are 9,500 kg si 75 de cm... De la ultima vizita, de acum 3 luni, a luat doar 500 grame...doctorita mi-a zis ca e normal pentru acum se misca mai mult, mergem peste 3 luni sa facem celelalte vaccinuri si vedem atunci cum stam cu greutatea. Apropo de vaccinuri, acum a facut MMR (MEASLES,MUMPS, RUBELLA) si Men.C conjugate (meningita). Schema mea mai are la 15 luni : Pneumo conjugate si Varricella. Iar la 18 luni iarasi am o lista lunga...Nu a avut nici o reactie adversa...
Inca suntem cu tzitzi...Doxinu, tu intrebai. iar mai apoi am citit ca incepi operatiunea "intarcarea" . Imi este destul de greu, inca se trezeste odata pe noapte si vrea tzitzi, uneori la 2, uneori l a4...iar la 6:30-7 se trezeste si e gata de joaca ...Mai alaptez dimineata si seara, inainte de culcare, dar ma gindesc sa mai scot o masa...
Ninutza, m-am uitat la pozele cu Miruna, ca de obicei este tare vesela si eleganta...felicitari pentru 1 anisor ! Despre mincat la noi fiecare zi e diferita, uneori maninca pe la 10, cereale/fruct sau iaurt cu fruct, biscuite si lapte din canita cu pai...La prinz mai avem citeva borcanele dar le alternam cu pui, inca blenduit... legume pasate, galbenus cu fasolica verde din borcanas...seara, nu prea maninca mult. Cereale cu iaurt simplu, brinzica cu fruct...Acum am luat cereale- orez din acela expandat dar il scoate din gurrita, am luat Cerrios- cereale rotunde cu care se joaca si uneori le maninca...Dar nu prea maninca seara, banuiesc ca din cauza asta se si trezeste noaptea...
Intrebare: le-ati dat albus ?
Ok, am scris cam mult....va pupam si sa nu ne uitati, suntem aici chiar daca nu reusesc sa scriu prea des...
Pepsi, ce fac baietii ? Elteka, ce mai face Elis
Ahhh, Nicole inca nu merge singurica, face ture prin casa toata ziua dar ne intinde minuta s-o tinem sau fuge e linga perete, canapea, frigider, aragaz....
angelabv spune:
Tot eu ...am gasit ceva despre schema de vaccinare : www.health.gov.on.ca/english/public/pub/immun/immunization.html" target="_blank">Immunization
si o note importanta :
NOTE : The MMR and varicella vaccines are live virus vaccines. If not given on the same day, they must be given at least 28 days apart.
Eu merg pe mina doctorilor de aici si sper ca totul va fi bine...